Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Bøffeland - (Bucephala albeola) - Bufflehead
Fugleart (IOC): Bøffeland (Bucephala albeola) Bufflehead - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Fanget i en stille krog
Lokalitet: Møllekrog, Esrum Sø, Nordsjælland, Danmark
Dato: 2. oktober 2008
Billede opsætning: Canon 20D, 500/4.0 + 1.4 Ext.
Fotograf: Axel Mortensen, Danmark
Uploadet den: 2. oktober 2008
Hits: Billedet har været vist 3212 gange.Kommentarer:

Jørgen Munck skriver torsdag 2. oktober 2008 kl. 23.38
Ifølge Cramp og Wildfowl bevarer ad han de renhvide overvingetegninger i eclipsedragt, og det er jo ikke tilfældet med denne han, endvidere er næbbet ret mørkt, hovedet ret brunligt, ergo må der være tale om en 2 k.


Jørgen Munck skriver torsdag 2. oktober 2008 kl. 23.48
Den har iøvrigt også bevaret den mellembrune overgang mellem bryst og næb fra 1.vinter dragten, se galleriet: Fra holland 25.1.05.


Knud N. Flensted skriver fredag 3. oktober 2008 kl. 16.23
Der lader til at være noget mystisk ved bøffelænder! ;-)

Vi er naturligvis enige om, at dette er en han, og det kan ikke være en 1K-fugl, når den har så tydelige hvide vingedækfjer og skulderfjer.

Ifølge Cramp burde en adult Bøffeland være færdig med både krops- og vingefældning for længst, men måske tager Cramp fejl her! Ligeledes ifølge Cramp er 2. vinterdragt lig den adulte vinterdragt. Det tror jeg på for sådan er det hos Hvinand. Eller tager jeg fejl? Er der nogen der kan kende en Hvinand i 2. vinterdragt fra en adult Hvinand?

Derfor må Esrum-fuglen være en 2K+-fugl i (måske?) noget forsinket fældning. Følgende link viser en lignende Bøffeland fra Holland i september 2006 (formodentlig en adult han - er det mon ikke den tilbagevendende 2004-fugl fra Barendrecht? - dvs. en 3K).

Om Esrum-fuglen så er en 2K eller en 3K+ tror jeg det bliver svært at afgøre. De grumsede krops- og hovedfjer er rester af eclipsedragten, og de vil formodentlig blive fældet i de kommende uger. Det ser ud som om fældningen af vingefjerene er afsluttet på Esrum-fuglen.

Derfor er mit bud: Bøffeland han 2K+


Knud N. Flensted skriver fredag 3. oktober 2008 kl. 16.25
Jeg glemte linket:

http://www.dutchbirding.nl/pics/pictures.php?page=1&id=3195Jørgen Munck skriver lørdag 4. oktober 2008 kl. 20.02
Vi kunnne idag konstatere at den ikke har nogen ringe, det blev set da den lå og pudsede sig hvor den nærmest lå på ryggen med benene lodret i vejret, den stod iøvrigt kortvarigt på noget, hvor dem som var til stede kunne konstatere det samme. Baskede kortvarigt med vingerne, hvor det i skyndingen så ud som om vingetegningerne var som ad han, men umuligt at være sikker.


Axel Mortensen skriver søndag 5. oktober 2008 kl. 10.50
Da bøffelanden på et tidspunkt fløj fra midten af søen til den sivkant, hvor den mest opholder sig, så jeg nogle rene hvide (rektangulære ?)felter på vingerne.
Da det gik meget hurtigt, nåede jeg ikke at tage et billede.


Knud N. Flensted skriver søndag 5. oktober 2008 kl. 13.42
Jeg er blevet opmærksom på en mere nærliggende forklaring på det grålige, grumsede indslag på de hvide fjer på hovedet og kroppen. Hos nogle arter er nyfældede 'hvide' fjer noget grumsede. Det forsvinder i løbet af nogle måneder som følge af blegning.
Jeg tror det måske er det, der er tilfældet hos Bøffeland i efterårsmånederne. I givet fald er denne fugl altså færdig med fældningen for i år.


Jørgen Munck skriver søndag 5. oktober 2008 kl. 17.03
Begge gange jeg har været oppe og se den, har den pillet sig sig ofte hvorved kropsfjer er fløjet væk, så for mig ligner det en fugl som er igang med en fældning.


Morten Bentzon Hansen skriver søndag 5. oktober 2008 kl. 20.41

Til almen orientering kan det nævnes, at den returnerede hollandske fugl fra Barendrecht er meldt fra den 4.10.

Den er dermed returneret til sit vinterkvarter nogenlunde samtidigt med denne fugls opdukken.Lars Borremark skriver søndag 5. oktober 2008 kl. 21.17
Det bliver spændende at se, om SU godkender fundet som en kat. A. Jeg har nu krydset den på min personlige liste, men denne liste er nu heller ikke styret udfra en videnskabsmæssig vinkel, men blot ud fra glæden ved at kigge på fugle kombineret med integritet og dømmekraft :-)

Da jeg så fuglen var der ingen umiddelbare tegn på fangenskabsrelaterede ting som farvemærkning og klip i vingen mm., så mon ikke den er go' nok den her yankee-rapand?

MVH - LarsNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.063 sek.
til toppen