Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Dværgrørvagtel - (Porzana pusilla) - Baillon's Crake
Fugleart (IOC): Dværgrørvagtel (Porzana pusilla) Baillon's Crake - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Søholm Møllesø, Danmark
Dato: 6. maj 1887
Billede info: Skind er på Svendborg Zoologisk Museum.
Fotograf: Jørgen Staarup Christensen, Danmark
Del af temaet: Udstoppede fugle
Uploadet den: 9. august 2006
Hits: Billedet har været vist 3723 gange.
DK List Ranking: Set af 386 ud af totalt 1494 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Jan Pedersen skriver onsdag 9. august 2006 kl. 09.41
Hej Jørgen

Det er en spændende fugl, du der har fotograferet. Apoteker Actanders berømte fuglesamling af mindst 176 forskellige fuglearter truffet på Stevns gemme årene 1886-1910 tilgik Store Heddinge Borger- og Realskole. Med i samlingen og med i hans optegnelse bragt i DOFT nr. 4 (så vidt jeg husker) indgår der også en Dværgrørvagtel, der netop skulle være fra Møllesøen ved Gjorslev Gods, der også dengang rådede over Søholm. Så det er nok selvsamme fugl, der er tale om.

MHT. hele samlingen, så fik den en kortvarig berømmelse ved en efterårsudstilling på Østsjællands Museum i 2000 (?), som jeg og daværende museumsleder Helle Schummel stod for. Forinden havde vi haft besøg af to fra Zoologisk Museum (bl.a. Ole Post), der havde udtrykt interesse for en håndfuld af fuglene i fald samlingen stod foran en opsplitning i forbindelse med den forestående nedlæggelse af Store Heddinge (gl.) Skole (en kommunal genistreg, der har kostet dyrt!). Hvorom alting er så var den megen eksponering ikke af det gode for fuglene. Da skolen således var tømt for lærere og elever blev samlingen glemt (!) og bestjålet for adskillige af de mere spændende arter bl.a. Havørn og Rød Glente begge med gener tilbage til de sidste ynglefugle på egnen. Dele af det stjålede kom tilbage efter ransagning af en gammel udlejningslade i Varpelev. Men den dag i dag er det uvist om nogle overhovedet er blevet straffet for udåden eller om der er styr på hvilke fugle, der mangler i samlingen, der idag står på Erikstrupskolen. Der er bl.a. Steppehøns (2) og Engsnarre i samlingen.

Venligst Jan Pedersen (JAP)


J Staarup Christensen skriver onsdag 9. august 2006 kl. 22.55
Hej Jan

Flot billede, ik? :-)

Tusind tak for din tilbagemelding vedr. Apoteker Arctanders samling. Grusom historie iøvrigt. Men vi vil så absolut prøve at opsøge og/eller finde en interesseret feltornitolog, som har lyst.

Til din information har Arctander har tilbage i 1905 og 1910 publiceret artikler i hhv. Dansk Jagttidende og DOFT om sjældne fugle på Stevns (fra ca. 1880-1910). Jf. hans artikler kan der derfor være mange spændende fugle i samlingen, udover dem du nævner (Ellekrager, Krognæb, Lille + Mellemkjove, Sneugler mfl).

Fundet af denne fugl er dog første gang publiceret i Winge, H. 1888, Ornis 5, efter at fuglen havde været til gennemsyn på ZMC.

Mange hilsener
JørgenNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.031 sek.
til toppen