Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Fjeldvåge - (Buteo lagopus) - Rough-legged Buzzard
Fugleart (IOC): Fjeldvåge (Buteo lagopus) Rough-legged Buzzard - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2cy
Lokalitet: Kallesmærsk Hede, Blåvand, Danmark
Dato: 13. august 2006
Billede info: Fuglen blev tidligere meldt ud på Dofcall som fjeldvåge og på dofbasen som Våge sp.: Ørne/fjeldvåge, men det lykkedes os i dag endeligt at bestemme fuglen. Der ønskes kommentarer om fuglens alder.. Umiddelbart sættes den til 2k.
Mvh. Henrik Böhmer
Fotograf: Henrik Laust Bøhmer, Danmark
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 13. august 2006
Hits: Billedet har været vist 4951 gange.
DK List Ranking: Set af 1042 ud af totalt 1453 personer!Kommentarer:

Simon Sigaard Christiansen skriver søndag 13. august 2006 kl. 18.51
Kommentarer ønskes meget gerne til denne fugl! Især halen og undersiden gav en del hovedbrud. Ovenstående billede af oversiden fik os til at bestemme den til ørnevåge, men desuden også ubefjerede ben.

/SSC


Klaus Malling Olsen skriver søndag 13. august 2006 kl. 19.32
Det rustbrune anstrøg på overvingedækfjerene samt den helt utegnede lyse håndflade og meget lys hale siger Ørnevåge. 2K, da inderste håndsvingfjer og mange dækfjer ser ud til at være fældet. Det er et sent fældende individ, da så "retarderet" fældning inderst i hånden er et pr måneder forsinket i forhold til hvad jeg har set tidligere.


Simon Sigaard Christiansen skriver søndag 13. august 2006 kl. 22.59
halebåndet virkede til tider meget mørkt for nogle af de observatører, som så fuglen tættere på, selvom halefjererne var slidte... men fra de rigtige vinkler ser det jo altid helt rigtigt ud som her.

Nu har Blåvand taget sig sammen til at finde nogle fugle...


Klaus Malling Olsen skriver mandag 14. august 2006 kl. 11.31
Venlige mennesker har påpeget at min kommentar til fuglen igår ikke var helt let at fortolke. Når jeg skriver "siger Ørnevåge" antydes muligheden for arten, men også en lille tvivl, da billeder jo kan behandles så nuancer, der ikke var tilstede i vikeligheden fremkommer. Det er meget vigtigt at få præciseret, om fuglen havde det rust- eller kanelbrune anstrøg man ser på oversiden på disse billeder, og som falder udenfor Fjeldvåges variation. På billederne ligner farven på dækfjerene lidt en Rød Glentes, hvilket er meget afgørende i forhold til Fjeldvåge, der altid har koldt gråbrune overvingedækfjer.


Morten kofoed-Hansen skriver mandag 14. august 2006 kl. 21.27
A hva? Skal det tolkes sådan, at fotografen bevidst skulle have behandlet nuancerne rødere??? Er det ikke en lige lovligt grov insinuation, eller blot en fejlfortolkning fra min side?
MVH MKH


Morten kofoed-Hansen skriver mandag 14. august 2006 kl. 21.36
Nå, har læst KMOs indlæg igen og vælger at læse det, som at nuancerne utilsigtet kan ændres under billedebehandling. Se for øvrigt undertegnedes indlæg under finderberetning omkring fuglens farver.
MVH MKH


Klaus Malling Olsen skriver mandag 14. august 2006 kl. 21.49
Hej Morten

Nej, jeg insinuerer ikke, nævner blot - som du også har opfattet, at billedbehandling kan ændre fine farvenuancer ubevidst. Nu er fuglen jo meldt ud igen, så måske kommer der flere billeder af denne spændende våge.


Morten kofoed-Hansen skriver mandag 14. august 2006 kl. 22.02
OK, sorry! Fik den bare galt i halsen.
MVH MKH


Henrik Laust Bøhmer skriver mandag 14. august 2006 kl. 22.20
Til andet indlæg fra KMO skal siges fra fotografens side, at det eneste jeg har gjort ved dem er at øge kontrasten en smule, hvilket jo ikke ændrer betydeligt på farverne. Farverne på billedet er meget lig hvad der også blev set i felten. Jeg har netop sendt et par uredigerede billeder til netfugl til måske at få afdækket spørgsmålet om hvorvidt fuglen er kanelfarvet eller rustbrun på oversiden.
Mvh. HBØ


Thomas Bundgaard Rasmussen skriver tirsdag 15. august 2006 kl. 00.01
Jeg må give Klaus ret i, at digitale fotos af og til kan afvige i farver, fra det observerede.
Her til aften så jeg atter fuglen, og var her særlig opmærksom på dækfjernes farvning på forvingen. Hvilken jeg vil betegne som rødbrun, ikke ulig rustbrun eller Rød Glentes farve.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.054 sek.
til toppen