Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Jagtfalk - (Falco rusticolus) - Gyrfalcon
Fugleart (IOC): Jagtfalk (Falco rusticolus) Gyrfalcon - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: adult/3k+
Lokalitet: Rönnen, Skåne, Sverige
Dato: 6. januar 2008
Billede info: Dokumentationsfoto af den adulte Jagtfalk fra Rönnen i Skåne - et ret lille eks, der sagtens kan foveksles med Vandrefalk. Bemærk dog lidt længere arm samt mere afrundet vingespids, samt ret lang hale imod temmelig tyk mave, hvis tyngdepunkt ligger omkring forreste dele af bugen. Hovedet er ret mørkt og kontrastløst og kropsundersiden og undervingen hvidlig med fine mørke pletter, og med mørkere store dækfjer der i visse vinkler danner et mørkt bånd gennem undervingen.
Flugten var ret hurtig og vandrefalkeagtig; ved direkte sammenligning kunne man dog se, at Jagtfalken virkede næsten dobbelt så stor som en ad, han Vandrefalk.
Billede opsætning: Canon EOS20D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 6. januar 2008
Hits: Billedet har været vist 3457 gange.
DK List Ranking: Set af 540 ud af totalt 1462 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Axel Mortensen skriver søndag 6. januar 2008 kl. 19.47
Det kan du gøre bedre.


Klaus Malling Olsen skriver søndag 6. januar 2008 kl. 20.34
Ja, det ville jeg også gerne. Men dette foto er udelukkende ment som dokumentation, da vi under observationen gjorde flere iagttagelser, vi mener er nyttige, hvis man de nærmeste dage besøger Rönnen.
Fuglen opdagedes først efter nogen tid, hvor den kom til hvil på Rönnen, hvor den kunne ses fint fra vejen langs kysten. Fra tid til anden foretager den udflugter langs med kysten eller ind i landet. Der er ikke adgang til selve Rönnen, men til Axel og andre fotografer: prøv at stå hvor der er bedst udsigt mod Rönnen øst for Farhult. Vi havde forladt dette sted for at bese falken nærmere ved reservatgrænsen, hvorefter den lettede og fløj lige over det sted vi først havde set fuglen.


Steen E. Jensen skriver søndag 6. januar 2008 kl. 20.56
Et andet godt sted er den lille havn som ligger ca. 1000 meter vest for Rönnen. Her har man godt overblik. Vi så falken meget flot fra denne position, dog ikke i fotoafstand. Men falken kunne lige så godt tage en tur langs kysten her, og så.. I øvrigt boltrede et par Nordiske Lappedykkere sig lige uden for havnen samt sæler.
Vi talte i øvrigt med en svensker, som fortalte, at der havde været to fugle. Den gamle, som vi så, samt en ungfugl.


Axel Mortensen skriver mandag 7. januar 2008 kl. 15.24
I dag mødte jeg en svensker i Nivå ved sortstrubet drossel.
Han anbefalede det samme sted, som Klaus nævner, da der er taget flere gode billeder der.
Så nu venter vi kun på lidt godt vejr, så vi kan få den i søgeren.


Klaus Malling Olsen skriver mandag 7. januar 2008 kl. 23.24
Hvis dette elendige doku-foto kan medvirke til at skabe opmærksomhed omkring den stationære adulte Jagtfalk på Rönnen, og herved gennem kommentarerne på henledt opmærksomheden omkring den bedste taktik for at få bedre fotos til Netfugl af bæstet, har det mere end opfyldt sin funktion.
Falken er så sent som idag meldt ud fra stedet, så mon ikke der er gode chancer, når vejret bliver bedre?
Det er i hvertfald en fin oplevelse, der dog i reglen må nydes på behørig afstand, da hele Rönnen er afspærret. Fotografer vil måske også blive tiltrukket af de fine Skægmejser, der kan ses ved Vegeå´ns udløb ved Utvälinge, der ligger et par kilometer øst for Rönnen.


Per Smith skriver søndag 15. februar 2009 kl. 12.22
Fuglen er der igen denne vinter. Jeg så 7 december 2008 og igen i går lørdag 14 feb. 2009. Den havde fanget en gråand som den åd (desværre så jeg ikke jagten) - den sad længe og fordøjede måltidet, og fløj kun et par gange lidt rundt. Bl.a. da en adult havørn kom til den "lokale Mcdrive" og nemt snuppede en gråand .

Som Klaus nævnte i janauar 2008 et mindre eks. måske en han??

Uden at have statistisk grundlag derfor - virker det dog som om den oftest er på rönnen om eftermiddagen - dog ikke i går , hvor den vist var der hele dagen.

hilsen PerNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.077 sek.
til toppen