Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Hættemåge - (Chroicocephalus ridibundus) - Black-headed Gull
Fugleart (IOC): Hættemåge (Chroicocephalus ridibundus) Black-headed Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Sommerdragt d. 4. november!
Lokalitet: Århus Havn, Danmark
Dato: 4. november 2007
Billede info: En meget speciel Hættemåge, men alligevel en Hættemåge. den bruntonede hætte er næsten et særkende for arten (sort hos Bonaparte), og næbbets form (altid tyndere hos Bonaparte) samt størrelse og proportioner siger entydigt Hættemåge.

Det er dog meget besynderligt, at ben og næb er så mørke. I "Gulls" har jeg dog et foto af en lignende mørknæbbet fugl (sammen med sorthovedet), så helt ukendt er fænomenet ikke. At det så ses på en fugl der også har atypisk sommerhætte ligner en af den slags tilfældigheder, der næsten synes umulige (men naturen kender ikke til statistisk significans).

Jeg så for en uge siden en Hættemåge med sommerhætte (dog meget mere falmet end hos denne fugl), men det er kun ganske få der bevarer hætten så sent; normalt ville den være fældet til vinterhoved i sensommeren. Lige så sjældent som denne bevarede hætte er det at se sommerhætte om vinteren, men det tyder på at nogle få hormonforstyrrede fugle glemmer at fælde, og da der er vrøvl med hormoner m.v. kan man derfor forestille sig, at de også på andre punkter vil afvige. Som ved unormalt farvede bløddele, som på denne fugl.

Klaus Malling Olsen

Billede opsætning: canon
Fotograf: Peter Nielsen, Danmark
Uploadet den: 6. november 2007
Hits: Billedet har været vist 2096 gange.
DK List Ranking: Set af 1274 ud af totalt 1493 personer!Kommentarer:

Lars Andersen skriver søndag 2. marts 2008 kl. 12.47
Jeg har lagt lidt Andesmåge ind på fugleognatur: http://www.fugleognatur.dk/forum/show_message.asp?MessageID=177264&ForumID=7

For jeg synes der er mange lighedspunkter imellem dem!Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.058 sek.
til toppen