Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Dværgryle - (Calidris minuta) - Little Stint
Fugleart (IOC): Dværgryle (Calidris minuta) Little Stint - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2K? tyknæbbet look-alike
Lokalitet: Lakolk strandsø, Rømø, Danmark
Dato: 15. juli 2007
Billede info: Kommentarer er velkomne
Billede opsætning: coolpix x swarovski teleskop
Fotograf: Alex Sand Frich, Danmark
Uploadet den: 16. juli 2007
Hits: Billedet har været vist 3578 gange.
DK List Ranking: Set af 880 ud af totalt 1491 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Lars Paaby skriver onsdag 18. juli 2007 kl. 12.37
'Tyknæbbet look-allike' skriver Alex. Fuglen har da også dragtmæssigt en påfaldende lighed med den islandsk rapporterede Tyknæbbede Dværgryle fra i lørdags (14/7). I 'VP obs' er der link til tre fotos (undskyld jeg kan ikke lige det der med at linke...).
Næbbet på Alex's fugl giver måske en smule for slangt indtryk. ER det en 2k fugl (dværgryle)? For mig at se ligner det adultdragt (især ryg/skulderfjer) uden ad. Dværgryles sædvanlige varme rødbrune farveindslag.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 18. juli 2007 kl. 12.57
Fuglene generelle form passer fint på Dværgryle, incl. korte vinger. Næbbet ligeledes, idet spidsen virker ret tynd. Nu antyder navnet Tyknæbbet Dværgryle et stærkt fortykket næb, hvilket ikke helt er tilfældet. Det kan - ligesom hovedstørrelsen - sammenlignes med Sandløber, og vil på fotos nok være tydeligt bredere og - tykkere - spidsen end det ses her.
Enkelte skulderfjer ligner mørke pletter, der antyder helt mørke fjercentre, som man ser det hos Dværgryle. Dette er fjer fra sommerdragten, og de burde dominere helt og aldeles. Da denne fugl kun har enkelte sådanne fjer er den altså noget tilbagestående i sin udvikling. Indenfor smårylerne gælder dette i øvrigt ikke Temmincksryle, der tit optræder i en sommerdragt, hvor kun dele af skulder- og rygfjer er fældet. Dene fugl har dog bl.a. for tydelige lyse hovedtegninger til at passe på en sådan.
Tyknæbbet har oftest noget lysere baser af skulderfjerene end denne fugl, hvorfor eventuelt mørke pletter ville være mindre brede, og massivt mørke.
Så en "retarderet" Dværgryle, hvor dele af dragten (de lyse partier) virker nedslidte, i stor kontrast til afvigende få sommerdragtsfjer.


Lars Paaby skriver onsdag 18. juli 2007 kl. 13.42
Jeg skal måske lige tilføje, at fuglen iflg. Alex, som jeg har talt med, virkede ubetydeligt større/kraftigere end de øvrige tilstedeværende Dværgryler, men dog nok inden for variationsbredden.


Rasmus Strack skriver mandag 4. august 2008 kl. 23.57
En fugl meget lig denne sås her til aften (04/08-2008) på Ølsemagle revle. Fuglen blev først mistænkt for at være en Tykn. dværgryle, men lidt for karftige rygstriber og tyndt næb afslørede fuglen om Dværgryle.


Lasse Braae skriver tirsdag 5. august 2008 kl. 01.04
Hvilken farve har benene?Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.085 sek.
til toppen