Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

FELTUD arrangerer: Tange-Træf

Artiklen er tilføjet af MBH lørdag 23. juli 2016 kl. 18.49. Læst 2945 gange
Det er med stor fornøjelse, at FELTUD kan invitere til årets andet feltornitologiske træf i weekenden 5.-7. august 2016. Området vil være centreret omkring Agger og Harboøre Tanger med base på Agger Tange Feriecenter lige nord for Agger Tange.

Netop denne periode har igennem tiden vist sig som et godt tidspunkt for sjældne vadere, terner og småfugle og netop dette område har de senere år produceret en række hits, som f.eks. sortbrynet albatros, spidshalet ryle, atlantisk skråpe, balearskråpe, triel, prærieløber, ørkendompap og en lang række andre interessante fund som f.eks. sort stork og hvidvinget terne.

OMRÅDET
Området er centreret omkring Agger Tange, men træf-området for konkurrencerne afgrænses til Lemvig og Thisted Kommuner, der strækker sig over store og interessante områder. Der vil være base på Agger Tange Feriecenter, hvor arrangementer starter og hvor der også holdes foredrag i deres konferencerum.

TIDSPUNKT
Træffet starter officielt lørdag d. 6/8 ved solopgang og slutter søndag d. 7/8 kl. 14.00, hvor der vil være
præmieoverrækkelse ved Agger Tange Feriecenter.

PROGRAM
I bedste felttræf-ånd er det op til folk selv at bevæge sig rundt i området og støve fuglene op. Til dem der gerne vil være sociale, holdes der et oplæg om området fredag aften samt at vi laver en fælles vader-tur lørdag morgen.

Fredag d. 5/8 kl. 20.00
Henrik Haaning Nielsen kommer og fortæller om områdets skatte og lokaliteter. Han vil bl.a. komme ind
på, hvor man skal placere sig og hvor man finder områdets specialiteter. MØDESTED: Konferencerummet på Agger Tange Feriecenter, Tangevej 1, 7770 Vestervig.

Lørdag d. 6/8 kl. 6.00
Vi tager et kig ved nogle af områdets bedste vader-lokaliteter, som ligger langs Agger Tange. Vi vil fortælle lidt om hvilke fugle vi ser, så turen henvender sig også til ikke-øvede ornitologer.MØDESTED: Agger Tange Feriecenter, Tangevej 1, 7770 Vestervig.

Vi er desuden i kontakt med en naturvejleder om en guidet tur i nationalparken. Denne tur vil formentlig komme til at ligge søndag formiddag inden vi alle skal hjemad. Mere information følger på facebook-eventet (linket finder du nedenfor). I tilfælde af hård vind og storm fra vest, vil vi arrangere en havfugletur et sted langs kysten, f.eks. Klitmøller. Følg med på vores facebook-event.

OVERNATNING
Man står selv for overnatning i området. Det kan anbefales at booke en lejlighed på Agger Tange Feriecenter, hvor der kan bo op til 5 personer rimelig billigt. Tjek mere på denne side:
http://aggertangeferiecenter.dk/ferielejligheder. Der er i skrivende stund stadig en del ledige lejligheder.

KONKURRENCE
Der vil præmie til finderen den sjældneste fugl på 1.000 kr. til naturbutikken samt en præmie til den bedste ”publikumsfugl” på 500 kr. FELTUD vurderer hvilke fund der vinder samt om den sjældneste fugl kvalificerer sig til udløsning af en præmie.

TILMELDING
Tilmelding til træffet og konkurrencerne sker ved at trykke ”deltager” i DETTE facebook-event eller ved at skrive en SMS til Henrik Böhmer på 22 30 22 44.

Artiklen er senest opdateret: lørdag 23. juli 2016 kl. 18.50

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.039 sek.
til toppen