Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Naturnyt -> "amerikanere" i Lille Vildmose

Forfatter Indlæg
Thorkild Lund
postet: 9. maj 2010 kl. 19:03  emne: "amerikanere" i Lille Vildmose 
Mange feltornitologer har i den forløbne uge aflagt Lille Vildmose besøg i anledning af forekomsterne, Langnæbbet Sneppeklire og Blåvinget And og har udtrykt stor overraskelse over at stifte bekendtsakab med så fremragende en fuglelokalitet. Hele mellemområdet i Lille Vildmose er genstand for et storstilet naturgenopretningsprojekt i ejerens, Aage V. Jensens Naturfonds regi og fuglene har i den grad kvitteret for herlighederne med spændende forekomster. Fuglene i området opleves bedst fra Hegnsvej, ved det nye rovfugletårn og på stien, der fører derind. Se Flemming Ahlmanns video og få et indtryk af lokaliteten. http://vimeo.com/11582864

Tip moderator
Martin Strømkjær
postet: 10. maj 2010 kl. 20:57  emne: Re: "amerikanere" i Lille Vildmose 
Besøgte selv stedet ugen før det gik stærkt (desværre), men jeg var selv meget overrasket over den forandring der er sket. Besøgte sidst lokaliteten for nogle år siden, og her var der klyner overalt og tydeligt spor efter Pindstrup. Nu fandt jeg ingen klyner, men tværtimod at markerne er blevet oversvømmet. Skyldes dette, at der ikke er mere tørv at komme efter for Pindstrup, eller er de blevet "smidt ud" efter det er udlagt som naturreservat??. Men uanset hvad en lille ornitologisk solstråle historie, ovenpå de gentagne destruktive forslag fra regeringens side. Utrollige flotte tårne sat op at Aage V. Jensens Naturfond:-)
Tip moderator
Tommy Kaae
postet: 10. maj 2010 kl. 22:02  emne: Re: "amerikanere" i Lille Vildmose 
Vil området blive plejet, så der fortsat vil være store åbne vandflader???
Tip moderator
Thorkild Lund
postet: 10. maj 2010 kl. 23:45  emne: Re: "amerikanere" i Lille Vildmose 
Pindstrup Mosebrugs gravetilladelser udløb i 2004. Lille Vildmose blev fredet i 2001 med opfølgning i 2007. Det aktuelle område er udlagt som naturgenopretningsområde, andre tidligere graveområder er udlagt til ekstensiv græsning. Som ved enhver fredning er der pålagt myndighederne en plejeforpligtelse. På initiativ af den nuværnde ejer, Aa.V.J.'s naturfond er der foretaget en mængde opstemninger med vandstandshævninger til følge. Der arbejdes fortsat på at fremme naturkvaliterne i et samarbejde mellem myndighederne og fonden.
Tip moderator
Thorkild Lund
postet: 10. maj 2010 kl. 23:50  emne: Re: "amerikanere" i Lille Vildmose 
se også http://www.avjf.dk/
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.075 sek.
til toppen