Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Naturnyt -> Havnemonster?

Forfatter Indlæg
Ole Zoltan Göller
postet: 25. oktober 2010 kl. 18:50  emne: Havnemonster? 
Jeg oplevede i dag en grotesk situation under mågebirding i Esbjerg Havn. Der lå nogle enkelte Sølvmåger og ca. 20 Svartbage. Netop som jeg panorerede langsomt hen over dem, blev den ene Svartbag i et fermt, pludseligt ryk trukket helt ned under vandet, så kun det yderste af vingespidserne stak op. Et par sekunder senere dukkede fuglen vildt kæmpende op til overfladen igen. Den baskede voldsomt og panisk med vingerne, mens den jog næbbet ned mod sit venstre ben flere gange. Fuglen blev nu trukket baglæns, tydeligt imod dens vilje, og den forsvandt igen ca. halvt ned under vandet inden den atter kom helt op igen - baskende for livet i bedste Jaws-stil. Der samlede sig derefter 3-4 andre måger i luften umiddelbart over fuglen – de var meget interesserede i hvad der foregik. Scenariet gentog sig 10-15 gange, alt i mens fuglen ”drev” langt væk fra de øvrige rastende måger, og den forsvandt ud gennem udløbet. Stadigvæk kæmpende. Svartbagen forsvandt således ud af mit synsfelt bag molen, uden at jeg fik set resultatet af hændelsen. Mest irriterende var at jeg aldrig så ”havnemonstret”, og selvom fuglen i sin kamp ind imellem havde bugen helt over vandet, lykkedes det ikke at se, hvad det var, som holdt den nede. Jeg tænkte først på sæl, men tror jeg ville havde set den. Det samme gælder for ond, glubsk dræberhaj. Jeg overvejede også et stykke fiskenet, som havde fanget fuglens ben, men det virkede som om ”monstret” bevægede sig rundt med fuglen. Fik desværre kun stilbilleder af begivenheden.

OZG
Tip moderator
Steen Brølling
postet: 25. oktober 2010 kl. 19:43  emne: Re: Havnemonster? 
Hehe. Fedt! Det fedeste er faktisk ikke at vide hvad der drev gæk med den stakkels Svartbag - fantasien har jo ingen grænser :)

Men mon ikke det var Møgdyret fra Langli som var på fouragering!
Tip moderator
Kurt Prentow
postet: 25. oktober 2010 kl. 20:07  emne: Re: Havnemonster? 
Med fare for, at denne tråd bliver til en slags bekendelseslitteratur over groteske tildragelser, vil jeg berette noget lignende. For nogle år siden fik jeg øje på en adult og en juvenil lomvie i indsejlingen til Hirtshals Havn. Det var sidst på sommeren, og det var interessant i sig selv, at der nok var tale om fugle, der var kommet hertil ved svømmetræk. Mens jeg iagttager dem, bliver den juvenile ligesom trukket ned under vandet, med hovedet sidst, og jeg så den ikke komme op igen, på trods af lang tids obs af gerningsstedet. I perioden var der en sæl i havnen, og jeg tror det var den, der var gernings-dyret. Men hvem ved ?
vh Kurt
Tip moderator
Henrik Brandt
postet: 25. oktober 2010 kl. 21:24  emne: Re: Havnemonster? 
Når man påtænker hyppigheden af fouragerende sæler i havnebassinerne i Esbjerg Havn, finder jeg det mest sandsynligt, at monsteret i Oles havneoplevelse, er en sæl. For nogle år siden overværede jeg fra Hjerting Strand et lignende drama i Ho Bugt. Her var sælens bytte en ederfugl, som efter et langvarigt og tilsyneladende besværligt måltid, alene efterlod fjer og dun på tidevandets udadstrømmende overflade.

heb
Tip moderator
Ragnar Smith
postet: 28. oktober 2010 kl. 22:33  emne: Re: Havnemonster? 
Kan vi få lov til at se billederne??? det vil være fedt at se :-)

MVH Ragnar
Tip moderator
Eva Foss Henriksen
postet: 31. oktober 2010 kl. 18:24  emne: Re: Havnemonster? 
Tilføjer også en sælsom hændelse fra Esbjergs monsterhavn i dag,denne gang over vandet.
En Thorshane vimrede tillidsfuldt rundt som den eneste fugl i bassinet. En sæl betragter den på nogen afstand,kun lige øjnene ses i mørket.Så er den væk.
Thorshanen fortsætter ubekymret udad i nogen tid,og pludseligt befinder sælen sig under en meter fra den .Fuglen bliver betænkelig og beslutter sig for at lette.I samme sekund kaster sælen sig efter den i hele sin længde,så noget må den have tænkt sig.Det så dog ud som om,Thorshanen var den hurtigste.

mvh efh
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.114 sek.
til toppen