Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Hjejle - (Pluvialis apricaria) - European Golden Plover
Fugleart (IOC): Hjejle (Pluvialis apricaria) European Golden Plover - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Revlsbuske, Vejlerne, Danmark
Dato: 18. maj 2003
Billede opsætning: Nikon Coolpix 4500 + Zeiss Diascope 85
Fotograf: Lars Borup, Danmark
http://www.larsborup.dk/
Uploadet den: 22. maj 2003
Hits: Billedet har været vist 2536 gange.
DK List Ranking: Set af 1067 ud af totalt 1489 personer!Kommentarer:

Dennis Broe Nielsen skriver torsdag 22. maj 2003 kl. 13.21
Fuglen på billedet ligner skræmmende meget en sibirisk hjejle jeg så sammesteds 10/5!
Mvh. DN


Dennis Broe Nielsen skriver fredag 23. maj 2003 kl. 10.46
Efter at have nærstuderet billedet endnu engang vil jeg gerne trække ovenstende kommentar tilbage. Fuglen på billedet fremviser godt nok en temmelig kraftig øjenbrynstribe, men den er hvid og sidder som kort isoleret stribe begyndende over øjet og bagud. Sibirer hjejlen havde en gul øjenbrynsstribe, der var betydeligt længere. Endvidere var sibirer hjejlen meget lys henover næb basis, hvilket muligvis var medvirkende til at den kom til at virke rimmeligt langnæbbet.
Endvidere fremstår de frie sorte håndsvingfjer som værende temmelig lange bag ved tertiærene, altså et langt sort stykke, hvor det ved sibirer hjejlen var ret svært at se håndsvingfjerene pga den korte håndsvingfjersprojektion.
Endelig (selvom det er svært at blive helt klog på, på et billede) virker fuglen på billedet ikke specielt slank eller "småhovedet" sammenlignet med fuglen i baggrunden.
Beklager hvis jeg med en lidt for hurtig kommentar har sået tvivl om fotografens bestemmelse.
Mvh DN


Thomas Buus Nielsen skriver fredag 6. juni 2003 kl. 17.05
En kommentar til Sibirisk Hjejle og Hjejler i Vejlerne

Den 18-5-03 var jeg sammen med MML, KBC og 7 andre ved Revlsbuske i Vejlerne, for at se den Sibiriske Hjejle som havde rastet på stedet siden den 10 maj. Vi fandt hurtigt en 2k fugl i flokken af hjejler, og regnede med, at fuglen som forventet var på plads, fordi den var meldt ud på DOF-call tidligere på dagen.
Fuglen blev set fint på ca. 100 meters afstand i godt medlys. Den var den eneste 2k fugl i flokken af ca. 50 hjejler og 3 pomeransfugle.
Fuglen udviste umiddelbart karakter af Sibirisk Hjejle, men da vi gik i gang med og tjekke den grundigt igennem, gik det hurtigt op for os, at det bare drejede sig om en ung hjejle pga. den lange håndsvingfjer projektion, der tydeligt gik ud over halen, den hvidlige vingeunderside og armhule, samt at den kun var en anelse mindre i kroppen, end de øvrige hjejler.
Fuglen var for mig og se, lidt anderledes proportioneret end de hjejler den gik sammen med.
Den var en anelse mindre i kroppen, havde et lidt længere og tyndere næb, og havde længere ben, og specielt var tibia længere end på de andre hjejler.
Den havde en tydelig mørke øredækfjer, lys gullig pande og øjenbrynsstribe der gik ned til det øverste af halsen. Fuglens overside var lys brungrå med gullige og hvide pletter, den virkede ikke så &8221;gylden&8221; som de øvrige hjejler, der selvfølgelig var i yngledragt. Den havde stribet bryst, der var skåret lige over på brystet, lidt lig en Stribet Ryle. Den havde et lysere felt på de små og mellemste dækfjer, set i forholdet til den øvrige vinge og overside. Tertiærerne var mørke og fint savtakkede.
Det er for mig at se en fugl der nemt vil kunne blive fejlbestemt til Sibirisk Hjejle, hvis man ser den på stor afstand, eller ikke er omhyggelig med og få kikket på alle karakterene og jeg ved at fuglen, flere gange søndag, fejlagtigt blev bestemt til en sibirisk Hjejle

For mig og se, var &8221;vores&8221; hjejle, den samme som Lars Borup har taget billeder af d. 18-5-03

Af ren nysgerrighed, kunne jeg godt tænke mig og høre om der er nogle der ved noget om hybrider og variationer inden for hjejlerne, jeg har kun kunne finde en lille smule i Macmillan: Bird Identification.

Med Venlig Hilsen.

Thomas Buus Nielsen. Viborg.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.070 sek.
til toppen