Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Alpesejler - (Tachymarptis melba) - Alpine Swift
Fugleart (IOC): Alpesejler (Tachymarptis melba) Alpine Swift - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Sydkysten øst for Alanya, Tyrkiet
Dato: 3. juli 2006
Billede opsætning: Canon EOS 10D + 400/5,6L
Fotograf: Søren Kristoffersen, Danmark
http://www.pbase.com/nature_pix
Uploadet den: 11. juli 2006
Hits: Billedet har været vist 3173 gange.
DK List Ranking: Set af 234 ud af totalt 1462 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Ole Krogh skriver tirsdag 11. juli 2006 kl. 16.05
Hej Søren,

Nu er jeg vist nødt til at komme med en lille forsigtig rosende kommentar, velvidende at jeg kan risikere at tage visse herrers kostbare tid.

Billedet her er helt suverænt flot.
Begrundelse:
Det er skarpt,velkomponeret, helt perfekt belyst i såvel det hvide som det mørke - og det er svært.
Billedet er perfekt billedbehandlet uden en hel masse digital støj fra høj iso eller for meget skærpning de forkerte steder.
Billederne har en passende størrelse i såvel areal som kompression med passende antal kb til følge.
Herved spilder du heller ikke tiden for beskueren.
Og så er det taget med forholdsvis billigt,men godt udstyr,hvilket viser, at det mere er manden end udstyret, der gør det.

Tillykke også med de andre flotte billeder, du har oploadet.
Du er en meget dygtig nytilkommen ivrig digital fotograf,der bruger meget tid på det.
Så må andre bære over med at de fejlagtigt er kommet her og har brugt et par sekunder på at læse lidt ganske vist begrundet ros.
Heldigvis har netfuglfolkene endnu ikke spildt tiden på at katagorisere kommentarerne.

Bedste hilsner
Ole.


Søren Kristoffersen skriver torsdag 13. juli 2006 kl. 15.48
Hej Ole.

Tusind tak for de pæne (og begrundede) ord – det er jo næsten ikke til at få pusten igen!

Når man læser mellem linierne, er det svært at overse din henvisning til debatten om billedkommentarer andetsteds her på Netfugl, og jeg forstår godt din ærgrelse, hvis man kan kalde det det.
Jeg tror de fleste fotografer synes det er dejligt at få en eller anden form for anerkendelse for de mange timer, de bruger i felten og efterfølgende bag skærmen – og jeg er ingen undtagelse. Det er en fornøjelse at logge på Netfugl og se, at der er en, som har fundet netop mit billede, eller min måde at arbejde på interessant, og det er motiverende!

Derudover bruger jeg også billedkommentarerne på andres billeder som en ”ledetråd” til at navigere gennem de store mængder fotos, som efterhånden bliver oploadet. For, hvis man som mig ikke systematisk ser alle billederne igennem, overser man ofte et rigtigt interessant foto i mængden. Jeg sætter lige så stor pris på det æstetiske i billederne som i det feltkendetegnsmæssige, og det tror jeg de fleste Netfuglbrugere gør, hvorfor det er mig en gåde, at billedkommentarer uden feltkendetegn eller adfærdsbeskrivelser blandt nogle er så uglesete.

Vi har alle vore helt egne tilgange til dét at ”dyrke” fuglene, og det er efter min mening en stor gevinst for os alle. Netfugl.dk er jo først og fremmest et tilbud fra de dygtige folk, der står bag, hvad jeg uden tøven vil kalde den absolut bedste hjemmeside for ornitologisk interesserede. Men det er også et medie, hvor mange frivillige, kvit og frit, bidrager med både tekst og billeder, hvormed et bredt funderet indhold opstår og rammer en lige så bred målgruppe. Derfor står jeg uforstående over for, at man gang på gang kan læse, at folk skal lægge en dæmper på deres begejstring for eller interesse i andres bidrag.

Jeg kan godt se, at der en overgang var gået lidt rigelig inflation i at skamrose ”halvtgående” billeder, men overordnet set, ser jeg kun det positive i anerkendelsen af andres frivillige bidrag til at gøre denne hjemmeside god og bred!

De fleste har på et eller andet tidspunkt i livet hørt det gamle ordsprog, som siger, at ”har man ikke noget pænt at sige (om folk), skal man holde sin mund”. Men jeg har s.. aldrig oplevet det med modsat fortegn! Før nu, altså.

Endnu engang tak for kommentaren!

De allerbedste hilsner

Søren


Rasmus Strack skriver torsdag 13. juli 2006 kl. 21.48
Hej Søren.

Det er en misforståelse at foto uden feltkendetegn og adfærdsbeskrivelser er uglesete. Prøv at læse tråden i forum, Ros og Feltbestemmelse i galleriet her,

http://www.netfugl.dk/forum.php?id=thread&forum_id=3&thread_id=7178

Det der dog undrer mig stort, er at Ole og tilsyneladende andre fotografer er bange for at vi får en opdeling af kommentarerne, hvorfor dog det?
Jeg ville meget gerne om Ole og alle i der er imod dette, går ind på tråden (se ovenfor) og forklarer hvad der er galt med initiativet.

Mvh RS


Henning Rose Sørensen skriver fredag 14. juli 2006 kl. 12.00
Jeg har bestemt ikke noget imod en opsplitning af billeder og jeg kan sagtens se din pointe Rasmus, så for min skyld må i gerne opdele.
Mvh HenningNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.041 sek.
til toppen