Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Operation Overshooter 2017

Artiklen er tilføjet af MBH mandag 24. april 2017 kl. 21.19. Læst 3158 gange
Af Anders Wiig Nielsen
Operation Overshooter 2017 - Sydhavsøerne igen… men fuglene er fra Mellemeuropa

Lørdag – søndag, den 20.-21. maj

Det er nu fjerde gang Operation Overshooter holdes på Lolland, Falster og Møn. Igen i år vil basen være Gedser Fuglestation, men som noget nyt vil der være mulighed for at overnatte på stationens nyindrettede 1. sal og være i første parket til ringmærkernes arbejde, og Gedser Oddes førsteklasses træk og returtræk.

Sidste år var der således nordtrækkende hvepsevåger og sydtrækkende piroler på én og samme dag. Andre gode fugle var bl.a. rastende markpiber, turteldue og hele fire biædere, der kort rastede i fyrhaven, inden de returnerede mod syd. Men alle gode lokaliteter bør tjekkes, både nat og dag!


Biædere i Gedser Fyrhave 2016. Foto: Michael Køie Poulsen.


Fredag aften kl. 20.00 vil der være hygge og et kort introoplæg til området. Det afholdes på Gedser Fuglestation, for enden af Fyrvej øst for Gedser. Parkér ved den offentlige parkering ved klinten, for enden af Fyrvej.

Efter nogle tidlige timer i felten vil der både lørdag og søndag kl. 8.00 være morgenmad for tilmeldte ved fuglestationen. Lørdag aften vil der være mulighed for at mødes med andre deltagere i skolestuen på Gedser Fuglestation. Arrangementet slutter kl. 16.00 søndag.

Deltagere skal selv sørge for indkvartering. Prisen er 100 kr. pr. overnatning for DOF-medlemmer, for ungdomsmedlemmer 50 kr. Ikke-medlemmer kan i følge med medlemmer overnatte for 200 kr. Man kan kontakte Gedser Fuglestationen ved henvendelse til Hans Lind på tlf. 6167 1843 eller pr. mail til gfu@gedserfuglestation.dk.

Østmøn og Saksfjed-området er to andre hitzoner. Ved Fugleværnsfondens område ved Saksfjed kan man overnatte billigt på naturcentret Lyttesholm. Se mere på www.lyttesholm.dk.

Hvis du har en walkie talkie er det en god idé at tage den med og tune ind på kanal 2.10. Guidning via walkie kan være en stor hjælp når Biæderen eller den Rødryggede Svale skal findes. Deltagelse i træffet er gratis. Bedste fugl fundet af en deltager præmieres, hvis man er tilmeldt og medlem af DOF.

På facebookgruppen ”Feltud” og på Pandion kan der læses om Feltuds arrangementer, og om spontane aktiviteter som fælleslusk og guidning ift. stationære hits under selve arrangementerne.

Du kan tilmelde dig Operation Overshooter på feltudarrangerer@dof.dk eller til Anders Wiig Nielsen på sms eller telefonisk på 21 68 66 81.

Vi ses i felten!

Feltud


Markpiber fra Gedser Odde. Foto: Andreas Bennetsen Boe.

Artiklen er senest opdateret: mandag 24. april 2017 kl. 21.20

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.100 sek.
til toppen