Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Kaspisk Måge - (Larus cachinnans) - Caspian Gull
Fugleart (IOC): Kaspisk Måge (Larus cachinnans) Caspian Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Adult Caspian Gull to the right and and adult Yellow-legged Gull to the right.
Lokalitet: Dueodde, Bornholm, Danmark
Dato: 15. oktober 2002
Billede opsætning: Nikon Coolpix 990 + Leica APO
Fotograf: Ole Krogh, Danmark
http://www.pbase.com/okbird
Uploadet den: 23. november 2002
Hits: Billedet har været vist 3648 gange.
DK List Ranking: Set af 561 ud af totalt 1494 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver lørdag 12. marts 2005 kl. 19.38
Middelhavssølvmåger til venstre her - foruden gule ben, ret mørk overside og kun lidt hvidt på spidserne af håndvingfjerene, den for arten typiske hovedtegning (efterår-forvinter): fine striber omkring og over øjet, men ingen mønster på hals- og brystsiderne. Vinterhovedet fældes tidligt, hvor efter hovedet bliver hvidt. Kendetegnet er vigtigt om efteråret, men værdiløst om vinteren, så snart sølvmågerne bliver hvidhovede.

Kaspisk Måge til højre har den artstypiske meget lige og lange ryglinie, hvor tertiærerne ikke buler ud som hos Middelhavssølvmåge, og især Sølvmåge. Næbbet synes på inderdelen lidt smallere end Middelhavssølvmågen, og mange fugle mangler denne fugls fortykning ved spidsen, hvorfor næbbet bliver en lang "streg". Bemærk næbbets lidt koldt grønlige farvetone, der kan minde om Stormmåge adult´s. Øjnene synes mørke - af Jonsson benævnt "pistolskud", hvilket er en god lignelse, specielt da det ofte virker lille, og ofte er anbragt længere fortil end hos Sølvmåge og Middelhavssølvmåge. Hovedtegningerne er altid svage, normalt tydeligst som brune, lidt udvandede striber i nakken. Det anes, at fuglen har lange ben - en lang tibia antyder altid dette. Bemærk også "streetwear-hængerøven", der er en effektiv ledsagende karakter.


Torben Sebro skriver torsdag 17. marts 2005 kl. 20.20
Hidtil har diverse sølvmågeformer og diskussioner af samme efterladt mig fuldstændig kold. P-det-ene-eller-andet interesserer mig mindre end lidt, og jeg må lettere skamfuldt betegne mig selv som en ren sølvmåge-amøbe.

Men med ovenstående billede og efterfølgende kommentarer får jeg fornemmelsen af at foretage et kvantespring på udviklingsstigen, så jeg nu på det nærmeste fremstår som en højtstående flercellet organisme :-). For noget nær første gang fatter jeg bare en lille smule.

Tak altså (til både fotograf og kommentator) for denne pædagogiske tilrettelæggelse af ”sølvmåger for børn” (nu også med streetwear-hængerøv!).

Mvh. Torben Sebro


Ole Krogh skriver onsdag 14. december 2005 kl. 23.49
Hej Klaus og Torben,

Faldt ved søgning i galleriet under Sølvmåger og spec michaellis over dette billede.
Hermed en meget forsinket tak til Klaus for udmærkede uddybende forklaringer og er glad for at Torben og forhåbentlig andre har fået glæde heraf.

Bedste hilsner
Ole.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.201 sek.
til toppen