Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Diverse -> Et fugletårn i Skenkelsø området

Forfatter Indlæg
Niels Riis Ebbesen
postet: 26. november 2012 kl. 22:31  emne: Et fugletårn i Skenkelsø området 
Jeg vil høre om der her på Netfugl.dk er nogen som har et bud på, hvor man kan henvende sig, hvis man ønsker at finde en sponsor til et fugletårn.

Det er sådan, at Skenkelsø området er blevet naturgenoprettet, og det er sket på en sådan måde, at der ikke bare er lavet et stort badekar med vand i, der er derimod skabt et meget varieret område, med mange holme og små øer, de udgør sammen med masser af rørskov et godt grundlag for en masse fugle. Og der er allerede mange forskellige arter, som yngler i området.

Skenkelsø området er udformet med en vekselvirkning mellem land og vand, det gør, at det ikke er muligt for mennesker, at færdes i store dele af området, og det er igen med til at gi' fuglene nogle trygge rammer.

Skenkelsø området er et bynært naturområde, og derfor kunne det jo være meget interessant, hvis man kunne gi' folk en mulighed for, at de kan opleve fuglene fra et udsigtstårn, hvorfra de kan kigge ud over rørskoven.

Egedal Kommune er ganske vist posetive overfor et fugletårn, men borgmesteren har brugt alle pengene på et nyt rådhus, så det har meget lange udsigter, hvis vi skal vente på en kommunal bevilging.

Derfor er jeg kommet til at tænke på, at der måske er nogle fonde, som kunne lokkes til at støtte opførelsen af et fugletårn, og jeg vil høre om der nogen i dette fora, som har gode ideer og forslag til, hvordan man kommer videre med sådan et projekt.

Jeg vil også høre om der er nogen som ved, hvad det sådan ca. koster at opføre et fugletårn.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 26. november 2012 kl. 23:39  emne: Re: Et fugletårn i Skenkelsø området 
Jeg synes ellers, at der er en ganske udemærket høj, man kan stå på, så jeg forstår ikke behovet for et fugletårn, når der er ganske glimrende udsigt over området.

Mange steder synes jeg at fugletårne skæmmer et områdes natur på linie med skydetårne, men de er så absolut gode at stå i og kigge fra.

Med venlig hilsen
Allan
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 27. november 2012 kl. 20:08  emne: Re: Et fugletårn i Skenkelsø området 
Hej Allan, jeg ved godt, at man skal være åben og lydhør overfor andre synspunkter, end dem som man selv er fokuseret på, så jeg har naturligvis taget dine argumenter til mig, men jeg synes egenlig ikke, at de holder på den helt lange bane.

Som jeg skriver i mit første indlæg, så er Skenkelsø Sø et bynært natur område, i den nordlige ende er der en jernbanedæmning, hvor S-togene kører i begge retninger, hvert tiende og tyvende minut, der er også en række 10 kilovolt højspændingsmaster, som krydser området i nord/syd gående retning, og i det sydøstlige hjørne er der et villakvarter, som grænser op til området.

Alt det taler lige som for, at Skenkelsø Sø ikke er et uberørt og sårbart natur område, hvor man lige skal tænke sig om en ekstra gang, inden man overvejer, at rejse et fugletårn. Og hvis tårnet bliver udført i gedigne naturmaterialer, så behøver det altså ikke at skæmme området.

Fordelen ved et fugletårn er også, at man kan rykke det helt frem til søen, og hvis det bliver konstrueret på den rigtige måde, så bliver fuglene ikke skræmte og generet af, at de bliver observeret fra tårnet.

Jeg vil også lige bemærke, at den bette jordhøj som du henviser til, den er for det første ikke ret høj, den ligger relativt langt fra søen, og så er den en del af en legeplads, så det er jo ikke et sted, som er særligt anvendeligt, med mindre man bruger et stort kraftigt teleskop, og man vil jo heller ikke kunne opsætte nogle plancher, som fortæller om de fugle, der kan ses i området.

Der vil også blive anlagt en ny og større jordhøj i området, men den bliver placeret endnu længere væk fra søen, så den kan højst blive et godt udsigtpunkt.
http://www.sn.dk/Spurt-gennem-sneen-i-Skenkelsoe-Soe/Eg...

Det ville jo også være optimalt, hvis et fugletårn blev placeret på et sted, hvor der ikke er så meget hundelufter-trafik, og hvor en række pilebuske på begge sider af stien hen til tårnet kunne sørge for, at fuglene ikke bliver forstyret, når folk færdes til og fra tårnet.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Peter Godtfredsen
postet: 1. december 2012 kl. 8:45  emne: Re: Et fugletårn i Skenkelsø området 
Hej Niels
Uanset hvad diverse medlemmer af "Ping" klubben kunde finde på, at mene om et fugletårn, så er det altid en god idë. Hvis det er ordet der skræmmer, så kald det et udsigtstårn :-).

Tårnet kan være mål for daginstitutioners udflugter, ligesom ældresagen, der ofte arrangerer gåture i lokalområdet kan gå forbi.

Placeringen er vigtig og hvis det kan sløres er det godt, men ikke nødvendigt.

Vi har fået et godt tårn i Smørmosen efter det gamle blev brændt af, der er gode plancher med QR koder, så man kan ringe til fuglene, vi bruger det bl.a. til Tårnenesdag, som vi har deltaget i alle årene siden Sanne Busk startede. Den lokale naturvejleder bruger området for, at motivere børnene til en tur i naturen.

Der er flere muligheder for kroner, tipsmidler, fritidsrådet og aages fonde, samt lokale sponcorer, der er måske en lokal virksomhed, der kunne bygge tårnet.

Der skal være info tavler, guidede ture er også en god idé, promovereing gennem lokalavisen kan også bruges, det gør vi.

DOF stiller gerne diverse materialer til rådighed

Se mere her:
http://www.smormosen.dk/index.html

http://www.smormosen.dk/Taarndag.html

Jeg stille gerne op til fremvisning og mere info.

Tip moderator
Peter Godtfredsen
postet: 1. december 2012 kl. 15:16  emne: Re: Et fugletårn i Skenkelsø området 
Jeg glemte, at skrive at vores tårn har kostet ca 180.000 kr. plus moms og plancherne er udarbejdet på en lokal medieskole.
hilsen Peter
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 2. december 2012 kl. 21:15  emne: Re: Et fugletårn i Skenkelsø området 
Hej Peter. jeg vil start med at takke for dit indlæg, det indeholder absolut nogle brugbare forslag, som jeg kan arbejde videre med, nu vil jeg tygge lidt på ideen, og nøje overveje, hvordan mit udspil skal udformes.

Jeg vil dog straks sige, at jeg ikke tror det vil gi' problemer med et forslag om et fugletårn, for som jeg har forklaret i de forgående indlæg, så er Skenkelsø Sø et bynært naturområde, og der har aldrig været nogen diskussion om, at det også skulle være et rekreativ område, som kunne bruges af dem som bor i de omkringliggende byområder.

Jeg har også kigget på Jeres tårn i Smørmosen, og jeg vil i den forbindelse sige, at jeg nok hellere ser et lukket tårn, da fuglene ikke så godt ser de mennesker, som står inde i et mørkt rum, prøv at se disse billeder:

http://www.medispix.dk/oversigt/naturen/ornitologi/_fug...
http://www.medispix.dk/oversigt/naturen/ornitologi/_nat...
http://www.medispix.dk/oversigt/naturen/ornitologi/_uds...
http://www.medispix.dk/oversigt/naturen/ornitologi/_uds...
http://www.medispix.dk/oversigt/naturen/ornitologi/_uds...

Jeg har naturligvis også hørt om de tilfæde, hvor vandaler har begået ganske voldsomt hærværk i sådan nogle fugletårne, og det vil måske ikke være så oplagt, at bruge et åbent tårn som lokation for en drukfest.

Men på den anden side, så er der pænt meget trafik med hundeluftere og folk som går sig en tur i del af Skenkelsø området, hvor sådan et tårn evt. kunne opstilles, og det kan jo med fordel placeres et sted, hvor det under ingen omstændigheder vil være muligt, at køre til på knallert, og stien hen til tårnet må såmænd også gerne kræve, at man har gummistøvler på.

Nå men jeg arbejder videre med ideen, og vender tilbage, hvis der er andre ting, hvor jeg får brug for noget modspil.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.064 sek.
til toppen