Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Kaspisk Kongehøne - (Tetraogallus caspius) - Caspian Snowcock
Fugleart (IOC): Kaspisk Kongehøne (Tetraogallus caspius) Caspian Snowcock - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Demirkazik, Tyrkiet
Dato: 29. april 2003
Billede info: A Caspian Snowcock and two Chukar.
Fotograf: Svend Erik Frandsen, Danmark
Uploadet den: 21. marts 2004
Hits: Billedet har været vist 3547 gange.Kommentarer:

Jeff Price skriver mandag 30. august 2004 kl. 20.47
Nåh? Jeg kan se nogle klipper. Tyrkiet??

Nej!!! Det er faktisk for dårligt - for spektulativt.

Galleriet skal vise/forestille billeder af fugle. Ja...her har vi 3 prikker på en klippeafsats.

Jeg er ikke overbeviset om det er Chukar eller Caspian Snowcock sder forevises her.

Bunden er nået.....!


Morten Bentzon Hansen skriver mandag 30. august 2004 kl. 21.10
Hej Jeff

Det er altid rart at finde folk, der ved mere om Netfugl end en selv. Hvorfor er det lige, at galleriet skal vise billeder af fugle og ikke andet? Jeg er sikker på, at du må have det fra et eller andet sted på Netfugl. Jeg ikke kan finde det, hvorfor jeg gerne vil have, at du sender linket til mig, således at det kan blive rettet.

For i fald, at der står at galleriet kun er for fugle, så vil jeg ikke håbe, at du kigger her og her, for så er der mange billeder, der skal have en af dine konstruktive kommentarer med på vejen.

Mvh

Morten
NetfuglPer Smith skriver mandag 18. juli 2005 kl. 17.56
Hej

Jeg er glad for billedet, det vækker gode minder og ja Kongehønsene er svære at se, men det er de også i virkeligheden ! og har man været der, så oser billedet af stemning. En tidlig morgen, solen står op på Demirkazic, Kongehønsene kalder, Kaukasisk jernspurv, Snefinke, Karmosinfinker, Stendrosler, Rødpandet gulirisk, Klippeværling og ynglende Murløbere.. det var blandt andet noget af det jeg oplevede. Så får jeg mulighed , så tager jeg tilbage en dag, indtil dag må jeg kigge lidt på netfugls dejlige arkiv.

hilsen
Per

PS. Iøvrigt blev Tau og jeg budt på te i Ali's (den lokale hyrde) telt - ret fed oplevelse, en af hans sønner lå stadig og sov helt upåvirket af to blegfisers tilstedeværelse.


Jon Friis skriver mandag 18. juli 2005 kl. 20.50
Ganske enkelt ... formidabelt stemningsbillede !!


Per Poulsen skriver mandag 18. juli 2005 kl. 21.51
En tilføjelse til dine obs. Per, jeg var på stedet April 2001 hvor vi havde 2 Ulve som havde gang i en flok Stenbukke. Så ikke helt ubegrundet at de mange hunde som løber frit omkring for at beskytte fårene har halsbånd på med 10 cm. lange pigge som stritter ud til alle sider. Og ja de kaldende Kongehøns som gjalder ud over landskabet dem kan jeg høre i skrivende stund.
Mange hilsener Per


Per Smith skriver mandag 18. juli 2005 kl. 22.36
Hej Per,
Fed oplevelse, ja med mindre man er en stenbuk !

Ja, de hunde er et kapitel for sig selv, Ali havde også sådan en fætter - og havde han ikke været der havde den ædt både Tau og jeg selv. Måske et lidt kolesterol rigt måltid, men Anatolske fårehunde kan jo ikke læse varedeklarationer på danske fuglenørder.

april - er der iøvrigt ikke stadig sne langt ned af bjerget/dalen??

hilsener
PerKlaus Malling Olsen skriver mandag 18. juli 2005 kl. 22.46
Herligt billede, der på en sjov måde viser biotopen for de så svært tilgængelige hønsefugle. Den slags er et livgivende supplement til de fotos, der viser fuglene tæt på med alle detaljer smækket lige i synet.

Mere af den slags, tak!


Ole Zoltan Göller skriver tirsdag 19. juli 2005 kl. 09.41
Helt enig med KMO - jeg har flere gange omtalt netop dette billede som en af mine favoritter, selvom fuglene er små. Biotopen er her i højsædet, og så er de Kongehøns jo bare utroligt smukke og nærmest mytiske, eftersom man er nødt til at bevæde sig dybt ind i bjergene for at få dem at se - sandsynligvis hører man dem kun.


Per Poulsen skriver tirsdag 19. juli 2005 kl. 11.52
Stadig sne langs bjerget i April?. Jeg har lagt et par foto (taget med ældre udstyr) så du kan se hvor meget sne der var. Det var ikke overvældende, kulden var værre. Billederne ligger på http://www.ppo.esenet.dk/ty.htm
Jeg har kopieret siden fra rapporten om Demirkazic som også liggr som et foto.
Hilsen Per


Per Smith skriver tirsdag 19. juli 2005 kl. 12.19
hej Per

Nej, det er ikke meget sne, troede faktisk at der ville være mere.

Herlige billeder.

Tau og jeg fik en luksus tur op i Cavits 4WD (Lada??), men gik samme tur ned gennem slugten og ja - den er barsk - specielt med et scope på skulderen. Tør slet ikke tænke på at gå op igennem slugten i mørke som nogen har gjort og jeg er i endda i rimelig form.

Murløberne gav dog en opvisning som på alle måder kompenserede for anstrengelserne.

Alt i alt en af de oplevelser man ikke vil undvære.

Per


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 19. juli 2005 kl. 12.43
Omkring turen op til "hønsene". Turen genem slugten er virkeligt barsk, og tangerer i passager bjergbestigning. Den er absolut kun for de virkeligt veltrænede, og stabilt fodtøj kræves - Everest Basecamptrekket er det rene vand i forhold til de stejle passager.

Dette har Michael Schwalbe været mand nok til at informere om i sin rapport, men i de fleste andre rapporter negliceres dette problem, og udmønter sig mere i, at det var anstrengende, men at vi da kom igennem. Man ser tydeligt at de flste rapporter er skrevet af mænd, for hvem lidelse er noget man bider i sig, og ikke noget man informerer konstruktivt omkring.

Derfor: fysisk topform kræves for at begive sig opad i slugten, ligesom stabile vandrerstøvler. Læs nærmere på www.fuglerejser.dk eller www.club300.se, hvor rapport fra egen tur i maj 2005 er udlagt.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.084 sek.
til toppen