Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Lammegrib - (Gypaetus barbatus) - Bearded Vulture
Fugleart (IOC): Lammegrib (Gypaetus barbatus) Bearded Vulture ssp. aureus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: adult
Lokalitet: Ovitdagi Gecedi, Pontiske bjerge, Tyrkiet
Dato: 18. maj 2007
Billede opsætning: Canon EOS20D, 300 mm. tele og 1.4 x converter
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 28. maj 2007
Hits: Billedet har været vist 3262 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver fredag 21. december 2007 kl. 21.12
Adult Lammegrib - en af de mest karismatiske rovfugle!
Denne fugl er dybt rustorange på undersiden. Man regner tit med, at rustfarvningen skyldes farvning når fuglen har tvættet sig i rustrød jord, og det kan passe nogle steder. Men denne fugl er fotograferet i et område, hvor jorden er gråbrun og der var meget langt til nærmeste røde jord.
Hans Harrestrup betoner i sin udmærkede og velskrevne anmeldelse af "Rovfugle i felten" at jeg har glemt at nævne, at rødfarvning undertil skyldes jordfarvning. Jeg har dog bevidst udeladt denne forklaring, da jeg ikke tror den altid gælder. Jeg har set rødfarvede larmmegribbe andre steder, som i Himalaya, hvor der ikke er rød jord i nærheden af de bjerge, arten findes i. Jeg tror derfor mere på at der er tale om en reel farvning, og at lokale forskelle kan skyldes individuel variation, eller måske raceforskelle.


Knud N. Flensted skriver fredag 21. december 2007 kl. 22.30
Selvom jorden ikke er rødlig i et område, så kan man ikke afvise, at lammegribbens normale varme gulligrustrøde hals-, bryst- og bugfarve skyldes farve tilført direkte på fjerene.
Jeg tror ikke jorden behøver at være rødlig. Farvningen af fjerdragten kan sandsynligvis skyldes jernholdige forbindelser i fx kilder, vandløb eller lignende hvor fuglene drikker eller bader. Eller der kan være mindre lokale områder hvor jorden er okkerholdig. En lignende okkeragtig farve kendes også fra hals, bryst og bug på fx visse svaner, og her er det så vidt jeg ved forårsaget af de okkerforbindelser, der er i svanernes leveområder. Denne farve er meget vanskelig at vaske af, og det kender man måske, hvis man har prøvet at få en rustplet på en hvid t-shirt eller skjorte.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.095 sek.
til toppen