Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Østlig Hvepsevåge - (Pernis ptilorhynchus) - Crested Honey Buzzard
Fugleart (IOC): Østlig Hvepsevåge (Pernis ptilorhynchus) Crested Honey Buzzard - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2 cy
Lokalitet: Bharatpur, Indien
Dato: 13. februar 2008
Billede info: Tophvepsevåge (tidliger anført som Høgeørn) i selskab med indisk krage
Billede opsætning: Canon Mark III 500 f4+1,4 Tc
Fotograf: Christian Andersen Jensen, Danmark
Uploadet den: 23. februar 2008
Hits: Billedet har været vist 3655 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver lørdag 10. januar 2009 kl. 22.43
Et fint foto, men af en juvenil Tophvepsevåge, hvis ungfugle ligner unge Høgeørne en del. Blandt andet er størrelsen og den brede "ørnehånd" noget, der kan forvirre når man ser Tophvepsevåger.
Bemærk dog det slanke - næsten dueagtige - hoved (bredere og krafrigere med brutalt duehøgeagtigt næb hos Høgeørn), de mørkere armsvingfjer i forhold til Høgeørn samt at fuglen mangler Høgeørnens smalle mørke bånd midt gennem vingen til knoen. Desuden har unge Høgeørne flere og jævnere mørke halebånd, uden Tophvepsevågens ekstra grå "skyggebånd", der her ses fint.


Søren Kristoffersen skriver søndag 11. januar 2009 kl. 20.55
Hej Alle

Er der nogen med frisk erfaring fra hotellerne nær Keoladeo National Park? Jeg er vant til at bo på Eagles Nest, men det er 5 år siden jeg sidst var der, så der må næsten være dukket bedre alternativer op lige så tæt på indgangen til "paradis" som Eagles N..

Andre friske staldtips fra området (fugle, lokaliteter mv.) modtages med kyshånd!!

SKr


Klaus Malling Olsen skriver søndag 11. januar 2009 kl. 20.59
Kan anbefale "Sunbird Lodge", ganske tætpå indgangen. Det er én af flere småhoteller, der er billige og funktionelle med rummelige, ret enkelt indrettede værelser og udmærket mad, samt cykelleje og andet, der behøves nær fugleparadiset.


Stig Jensen skriver søndag 11. januar 2009 kl. 22.17
Kære Søren,

Jeg var i Bharatpur i december 2008. Den gode nyhed er, at sommerens monsun har været nådig ved Bharatpur, og der er vand i området. Så Bharatpur er absolut et besøg værd, især når man som os får guiden Brijendra Singh, som legendariske Salim Ali kaldte bøffeldrengen. Brijendra er vokset op i området og har arbejdet for alle de store. Vi var dybt imponeret af Brijendra, ikke kun fordi han er en glimrende feltornitolog, men især fordi han er hyggelig, kan sætter alle oplevelser i et tidsperspektiv og ved alt om flora og fauna. Trods han kun har fået en meget rudimentær skolegang og på alle områder er selvlært. Brijendras mange anekdoter om området og dets mennesker og natur var guld værd, og ikke uvæsentligt så kender han adresserne på alle specialiteterne. Så skal du til Bharatpur så ring til Brijendra på (0091) 9828334907. Selvom Bharatpur er godt i år, så er der ikke nær så mange fugle som tidligere. Især de store vingefang er hårdt ramt, snetraner og pallas havørne er væk. De andre ørne er der stadig, men i stærkt reduceret antal og der er kun få sarustraner tilbage. Vi så rigtig mange fine ting, blandt højdepunkter var large-tailed nightjar, dusky eagle owl, indian courser, sumpvibe, suveræne painted snipes, 10.000-vis af svømmeænder især krik- og spidsænder, de store fede pytoner. Den nok største positive oplevelse var de mange indere, især mange skolebørn, som viste som interesse for naturen i Bharatpur, det lover godt for sikring af området i fremtiden. Det var også tydeligt at der i de omkringliggende landsbyer er stor interesse for at udnytte Bharatpur, især som græsningsområde for kvæg og indsamling af brænde. Vi boede på Birder’s inn, som ligger ved siden af Sunbird Lodge, det er glimrende sted, om det er bedre eller billigere end andre ved jeg ikke. Til gengæld skulle både Jens Ole Byskov og Ole Frode Jacobsen være i området pt.

Det er vist hvad jeg kan byde ind med pt. Vil du eller andre vide mere, så kan jeg kontaktes på sejcuf@yahoo.dk eller 38 71 83 85.

God tur!

Stig


Søren Kristoffersen skriver tirsdag 13. januar 2009 kl. 07.59

Mange tak!

Når i skriver Sunbird Lodge, menes der så Hotel Sunbird? Det er nemlig hvad der kommer frem når man googler det.

SKr


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 13. januar 2009 kl. 09.07
Ja.


Christian Andersen Jensen skriver fredag 6. februar 2009 kl. 18.15
Hej Klaus tag for dine bestemmelse af tophvepsevåge. Jeg bestemte den blot ud fra et helhedsindtryk og havde derfor ikke tophvepsevåge i tankerne.
Da jeg var Bharatpur i februar 2008 var området helt udtøret og der blev pumpet grundvand op i to små søer og den store ynglekoloni af forskellige hejre og storke var forsvundet.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.050 sek.
til toppen