Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Triel - (Burhinus oedicnemus) - Eurasian Stone-curlew
Fugleart (IOC): Triel (Burhinus oedicnemus) Eurasian Stone-curlew - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Skivholme, Østjylland, Danmark
Dato: 17. juli 2006
Billede opsætning: Canon EOS-1 D Mark II N + 400mm f/5.6
Fotograf: Peter Nielsen, Danmark
Uploadet den: 17. juli 2006
Hits: Billedet har været vist 5285 gange.
DK List Ranking: Set af 431 ud af totalt 1462 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Andreas Winding Mønsted skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 09.16
På DOFbasen af flere angivet som adult. Hvis den er adult, må det vel være en hun, grundet den brunlige - ikke sortagtige indkransning af det aflange hvide felt på dækfjerene.

Eller hur? Er en 2k udfarvet nu?

Sammenlign evt. med Tommy Frandsens billede fra Marokko, som mine bøger fortæller er en han. (Jeg aner altså ikke, om der er geografisk variation...)

Mange hilsner
Andreas


Ole Zoltan Göller skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 09.26
Har en hund, bedemanden, fotografen eller andre været lidt for tæt på dyret? Det kan undre at sådan en overvejende nataktiv fugl er på vingerne. De plejer at være meget lidt tilbøjelige til flugt om dagen.


Anni og Peter Nielsen skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 09.31
Citat af min kommentar i DOF-basen d. 17.7.06: Ved Skivholme Kirke følges skiltet mod ”Rideskole” -- ca. 500 m ude ad markvejen stod Trielen ved hestefolden. Fuglen pudsede sig, løb lidt rundt og snappede noget småkravl på jorden. Nogle gange forsvandt den helt i vegetationen når halsen var sænket. Satte sig til at hvile tæt ved en hegnspæl. Kl. ca. 8.30 ankom en snes råger. Halvdelen af dem begyndte at interessere sig for Trielen, et par af dem kom helt tæt på og fuglen begyndte at småløbe for kort efter at lette. Nu fløj den langt og højt mod Skivholme Skov i nord, men vendte, kom halvvejs tilbage og dykkede ned på en mark. Ikke set igen frem til kl. 9.00.

Måske det belyser situationen. (Dagen efter (var det vist) blev Trielen for øvrigt jaget på vingerne af et føl, som går på samme mark).

vh/Peter


Anni og Peter Nielsen skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 09.48
Ps. "Har en hund, bedemanden, fotografen eller andre været lidt for tæt på dyret?"

Jeg bryder mig ikke om insinuationer af den art under mit billede; jeg sletter det senere i dag.

Peter


Anders Østerby skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 10.16
Jeg synes da heller ikke at arten nødvendigvis "plejer" at være naglet til jorden i dagstimerne - bedemand eller ej.


Kurt Prentow skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 11.22
Jeg har også set Triel i flugt ved højlys dag - under tilsyneladende dramatiske omstændigheder. En Triel var blevet spottet på en mark på Batterivej i Skagen, og selv om det var midt i firserne uden mobiltelefoner, så var vi snart samlede nogle stykker, der på behørig afstand så på dyret. Så dukkede pludselig en mand med gevær op fra den anden side. Han kom så tæt på fuglen at den fløj sin vej. Ved første øjekast vidste vi ikke rigtigt om manden havde reelle hensigter, men det viste sig at være en ganske fredelig mand, der bare tilfældigt var på vej ud at skyde sin riffel ind før han skulle på bukkejagt.


Andreas Winding Mønsted skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 12.15
Det er da meget ærgerligt, hvis dette fine billede slettes pga. en "umåde klodset" kommentar.

Ud over råger var der, som mindst én anden har beskrevet på DOFbasen en god stak heste, der lystede sig med at trampe rundt i deres respektive indhegninger.

I Spanien har jeg i øvrigt flere gange set triel baksende rundt i 30 grader varmt middagssolskin i et stort, fint og temmelig fredeligt reservat.

Jeg vil stadig gerne høre lidt om køn/aldersbestemmelse, hvis nogen véd lidt mere end jeg.

Mange hilsner
Andreas


Jan Dresler skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 13.27
Enig med AWM.....

Har også sydpå set Triel flyve lystigt rundt i varmen og "helt af sig selv".

Og Peter...slet ikke billedet. Det er - som vanligt - fremragende.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 17.32
Dette herlige billede skal sgu ikke slettes.
Triel flyver undertiden om dagen, selvom den i døgnets varmeste timer er passiv, og normalt kun flyver hvis den provokeres. F.eks. hvis et stykkke kvæg nærmer sig, hvilket ikke kan siges at være en voldsom forstyrrelse (skulle man undgå enhver form for teoretisk forstyrrelse af fuglelivet burde udendørs kvæghold forbydes). En voldsom forstyrrelse er det ejheller, hvis en fuglekigger/fotograf kommer for skade at bevæge sig under fuglens flugtafstand - hvis man hurtigt indser miseren og pænt trækker sig igen.
Den Triel, der de seneste mange uger har oversomret på Måkläppen ved Falsterbo er i øvrigt set flyve ganske spontant flere gange.


John Faldborg skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 18.00
Jeg har engang - med vilje - jaget en sneugle op fra en klit i Hanstedreservatet bare fordi jeg gerne ville se den flyve. Shit - det var et flot syn! Og min datter så den også.

Har jeg gjort noget forkert?


Tau Rasmussen skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 19.40
Nej og ja. Jeg så også trielen ved Skivholme. Bo og jeg genfandt den efter at den var opgivet, og sørgede for at alle tilstedeværende så den, selvom den trykkede hårdere for hver tilkommen ornitholog. Den er dygtig til at trykke og det tog nogen tid at udrede hvad der var hestelort og hvad der var triel-isse. Jeg foreslog også at vi havde fortjent at se fuglen ordentligt, og burde forcere den første mark uden heste, men blev overtalt til at det ikke var iorden i fht. kommende ornitter. Måske et klogt og uselvisk råd der blev fulgt.
Ang. sneuglen tror jeg at du tager fejl af din og min datter. Ihvertfald husker jeg en del kritik af at jeg (sammen med dig) brugte barnets første sygedag på at slæbe en forsvarsløs influenzaramt pige rundt i vendsyssel på jagt efter sneugle. Da det væltede med sneugler i DK og jeg havde jagtet sneugle 11 gange forgæves i Lapland var der ikke noget valg, ikke noget etisk/moralsk dilemma. Jeg ville se den flyve. Og det gjorde vi. Kh. Tau


Ole Zoltan Göller skriver onsdag 19. juli 2006 kl. 21.20
Fino - Forklaringen var jo naturlig - det er den ikke altid. Og nej, det ville da være en skam at pille billedet af!


Anni og Peter Nielsen skriver torsdag 20. juli 2006 kl. 11.05
Tak for de gode kommentarer. Ok – at slette billedet, er måske at overreagere. Men jeg vil for altid forbinde ordet "Triel" med de smålige kommentarer.

Og modellen er jo klar nok for fremtiden: … jeg kan se frem til næste gang, jeg er så heldig at få et flugtbillede af en fugl som man ellers sjældent ser – at så vil der falde nogle smålige kommentarer og jeg blive mistænkeliggjort. Jeg vil risikere få skudt et eller andet i skoene. Måske endda fra folk & twitchere, der bestemt ikke holder sig tilbage når der gælder om at gennemsparke et krat med en skulkende SU art.

Jeg havde håbet på at se et par fotografer på banen her.

Jeg bliver ked af at nogen har "magt" til at stemple en uden at ane noget som helst om situationen. Det fratager mig lysten til at vise fotos.

Peter


John Faldborg skriver torsdag 20. juli 2006 kl. 12.11
Rolig nu - er varmen ved at presse sig på nervesystemet, også i Jylland?

-:)))

Jeg skal venligst forsikre dig om, at har du ikke større problemer end nogle "smålige kommentarer" på en tilfældig hjemmesides debatgalleri - eller hvad vi skal kalde dette forum - da har dit liv været en dans på roser.

ps: SUPER flot billede af en Triel, du dér har fået dig.


John Faldborg skriver torsdag 20. juli 2006 kl. 18.23
Jeg glemte mit ps: Tau Rasmussen oplyser om personlige forhold, som må stå for dennes egen regning.


Jesper Windeløw skriver torsdag 20. juli 2006 kl. 21.33
Jeg vil ikke gå ind i debat om flyvende trieler ved højlys dag, da jeg kun har set den ved solnedgangstide, men jeg kunne have lyst til at høre Tau, hvornår det lykkes ham og Bo (hvem det så er??) at få fuglen at se. Var det samme dag (d. 17 eller var det senere? Var selv oppe at kikke efter kræet d. 18 om aftenen uden held.

Venligst

Jesper Windeløw


Jesper Windeløw skriver torsdag 20. juli 2006 kl. 21.47
Iøvrigt mht. adult-markering i Dofbasen. Da det er første gang, jeg ser en Triel, må jeg basere min markering på litteraturen. Ifølge Fugle i Felten lander Skivholme-fuglen i kategorien adult på baggrund af de tydelige vingebånd og tydeligere hovedtegninger. Hvorvidt det så er en han eller hun, skal jeg kunne vurdere. Håber andre ved noget mere!!!

Venligst

Jesper Windeløw


Jesper Windeløw skriver torsdag 20. juli 2006 kl. 21.50
Hmm... Måske skulle man læse sin tekst igennem inden man trykker på Tilføj.

I næstsidste sætning skulle der have stået: "..., skal jeg IKKE kunne vurdere."

Beklager, men stadig venligst

Jesper Windeløw


Tau Rasmussen skriver torsdag 20. juli 2006 kl. 22.51
Hej Jesper. Først og fremmest tillykke med at du fandt en Triel det mest usandsynlige sted jeg kan forestille mig. Bo er min bror, tidligere ornit, nuværende lystfisker, derudover hovedansvarlig for at introducere the Bentzon brothers til ornitologi. (Han gjorde det i god mening). Trielen fandt vi mandag d. 17/7 kl. 15.50. Selvom den var yderst genert var det (efter sigende) på højde med at lande en pæn havørred på en sløv dag. Kh. Tau.


Jesper Windeløw skriver torsdag 20. juli 2006 kl. 23.16
Tak for det. Ja, jeg troede heller ikke på det til at starte med. Har iøvrigt lige skrevet en længere finderberetning, hvor jeg godt ville opdateres mht. hvornår trielen er blevet set. Desværre forsvandt beretningen, da jeg trykkede på "gennemse"!!!! Fedt!!!
Nå, man har vel flere forsøg?

Venligst

Jesper WindeløwNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.055 sek.
til toppen