Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Mågekursus ved Køge Bugt d. 15. november 2015

Artiklen er tilføjet af MBH torsdag 22. oktober 2015 kl. 09.45. Læst 1544 gange
Af Anders Wiig Nielsen, Feltornitologisk udvalg
Hermed en enestående mulighed for at opleve og blive klogere på mågerne, næsten gratis.

DOF og Feltud har atter allieret sig med Klaus Malling Olsen om et feltkursus i mågebestemmelse. Konceptet er en godt 7-timers bustur til de bedste mågelokaliteter mellem København og Stevns, for den beskedne pris af 100,-kr. for DOF medlemmer. Kurset er et slagtilbud til alle DOF-medlemmer, der ønsker at blive klogere på denne svære disciplin.

I slutningen af november er efterårstrækket så godt som overstået, men det er et rigtigt godt tidspunkt at studere måger. Sidst på efteråret er de unge måger i deres første vinterdragt, hvilket giver gode, pædagogiske muligheder for at studere og lære om de vigtige kendetegn. Du vil blandt andet lære at adskille og sætte alder på ung stormmåge, sølvmåge og svartbag, og der gode chancer for at få felterfaring med de svære arter kaspisk måge, middelhavsmåge og sildemåge. Med lidt held ser vi også sorthovedet måge og dværgmåge.

Ingen er bedre til at formidle den slags end Klaus Malling Olsen, forfatter til den internationalt anerkendte måge-bibel ”Gulls of North America, Europe and Asia”. I bussen vil Klaus fortælle om de vigtige kendetegn, som vil blive omsat til felterfaring, når vi ser på måger i havne og på marker.

Der er afgang fra Sjælør St. søndag d. 15. november kl. 8.00. Ruten fastlægges efter vejr og vind og hvor, der er mange måger. Vi er tilbage på Sjælør St. kl. 15.30. Vi arbejder på at kunne servere et rundstykke og en kop kaffe om formiddagen, men sørg selv for frokost – og varmt tøj. Der kan være frygteligt koldt ved østkysten i slutningen af november.

Der er plads til 52 deltagere, der kan tilmelde sig via Feltuds blog og ved at indbetale 100,-kr. på følgende konto: Reg.nr. 4180, nr. 4180634932. Tilmelding senest mandag den 9. november. Husk at skrive dit navn og DOF medlemsnummer (står bag på Fugle & Natur).

Vi forventer, at man er hurtigt ude med eventuelle afbud på blog’gen, så man ikke kommer til at spærre pladserne for andre. Tilmeldingen må dog, som udgangspunkt, betragtes som bindende.

Vi glæder os til at se jer.

Med venlig hilsen
Feltornitologisk udvalg

Artiklen er senest opdateret: torsdag 22. oktober 2015 kl. 18.24

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.082 sek.
til toppen