Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gråmåge x Svartbag - (Larus hyperboreus x Larus marinus) - Glaucous Gull x Great Black-backed Gull
Lokalitet: Nuuk, Godthåbsfjorden, Grønland
Dato: 3. september 2006
Billede info: Endnu en hybridmåge? fra Nuuk - svartbag x gråmåge? Disse ses hypigt i Nuuk - og minder mest af alt om en meget lys svartbag med sorte svingfjer. Ungfuglene minder også om svartbage, men uden sorte håndsvingfjer. De er tydeligvis forskellige fra typiske gråmåge x sølvmåge hybrider, som også forekommer en del i Nuuk og på Island (adult er her meget lysere på ryg og vinge dækfjerne).
Billede opsætning: Canon 20D, 400 mm f:4 DO x 1.4 conv.
Fotograf: Lars Witting, Danmark
Del af temaet: Hybrider
Uploadet den: 4. september 2006
Hits: Billedet har været vist 2607 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver mandag 4. september 2006 kl. 15.51
En kommentar til fuglens størrelse, please!
Det er ikke muligt at se håndsvingfjerenes nøjagtige tegning p.g.a. fældningen, men den skiffergrå overside ligger perfekt mellem Svartbag og en af de lysryggede. Der findes flere dokumenterede tilfælde fra Grønland av Gråmåge X Svartbag, hvilket er en nærliggende forklaring. fuglen ser jo reelt meget stor og grov ud med flad pande.
Jeg synes at fuglens overside ikke passer med de lyseste adulte svartbag, der trods alt er en del mørkere, og uden det blåstik, man aner (og som giver oversiden det blåligt skiffergrå anstrøg, der i kombinaton med lyserøde fødder blandt "rene" måger ses hos Slaty-backed Gull fra nordlige del af Stillehavet). Buddet herfra - på opfordring fra fotografen - er hybrid Gråmåge X Sølvmåge.


Knud N. Flensted skriver mandag 4. september 2006 kl. 16.07
Klaus, du mener vel hybrid Svartbag x Gråmåge?


Lars Witting skriver mandag 4. september 2006 kl. 16.14
Størrelsen er altid som svartbags eller gråmåge (dog ingen direkte sammenligning for denne fugl) - aldrig tydligt mindre, og måske en anelse større en gang imellem


Klaus Malling Olsen skriver mandag 4. september 2006 kl. 17.01
Jamen selvfølgelig Svartbag X Gråmåge. tak til Knud for at gøre opmærksom på uoverensstemmelsen, og i øvrigt også til Lars for kommentaren om størrelsen, der passer meget fint med Svartbag X Gråmåge hybrider.


Troels Leuenhagen Petersen skriver lørdag 24. oktober 2009 kl. 21.41
Godaften.

Hvordan er forekomsten af sådanne hybrider i Danmark?

Jeg så dd. på Stubben (Nordhavnstippen, København) en måge med samme udseende som Lars' foto viser: tilsyneladende adult dragt, graellsii-grå ryg og mørke svingfjer. Svingfjerenes mørke farve vækkede minder om Dværgørn og Ådselsgrib.
Fuglens størrelse var ca. som Svartbag vil jeg vurdere, men det var svært, da denne enlige måge blev set flyvende (efter rast) med 9 skarver. Senere set kredse over hallen på lidt større afstand.

Måske det har interesse for andre at se denne afvigende fugl!

Midt i en presset eksamenstid, hvor tiden er knap, er det godt man har Stubben!

TLP


Troels Leuenhagen Petersen skriver søndag 25. oktober 2009 kl. 20.08
Jeg har nu forsøgt at finde billeder af Sølvmåge x Svartbag, men Netfugls udbud synes kun at være en stående fugl fra Simrishamn, og der nævnes intet om mørke svingfjer. Det har de hybrider ikke, eller?

Er det kun bygriden Gråmåge x Svartbag som har mørke svingfjer?

Jeg så en anden 'birder' på Stubbens Del 1 samme dag (ABK?). Har andre set ovennævnte afvigende måge på Stubben?
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.064 sek.
til toppen