Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Svartbag - (Larus marinus) - Great Black-backed Gull
Fugleart (IOC): Svartbag (Larus marinus) Great Black-backed Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Mellemdyb, Vest Stadil Fjord, Danmark
Dato: 4. november 2006
Billede info: Den er set 4.11.2006 kl 15.00 ved Vest Stadil Fjord, hvor den rastede mellem Svartbage på engene i Mellemdyb. Den var ca. af samme størrelse som Svartbagene. Den var helt hvid, og havde ikke noget (i hvert fald ikke ret meget) gråt eller beige anstrøg. Gulligt næb med stor sort næbplet og lille lys spids, sort øje og lyserød benfarve stemmer meget godt med 1K Gråmåge, men kan de være helt hvide?... eller er det en leucistisk sølvmåge eller svartbag?
Billede opsætning: Nikon D200, 200-400mm/f4
Fotograf: Leif Bisschop-Larsen, Danmark
Del af temaet: Farvemutationer m.m.
Uploadet den: 8. november 2006
Hits: Billedet har været vist 2904 gange.
DK List Ranking: Set af 1185 ud af totalt 1485 personer!Kommentarer:

Mathias Hauberg Glavind skriver torsdag 7. december 2006 kl. 06.52
Hej Leif

Jeg vil bestemt mene, det er en leucistisk Svartbag. Næbbet er forkert for 1K Gråmåge, der har lyserødt næb med bred sort spids (som en tændstik). Endvidere er næbbet for kraftigt til Sølvmåge.

Mvh
Mathias


Rune Skjold Tjørnløv skriver torsdag 7. december 2006 kl. 16.26
Hej Leif og Mathias.

Jeg kan sagtens se, hvad Mathias mener. Alligevel synes jeg der er flere ting der peger i retning af Gråmåge. Fødderne er meget "lyserøde", hvilket Svarftbag ikke har. Fuglens undervinger ligner fint en Gråmåges med gråbrune undervingedækfjer og lysere svingfjer. Næbbet og hovedet virker på mig mere svartbage-agtige i proportionerne, men man kan faktisk ane en lille lys spids på næbbet, hvilket ville passe fint med en 2. vinter Gråmåge. Jeg synes at mest tyder på Gråmåge.

Vi må vel hellere få nogle rigtige måge-nørder på banen....

Vh

RuneSimon Sigaard Christiansen skriver torsdag 7. december 2006 kl. 19.21
Jeg er ret så sikker på at denne fugl ikke er en gråmåge. En 2k gråmåge burde vel have flere tegninger fra 1-års dragten tilbage både på bugen, oversiden af vingerne og halen. Desuden passer næbbet ikke på 2k gråmåge som ikke ville have gul farve, men mere farve henad det som fødderne har på denne fugl. En 2k gråmåge ville også have gulligt øje.

Jeg skal ikke kunne udelukke sølvmåge, men den ser godt nok lidt kraftig ud, og øjets farve/størrelse siger også svartbag og eftersom observatørerne siger den er på størrelse med svartbag - så må det være en svartbag, og at dømme efter næbbets tegninger kunne dette godt være en 3k-fugl.

Men man skal jo altid passe på med farver når det gælder leusistiske fugle...

/SSC


Klaus Malling Olsen skriver torsdag 7. december 2006 kl. 19.23
Tror på leucistisk Svartbag. Synes man kan ane et smalt, gråt bånd for enden af halen, der afspejler Svartbagens haletegning. Netop haletegning ses tit tydeligere end andre karakterer hos disse meget blege måger. Hoved- og næbform (bredt næb og meget lille øje, samt meget flad pande) passer fint på Svartbag, der jo allerede i 1. vinter har lys spids på overnæbbet (dækker i 2. vinter både over- og undernæb). De tilsyneladende mørkere undervingedækfjer kan skyldes gennemskinelighed. Fuglen ligner meget de leucistiske Svartbage, jeg har kendskab til - f.eks. en fugl, der gennem flere år sås i Sydskåne og på Østsjælland først i 1990´erne.


Knud N. Flensted skriver fredag 6. april 2007 kl. 23.26
Billedinfo er ændret til svartbag med farvemutation (begge fotos)Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.051 sek.
til toppen