Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Fugle og ornitologi -> Fugleregistrering - Apps til Android og Iphone

Forfatter Indlæg
Tommy Bjørk
postet: 2. april 2013 kl. 21:16  emne: Fugleregistrering - Apps til Android og Iphone  
Hej.

Jeg har længe manglet en app til min Smartphone, hvor man meget enkelt kan registrere de fugle, man ser på de forskellige ture, således at man slipper for at bruge pen og papir. Jeg har nu fundet en brugbar en, der i hvert fald dækker mit behov og ville så lige dele den med andre, der måske er i samme situation som mig. App'en hedder Our Groceries, findes på Play Butik og er som navnet siger, udviklet som en indkøbsliste. Men man kan selv oprette nye lister og dette giver mulighed for at man kan lave en liste for hver lokalitet. Når man først har indføjet fuglens navn en gang, husker den det også fremover og giver forslag til fuglens navn efter man har skrevet de første 2-3 bogstaver. Jeg har dog valgt at registrere mig på udviklerens hjemmeside og det giver mulighed for at man kan lave en fugleliste for alle fugle på hjemmesiden, her kan man f.eks. indsætte fuglenavnene her fra netfugl, hvis man da må det. Derved bliver Smartphonen opdateret over internettet og når man så åbner App'en, vil alle fugle være at finde under det navn, man har givet listen. Listen fra fugleturen kan sendes pr. email til din pc og du kan føre den ind i et skema, hvis det er det man bruger. Jeg bruger f.eks. Excel til at holde styr på mine fugleture og observerede fugle.

Til Iphone findes der en lignede app, den findes på Pixelflut.net.

Håber der er nogen, der kan gøre brug af ovenstående, jeg har i hvert fald meget glæde af det.

Tommy
Tip moderator
Morten DD Hansen
postet: 4. april 2013 kl. 7:56  emne: Re: Fugleregistrering - Apps til Android og Iphone  
Hej Tommy

Jeg bruger app'en Naturbasen, hvor man indtaster i felten og app'en selv holder styr på, hvor man har set fuglene. Det er enormt nemt, og man skovler bogstavelig talt data ind. Om aftenen udskriver jeg dagens data i Excel og taster derefter ind i dofbasen.
Tip moderator
Tommy Bjørk
postet: 4. april 2013 kl. 13:00  emne: Re: Fugleregistrering - Apps til Android og Iphone  
Hej Morten.

Den app kender jeg godt, har også brugt den i nogle tilfælde. Den har som du siger også den mulighed for at den kan vise hvor man har set fuglene. Men jeg synes den er lidt langsom og også afhængig af, at man har dækning, hvilket ikke altid er tilfældet i skove og ved kyster. Den app jeg bruger kan godt nok ikke vise koordinater, men den er hurtig, da den ikke kræver noget netværk. Men den er kun ment som en hjælp til dem, der i dag bruger papir og blyant. Jeg har også en anden app installeret, Bluebill Mobile, som jeg også bruger en gang i mellem, den har mulighed for at gemme koordinater og hente fuglestemmer hjem fra Xeno-Canto. Den har dog den ulempe, at den kun kan indeholde 20 obervationer, hvis man skriver flere, sletter man de første. Så der skal man huske at sende mail afsted, hvis man har mange observationer samme sted.
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.072 sek.
til toppen