Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Kaspisk Måge - (Larus cachinnans) - Caspian Gull
Fugleart (IOC): Kaspisk Måge (Larus cachinnans) Caspian Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Dueodde, Bornholm, Danmark
Dato: 16. oktober 2002
Billede opsætning: Nikon Coolpix 995 + Leica APO
Fotograf: Jens Søgaard Hansen, Danmark
http://www.netfugl.dk
Uploadet den: 23. november 2002
Hits: Billedet har været vist 3897 gange.
DK List Ranking: Set af 542 ud af totalt 1460 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver lørdag 12. marts 2005 kl. 19.49
En ret bestemmelig Kaspisk i 1. vinterdragt. Ofte opdager man sådanne i sølvmågeflokke på det sort-hvide-grå og brune helhedsindtryk; de fleste Sølvmåger virker langt mere kontrastløse og "kedeligt leverpostejsbrune".
Ret slankt sort næb mod hvidt hoved, lige ryglinie samt karakteristisk form på kropsundersiden (push-up-bh og hængerøv) gør formen ret umiskendelig once learned.

Hovedet og undersiden er hvid, på brystsider - og her flanker - med lidt mørke tegninger, men helhedsindtrykket er hvidt. De kraftigste tegninger ses på gumpesiderne, hvor der ses en række mørke pletter.
Oversiden samt et stort antal dækfjer er i 1. vinterdragt: grå med smalle mørke markeringer. En Sølvmåge kan teoretisk set være lignende tegnet på ryggen (men så smalle mørke tegninger er ualmindelige), men alle dækfjer bør være juvenile, hvorved "sadlen" bliver i god kontrast til vingen. På denne fugl er de nederste store dækfjer (samt alle de små9 juvenile. De store dækfjer har mørke baser og lyse spidser, hvorved der dannes et vingebånd. Dtte kan dog være tydeligere end her. Tertiærerne er mørke med hvid rande begrænset til rundt om spidsen. Nogle Sølvmåger - især østersøfugle - har lignende tegning, bl.a. i spidsen, men hvidt fortsætter i givet fald langs hele tertiærens kand og rammer de store dækfjer. Hos Kaspisk Måge og Middelhavssølvmåge er baserne normelt mørke, hvorved de lyse rande isoleres til spidsen.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.046 sek.
til toppen