Ok. Men så er det netfugls listning af de seneste 50 udmeldinger op Birdalarm der ikke fungerer. Se http://www.netfugl.dk/observations.php?id=latest50birdalarms Jeg kan ikke finde Schwarz løvsanger her.
Go ide Kristoffer at købe et abonnement for Birdalarm
istedet for at "nasse" på Netfugl, så er du sikker på
at få meddelelse om observationerne som du så gerne vil
have : - )))))
Jeg skal også have en Smartphone, så jeg kan få nyheder på Birdalarm ;o) Godt med sjældne fugle har der da været på Blåvand i den seneste uge - nice.
Mvh. Lars
Lige et lille teknisk tip:
Huawei Ascend Y300 som fås i Elgiganten til 999,- er rigtig meget (Android) smartphone for pengene. Telefonen er lidt større og lidt tungere, skærmen lidt mere fesen osv. end et af flagskibene til 4.000-5.000 kroner, men man får godt nok meget for pengene.
For at kunne bruge BirdAlarm skal man så også have et dataabonnement, men hvis man ikke ser YouTube, hører radio eller surfer overdrevent meget imens man er på farten, så er et af de billigste abonnementer med 300 MB data rigeligt.
Jeg bruger et abonnement til 49,- Kr. pr. mdr. med 1 GB data. Og jeg er ikke en der bruger telefonen voldsomt meget, så de 1 GB er lige nøjagtigt nok, såfremt man også skal have downloadet nogle Applikationer.
Stort tillykke til Jakob med art nr. 380 på DK-listen med en art jeg bare drømmer om at få at se. Så er du på samme antal arter som jeg, hvis du lægger Mandarinand på. Som forventet overhaler du mig meget snart, da jeg ikke har noget køretøj, og frihed til at begive mig ud, når det er nødvendigt. Det er SÅ synd for mig ;-)
Jeg skriver i mit første indlæg, at fuglen ikke kom ud på Bircall. Det er ikke korrekt. Rolf Christensen meldte faktisk fuglen ud, men ikke på birdcalldk, men på skagen-gruppen. Jeg modtog derfor ikke meldingen, da jeg ikke er tilmeldt Skagen-gruppen.
Jeg beklager fejlen over for Roc, som æste gang må han gerne melde den ud på den rigtige birdcall-gruppe også, nemlig dk.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej Jacob
Det er fra en perleugle.
Dine fjer til venstre er en del af vingen og den anden en halefjer, fornemtligt fra en ungfugl. Da pletterne og den brunne farve vil være mørkere på en adult.
Hvis jeg har ret og husker bestemmelsen af perleugle rigtigt.
Mvh
Nikolaj
Tak for hjælpen. Der er flere, der har mailet til mig og alle er enige om at det er en perleugle.
Så håber jeg bare, at den næste jeg finder er i live,,,,,,
På turen diskuterede vi denne gås. Var det Grågås x Canadagås? eller Grågås x Bramgås?
Vi endte med at bestemme den til Grå x Bram p.g.a. det lille næb, kort eller ikke-lang hals og kroppens størrelse.
Det kunne dog have passet bedre, hvis halsens sorte farve gik længere ned på bystet ligesom på Bramgås. Udbredelsen af det sorte på halsen passer altså tilsyneladende bedre på en Canadagås.
Der ligger et foto mere på dofbasen under observationer fra den 3/7 2012.
Navnet er forkert på oploadningen. Jeg mener at jeg skrev Grågås x Bramgås? Det gør nok ikke så meget, for navnet skal nok alligevel rettes.
LMN, der vild med hybrider, foreslår at det kunne være en Grågås x Lille Canadagås. Det forklarer det lille næb og den mørke ryg. Hvis der var Bramgås i dyret, så ville der nok være mere lyst på ryggen.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Ja jeg må se at få købt mig et kamera.
Den virkede kortnæbbet, stejl pande og rundhovedet i felten. Se evt. et par andre fotos på dofbasen. Her kan man se, at denne 2k-fugl har et ganske lille anlæg til blis.
PSH forsøgte at få den aflæst, men det blev kun til et sikkert "A" og så måske tallet "20". Med blå halsring så skulle den være ringmærket i Finland.
Jeg håber, at den bliver genfundet og aflæst ordenligt. Der var også en adult Blisgås med blå halsring i flokken. Den kunne måske stamme fra det samme udsætningsprojekt?
Jeg synes også de virker på samme måde på Dof-basen, kunne det være en hybrid? mellem Blis- og Dværggås. Dværggås har normalt lille rundt hoved, lille kort næb og tynd kort hals, og jeg synes ikke man får det indtryk på nogen af de 3 fotos, men kvaliteten kan jo spille ind. Det kunne jo være lidt suspekt at der i flokken både er Blis- og Dværggås med samme halsmærkning?
Tjah.... Det er jo lidt svært at se.
Den gode Jørgen Munck synes dog at have en pointe. Både en Blisgås og en Dværggås med blåt halsmærke - det lyder da lidt påfaldende. Der er vist heller ikke udsætningsprojekter for Blisgås.
Fuglens "øjenring" ser desuden en kende voldsom ud til en "normal" Dværggås, men den slags kan jo snyde.
Mon ikke fuglen bliver eftersøgt og yderligere fotograferet de næste dage?
Så kan vi jo altid kloge os lidt mere på den til den tid...
Gåsen er på plads nu torsdag klokken 09.26. TA og JHC har fået en sikker aflæsning af den: Blå hals A25. De har også aflæst den halsmærkede Blisgås. Aflæsningerne tastes ind online til en eller anden ringmærkningsgåseside i aften.
Jeg har fået at vide, at det finske ringmærkningsprojekt med blå halsringe stoppede i 1993, så derfra er den nok ikke.
Når jeg ser på fotografierne, må jeg desværre indrømme at jeg godt kan forstå Jeres antydning af om det er en hybrid? Den ser godt nok noget langnæbbet ud på fotos. Det var bare ikke mit indtryk i felten. Hybridtanken strejfede mig ovehovedet ikke i felten, men det var også koldt og jeg var glad. Jeg håber, at ringmærkeren og folkene i felten kan bestemme den med sikkerhed.
Besøgte stedet i dag sammen med JHC, CGJ og OHJ. Også vi var på forhånd lidt skeptiske på grund af det noget langnæbbede udseende på de foreliggende fotos. Det kan dog oplyses, at fuglen vinder ved nærmere bekendtskab. Godt nok syntes vi i starten, at næbbet så rigeligt langt ud for en Dværggås, når den gik rundt med hovedet nede og legede plæneklipper. Men mærkeligt nok syntes det at være en effekt opstået når den netop gik med hovedet nede; når den af og til stod stille med oprejst hals, var den klart kortnæbbet sammenlignet med Blisgæs. Alle øvrige karakterer passer fint med Dværggås. Halsringen antoges først for at være blå (set i solskin), men da vi kom forbi senere på dagen i overskyet viste det sig, at den var sort med hvid skrift: A25. Efter JHC's research skulle det betyde, at den er mærket ved Porsanger i det nordligste Norge i august 2011, det vil sige i det område, hvor resterne af den oprindelige skandinaviske bestand endnu lever. Det vides dog endnu ikke, om det er en unge klækket på stedet af vilde fugle eller udsatte fugle (hvis sådanne findes der) eller om det er en udsat projektfugl. Senere er fuglen aflæst i Finland i oktober 2011.
Jeg beklager jeg nogensinde tvivlede:-)
Netop farven på halsringen undrede mig, da ingen Dværggæs efter hvad jeg har kunnet finde ud af, halsmærkes med blå ringe længere.
Hvis denne fugl er fra den oprindelige norske bestand vil det være HELT VILDT!!
Danmark har ikke haft besøg af beviseligt oprindelige Dværggæs så længe jeg kan huske. Reelt er der vel tvivl om hvorvidt oprindelige Dværggæs overhovedet er set i DK indenfor de sidste 20 år.
Det bliver spændende at høre mere om!
Med til historien hører også, at en finsk gåsemand skrev til mig om det var muligt, at ringen i stedet var sort? Jeg SMS'ede derefter til TA og JHC, som var så venlige at køre tilbage til fuglen for anden gang i dag. Her konstaterede de at farven faktisk var sort.
Vi er altså cirka 6 observatører, som har fejlbedømt ringfarven til at være blå, og det er set i sollys. I overskyet vejr blev farven så senere senere rettet til sort.
På en gåsehjemmeside ligger der en advarsel om, at den sorte halsring let kan forveksles med blå. Så det er med at se ordenligt efter næste gang!
Rygter vil vide at Dværggåsen også er blevet aflæst (som 2k Blisgås) i januar i sydjælland et sted.
Hej
Kolde Facts er bedre end løse rygter. Hvad jeg ved er at Connie Grubbe Jensen aflæste Dværgåsen i mellem kl. 11.50 og 12.30 10/1 2012 ved Kohave skov syd for Nordfeld Skov på Møn. Hun troede det var en Blisgås, hvilket man ikke kan fortænke hende i.Hun videre gav sine oplysninger til Per Schiermacker Hansen, som har tastet dem ind i dofbasen i dag.
mvh Jørgen
Okay, okay...
Det var ikke meningen at komme med "løse rygter". Per havde ikke skrevet hvem der havde set den ved Kohave. Jeg antog, derfor at det var ham selv. Det var ikke for at træde nogen over tæerne eller starte rygter...
Mvh Sebastian
Hej Sebastian
Det er jeg godt klar over, at det ikke var. Håber ikke at jeg nu trådte dig over tæerne. Synes bare lige jeg ville komme med nogle facts. Måske vender jeg tilbage senere med flere oplysninger.
mvh Jørgen
Info om dverggås prosjektet i Finnmark kan man finne her:
http://birdlife.no/prosjekter/dverggaas.php
I 2010 ble det satt ut fire fugler som var klekket i fangenskap, deriblant svart halsring A16, A18 og A20. Jeg kjenner ikke til om det ble satt ut fugler i 2011. Men fjoråret var ihvertfall et veldig godt år for de ville dverggjessene.
Her er lidt yderligere info om Dværggåsen.
CR-Code Black ring with white code: A25 NCNW(A25)
Ringing Centre Stavanger Museum (Norway) Ring number CA21180
Species Lesser White-fronted Goose Anser erythropus
Sex Unknown Age 1 cy Date 11.08 2011 (--:--) Accurate to the day
Place VALDAK, Porsanger, Finnmark, Norway -
Ringer(s) Aarvak, Tomas -
Sex Unknown Age 1 cy Date 18.10 2011 (--:--) Accurate to the day
Place Ruissalo, Turku-Pori (Åbo-Bjorneborg), Finland - 60°25'47"N 022°11'15"E
Observers Lahtonen, Ismo -
68 Days, 1089 km, 187°
Sex Unknown Age Age unknown Date 10.01 2012 (12:00) Accurate to the day
Place Kohave syd f. Nordfeld, Møn, Sjælland, Denmark - 55°00'38"N 012°23'51"E
Observers Zoologisk Museum Copenhagen, Bird Ringing Centre - Connie Grubbe Jensen
152 Days, 1795 km, 206°
Sex Unknown Age 2 cy Date 15.02 2012 (--:--) Accurate to the day
Place Busemarke Grusgrav, Møn, Sjælland, Denmark - 54°58'25"N 012°28'05"E
Observers Zoologisk Museum Copenhagen, Bird Ringing Centre – Jakob Engelhard
188 Days, 1797 km, 206°
Sex Unknown Age Age unknown Date 16.02 2012 (08:55) Accurate to the day
Place Råbymagle, Denmark, Denmark - 54°58'46"N 012°26'43"E
Observers Christiansen, Jørgen -
189 Days, 1797 km, 206°
Tomas Aarvak fra Norwegian ornithological society skriver følgende:
"Yes, this is one out of six goslings released in Porsanger, Finnmark County, Norway in august 2011. It was part of an experiment to supplement the remaining population of wild Lesser White-fronted Geese (se news about the first release in 2010: http://www.dirnat.no/content/500040643/Nytt-hap-for-utrydningstruet-fugl). However, since none of the released goslings followed the wild birds during autumn migration this supplementation experiment will most probably be abandoned. The parents of the goslings released where of Russian origin".
Ja, så blev det jo ikke en helt spontan fugl, alligevel. Interessant er det dog, at de vildtfangede Dværgæs tilsyneladende ikke følger deres forventede trækruter, når de flyttes fra deres oprindelige udbredelsesområde.
Det er fordi gæs trækker i familieflokke og lærer vejen at kende af mor og far. Hvilket har gjort at man kunne lægge æg af Dværggæs under Bramgæs hvorefter de følger med til Vadehavet og derved forandrer trækrute.
Og der er vel en naturlig drift, der gør at gæs (ligesom andre fugle) trækker. Og de fleste 1k-fugle ender jo de rigtige steder - selvom de ikke følges med forældrene. Projektet med Bramgæssene var jo for netop at ændre Dværggæssenes naturlige trækvaner.
Normalt finder fugle/dyr ud af deres familie-relationer inden for den første time, men vi ved jo ikke præsist hvordan det er gjort, men det er åbenbart ikke lykkedes at skabe disse relationer.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: I galleriet på Netfugl ligger foto af nok den samme fugl fra Korshage, Rørvig 9/1 2011 og Kongsøre Næbbe, Isefjord den 23/1 2010.
Den dykkede som en Ederfugl, som den foretrak at ligge med. Der var også en del Gråænder i området, men den holdt sig til Ederfugl. Den havde Gråandeblåt vingespejl og samme størrelse som Ederfugl.
Uploadet 2012-02-28
Publiceret
2012-02-28Anas platyrhynchos x Somateria mollissimaMallard x Common Eider
2456
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: I galleriet på Netfugl ligger foto af nok den samme fugl fra Korshage, Rørvig 9/1 2011 og Kongsøre Næbbe, Isefjord den 23/1 2010.
Den dykkede som en Ederfugl, som den foretrak at ligge med. Der var også en del Gråænder i området, men den holdt sig til Ederfugl. Den havde Gråandeblåt vingespejl og samme størrelse som Ederfugl.
Uploadet 2012-02-11
Publiceret
2012-02-11Anas platyrhynchos x Somateria mollissimaMallard x Common Eider
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.