Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Rødhalset Gås - (Branta ruficollis) - Red-breasted Goose
Fugleart (IOC): Rødhalset Gås (Branta ruficollis) Red-breasted Goose - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Rødhalset Gås, kan den krydses ?
Lokalitet: Ballum Enge, Danmark
Dato: 16. februar 2007
Billede info: Holdt i vejsiden og spiste frokost i fredags ved siden af en stor flok Bramgæs, tog et par billeder af de nærmeste, tog endnu et par ud over flokken, kørte videre - senere på dagen modtog jeg en DOF-call om Rødhalset Gås ved Ballum Enge, det var netop hvor jeg havde holdt, mon den var på et af billederne.

Det var den, havde jeg nu set den - for jeg kiggede igennem søgeren, da billedet blev taget, kan den ”krydses” ?
Har heldigvis set den tidligere, så det behøver jeg ikke at tage stilling til – hvad mener du ?

Tag sagen med et smil, venlig hilsen Carsten
Fotograf: Carsten Gadgaard, Danmark
http://natursiden.dk/
Uploadet den: 18. februar 2007
Hits: Billedet har været vist 3438 gange.
DK List Ranking: Set af 615 ud af totalt 1462 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver lørdag 5. april 2008 kl. 22.38
For lang tiden siden er der spurgt om denne kan "krydses" = med at den er spontan. Der er næppe bedre kandidater til spontan optræden end de regelmæssige forekomster i flokke af Bramgæs i Sydvestjylland, hvor arten er årlig.
Udover i Sydvestjylland optræder denne pragtfulde gås regelmæssigt sammen med Bramgæs på træk- og rastelokaliter for Bramgæs i Østersø-området, f.eks. på Öland og Gotland. Her er der flest fund om efteråret, i tiden for Bramgæssenes kulmination. Der er næppe tvivl om, at disse fugle stammer fra ynglepladserne højt mod nord, og det er de fugle, der især sidst på vinteren og om foråret ses i Sydvestjylland, hvor der også er en pæn stak fund på efterårstrækket.


Jan Dresler skriver lørdag 5. april 2008 kl. 23.29
Klaus..
Jeg tror nu at Carsten's spørgsmål - med et smil - går på, om han har set den (og dermed kan krydse den) uden at have set den. Han har jo taget et billede af en flok Bramgæs og først bagefter - derhjemme - opdager den Rødhalsede på billedet. Altså - spørgsmålet fra Carsten er vel om en sådan en kan krydses på "efterbevilling" .....

Det er vel nærmest et spørgsmål om moral/religion...lidt som at sælge elastik-bånd i metermål....

mvh
JanMorten DD Hansen skriver lørdag 5. april 2008 kl. 23.36
Tøhø.... Det er sgu et godt spørgsmål. Den vil jo tælle på den officielle liste over fund, for fuglen er der jo.


Lars Michael Stenholt Nielsen skriver torsdag 10. april 2008 kl. 13.12
Jeg mener ikke du kan krydse fuglen.

Det kan godt være at fuglen har været i søgeren i kameraet, men du har ikke registreret at du har set Rødhalset gås, kun at der var en stor flok Bramgæs.

LM


Jens Christian Olsen skriver onsdag 11. november 2009 kl. 22.27
Jeg sidder og studerer billeder af rødhalset gås, fordi der lige nu står en ved Næstved og jeg smadder gerne vil se den. Jeg har bare ikke lige tid til det. Så støder jeg på dette billede og spørgsmål og må altså le. Tillykke med dit tidligere kryds (DK-kryds går jeg ud fra), siger jeg bare, for det havde godt nok været neder'n at komme hjem og fremkalde sit naturfotografi og se det her. For et naturfotografi er det.
Jeg havde tjekket flokken - om jeg så havde opdaget den, er en anden sag. Du kunne jo have fundet den og meldt den ud. En ædelart for dig!
Det er ligesom med 'rigdom'. Dem der er født med en guldske i munden er utålelige, mens dem der har arbejdet sig hæderligt og redeligt til det, trods alt er langt bedre mennesker.
Tag det med et smil, for jeg håber kun fotografen er rig på det hele. Men artsjægeri - helst bare fuglekiggeri -kræver sgu' noget af en og det er det, der er det fede. Naturfotografi eller fuglekiggeri - I don't care. Men det siger jo sig selv, at man ikke kan krydse ud fra et billede. Så kunne man jo bare tage en smuttur til Barathpur og så krydse løs ud fra de flyvefotos man havde taget fra helikopteren (der skræmte alle dyrene).
Som en fugleven svarede mig, da jeg fortalte, at jeg på Cypern så Dværghornugle - død, korsfæstet på limpind - og spurgte om jeg kunne krydse den. Det ville jeg jo rigtigt gerne. Men den skal da være levende, ikke? Sagde han...
Til alle os artsjægere: Det bedste er at finde fuglene selv og dernæst bare skynde sig ud for at se det andre har fundet. Fuglene er her ikke for vores skyld eller omvendt, men det er netfugl og netværket.

Mvh JCNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.050 sek.
til toppen