Mit bud er en Kaspisk. Kraftig sol får øjet til at se lyst ud, men den grålige irisfarve passer fint. En Middelhavs skal have kraftig rødlig orbitalring, gullig iris, mørkere overside, gerne mere gule ben og anderledes hovedform, kraftigt og mere gult næb med god gonysvinkel. Kaspisk har normalt tyndere og længere ben, men denne falder indenfor variation. Vingespidsen har normalt større hvide pletter, men selve spidsen er hvid - det passer fint med Kaspisk.
Tror nok mest på Sølvmåge med gulstik i benene. Øjet virker for lyst for Kaspisk, og der er vist intet i svingfjerenes tegning, der taler imod Sølvmåge.
Tror nok mest på Sølvmåge med gulstik i benene. Øjet virker for lyst for Kaspisk, og der er vist intet i svingfjerenes tegning, der taler imod Sølvmåge.
Ger lite Kaspisk intryck, men når inte hela vägen fram jizz mässigt. Jag har också lite problem med ljusa (vitaktiga) ögat och ving teckningen (lik den bakom) passar för argentatus. Kaspisk har röd orbitalring, tunnare än michahellis men dock väl synlig, som hos dessa från December: Svårt att se hos fågeln ovan, kanske ljuset/fotot?
http://www.artportalen.se/artportalen/gallery/images/swe/birds/2006/large/25244.jpg
JanJ
Det er længe siden der sidst har været kommenteret på den aktuelle fugl, men jeg mener nu at den fint kan omdøbes til en Kaspisk Måge. Med den viden vi har opbygget siden seneste kommentar i 2007 mener jeg faktisk den aktuelle fugl kan bestemmes ret sikkert. Positive karakterer er ben med tydeligt gulfarvning (ikke nødvendigt, men positivt), sorte markering på p5 (ses lige akkurat hænge nedenfor de hvide rande på de længste tertiære, kan dog ikke se om det er et komplet tværbånd, men det synlige understøtter) i kombination med relativt små hvide spidser på de synlige håndsvingfjer, hvor det sorte til trods for den skæve vinkel fremstår meget bredere end de hvide markeringer. Desuden synes jeg proportionerne er fine med højt bryst, ret flad ryg og flad bug med lidt hængende tendens bag benene. Hovedet er ligeledes fint med relativt lille størrelse og svagt langstrakt ud i ret langt og smalt næb. Øjet har været påpeget som ret lyst, men det ved vi nu at det fint være på Kaspisk Måge som eksempelvis her. Det lyse indtryk er som Kim påpeger yderligere forstærket af at lyset rammer meget direkte, hvilket understøttes at den meget sammentrukne pupil. Man kan nok ikke se farven på selve øjenringen, men jeg synes faktisk den er passende smal og skarpt veldefineret omkring det relativt lille øje, hvilket for det hele til at se så ungdommeligt stramt ud som jeg gerne ser det på adult Kaspisk.
Roligt att komma tillbaka till denna och att Kent kommenterar den! Har passerat den ett flertal gånger sedan sist. Jag är nog kvar i min ursprungliga uppfattning att den inte når hela vägen fram, men helt säker är jag inte. Skulle gärna se lite av en ljus 'tunga' sticka fram på inre delen på undersidan av hp10 samt mer av den mörka subterminalfläcken på hp9 sedd underifrån såhär
JanJ
Jeg er en ren amatør med hensyn til sølvmågekomplexet, så tag mine bemærkninger med alle forbehold. Men jeg synes ikke mågen her har det helt rigtige kaspiske ansigtsudtryk. Jo, lidt, men ikke overbevisende. Og så er der benlængden - her synes jeg slet ikke at kunne fornemme noget kaspisk. Men som antydet er mit erfaringsgrundlag ganske lille, og der findes jo en bred vifte af variationer. Jeg er spændt på den endelige konklusion!
Som fotograf til billedet og absolut nybegynder indenfor sølvmågekomplekset er jeg glad for at der atter er fokus på fuglen. Ved andre fotos af kaspisk måge/sølvmåge har mellemformer været nævnt. I så fald skulle man tro at bl.a. ringmærkere kunne støde på blandingspar. Kender nogen til det?
Jeg kan ikke med sikkerhed afgøre udbredelsen af sort på p5; en del sølvmåger har lidt mørk tegning her, normalt dog kun på enten yder- eller indefane.
Derimod synes jeg øjet trods alt er for lyst til at passe på en Kaspisk; er det en Kaspisk Måge (hvilket jeg tvivler på) er det den fugl med de klart lyseste øjne, jeg til dato er stødt på. Ved sådan en afvigelse ville jeg have været mere tilbøjlig til at anerkende den som en Kaspisk, hvis den tillige havde haft mere lige ryglinie og endnu tydeligere fremskudt bryst samt hængebug end det ses her. Selvom benlængden varierer hos Kaspisk ville det have været en fordel med lidt længere ben. Farven er faktisk ret underordnet; det er ret almindeligt at Sølvmåger om foråret har gulstik i benene, i hvertfald argentatus.
En forsigtig bedømmelse - og hvorfor ikke være forsigtig, når fuglen ikke er helt perfekt - er Sølvmåge med nogle karakterer fra Kaspisk, der placerer den i den til enhver tid store gråzone af store måger med betegnelsen: bestemmelse til diskussion. En betegnelse, der passende og respektfuldt kan påhæftet billedet her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.