Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Flere nye VP splits på vej?

Artiklen er tilføjet af MBH onsdag 1. april 2015 kl. 17.03. Læst 3094 gange
Noget tyder på, at de næste felthåndbøger over Europas fugle skal editeres på flere områder.

Netfugl har tidligere omtalt, at de Hvidskæggede Sangere står over for et split til 3 arter, men det stopper langt fra der.

På det netop overståede Champions of the Flyway arrangement fortalte israelske Hadoram Shirihai, at Eremitlærke (Dunns Lark) også står overfor et split. I Hadoram Shirihai og Lars Svenssons 1.200 sider store bog, der allerede nu kaldes den ny VP bibel, der vil Eremitlærke være opdelt i to arter, hvor den ene vil være den østlige og den anden den vestlige. Om Østlig Eremitlærke og Vestlig Eremitlærke bliver de nye navne som fx med Østlig Mestersanger og Vestlig Mestersanger vil tiden vise. Men først skal splittet naturligvis lige have en officiel accept.

Bogen har været meget længe undervejs, men Ifølge Hadoram Shirihai, så skulle teksten være skrevet færdigt og de sidder nu og kigger på de sidste fotografier. Ifølge det som Netfugl har set, så skulle en Murløber pryde forsiden. Netfugl har tidligere omtalt bogen her og her. Hadoram fortalte til Netfugl, at bogen heller ikke vil følge den nye systematik, men forsætte med den gamle. I den forbindelse udtalte Hadoram også, at han var glad for, at Netfugl ligeledes havde bibeholdt den gamle systematik.

Udover lærkerne, så vil den nye bog "Undiscovered owls" af The Sound Approach vist foreslå følgende nye splits af uglerne:

American Barn Owl - Tyto furcata
Slender-billed Barn Owl - Tyto gracilirostris
Madeira Barn Owl - Tyto schmitzi
Cape Verde Barn Owl - Tyto detorta
Little Owl - Athene vidalii
Cucumiau - Athene noctua
Cyprus Scops Owl - Otus cyprius
Wilson's Owl - Asio wilsonianus
Field Owl - Asio domingensis
Turkish Fish Owl - Bubo semenowi
Maghreb Wood Owl - Strix mauritanica

Bogen vil være til salg her i løbet af april og som det ses af ovenstående, så drejer næsten alle de foreslåede splits racer, der er hjemmehørende i Europa og som kan betyde, at VP-listerne skal en tur rundt i VP-hjørner for igen for at få opdateret listerne.

Udover at felthåndbøgerne muligvis skal omskrives, så vil det også kræve, at de ovenstående lærker og ugler får et dansk navn, hvor navne som Tyrkisk Fiskeugle eller Maghrebugle/Nordafrikansk Natugle eller Maghreb Natugle for nogle af uglernes vedkommende kunne være en mulighed.

Navneudvalget har tidligere fået ballade for deres navngivning af fuglene, så skulle nogle have ideer til danske navne, så modtager Netfugl dem gerne og indsætter forslaget nederst i denne nyhed.

Men det er ikke kun nye arter det hele. Endnu en offentliggjort undersøgelse tyder på, at gråsiskerne skal samles i en art. Tiden vil vise, hvorvidt det sker og hvornår det sker, men der kan læses mere her: How Many Species of Redpolls Are There?

Artiklen er senest opdateret: onsdag 1. april 2015 kl. 17.05

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.038 sek.
til toppen