Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Dansk Ornitologisk Forening (DOF) -> Stop misbrug af DOF!

Forfatter Indlæg
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 31. marts 2012 kl. 14:47  emne: Stop misbrug af DOF! 
Et antal turledere fra DOF-travel har etableret en virksomhed kaldet Scanbird (www.scanbird.com). Denne virksomhed, der er i direkte konkurrence med DOF-travel, anvender turguider der arbejder for begge turarrangører, hvilket er dybt problematisk. At de ikke kan se den åbenlyse interessekonflikt er svært forståeligt. Dette er dybt usmagelig, dybt odiøst, usympatisk, kynisk og det bør standes. Derfor opfordres alle medlemmer i Københavns afdelingen til at møde op til ekstraordinær generalforsamling (http://www.dof.dk/sider/index.php?option=com_content&ta... og støtte op om Lars Nørgaard Andersens forslag.
Man kunne overveje at gå videre end hvad LNA foreslår og ekskludere de involverede personer fra DOF. De kan så vælge at udbygge deres projekt, etablere naturbeskyttelses-forening, starte atlas- og moniterings projekter, udvikle internationalt arbejde, opkøbe naturreservater og så videre, og så videre. Hvis det kommer så vidt, så vil jeg ønske dem rigtig meget held og lykke med dette.
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 31. marts 2012 kl. 15:44  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg kan ikke se noget misbrug af DOF. Men jeg kan se nogen engagerede personer, som gerne vil vise andet end kun fugle. Og hvis det er galt, så er demokrati også galt.
Tip moderator
Lars Borremark
postet: 31. marts 2012 kl. 15:44  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg forstår ikke dette: Jeg troede DOF var en forening og ikke et rejsebureau! Derfor kan jeg ikke umiddelbart se nogen konflikt her, for DOF-Travel udbyder vel kun ture for sine medlemmre modsat ScanBird jf. nedenstående links:

DOFtravel
ScanBird
Tip moderator
Morten DD Hansen
postet: 31. marts 2012 kl. 17:08  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Det er overhovedet ikke problematisk, tværtimod! Jeg håber da stærkt, at forslaget falder med et brag.
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 31. marts 2012 kl. 17:31  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Et par grunde til at det er dybt problematisk:

1/ Turlederenes position på DOF-ture giver dem helt konkurrence forvridende muligheder for at reklamere for ture i Scanbird regi.

2/ DOF-Travel støtter DOF og servicerer DOF´s medlemmer. En stribe dygtige og vellidte turledere, der nu (også) arbejder for Scanbird, trækker fokus og indtjening væk fra DOF-Travel. Jeg konstaterer eksempelvis at de populære traneture i samarbejde med Politiken ikke længerer findes hos DOF-Travel, men nu hos Scanbird.....!

Det er helt fair at de erfarne turledere der har “tjent” DOF i årevis, ikke længere gider dette. Men de kan saftedderdylme ikke rende rundt på DOF-Travel ture og “sælge” deres nye Scanbird-produkter - hvis i ikke kan se det illoyale, luskede, kyniske i dette.....tjae!
Tip moderator
Jens Søgaard Hansen
postet: 31. marts 2012 kl. 17:54  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Har aldrig hørt denne problemstilling omtalt af nogen, så følgende ord med fare for, at jeg udtaler mig om noget jeg absolut intet ved om...

Det er naturligvis uheldigt, at der ”trækkes” potentielle kunder fra DOFtravel til Scanbirds. Enig! Men at tillægge turledere ”kyniske” og ”usympatiske” egenskaber bare fordi de også er turledere hos ScanBirds er måske ikke helt fair - netop i forhold til at de har ”tjent” DOF i årevis?

Man kunne omvendt også tillægge dem ædle og sympatiske egenskaber netop fordi de også er turledere hos ScanBirds? De har måske et dybtfølt ønske om, at videregive deres viden og begejstring for fuglene til flest mulige mennesker? Noget de vel alt andet lige har svært ved når man læser følgende på DOFtravels hjemmeside:

”Du skal være medlem af Dansk Ornitologisk Forening for at deltage i arrangementerne. Formålet er at formidle kendskab til fugle og natur til medlemmerne.”

Kan det tænkes at DOFtravel bare er lettere irriteret over, at de ikke havde set skriften på væggen og har været for sløve til, at følge med tiden?

Mvh. Jens

(som sikkert skulle have holdt sin mund, men alligevel blev provokeret af overstående for mig urimeligt hårde udmeldinger)
Tip moderator
Leif Høgh Olsen
postet: 31. marts 2012 kl. 17:56  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Der er noget underligt "Berufsverbot" over forslaget, som tilsyneladende kun berører Scanbird aktiviteter, eller lignende fugleekskursioner.
Som jeg ser det kan DOF travel da kun have gavn af at nogle professionelle turledere stiller deres ekspertise gratis til rådighed for DOFtravel.
Hvis man stiller sagen lidt på spidsen; kan man så være turleder i DOF hvis man man tilfældigvis er naturvejleder?

Forslaget virker ikke særlig gennemtænkt, og lyser langt væk af brødnid.

Til Morten!
Forslaget er ikke problematisk med mindre det bliver vedtaget, derefter bliver det meget interessant, og måske et problem for hele foreningens turarrangementer.

Til Kurt!
Argumentationen bliver ikke bedre af at bande.
Man kan ikke straffe nogen for at have nogle muligheder, før de har brugt dem, og aktivitetn er kendt ulovlig.
Hvorfor er det et problem at DOFtravel får en konkurrent mere, der er da mange ude i verden der også arrangerer fuglerejser. Hvis DOFtravel som et non profit selskab ikke kan gøre det billigere end rejsearrangører der skal leve af det, er det DOFtravel der har et problem, og det skal løses straks.
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 31. marts 2012 kl. 18:57  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Det ville være rart at få Lars (LNA) på banen, så vi præcist ved hvad det drejer sig om. Jeg kan sagtens se en gevaldig øm tå i den her diskussion - men også se en udvikling der kan resultere i noget gevaldigt trist. og sådan skal det helst ikke udvikle sig. Jeg kan nemlig rigtigt godt li flere af de folk som er på banen i DOF travel og hos Scanbirds.

Så istedet for gisninger, ville det være rart at få noget konkret på bordet. Samtidig også få en melding fra Scanbirds, hvis de synes at det er værd at kommentere LNAs forslag og Kurts input (og fred være med banderiet, det er ok at tale lidt højt engang imellem).

DOF er mig bekendt også medlem af rejsegarantifonden og dermed et "rejsebureau" så der er vel tale om to forretninger, det kan virke som om der sidder folk med flere kasketter :) Jeg tror godt de kan skelne, men der er uklarheder som det ville være rart at få belyst - Kurt har et par pointer og klare spørgsmål - det samme har LNA givetvis også. Det behøver nødvendigvis ikke at være brødnid! Men der er altså tale om to forretninger, hvoraf den ene er i foreningsregi og den anden privat - og hvis det ikke kolliderer, så fred være med det, men jeg forstår godt at der er nogen som ikke umiddelbart kan skelne mellem snot & skæg :)

I håbet om en fredlig og venskablig afklaring til alles bedste

Michael
Tip moderator
Søren Sørensen
postet: 31. marts 2012 kl. 19:01  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg ser kun to væsentlige argumenter i diskussionen:

1. Scanbird er konkurrerende virksomhed for DOFtravel!
Nej, fugleaktiviteterne hos Scanbird giver masser af god reklame for DOF, og turene kan slet ikke konkurrere på prisen, da guiderne er lønnede.

2. Scanbird stjæler lederresurser fra DOFtravel!
Nej, Scanbird har nogle af de mest aktive af vores DOFtravel-ledere - folk som på den måde får en smule fritidsindtjening samtidig med, at de tjener fuglesagen.

Jeg beklager i øvrigt, at jeg er inhabil i diskussionen, men det her er trods alt for meget af det gode.

MVH Søren
Tip moderator
Lars Michael Stenholt Nielsen
postet: 31. marts 2012 kl. 19:05  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg kender en af disse mennersker som nu bliver kaldt dybt usmagelig, dybt odiøst, usympatisk, kynisk og illoyal og vil påstå at han er sådan ca. det modsatte.

Han har sagt, at han via turene for scanbird, føler at han får mulighed for at udbrede sin viden- om og dele ud af sin viden om fugle og derved støtte fuglesagen. Han har også sagt, at han føler at han via turene for scanbird får viden og kompetencer, som han kan benytte på turene for doftravel.
Hvis han kan skaffe flere medlemmer til DOF via turene for scanbird eller bare få folks øjne op for fuglene, er det vel bare en bonus for fuglesagen.

Flere af turlederne er jo involveret i DOF på andre måder og jeg tvivler på at de vil handle illoyalt over for foreningen tværtimod.

mvh

Lars Michael, som også føler sigstødt over de lige lovligt hårde ord...
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 31. marts 2012 kl. 19:28  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Ja man kan sige at Søren (Sørensen) har en pointeeg ser kun to væsentlige argumenter i diskussionen, som ikke betragter Scanbird som en konkurrerende virksomhed for DOFtravel: "Nej, fugleaktiviteterne hos Scanbird giver masser af god reklame for DOF, og turene kan slet ikke konkurrere på prisen, da guiderne er lønnede."

Prisen er hos DOF travel 12.500 for en ti-dages tur, mens en tilsvarende men blot 6-dages tur hos Scanbirds blot koster 11.400, og da DOFs er udsolgt er det jo godt at man via Politiken Plus og Information kan rejse med Scanbird" - og endda med samme rejseleder begge steder.

Søren skriver desuden: "Scanbird har nogle af de mest aktive af vores DOFtravel-ledere - folk som på den måde får en smule fritidsindtjening samtidig med, at de tjener fuglesagen"

Så der velsagtens (for) meget af det gode i den gode sags tjeneste, og jeg er helt sikker på at fuglesagen bliver vel omtalt hvis ikke betalt.

For det er ihvertfald et faktum at det ville være fair om turlederne i DOF fik penge for deres arbejde - for det er ihvertfald IKKE rejselederlønninger der tynger rejsebugdetet på en DOF travel rejse.

men jeg forstår altså stadig godt det er svært at skelne mellem snot & skæg, og LNA på banen - som forslagsstiller til den ekstraordinære GF ville være rart, så vi ikke skal famle i mørket og snuble over dunkle motiver, som måske slet ikke er tilstede.

Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 31. marts 2012 kl. 20:16  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Til Lars Michael - det er nu ikke de enkelte folk i Scanbirds, som sikkert alle er fine mennesker, jeg kalder det ene og det andet, men deres metode jeg benævner usmagelig, kynisk med videre. Man kan ikke være aktiv i DOF-Travel arbejde og samtidig være medejer eller mearbejder i en tilsvarende privat virksomhed - den holder simpelthen ikke i byretten.

Til Søren Sørensen eller andre Scanbirds medarbejdere/ejere et konkret spørgsmål: Hvorledes endte den vist rimeligt gode aftale med Politiken om Traneture hos Scanbirds?

Til dine spørgsmål/svar
Din påstand om at Scanbirds ikke er konkurrende med DOF-Travel, ja den kan jeg blot anse for at være et postulat.
Jeg tror såmænd ikke at Scanbirds stjæler lederresourcer fra DOF-Travel. Mon ikke der er mange i kulissen der gerne vil “til fadet”?

Til DOF´s hovedbestyrelsen: Hvad er jeres holdning til disse spørgsmål?
Tip moderator
Lars Michael Stenholt Nielsen
postet: 31. marts 2012 kl. 21:24  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Det kan godt være det er metoden du kalder det ene og andet, men for mig at se er det nærmest to sider af samme sag. Det vi gør, gør os vel til dem vi er. Hvis det var mig der var turleder og det jeg gjorde, uden onde hensigter, blev omtalt på den måde, ville jeg i hvert fald føle mig svinet godt til... Har man fra DOFtravel forsøgt at tage diskussionen med rejselederne internt med de implicerede inden sagen er nået dertil hvor den er nu? Hvis ja så kan jeg måske bedre forstå at man tager næste skridt, selv om jeg tror det vil være en dum idé, hvis ikke så synes jeg at man farer lige lovligt hurtigt frem. Mvh LM
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 31. marts 2012 kl. 21:35  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hvad er det nu, vi plejer at lave den 1. april til stor morskab?

Så Kurt - du er lige lidt for tidlig ude, og måske er det kukuret, der er noget galt med ;-) Men det er en kanon god humor, du spiller på bordet...

Mvh Søren

Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 31. marts 2012 kl. 22:34  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Søren, måske kunne du oplyse om hvad der er så morsomt. Der er stillet et forslag fra LNA - og jeg kender ikke indholdet præcist, men forstår at det er seriøst ment - ellers ville det næppe være anført og en ekstraordinær GF næppe være indkaldt.

Kurt Hoppe har et par spørgsmål som egentlig er ganske interessante hvis det er korekt at DOFs Politiken Plus ørne-trane-sort sol ture nu ligger hos Scanbird. Det ville da være et trist tab for DOF, også selv om det er sådan markedskræfter fungerer - det ved du sikkert alt om. Jeg aner INTET om det, men jeg synes da sagen fremstår bekymrende nok.

Hvis DU kender svaret på dem, må du rigtigt gerne oplyse dette og mane et fiktivt spøgelse i jorden inden 1.april ;)

I håbet om en fredelig og venskablig afklaring til alles bedste!

Michael


Tip moderator
Erik Mølgaard
postet: 31. marts 2012 kl. 22:39  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Kurt

Jeg syntes du skal stoppe dine hetz mod Scanbird, da der ikke er noget korrekt i det du fremlægger. Jeg ved ikke hvem du har disse postulater fra? Men du har ikke forelagt dem for mig til en kommentar før du sender dem offentlig ud. Eller kontaktet DOF Travel eller Københavnsafdelingens bestyrelse. Så havde du sikkert et andet syn.

Jeg har ikke lyst til en større diskursion her på siden, men blot fremlægge nogle facts.

Scanbirds aktiviter er blevet fremlagt til både DOF Travel og KBh's bestyrelse fra dag 1. og her er der lavet nogle klare retningslinier for, hvad som DOF Travel/ Bestyrelse opfatter, som konkurrence. Disse arrengementer laver Scanbird ikke.
Det har aldrig været Scanbird mening, at skade eller lave direkte konkurrence med DOF travel.

I de 2 år Scanbird har eksisteret har DOF Travel haft alle ture under kr. 30.000 udsolgt.

I DOF Travel laver vi fugleture for foreningens medlemmer.

I Scanbird laver vi fugle-, natur, bjørne, kultur, orkidéture for alle, som har lyst.

I 2012 har Scabirds annoncer kunne ses af op til 500.000 personer gennem annoncer hos Politiken, Information, JydskeVestkysten, FOF, Ældresagen Skånes Ornitologiske Forening og World Wide genne Rockjumper Bird Tours.

I DOF Travel ses annoncerne af foreningens 15000 medlemmer og heraf er der ca. 500 som deltager i betalingsturene.

Før Scanbird blev dannet har John Speich og jeg samarbejdet privat med Politiken Plus i 25 år, samtidig med vi var en del af DOF Travel.
Her har vi årligt haft flere ørneture til Skåne, i mere 10 år har vi lavet Traneture, 2-3 ture til Vadehavet, Bjørnetur til Finland og Bulgarien.
Dette gode samarbejde er nu blevet yderligere udbygget.
- Dette område har aldrig tilhørt DOF Travel, da DOF Travel kun må lave ture for foreningensmedlemmer (Se DOF's love).

I de 25 år vi har samarbejdet med Politiken har vi haft pr. matriale med fra DOF og fortalt om DOF samt skaffet medlemmer. Dette er siden blevet os forbudt, af DOF's direktør, at nævne DOF i Scanbirds arrangemneter.

DOF Travel og KBH' bestyrelsens formand Stefan Stürup (nu afgående) er jævnligt blevet informeret om Scanbirds aktiviteter. Således, at der har været rene linier.

Håber dette skulle være opklarende..

Med venlig hilsen

Erik Mølgaard
Direktør
Scanbird

Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 31. marts 2012 kl. 22:59  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Erik,

Tak for udmeldingen. Det lyder spændende det hele.

Så DOF har altså ikke på noget tidspunkt kørt ørne-Sort Sol-Trane-ture sammen med Politiken Plus?

Og hvis ja - hvorfor så ikke mere? Ville det ikke være en gevinst for DOF og fuglesagen?

Måske skal hele diskussionen betragtes som et oplæg til en revurdering af DOFs fugerejser, da det er tydeligt, som du nævner: salget går forrygende - med stort set alt udsolgt.

Hvorfor hulen er der indkaldt til ekstraordinær GF, hvis det er en fis i en hornlygte...

Tak for de øvrige facts - interessant læsning.

Held & Lykke med Scanbird

Michael
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 31. marts 2012 kl. 23:22  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Erik.

Tak for dit uddybet svar. Det lyder jo som om der er styr på tingene. Jeg vil dog tillade mig at stille et af mine oprindelige spørgsmål igen: Hvorfor kan du/i ikke se den åbenlyse interesse konflikt?
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 31. marts 2012 kl. 23:48  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Nej, jeg ønsker ikke at drive hetz mod Scanbirds. Jeg er sikker på at i er dygtige turledere og leverer et godt produkt. Og måske ville det - i en anden virkelighed - være en god ting med en konkurrerende aktør på markedet. Nu er virkeligheden den at DOF-Travel og Scanbirds ledes af de samme personer - som altså får løn for deres arbejde i Scanbirds. Man skal ikke gå mange år i skole for at kunne regne ud hvor der er sjovest at sælge billetter til.
I har simpelhen en kasket for meget på.
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 1. april 2012 kl. 3:57  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Ok, jeg får heller ikke svar på mine spørgsmål!

Denne debat er alt for stor til at blive behandlet på Netfugl, og ikke mindst på en relativt lille GF i Københavns lokalafdeling - og internt i DOF Travel.

Den er langt mere fæl!

Jeg er helt overbevidst om de bedste intentioner fra både DOF og Scanbird, men for at der kan komme styr på sagerne og kasketterne SKAL Hovedbestyrelsen og REP på banen.

Sagen bør derfor ophøjes til højere foreningsinstans, så der kan blive trukket rene linjer.

Det er min mening og sidste kommentar.

VH/Michael
Tip moderator
john Speich
postet: 1. april 2012 kl. 10:30  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Kære Michael,
Jeg husker dig som en rar ung mand de 3 år du var i DOF Travel. Du tog godt nok ingen ture, men deltog i 3 symposier. Der var vist ingen der havde ondt et hvis sted fordi du samtidig kørte dit lille "sneleopard firma" hverken dengang eller nu.
Til dig Kurt: Sæt dig bedre ind i tingene før du farer frem med bål og brand!
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 1. april 2012 kl. 11:02  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Kære John,

ja jeg vidste nok den ville komme, og derfor tænkte jeg mig skam om, inden jeg kommenterede.

Ingen grund til at tale nedsættende om mit "lille" Sneleopard firma.

jeg deltog i 2 symposier, og desuden udtrykte jeg TYDELIGT, at jeg ikke ønskede at køre mine ture i DOF travel regi (de ville desuden også blive urimeligt dyre i forhold til hvad jeg sælger dom for idag), og jeg blot var interesseret i at foretage f.eks korte ture til DK og Sverige. jeg kom med flere forslag, men gav op til sidst fordi DOF Travel efter min mening blev kørt amatøragtigt og alt for topstyret.

Det var bl.a DIG og DOF Travel som inviterede bl.a undertegnede til at komme og være med.

Ingen grund til at prøve at tørre noget af på mig, fordi Scanbird og DOF har et indlysende problem.
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 1. april 2012 kl. 11:38  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
PS/ Ja jeg foretog ingen weekend-ture som jeg gerne ville lave, men blev da opfordret en enkelt gang til at guide en DOF & Politiken Plus ørnetur.

Jeg har foretaget masser af ulønnede DOF og fugleture gennem årene, inden jeg frekventerede DOF Travel.

Et af spørgsmålene i denne diskussion er bl.a hvorfor DOF tilsyneladende mistede den lukrative forretning, der kunne have skabt stor opmærksomhed og penge til foreningen.

Jeg efterlyste især LNA på banen og lidt mere input i denne debat - netop for at undgå misforståelser!

Jeg har ikke det mindste ondt i røven over Scanbird. Der er ingen konkurrence... vi er kollegaer og har forskellige markeder.

Forskellen er blot, at jeg ikke sidder som kasserer i DOF Travel og at jeg selv betaler for mit firmas produktudvikling.

Jeg har kun en kasket - men den er til gengæld rigtig god!

God 1.april
Tip moderator
john Speich
postet: 1. april 2012 kl. 11:42  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Kære Michael,
Selvfølgelig måtte den komme. Jeg genkender ikke alt det du skriver, men giver dig ret i at vi er amatører. Ønsker dig iøvrigt alt godt med din lille niche ude østpå. Efter at have været sammen med og hørt om Søren og Vibeke Breitings tur med dig, kunne jeg da godt have lyst til selv at tage med ud til dine spændende steder!
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 1. april 2012 kl. 11:54  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Lige over John!

Både du og Scanbirds kunder & turledere er velkomne.

Vibeke og Søren var afsted for længe siden - i 2003. Siden er der løbet en halv snes flere forbi.

Jeg stopper nu, så det ikke bliver alt for mudret.

Håber at tingene bliver afklaret til alles tilfredshed. Som jeg skrev:

"Jeg kan sagtens se en gevaldig øm tå i den her diskussion - men også se en udvikling der kan resultere i noget gevaldigt trist. og sådan skal det helst ikke udvikle sig. Jeg kan nemlig rigtigt godt li flere af de folk som er på banen i DOF travel og hos Scanbirds.... det kan virke som om der sidder folk med flere kasketter :) Jeg tror godt de kan skelne, men der er uklarheder som det ville være rart at få belyst ... Men der er altså tale om to forretninger, hvoraf den ene er i foreningsregi og den anden privat - og hvis det ikke kolliderer, så fred være med det, men jeg forstår godt at der er nogen som ikke umiddelbart kan skelne mellem snot & skæg :)

Her vil jeg gerne parkere for denne gang med håbet om en fredlig og venskablig afklaring til alles bedste. OK?

Venlig hilsen

Michael
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 1. april 2012 kl. 15:03  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej John.
Det er ikke så meget at sætte sig ind i. Det er uanstændigt, odiøst, amoralsk m.v. at i sidder i direktørstolen i privat kommerciel virksomhed OG tilsvarende i DOF-Travel. Det er konkurrenceforvridning så det vil noget og det er absolut ikke fair for DOF. Al ære og respekt for jeres nye virksomhed, som med garanti leverer topservice (i har jo øvet jer i årtier i DOF regi). Men i har truffet et valg om at starte privat kommerciel virksomhed og det er gør i den grad inhabile i DOF-Travel. Giv plads til nye folk i DOF-Travel så der kan indledes en gennemskuelig og fair konkurrence - tak!
Tip moderator
John Speich
postet: 1. april 2012 kl. 16:38  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jo der er meget at sætte sig ind i. Jeg er f.eks. ikke direktør for nogen virksomhed, men bare ansat som guide på freelance basis. Selv om jeg gør et stort arbejde for DOF Travel og tager mange ture, store som små, kan jeg ikke se, at det skulle hindre mig i også at tage et par kommercielle "avisture" i løbet af året. Jeg ser gerne vi får noget nyt blod i DOF Travel, hvilket jo sker kontinuerligt.
Dit kedelige sprogbrug kommer dig i øvrigt ikke til ære, men du må vel have et eller andet, som du skal ud med. Jeg stopper hermed fortsat ordflom på denne tråd. Mvh. John Speich.
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 1. april 2012 kl. 18:56  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hverken fra et forretningsmæssigt - eller et juridisk perspektiv kan den beskrevne situation give anledning til overvejelser.

Hvis dette ikke er en aprilsnar, så er der følgende gråzoner, der kunne give anledning til et behov for en klar grænseflade afklaring:
1. Hvis der flyttes kunder fra ansættelsesforholdet i DOF til egen virksomhed uden forudgående aftale herom
2. Hvis der foreligger et kontraktuelt ansættelsesforhold for John og Erik med aflønning i DOF, så er det vigtigt at grænseflade ift arbejdet her og der overholdes stringent. Det kan give problemer, hvis der i arbejdstiden i DOF laves arbejde for eget firma.
3. Økonomisk må der ikke ske overførsler mellem de 2 ansættelsesforhold, således at DOFs medlemmer kunne lide et tab.

Jeg kender de herrer Erik og John som dygtige professionelle folk. Jeg kan ikke se problematikken som andet end en aprilsnar - subsidiært en overdreven angst for noget, der sandsynligvis vil være let dokumenterbart....

Fortsat god 1. april
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 1. april 2012 kl. 21:17  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej John.
Tjae, ordene er stærke, men jeg finder desværre ikke mildere udtryk for min holdning.

DOF er en naturbeskyttelses organisation der i vidt omfang nyder godt af frivilligt arbejde, bl.a. jer guiders imponerende arbejde. I har igennem årene opbygget et fint og succesrigt “firma” i “firmaet”, DOF-Travel. At i nu får lyst til at “stå på egne ben” og skabe et privat kommercielt firma har jeg fuld forståelse for. Hvis i oven i købet smutter med kundekartotek, forretningsplaner, produktkoncepter, forretningsaftaler o.s.v. - (hvilket jeg altså ikke påstår at i har gjort) - så ville jeg egentlig også synes at det var ok. Det er trods alt jer der har udviklet DOF-Travel. Men at i ikke kan forstå at i må “skille skidt og kanel”, og dermed se at komme ud af døren, og give DOF- Travel “ny luft” og en chance for at konkurrere på lige vilkår, det er mig simpelthen himmelråbende ubegribeligt, og årsagen til min harme.

Nå, du er ikke direktør, så underdirektør da - Scanbirds er registreret på din privatadresse, så en eller anden status i firmaet har du vel ?

Til Søren Brinch.
Det debatterede handler i mit udgangspunkt om moral....og ikke så meget andet.

De venligste hilsener
Truk Grogal Loppe
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 1. april 2012 kl. 22:05  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Moral er en relativ størrelse, der i en forretningsmæssig kontekst kan være meget diffus at bruge som retningsgiver for grænseflade problematikker som det, du antyder.

Det kontraktlige forhold er det eneste, der kan give en indikation på hvad der er legitimt.

Jeg kan ikke se problemet, hvis det kontraktlige med konkurrence klausul etc. er på plads.

Fra et helt andet perspektiv ser jeg Erik og Johns engagement som skabende muligheder for en stærkere markedspenetrering af dette smalle marked med spændende synergier som en gevindst.

Nå ikke mere herfra -
;-) SørenTip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 2. april 2012 kl. 3:15  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Ja Kurt, man skal vælge sine slag med omhu - ikke at jeg er god til det. Men jeg sætter pris på din moral og åbenhed.

Som Søren skriver er "moral en relativ størrelse" og alene med det i hånden kommer man ikke videre. Der skal noget mere på bordet for at "retningsgive grænsefladeproblematikken."

Søren... du kan altså om nogen få mig til at trække på smilebåndet (positivt ment). Jeg savner engang imellem Ludvig Holberg og hans skriblerier om Rasmus Berg der blev så belæst at han besluttede at kalde sig Erasmus Montanus og komisk forsøgte at gbevise (med en forkert kontekst iøvrigt) at Morlil' var en sten.

Du kommer ikke videre - der skal lidt flere på banen, og måske er der ikke andet i det hele end lidt uklarheder og simpel forretning.

Jeg tror det ville være sundt for DOF Travel med en gennemgående "modernisering" så konceptet kunne blive lidt mere tidssvarende. Som Erik skriver: "I de 2 år Scanbird har eksisteret har DOF Travel haft alle ture under kr. 30.000 udsolgt."

Man behøver ikke hedde Erasmus Montanus, for at se at se en sund forretning i det foretagende der hedder DOF Travel, og ærgre sig lidt over, at det ikke udnyttes optimalt til foreningens bedste!

Udsolgte rejser i to år... HIMMEL OG HAV! fortæller jo historien om en virksomhed der har succes men ALT FOR FÅ VARER! Hvorfor HULEN bliver der så ikke produceret noget mere, så DOF kan få flere penge i kassen? Det Søren (Brinch) er mig himmelråbende underligt!

Noget er da galt og jeg aner ikke hvad. Få dog DOF Travel ind i hovedforeningen og ikke blot henligge som en underlig bastard ude i KBHs lokalafdeling.

Andre har set skriften på væggen og det gode marked. Jeg ser det dagligt på gader og stræder - på basaren. Her ville heller ingen lade guld ligge på gaden eller rettere de fleste ville også blive foretagsomme hvis de så muligheden. Sådan er virkeligheden - også i markedet for fugle- og naturejser...

Så på den led er der intet forkert i at mele sin egen kage - men der er heller ikke noget forkert i, som Kurt har gjort: Sætte spørgsmålstegn ved foretagsomheden.

Nu er der så GF i Københavns afdelingen om et forslag som vi altså ikke kender den fulde ordlyd af eller baggrund for at forstå, og så raser denne triste debat.

Opstået fordi vi famler i mørke, og kun har noget så "stupidt" som moral og formodninger at henholde os til.

Ordflom...ja enig!

Jeg vil hermed fortsætte min orlov og har de næste mange måneder desværre ikke mulighed for dagligt at følge debatten.

VH/Michael
Tip moderator
Lennart Pedersen
postet: 2. april 2012 kl. 8:09  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
I DOFtravel er der gennem årene ydet et kæmpearbejde for, at give DOF-medlemmer en masse gode fugleture, med dygtige doffere som frivillige ledere der også arbejder ulønnet. En stor ros for det.

Jeg synes også det er iorden man har sin egen rejsevirksomhed, som f.eks. Erik og John der har etableret Scanbird, for at tjene penge på guidning. Jeg ser heller ikke noget problem i, de fortsat tager ture for DOFtravel. Jeg havde selvfølgelig hellere set, at Scanbird-aktiviteten foregik i DOF regi således, at DOF også havde mulighed for at tilbyde fugleture og andre oplevelser til alle dem der endnu ikke er medlemmer af DOF.

Denne mulighed har DOF ikke, når Scanbird har sat sig på udbuddet af fugleture gennem Politikkens avis og der er sammenfald af personer der styrer DOFtravel og Scanbird.
Hermed er der ikke fri konkurrence mellem DOF og Scanbird.

På Københavnsafdelings Generalforsamling og her i denne tråd, er der rejst tvivl om deres habilitet ved at sidde i DOFtravel bestyrelsen der planlægger DOFs ture og samtidig have sin egen virksomhed, der udbyder ture der ligner DOFs ture.

En løsning kunne selvfølgelig være, at Erik og John lagde Scanbird ind under DOFtravel eller udtrådte af DOFtravels bestyrelsen.

Jeg synes en ekstraordinær generalforsamlingsafstemning er en meget uheldig løsning, som kunne ende med en afstemning og en afstemning er ikke en måde at løse problemet på.

Så kan vi alle komme ud og se på fugle i stedet 

Med venlig hilsen
Lennart Pedersen
Medlem af DOFs Hovedbestyrelse
Tip moderator
John Speich
postet: 2. april 2012 kl. 9:06  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej alle!
Jeg vil igen igen og atter igen pointere, at jeg IKKE er med i Scanbird andet end som freelance guide på lge fod med de andre guider. Erik er ejer af Scanbird og har fået tilladelse til at have postkasse på min adresse. Og ja Lennart lad os komme ud og kikke på vores fjedrede venner!!
Tip moderator
Erik Mølgaard
postet: 2. april 2012 kl. 12:05  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Kurt of Lennart

Jeg syntes lige jeg har lyst til at kommer med lidt flere facts og kommentare.

1) Kurt taler moral! Er det ikke en god moral, at informerer DT og KBH bestyrelse om Scanbird aktiviteter? og lade de personer der indblik i DT tage stilling til om jeg misbruger min plads i DT udvalget. Jeg har forlængst fortalt DT udvalget og bestyrelsen, at de bare kunne prikke mig på ryggen, så skulle jeg nok gå. Men begge udvalg har bedt mig blive.
Der er mange i DOF der har flere kasketter på, dette ser jeg ikke noget problem i. Det er jo ikke kasketterne der er problemet, men hvordan man administrer kasketterne.

2) Til Lennart: Du ved bedre end nogen andre, at lokalafdelingerne ikke kan/må lave lave firmaer eller have proffesionelle aftaler som f.eks udbetale løn til guide m.m.
Derfor bliver de henvendelser til DT som guideservice altid givet videre til de ledere, som har lyst.Det kan være en ørnetur, nattergale etc. Sådan har det jo altid været også da du selv sad i DT.
DOF Travel kan derfor ikke lave aftaler med f.ek.s Politiken eller andre proffesionelle, derfor er der heller ikke nogen konkurrence om den slags af kunder.
Du har selv guidet Politiken ture for mange år siden, og ved det ikke er DOF medlemmer der deltager på den slags af ture.

3) Jeg syntes at det slet er gået for mange af kritikkerne, at der er mange tusinde andre personer end de 500 personer, der bruger DT der gerne vil have en oplevelse i naturen. -uden måske skal være medlem af en forening eller have en dyr kikkert.
Tænk der er over 40.000 personer årligt til Sort sol, og hvor mange medlemmer er der DOF har?

Tænk positivt og se på, hvad Scanbird har udrette på 2 år: Vi har guidet grupper fra Rockjumper, Kingfisher gruppe fra Australien, enkelt personer fra USA. Vi har aftaler, så der bliver annonceret naturrejse i medier, der aldrig har haft den slags før!
Samtidig har DOF Travel ikke tabt en eneste kunde!
Ud over dette har Scanbird indgået et samarbejde med Skånes Ornitologiske Forening, hvor vi skal lave fugleture til skåningene.

Jeg er enig med Lennart i, at en generalforsamlingsafstemming ikke er løsningen, så hvorfor trækker i så ikke jeres forslag?

Med venlig hilsen

Erik Mølgaard
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 2. april 2012 kl. 12:27  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Michael - jeg trækker dagligt på smilebåndene som strategi- og virksomhedskonsulent over hvor top uprofessionelt mange agerer. Det er nok derfor der altid er opgaver derude ;-)

Scanbirds stjæler INTET fra DOF travels - de skaber måske i sidste ende flere kunder. Kagen er uendelig stor, og stop nu dette cirkus af uvidenhed og fornemmelser.

Den samlede indsats som Klaus Malling, John, Erik, Kim Fischer og mange andre dygtige skaber styrker sagen. Der er ingen sag i dette, fra min side kun beundring for nogle spændende ture.

Stop herfra, da debatten igen er gået under det niveau, der producerernoget af værdi
;-) Søren Brinch
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 2. april 2012 kl. 13:05  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
En del af løsningen er, at DOF anerkender DOF Travel som en forretning på linie med Naturbutikken. Fjerner et par fuglekasser fra Naturbutikken og laver et DOF Travel kontor.

DT er registreret i rejsegarantifonden, og er fuldt kapabel til at producere, lancere og formidle natur- og fuglerejser for alle.

Skulle der være et par stykker som ryster på hænderne bør man tænke positivt, og se hvilken økonomisk gevinst et sådan projekt kan være for fuglesagen, for DOFs økonomi, men først & fremmest medlemmerne, som kan få den bedst mulige service.

Rejserne bliver IKKE dyrere, idet DT kan konkurrere på lige vilkår, og med et par prof, rejsefolk i butikken, kan der hurtigt komme styr på service og udbud.

Som det er nu, er DT er underlig hybrid som hverken må det ene eller andet - og er bundet op af nogle oldnordiske aftaler.

Selvfølgelig skal de frivillige rejseledere have en løn. Som jeg før nævnte er det ikke den tungeste post i et rejsebugdet. Multiplicer selv antallet af dage x rejselederens løn og divider med antallet af deltagere. Og kig på en rejse der koster 25.000. Det er grotesk af DT ikke tager hånd om rejselederne - hvorfor mon det er så svært at få nye folk ind i DT? Det er da fair at aflønne folk - og HVIS de er rigtig flinke, rejselederne og gerne gør det gratis som nu, kan pengene jo snildt falde et tørt sted hvor de gør nytte.

Det er fair, at en potentiel rejseleder, der må tage fri fra sit arbejde, får en løn - og det er netop lige præcis det, som er en af problemerne i DT idag - tror jeg. De kan ikke få rejseledere nok, fordi mange er bundet op af job. Det er da fair! Hvorfor skal rejselederne bruge deres ferier (og deres familiers); især hvis det er en problematik, som er en flaskehals i udviklingen og afviklingen af rejserne i DT regi. Ma.a.o. vil en fair aflønning, få flere rejseledere på banen, og det er der brug for. Og jeg køber altså ikke den med at det frivillige arbejde så går af fløjten. Kør dog DT som en sund forretning.

Desuden er det også et godt skulderklap for de DT rejseledere, der ikke har fået tilbudt en tjans i Scanbird.

Det er dejligt at høre at det går godt for Scanbird, men hvorfor er det lige vi skal tænke positivt for Karl Hermans bageriforretning eller for den sags skyld Scanbird? Skal jeg sidde og klappe begejstret fordi Scanbird har gang i butikken og haft Rockjumpers, Kingfishers og Johnny Walker som kunder... Fint nok med reklame, men klap lige hesten.

Underlig argumentation i denne her diskussion.

GF er næppe løsningen, idet den kan blive alt for personfikseret og trække tæppet væk under en masse flinke mennesker.

Jeg vil igen gerne høre, hvorledes det kunne lade sig gøre at Politiken Plus rejserne havnede hos Scanbird. kan I venligst forklare? Jeg anser det nemlig for problematisk at Scanbird folkene har overtaget Politiken Plus-turene uanset. Netop fordi de også blev kørt i DOF regi (nu snakker vi altså IKKE om ejerskab og DT). Uanset Scanbird folkenes 25 år lange venskab med Politiken Plus folkene, er de ture kørt i DOF regi, og hvem har forhandlet de aftaler med Politiken Plus og med hvilket mandat? Som privatpersoner? eller som repræsentanter fra DOF?

At Scanbird skaber kunder i DOF, er et argument der kan anvendes af alle andre bureauer der producerer fugle og naturrejser, så den køber jeg heller ikke.

Søren du modsiger dig selv aldeles! "de skaber MÅSKE i sidste ende flere kunder," for to cm længere henne at skrive: "stop nu dette cirkus af uvidenhed og FORNEMMELSER"

Med venlig hilsen

Michael
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 2. april 2012 kl. 16:32  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Erik og John.

Det bliver nok lidt abstrakt at tale om moral i denne sammenhæng, så jeg vil i stedet tillade mig at komme med en række konkrete spørgsmål:

Når i på jeres ture anbefaler folk at købe deres kikkert hos en fotohandler i Sorgenfri, frem for i Naturbutikken, så er det vel fordi denne fotohandler har etableret en naturbeskyttelses organisation som i synes bedre om end DOF. Hvad hedder denne?

Når det til stadighed er jer og en lille gruppe særligt privilegerede der leder de dyreste og mest eksklusive ture for DOF-Travel, er det så fordi at det kræver kompetencer som i ikke tilskriver andre?

Når jeg i mit arbejde i Naturbutikken møder kunder, der klager over et alt for højt tempo på jeres ture, fordi lederen skal have krydset alt på den aktuelle liste, hvad skal jeg så sige til dem? At de er for gamle? Eller i for dårlig kondition?

I indkøber jeres grej til arbejdet med DOF-Travel i Naturbutikken med meget fordelagtig medarbejder rabat. Hvor køber i jeres grej til arbejdet i Scanbird? Bare lige så os mindre kvikke kan få adskilt snot og skæg.

Når i kan sælge samtlige ture under 30.000 kr. i DOF-Travel, og ikke arrangerer flere, er det så fordi i vil efterlade en markeds rest til Scan-Travel, DOFbird....Scanbird ?(Ups en smutter!).

Når der er så mange ikke-DOFére der er interesseret i eksempelvis Sort Sol, hvorfor har i så ikke arbejdet på at beholde denne aktivitet i DOF.

Som Michal W vil jeg også meget gerne høre om hvorfor Politiken Plus arrangementerne forsvandt fra DOF Travel og endte hos Scanbrid?

Når i nu besidder disse helt særlige kompetencer udi at kunne lede to stærkt overlappende virksomheder LIGEVÆRDIGT, er det så noget i overvejer at begynde at undervise i? Jeg tror markedet blandt erhvervsledere vil være enormt.

Orv for sørensen - det kom vist til at handle om moral alligevel.

Jeg tror bestemt at der er nogen der prikker jer på skulderen.

Med venlig hilsen
Kurt
Tip moderator
Erik Mølgaard
postet: 2. april 2012 kl. 18:02  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Kurt

Jeg tror du burde gå ind i politik.

Når jeg prøver forklare dig sammenhængene, hiver du bare en ny forkert kanin op af hatten.
Så må jeg svare igen og postulerer du bare noget mere - burde vi ikke snart stoppe!

Men:

1) Politikenturene har ALDRIG ligget i DOF Travel. I starten blev lederne lønnet direkte fra Politiken, men det er mange år siden.

2) DOF Travel kan ikke få medarbejderrabat i Naturbutikken, det er kun for ansatte og ikke for lokalafdelinger eller frivillige.

3) Når vi ikke laver flere ture i DOF Travel er det fordi vi ikke har frivillige ledere til ture i nærområdet/Europa og dette har vi ikke haft i mange år.
Scanbird laver ikke fugleture til sydeuropa for danskere, så nej der er ikke et overskydende market.

4) Sort sol ville vi da gerne lave i DOF Travel, men ingen ledere gider (ulønnet) sidde 9 timer i en bus for at se en flok stære gå til overnatning. (og vi DT må ikke udbetale løn).

5) Jeg kan ikke genkende din beskyldning om, at vi skulle anbefale Sorgenfri Foto. Se på min hjemmeside og du finder en reklame for Naturbutikken.

Håber du kommer på generalforsamlingen.

Erik
Tip moderator
Erik Kramshøj
postet: 2. april 2012 kl. 18:28  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Ringede til min fætter (John Speich) idag efter 3 mdr. i Thailand. "Velkommen hjem til andedammen" sagde han glad og henviste mig til denne tråd.
Jeg er glad for at være forhenværende i dag. Havde jeg ikke været det, ville jeg sikkert have tilhørt den gruppe af ledere (for mit vedkommende siden 1963), som har "to kasketter på." Jeg ville også qua mit temperement straks have taget mit gode tøj og forladt DOF Travel dryppende af kogende adrenalin. Jeg har dyb respekt for de involveredes ekskursionslederes stoicisme og lyst til at argumentere, til trods for at de gennen snart an menneskealder har taget et kæmpe slæb for DOF og hevet en masse penge hjem til foreningen (og Naturbutikken af logiske grunde). Jeg tror ikke at så mange er klar over, hvad det egentlig indebærer, hvis de folk ikke orker mere. Derfor er en lokal generalforsamling ikke det rette sted, at få skovlen under Erik, John og "alle de andre nepotistiske pampere." Det er sagen alt for stor til. Anførselstegnene angiver at ordene ikke er mine egne, men min fortolkning, at de stærke følelser som må hærge et forhåbentligt i hast forsvindende mindretal af DOF's medlemmer.
HB må ind og tage stilling - og det er under alle omstændigheder en sag for REP.
PS. Grunden til at John lød glad, er den simple, at det er mandens natur, forår og fugletrækket er i gang, ikke ikke de gustne over- og indlæg!
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 2. april 2012 kl. 18:29  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Præcisering.
Mit forrige indlæg kan fremstå som værende udtryk for en generel holdning hos Naturbutikken. Dette er ikke tilfældet. Det skrevne er helt og aldeles et udtryk for min personlige holdning.
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 2. april 2012 kl. 19:27  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Erik, du kunne nu også blive en god politiker :)

Det ER efterhånden gået op f.eks for undertegnede at DOF Travel aldrig har kørt eller ejet de Politiken Plus ture.

Jeg gentager mit spørgsmål: "Jeg vil igen gerne høre, hvorledes det kunne lade sig gøre at Politiken Plus rejserne havnede hos Scanbird. kan I venligst forklare? Jeg anser det nemlig for problematisk at Scanbird folkene har overtaget Politiken Plus-turene uanset. Netop fordi de også blev kørt i DOF regi (nu snakker vi altså IKKE om ejerskab og DT). Uanset Scanbird folkenes 25 år lange venskab med Politiken Plus folkene, er de ture kørt i DOF regi, og hvem har forhandlet de aftaler med Politiken Plus og med hvilket mandat? Som privatpersoner? eller som repræsentanter fra DOF?"

grunden til at jeg spørger, er fordi jeg har en anelse om at det er en god forretning - og at skiftet fra DOF (ikke DT) til en privat virksomhed er usædvanligt. I rejsebranchen er sådanne sager alvorlige og ikke sjældne i retssale - der er klausuler mod den slags, ligesom der er sager hvor ansatte er smuttet med kundekartoteket, etc.

Jeg tilægger IKKE Scanbirderne den slags tilbøjeligheder endsige tænker det, men, når noget virker uldent spørger jeg ind til sagen. Og det kan man sagtens uden at være personlig eller ondsskabsfuld.

Jeg ønsker heller ikke at nogles hoveder skal rulle. Jeg kender flere af Scanbirderne, og som nævnt flere gange, synes jeg rigtigt godt om jer! Jeg har stor respekt for det I laver - også i DT. men nu er der altså kommet en sag, og den bliver ikke mindre speget når der glides udenom.

Jeg er også hamrende ligeglad hvor folk i det hele taget køber deres kikkerter, badesandaler og underbukser - antageligt hvor det er billigst og hvor man får den bedste service. Det samme gør jeg!

Og hvem som leder den ene eller anden rejse; så længe folk er glade og tilfredse!

Om rejselederen har hentehår, er hjulbenet, frekventerer havneknejper og krydser hurtigere end sin egen skygge i Rød Zone... BARE kunderne er glade - og det er de i DT, ellers ville de ikke komme igen. Det er 100% SÅDAN er jungleloven i den branche.

Jeg vil hellere end gerne stoppe denne her debat, og jeg ønsker ikke at håne eller nedgøre nogen. jeg vil bare gerne orienteres, så jeg kan forstå sammenhængen og tage stilling. Og jeg har vitterlig ikke tid til dette skriveri, men vil selvfølgelig ikke virke som om jeg stikker af med en dumsmart kommentar.

Min kommentar og forslag om en modernisering af DT står selvfølgelig ved magt - så tror jeg nemlig dumme misforståelser og et samarbejde f.eks til Scanbird kan gøres rigtigt nydeligt.

Så... I al venskabelighed!

Med venlig hilsen

Michael

Tip moderator
Erik Mølgaard
postet: 2. april 2012 kl. 19:43  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Michael,

Jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive dette tydeligt nok, så alle kan forstå? Nu har jeg prøvet 3 gange.

Politiken turene har aldring ligget i DOF Travel eller i DOF. Jeg har arrangeret turene for Politiken gennem partnere, som var medlem af Rejsegarantifonden. Dette har jeg gjort i over 20 år vedsiden af mit DOF arbejde. Det er der aldrig nogen,som har haft ondt i røven af!
Derfor kan jeg heller ikke se problemet i, at disse ture nu ligger i Scanbird.

Jeg er helt enig med dig i, at denne streng bør stoppes. Men jeg bliver jo nød til at svare på alle de urigtige indlæg.
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 2. april 2012 kl. 20:10  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Erik.

Jeg tager til efterretning at du mener at jeg har talt med en løgnagtig kunde vedr. Sorgenfri Foto - han virkede nu så troværdig.

Du svarede desværre ikke på hvordan det kan være at det oftest er dit navn på turene til 40-50.000 kr?

Du svarede desværre heller ikke på, hvordan jeg skal trøste de kunder, som mener at de har betalt en mindre formue for at du “booster” din WP liste på deres bekostning?

Jeg kunne også godt tænke mig at høre om, hvordan det kan være at DOF-Travel kunder modtog reklamer fra Scanbird efter at i have etableret firmaet?

Med venlig hilsen
Kurt
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 2. april 2012 kl. 20:58  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
...og i virkeligheden er jeg fløjtende ligegald med dine svar.

Faktum er at du er så inhabil som nogen i din position kan være. Det er dybt odiøst, at du mener at kunne være ledede medarbejder i to så overlappende forretninger som DOF Travel og Scanbird.

Se dog det “vink med en vognstang” du har fået - og giv DOF en chance!
Tip moderator
Flemming Salomonsen
postet: 2. april 2012 kl. 21:05  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hold da op !!

Jeg skal love for at der er gang i retorikken..
Måske skal man kende sine begrænsninger og holde imens legen er god...
Flere har dog meldt at "dette er sidste svar" - alt imens man atter glider med på tråden..
hmmmm..
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 2. april 2012 kl. 22:24  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg bliver nødt til at indskrive mig i talerækkefølgen igen. Jeg har sjældent set så ubehagelige angreb mod mennesker, der som John og Erik har gjort en stor indsats for fuglesagen. Jeg tænker på hvad Kurt R.H og Michael W har gjort af ulønnede indsatser for at fremme fuglesagen? Jeg tænker på, hvad derers agenda egentlig skal producere - og for hvem?

Personligt har jeg i flere år arrangeret ture den første søndag i hver eneste måned året rundt på Fanø med op til 40 deltagere. Så er den på plads!

Jeg vil bringe et andet, men klart analogt billede ind i sagen, der måske for nogle kan kaste et andet lys på sagen. I min hverdag er jeg Strategi- og Uddannelseschef i PROADVISOR i København. Ved siden af dette er jeg ekstern Lektor ved 4 forskellige institutter på SDU. Jeg modtager en absolut god løn for begge stillinger, og oplever mange sager opstå det ene sted, for at søge naturligt over i den anden kontekst for at blive eksekveret. Det gør de, fordi opgaver søger derhen, hvor de bliver løst her og nu.

Michael og Kurt er næppe bekendt med begrebet "segmentering", der dækker over, at forskellige grupper af kunder har forskellige præferencer. Ethvert marked inderholder en mængde segmenter, der er kendetegnet ved, at de responderer temmelig ens på markedsføringstiltag fra forskellige udbydere i markedet. Der er en markedsplads til Scanbird, og der er en til DOF-travel, og der er også plads til mange andre udbydere i dette marked for naturrejser.

Læringen fra Scanbird kan være særdeles værdifuld viden for DOF-Travel og vice versa. Jeg kan simpelthen ikke se de spøgelser som Kurt og Michael oplister, men kan meget let forestille mig, hvilke uheldige konsekvenser det vil få hvis denne inkvisition falder ud til deres side, og eliminerer John og Erik fra DOF-Travel...... Hvorfor skulle Erik og John ikke med rette gå hele vejen for at eliminere en pludselig opstået konkurrent i markedet? Jeg kender dem dog godt nok til at vide at hævn, ikke er en del af deres adfærd. Jeg synes, det er respektløst ikke at se sagen i en historisk kontekst, og så med en værdsættende tilgang se sagen i et lys der skaber en win-win - det er jo sådan sagen faktuelt ser ud i dag. Ingen har mistet noget på personsammenfaldet. Tværtimod!

(slettet af moderator)

Så vi mødes ikke igen, men gerne i privaten. Med mit engagement i professionelle sammenhænge kan jeg ikke bruge tid på noget, der intet forandrer, når jeg i hverdagen rådgiver Danmarks største virksomheder med stor succes og med glæde og anerkendelse som resultat.

Man skal bruge sin energi der, hvor der er en ressonans, og der skabes en klangbund der får ting og relationer til at swinge. Det råd vil jeg også give til Erik og John, mens humøret stadigvæk er intakt, og foråret buldrer frem.....
Tip moderator
Sanne Busk
postet: 2. april 2012 kl. 22:42  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg har modtaget Scanbird reklame med posten da de startede, trods at jeg aldrig har rejst med dem, eller opsøgt dem.

Jeg har IKKE rejst med DT, kun været i kontakt med dem vedr en tur jeg var tilmeldt og måtte aflyse.

Måske kan denne oplysning være med til understøtte, hvorvidt Scanbird har “brugt” DT´s kunderegister.

Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 3. april 2012 kl. 4:30  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Tak for uddybende svar Erik. Jeg har faaet svar paa mine spoegsmaal. God vind!

Til Soeren Brinch. Drop dine overvejelser om hvorvidt undertegnede har en agenda eller ej. jeg kunne stille dig samme spoegsmaal. Jeg angriber ingen personligt, men soeger svar. Flere har ogsaa kommenteret f.eks en repraesentant fra HB. Det har jeg nu faaet, og tak for det. Sagen er IKKE rejst af undertegnede men af LNA ved en kommende GF i KBH afdelingen og det er reelt at spoerge ind til sagen. Det har jeg venligst faaet af Scanbird. Du behoever ikke proeve mane spoegelser og inkvisitationer i jorden der ikke eksisterer. For det er eddermanme ubehageligt! Forhold til hvad jeg skriver. Jeg forholder mig konkret til en sag, men du folder den ud i en ligegyldig messen. Det samme goer du Flemming.

Venlig hilsen

Michael
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 3. april 2012 kl. 7:38  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Her er LNAs tilrettede forslag:

"Man kan ikke vaere engageret i arbejde i DOF Travel, det vaere sig som turleder, medlem af DOF Travel udvalget, endsige "tirsdagsvagt", eller paa anden maade vaereinvolveret i turvirksomhed i DOF-regi, og samtidig vaere engageret i lignende/konkurrerende, kommerciel virksomhed til anden side".Begrundelsen for ovenstaaende kan:

"Man maa vaelge, om man vil arbejde med turvirksomhed for DOF, eller om man vil arbejde med det tilsvarende i et kommercielt foretagende, der aabenlyst konkurrerer med DOF's turvirksomhed. DOF Travel vil vel gerne have en hoej succesrate og kan derfor ikke vaere tjent med konkurrerende virksomhed fra folk i egne raekker.

Formalet med forslaget er selvfoelgelig ikke at forhindre, at medlemmer/turledere kan stille deres ekspertise til radighed i ikke-kommercielle sammenhaenge, som fx ture for grundejerforeninger, DN, svigermors seniorklub, m.v."

Forhold dig til det Soeren Brinch og LAD VAERE med at proeve at skyde mig noget i skoene, og grave groefter, og mane spoegelser frem der ikke eksisterer. Jeg kender ganske meget til segment analyser, ogsaa uden at jeg som dig behoever lire ligegyldig nonsens af om arbejdsliv, karriere og Fanoe ture. PROADVISOR og lekorater rager mig en pind og er ogsaa i denne sammenhaeng total ligegyldig. Fint at du troester de stakkels Scanbird folk, MEN du skal eddehakme IKKE beskylde mig for daemoniserende og inkvisitorisk tale...

Kan du ikke taale Kurts direkte sprogbrug er det bare aergeligt - Erik og John kan.

Undskyld Flemming - det var i ikke saa haardt ment. Det er ganske hyggeligt at du kommenterer fra sidelinjen, og fortaeller om dine falke og Webergrillen.
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 3. april 2012 kl. 8:03  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Erik.

Bare lige til orientering så kan jeg skrifligt dokumentere at Politiken-Plus turene har ligget hos DOF i en årerække. Dette forklarer måske dit spørgsmål til dig selv, “Jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive dette tydeligt nok, så alle kan forstå? Nu har jeg prøvet 3 gange.” - det kan ikke forklares!

Med venlig hilsen
Kurt

NB/ Du er selvfølgelig mere end velkommen til at se denne dokumentation.
Tip moderator
Thorkild Lund
postet: 3. april 2012 kl. 8:47  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Blot en oplysning:
I efteråret 2009 på repmødet i Odense blev Erik Mølgaard tildelt DOFs hæder, først og fremmest for hans store uegennyttige arbejde for DT gennem årerne. Stort applaus. Nu husker jeg ikke, hvem der have indstillet ham. Var det Københavnsafdelingen ?
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 3. april 2012 kl. 9:08  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Kaere Thorkild,

Imgen boer saa tvivl om Eriks haedersbevisning, og jeg ville ikke droemme om det. Den var fuldt fortjent. Nu og her diskuteres alene et forslag til en kommende GF og synspunkter derom. Desuden faar Scanbird folkene lejlighed til at uddybe og argumentere. Det er en fordel - isaer for Scanbird.
Tip moderator
Flemming Salomonsen
postet: 3. april 2012 kl. 22:07  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Låsby svendsen sagde engang: "Hellere midste en halvtredser end lade handlen gå i stå ! " Man kunne sige det samme her. Lad os ikke brænde denne tråd fordi folk brænder sammen i tårnet...
Kurt Hoppe har noget på hjerte, DOF (DOF travel) kan blive snydt for noget.. Tjoo men konkurrence er sku sundt nok mener jeg. DOF har ALLLLLLLLT for længe haft monopol på det her. Flere på banen - flere oplevelser tak !!. Hvis DOF er den eneste på banen er det ligesom hofteholder til et muldyr: ubrugeligt. Lad os få flere aktører på banen !!
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 3. april 2012 kl. 22:43  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jamen det er en glimrende tanke Flemming!

Det svarer lidt til, at naeste gang du skal traene din uvorne Slagfalk, saa forsyner du den med 50m elastik, og binder elastikken om halsen. Saa placerer du din kone 100m vaek med en levende kanin, og beder hende slippe den.

Saa vil du forstaa hvorfor det hedder en SLAGfalk!
Tip moderator
Thomas Nielsen
postet: 3. april 2012 kl. 23:00  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Flemming, nu siger du at konkurrence er sundt. Det kan jeg kun være enig med dig i. Men hele grundlaget for denne diskussion er jo netop, at der IKKE er fri konkurrence, fordi der sker en sammenblanding af interesser. Det er mig en gåde hvorfor Kurt står så alene med argumentet om inhabilitet og sammenblanding af interesser, når det så åbenlyst er tilfældet. Om det så skal være tilladt er en anden diskussion, men det er tankevækkende, at Kurt skal udsættes for så hårde angreb, når han bare påpeger det åbenlyse.
Tip moderator
Flemming Salomonsen
postet: 4. april 2012 kl. 0:36  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
HOV Michael !! Din gamle pumakriger...
Den der med konen og elastik har jeg netop sat i søen og nu skylder du mig fandme citronmåne til kaffen.....
Konen er jo hysterisk ! lets face it.
Thomas har jo ret. Kurt binger jo noget bi...
Vi må jo have fri konkurrence - elller ?
Kurt har igangsat et postulat - det koster og der afregnes men om det er rimelig eller ej kan jeg ikke afgøre. jeg er kun en mand....
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 4. april 2012 kl. 1:14  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Ja, det er sørme noget skidt at grønne organisationer eller rejseselskaber samarbejder. Man kunne risikerer at grønne forslag trumfes igennem eller at give flere oplevelser for diverse medlemmer/kunder ;-)
Tip moderator
Flemming Salomonsen
postet: 4. april 2012 kl. 1:20  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Allan hvad har det med fodbold at gøre ??
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 4. april 2012 kl. 1:31  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Aner det ikke, Flemming. Jeg spilder ikke min tid på verdens værste voldssport :-(

Men det har noget at gøre med at erfaringer/ny viden tilegnes gennem viden, formidling og samarbejde.
Tip moderator
Jørgen Munck
postet: 4. april 2012 kl. 13:50  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hele problemet skyldes nok, at man med tiden har fået udviklet Dof til en underlig hybrid mellem en medlemsforening og en virksomhed, hvilket udmønter sig i alle mulige uhåndterbare interesse konflikter.
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 4. april 2012 kl. 16:06  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Thomas.
 
Hvor dejligt – endelig en der kan læse og forstå hvad jeg skriver – tak!
 
Lad mig kort fortælle om baggrunden for at jeg har startet denne tråd. Jeg har været medlem af DOF i 37 år. Jeg har været aktiv i en lang række udvalg og grupper og jeg er nu for anden gang ansat i DOF. Jeg holder rigtig, rigtig meget af den gode gamle naturbeskyttelsesorganisation.
 
Når jeg konstaterer at DOF udsættes for unfair konkurrence, så bliver jeg rasende – denne uret skal stoppes!

Jeg er blevet beskyldt for at for at køre hetz mod Scanbird. Det gør jeg ikke, jeg kører hetz mod DOF Travels bestyrelse, deres manglende forståelse af hvad man kan tillade sig. Hvor naive tror i vi er? Når DOF Travel er blevet ”renset” for Scanbird-medarbejdere skal jeg byde Scanbird hjerteligt velkommen på markedet.  
 
Det er så klokkeklart at (dele af?) bestyrelsen i DOF Travel er inhabile. Der findes skriftlig dokumentation i form af div. regnskaber, på at aktiviteter der har ligget i DOF nu ligger hos Scanbird. Der findes (dagligt flere og flere) indikationer på at Scanbirds har anvendt DOF Travels kundekartotek til markedsføring. Var DOF en privat virksomhed så ville disse forhold medføre retsforfølgelse af de ansvarlige.

Mit sprog kommer mig ikke til ære, skrev John tidligere i tråden. Lad mig kvittere med: Hvis de ansvarlige i denne sag skal komme ud af det med bare lidt ære i behold, så er det nu i træder tilbage.
 Tip moderator
John Speich
postet: 4. april 2012 kl. 16:24  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
DOF Travel har ingen bestyrelse, men er et udvalg under Københavns bestyrelsen. Navnet skyldes at det er lettere på storture at sige DOF Travel end ekskursionsudvalget. For at imødegå unødig konkurrence med DOF er der iøvrigt sammen med bestyrelsen nedfældet på papir, hvad Scanbird kan tillade sig uden at træde DOF over tæerne. Undertegnede er selvfølgelig parat uden nag til at udtræde af DOF Travel, hvis ikke bestyrelsen eller generalforsamlingen bakker mig op. Jeg er iøvrigt en af dem der tager flest ture for DOF Travel, store som små (ikke de dyre nej)
Tip moderator
Sanne Busk
postet: 4. april 2012 kl. 18:05  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg har et spørgsmål til Scanbird vedr. de nedfældet “regler” der er indgået med DOF. Står der i det regelsæt at i må bruge DOF Travel´s kundekartotek i Scanbird, til at sende reklame ud, som i har gjort ?
Tip moderator
Jørgen Munck
postet: 4. april 2012 kl. 19:06  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sanne
Du skriver at du aldrig har rejst med Dof Travel, men så står du vel ikke i deres kundekartotek? De kan jo have set i din profil her f.eks.
Tip moderator
Sanne Busk
postet: 4. april 2012 kl. 19:35  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Jørgen
Det går jeg ud fra Scanbird kan svare på - ved ikke hvordan de har fundet min adresse ?.

MEN, når jeg nu har været tilmeldt en DT tur, så formoder jeg, at jeg automatisk er inde i deres kundekartotek (selvom jeg måtte aflyse turen)
Tip moderator
John Speich
postet: 4. april 2012 kl. 21:11  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Kære Sanne,
Det er da nemt at finde folk i DOF,selv om der ikke et kartotek, som Scanbird kan gå ind på. Du er jo ikke en af dem, der ligefrem står bagerst i køen og er derfor nem at finde. Ligeledes er det nemt for dig at trykke på en knap og blive slettet fra nyhedsbrevet. Føler du dig misbrugt eller hvad!
Gå nu ud og nyd påsken og stop det der flueknepperi! I har forhåbentligt allesammen vigtigere ting at tage jer til. Og jo Kurt, jeg har i samarbejde med Martin Holm fra DOF guidet flere ture til Sort Sol(dette har Erik Mølgaard intet at gøre med). Det var et fint samarbejde så længe det varede. Jeg står iøvrigt til rådighed hvis Martin igen har opgaver ti mig.
God påske
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 5. april 2012 kl. 4:34  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Munken har fat i noget af det rigtige... Han skriver: "Hele problemet skyldes nok, at man med tiden har fået udviklet Dof til en underlig hybrid mellem en medlemsforening og en virksomhed, hvilket udmønter sig i alle mulige uhåndterbare interesse konflikter."

Der er mange løse ender i den her historie, og det er klassisk at der diskuteres "hvem kom først - hønen eller ægget." Jeg kender problematikken efter ti år med egen turvirksomhed, og i lighed med Scanbird har jeg også sendt uopfordrde Nyhedsbreve, eller turprogrammer til "potentielle" kunder eller især, for mit vedkommende, til folk som jeg på en eller anden måde har været i kontakt med, og som jeg mente kunne være interesseret i det jeg lavede. PR er en balancegang, nogle gange kan det være med gusten bagtanke (måske de gad købe en tur), men nogle gange også blot af venlighed. Jeg er ikke faret i flint når folk har sendt mig Nyhedsbreve eller forretningmails.

jeg tror DOF og Scanbird skal have en lang snak - og det skulle de for længe siden, for linjerne er ikke afgrænsede. Erik Mølgaard siger at alt er aftalt og afgrænset, andre siger noget andet.

Derfor hælder jeg til Munkens kloge ord...

DOF Travel, forretningen DOF og det frivillige arbejde i DOF skaber uklare linjer. Derfor er både Scanbird og "modparten" komplet uforstående for hinandens argumenter. Og det er super svært at sige hvem der har ret og uret. Det afhænger sandelig også af fra hvilken vinkel sagerne betragtes; Jeg har altid syntes det var klogt at anskue problematikker fra mere end to synsvinkler, og det er vist også problemet i denne sag.

I min korte tid i DT oplevede jeg tydeligt en konflikt mellem det frivillige arbejde og så en DT forretning. Diskussioner og synspunkter påvirket af om hvorvidt man stadig betragtede DT som en frivillig organisation eller en forretning som kunne udvikles. Jeg fik ikke et ben til jorden, med mine første proklamationer om at rejselederne da SELVFØLGELIG skulle have løn. Især fordi DT på det tidspunkt manglede rejseledere, og for mit var det soleklart; man kan ikke ALTID forlange at rejselederne skal bruge deres egen og familiens ferie på DT ture. Så for mig var det enkelt af give dem en løn, så de kunne tage 1-2 uger på farten uden at det skulle gå ud over deres egen og familiens ferie. Og jeg kender tilpas meget til bugdetter til at vide hvordan man skærer det til så alle parter tilgodeses.

Ved mit sidste og andet DT symposium, fik jeg nok! "Oldtimers" kunne slet ikke se problematikken, og udtalte enddog at DT skulle satse på det går guld
som rejeledere, og det med løn var for problematisk (hvad så med alle de andre i DOF som udfører frivilligt arbejde lød det), og salutten blev afsluttet med at DT og (DOF) sagtens kunne klare sig uden de yngre medlemmer, dvs. småbørnsfamilierne. Det er en klassisk DOF konflikt, og alle de 30-40 årige potentielle rejseledere, som DT kunne høste af, var sat skakmat!

Jeg syntes det var en oldnordisk anskuelse og temmelig kynisk, men afspejler lige præcis det som Munken anfører.

Så opgav jeg!

Der er kritisable ting i denne her sag, men vi skal også have DOF ud af busken, for det er ikke alene Scanbirds problem; man kan sige at de har melet kagen, fordi muligheden var der - og det kan man reelt ikke fortænke dem i!

Så ud og find ud hvordan DT skal køres. Bliver det til en "modernisering" og en reel rejsebutik som jeg foreslår, giver tingene helt sig selv, og denne gordiske knude opløser sig selv lynhurtigt.

Kør DT som en rigtig forretning, og lad det udmønte sig i fremragende medlemsservice samtidig med at det kan give penge til DOFs arbejde.

Så undgår vi også de her virkelig tragiske personkonflikter, hvor f.eks Erik og John havner i suppedasen, og en masse mennesker bliver kede af det. Jeg er ikke upåvirket af disse personkonflikter, og det gør mig tris.

Jeg ser altså ingen forhindringer i at det er vejen frem...

Med venlig hilsen

Michael


Tip moderator
Sanne Busk
postet: 5. april 2012 kl. 6:49  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Kære John
Jeg får hverken nyhedsbrev fra DOF eller Scanbird.

Jeg havde nu også forventet at Erik selv svarede, da det jo er ham der er chefen og ved hvad der er sendt ud af reklame fra Scanbird ???Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 5. april 2012 kl. 11:31  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
SHOP I SHOP
Inspireret af DOF Travels kreative omgang med virksomhedetik starter jeg nu en ny Shop i Shop. Det bliver en afdeling i Naturbutikken. Jeg starter egen import af kikkerter. Selvfølgelig andre mærker end Naturbutikken fører - så der bliver ingen konkurrence. Min butik bliver nok bare et par kasser ude bag ved, men tag fat i mig hvis du vil have et godt tilbud.

Alle der handler i Naturbutikken modtager (lidt diskret) en brochure med mine gode tilbud.

Ja, dette er selvfølgelig en joke, men beskriver meget godt hvad DOF Travel og kasserer Erik Mølgård har gang i.

Dybt usympatisk, kynisk, illoyalt og stærkt odiøst.

Som Michael W påpeger i tidligere tråd - der behøves i den grad indgriben fra HB hurtigst muligt.

John Speich opfordrer i tidligere tråd til at vi stopper flueknepperiet - jeg vil snarere sige
STOP FORENINGSKNEPPERIET!
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 5. april 2012 kl. 14:56  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Kurt

Det er en interessant tråd du har kørende.
Du har en god pointe i at man ind i mellem kan have for mange kasketter på. I tilfældet Scanbird/Dof Travel kunne det godt se ud som om Erik Mølgaard har en kasket for meget. Heldigvis er Erik selv fremkommet med løsningen, idet han jo allerede for tre dage siden på denne tråd skrev, at han gerne lader sig prikke på ryggen. Og så burde det værste problem jo være ude af verden.
Ikke desto mindre fortsætter tråden og nu er jeg begyndt at undre mig.
Du er jo ansat i Fuglenes Hus og jeg kan ikke lige huske tilsvarende eksempler, hvor DOF-ansatte offentligt har fremført så mange anklager mod DOF’s udvalg, DOF’s lokalbestyrelser og DOF’s frivillige. Normalt ville man jo underrette de forskellige udvalg mere direkte – eksempelvis ved at sende dem en mail.
Det er sjette dag i træk, hvor du skyder med skarpt (og du kommer vidt omkring) og så er det jeg tænker, hvilken rolle DOF’s direktør Jan Ejlsteds spiller i denne sag.
Jan har jo været DOF en god direktør i 10 år og det er utænkeligt at tro, at en DOF-ansat kan handle som du handler uden Jan Ejlsteds vidende og accept. Jeg kunne derfor godt tænke mig at høre Jan (og jeg ved jo du læser det her, Jan) om DOFs lokale bestyrelser, udvalg og øvrige frivillige også fremover kan forvente, at læse DOF ansattes evt. kritik af deres arbejde på offentlige medier?
I tilfælde af, at Jan Ejlsted ikke svarer kunne jeg godt tænke mig at høre dig Kurt om hvilke rammer Jan har udstukket for din fortsatte kritik af de involverede frivillige (Kbh. afd. Bestyrelse, DOF Travel-udvalget såvel som turlederne)?

De bedste hilsener

Sebastian Klein
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 5. april 2012 kl. 18:30  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sebastian.

Ja, det er bestemt interessant, men også trist, og, ja, jeg er gal!

Du kan da bestemt have ret i din antydninger af, at jeg måske overskrider en ikke defineret grænse, og en ikke formuleret regel. Dette tilfælde af “mandatsvig” er jo gudskelov enestående i DOF, så vidt jeg husker. Jeg kan ikke forestille mig at det sker igen, og det er da absolut ikke min hensigt at skræmme nogen bort fra at lave frivilligt arbejde i DOF. Jeg har meget stor respekt for (stort set) alle der gør det, og jeg har selv gjort det. Men det her er simpelthen for stift et msibrug af position til at jeg kan se igennem fingrene med det.

Nej, der er ingen der har udstukket rammer for min kritik af udvalg, lokalbestyrelser og frivillige. Det helt store problem i den her sag er at den er temmelig uklar. Jeg valgte at starte tråden her, fremfor at skrive til DOF-Travel, DOF KBH, HB, fordi jeg mente at der her er et forhold som bare skal stoppes hurtigst muligt. Det var næppe gået særlig hurtigt af den mere “korrekt parlamentariske” vej.

Den er stadig ikke særlig klar for mig. Det havde været rigtig godt hvis DOF Travel havde spillet ud med hvem, udover Erik, der er med i Scanbird, hvis der er flere???. Og jeg var selvfølgelig holdt inde, hvis de ansvarlige for miseren var kommet mig bare en lille smule i møde og havde indikeret at de måske kunne se et problem med inhabilitet. Det er de ikke. Jeg tolker ikke Eriks udtalelse om at han lader sig prikke på ryggen, som, at der vil ske noget qua DOF Kbh´s handlinger - så havde de vel gjort det for længst?


Med venlig hilsen
Kurt
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 5. april 2012 kl. 20:46  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Kurt

Mandatsvig er noget værre noget, men reelt næppe det, der er foregået her!?

Problemet med flere kasketter er, at der kan sås tvivl om hvilken sag man egentlig tilgodeser - og det er selvfølgelig noget skidt.
Så er det nemlig, at DOF-medlemmer pludselig kan beskylde hinanden for en hel masse ting.

Det havde nok været bedre, hvis du havde kontaktet enten DOF-travel, KBH - bestyrelsen eller (allerbedst) Erik Mølgaard. Så havde du givetvis fået en forklaring på flere af de anklager, som trods alt synes lidt "far fetched". På den måde ville vi udenforstående også bedre kunne forstå hvad det hele drejer sig.

Det virker lidt som om, der også er nogle personlige antipatier, der spiller ind eftersom du synes at gå ret ensrettet efter Erik Mølgaard - på trods af at både KBH-bestyrelsen og DOF Travel-udvalget er orienteret om Scanbirds eksistens. Jeg synes det er lidt påfaldende (man kunne nok også sige "odiøst" her), at du som DOF-ansat vælger at gå offentlighedens vej, frem for at kontakte nogle af de involverede parter og høre deres version af sagen - især når man tænker på, hvor mange, der reelt må være orienteret om denne sag. Du skriver, at det var for at "stoppe det hurtigst muligt". Det kan godt være, men det har i så fald næppe den effekt.
Som jeg ser det har du handlet impulsivt i denne sag - hvilket jeg på en måde godt kan sætte mig ind i og forstå (det er ofte sket for mig selv).
I betragtning af, at tråden nu har strakt sig over 6 dage kan jeg dog ikke forstå, at din arbejdsgiver (som jo er DOF v. Jan Ejlsted) ikke har forsøgt at vejlede dig. Har du intet hørt i DOF?
For en årrække siden havde vi den såkaldte Tanzania-sag, som fik en dum afslutning, hvor DOF'ere (ganske vist pga. egen uagtsomhed og naivitet) blev anklaget for kammerateri og uhæderlighed uden mulighed for at bevise deres egen uskyld. Det var meget grimt og aldeles uværdigt for vores forening. Det gider vi ikke se igen.
Jeg håber derfor, at du har styr på hvem du anklager og hvad du anklager dem for.

Mvh Sebastian Klein
Tip moderator
Lars Nørgaard Andersen
postet: 5. april 2012 kl. 21:44  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg er blevet gjort opmærksom på, at mit forslag til vedtagelse på den extraordinære generalforsamling i DOF-Kbh., har givet anledning til en del debat her i mediet, og jeg er også blevet "efterlyst" om baggrunden for forslaget. Jeg ser ikke ret ofte på debatten her i mediet, som jeg synes ofte udarter i sproglige og personlige excesser der ikke er værd at spilde krudt på. MWA har gengivet mit forslag og den begrundelse der ifølge vedtægterne skal følge med
så man kunne vælge at sige: " Det var så det...!"
Uden at gå ind på enkeltpersoners indlæg er der dog ting der kunne kalde på en kommentar.
Det er nærmest lidt forstemmende, for nu at sige det mildt, så mange der slet ikke ser noget problem i, at der er personer der både er involveret i turvirksomhed i regi af DOF(fx DOF-Travel)og lignende virksomhed i et kommercielt foretagende(fx Scanbird). Habilitetsproblemerne står jo nærmest i kø for de personer det måtte dreje sig om, og den slags er der jo selvsagt ingen grund til at bruge krudt på i DOF. Derfor er den eneste reelle løsning jo også at lave et "rent snit", og sige: enten - eller.
Hvis der er/var folk blandt turlederne i DOF-Travel der godt kunne tænke sig at DT skulle udvide sin virksomhed ud over medlemsskaren i DOF, så kunne de jo have søgt at få det til at ske. DT kunne jo sagtens tilbyde ikke-medlemmer ture, og lade økonomien gavne DOF's øvrige virksomhed. Det er, så vidt jeg ved, ikke det der er sket. Nogle har valgt at etablere et konkurrerende firma - men samtidig fortsætte deres aktiviteter i DT. Jeg synes det er påfaldende, at de pågældende ikke selv kan se skismaet - og i øvrigt, at ingen i "systemet" i sidste ende har stillet dem stolen for døren.
Grunden til, at vi står i den nuværende situation er jo nok, at DT/Ekskursionsudvalget i mangfoldige år var en stat i staten(...og fik lov til at være det!), og derfor udviklede en usund kultur, unddraget foreningens kontrol. Forhåbentlig kan vi nu få tingene bragt flot, så vi kan lade dem der vil lave et stykke frivilligt, ulønnet arbejde fordi de kan lide det, arbejde i DT, og lade dem der hellere vil bruge deres talenter i et privat,kommercielt firma gøre det.
Kom til extraordinær generalforsamling i DOF-Kbh., 21-5 og gør din indflydelse gældende. Der er bestilt rigtigt møgvejr denne aften, så du forsømmer ikke noget ude i det buldrende forår...

mange venlige hilsner - og på gensyn

Lars (LNA)
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 5. april 2012 kl. 22:52  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej alle.

Dejligt at høre forslagsstillers motivation for forslag. Jeg kan kun bakke op om det, og særdeles det besynderlige i at de “pågældende ikke selv kan se skismaet”???
Ydermere lad mig understøtte min egen begrundelse for at bringe problemet til torvs i dette forum - hvorfor er der ikke nogen der har reageret tidligere??? DOF-Kbh og HB har jo kendt til konflikten i månedsvis, årevis???
Man kan antage at det for DOF-Kbh´s vedkommende har føltes som et problem der rakte udover udvalgets mandat - rimeligt nok. Men hvorfor har HB ikke sat ind??
Dette forklarer forhåbenligt hvorfor jeg vedbliver at “rock the boat” - til trods for at jeg sikkert får mange uvenner på denne konto.

Vi ses d. 21. maj.

Med venlig hilsen
Kurt
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 5. april 2012 kl. 23:08  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sebastian.

Jeg har bestem belæg for at anklage dem jeg anklager. Selvfølgelig kan jeg ikke garantere at en større gruppe mennesker lyver for mig - men mon dog!

Det vil da interesse mig at høre hvilke af mine anklager du finder “far fetched”?

Mvh Kurt
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 6. april 2012 kl. 2:57  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Ja... debatten er ikke ny! Se f.eks kommentarer under billedet af en Steppeoern bragt paa Galleriet sidste aar i februar:

http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&pictu...

Til alle parternes bedste - god GF i maj

Vh/Michael
Tip moderator
Erik Mølgaard
postet: 6. april 2012 kl. 8:26  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sanne

Jeg har ikke kunne svare dig, da jeg har påskeferie og ikke har adgang til nettet hele tiden.

Da du i sin tid var meget aktiv i Københavnsafdelingen med bl.a. fuglepigerne sendte du jo et hav af mails rundt. Flere af disse mails har jeg også fået.
Endvidere har vi en fælles bekendt, som på et tidspunkt var meget syg. I den forbindelse havde vi også en privat mail korrespondance om denne fælles vens sygdom.
Derfor forstår jeg ikke, at du kan spørge hvor jeg har din mailadresse fra? Du har jo selv sendt den til min private e-mail adresse adskillige gange.
Da jeg etablerede Scanbird sendte jeg dig en informations/nyhedsmail om, hvad jeg havde startet. Du fortalte mig, at du ikke var interesseret i flere mails og har heller ikke fået dette.
Da det er ca. 1½ år siden, at du har modtaget nyhedsmailen, undrer det mig, at du nu syntes, det er så vigtigt!

Til Kurt

Her på falderebet af denne streng vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke dig for, at have startet denne streng.

På 6 dage har der været 4600 besøg på denne streng og over 65 indlæg.

Denne opmærksomhed og reklame du har været med til at give Scanbird er jo helt fantastisk.

Jeg har i ugens løb haft den største trafik på Scanbirds hjemmeside nogen sinde. Endvidere kan jeg se, at der er stor interesse for at downloade Scanbirds programmer og billeder. Flere har tilmeldt sig turene, men det behøver jo ikke være grundet denne streng.

Men som Simon Spies sagde ”Dårlig reklame er bedre end ingen reklame” og måske har denne reklame ikke været så ringe endda!

Sjovt at tænke på, at du er med til at øge interessen for Scanbird. Mange tak for det.

De bedste hilsner

Erik Mølgaard
Direktør og ejer af Scanbird

PS: flere har ringet eller skrevet og spurgt, hvem du er? Jeg har jo ikke haft noget med dig at gøre siden vi i bestyrelsen lukkede Pica.
Kan du ikke skrive dit DOF CV, det tror jeg mange kunne være intereseret i!
Tip moderator
Sanne Busk
postet: 6. april 2012 kl. 9:02  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Erik:

Nu er det jo ikke min mail adresse jeg taler om, men derimod min privat adresse til min bopæl (dengang Tårnby), hvordan er den landet i Scanbird ?
Det vil jeg gerne vide.
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 6. april 2012 kl. 9:24  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Kurt

Med "far fetched" mente jeg egentlig, at du havde mange anklager, som gik i mange forskellige retninger. Du anklager i generaliserende vendinger Scanbirds turledere for at anbefale Sorgenfri Foto frem for Naturbutikken. Jeg kender ikke rigtigt noget til Scanbirds, men jeg kan da genkende navnene på flere af guiderne. De fleste af dem er gamle inkarnerede DOF'ere, som har arbejdet frivilligt for foreningen i mange år. Det virker derfor ret utænkeligt, at de generelt skulle anbefale Sorgenfri Fotos produkter til deres turdeltagere.

Derudover er du, som tidligere nævnt, meget efter Erik Mølgaard og fremhæver ham bl.a. som en dårlig turleder, der kun tænker på egne krydser. Jeg kender kun Erik ret overfladisk, men han har så vidt jeg husker været turleder for DOF lige så længe som jeg har kigget på fugle. Det betyder at der såmænd nok skal være nogle turdeltagere, der har syntes han var en klovn, men generelt set er det svært at forestille sig at han må have visse evner som leder af fugleture.
Indledningsvist nævner du at eksklusion af DOF-medlemmer kan komme på tale. Det kan jeg personligt ikke se, men kan igen undre mig over, at du som DOF-ansat bringer sådan muligheder til torvs.
Det er dog nok din meget personlige kritik af Erik Mølgaard, der interesserer mig mest. Jeg har nemlig aldrig tidligere oplevet at DOF-ansatte kritiserer DOFs frivillige i så markante vendinger i fuld offentlighed - over så lang tid - og tilmed med kritikpunkter, som synes at rette sig mere som en uvilje mod personen end mod personens virksomhed i DOF.

Hvis du ønskede at kritisere situationen omkring de dobbelte kasketter så var det jo DOF-travel og Kbh-afdelingen du skulle sigte mod. Dette står lysende klart med Michael Westerbjergs seneste link, der med al ønskelig tydelighed viser, at DOF-Kbh var aldeles velunderrettet om tingenes tilstand.

Det kan godt være, du ikke var klar over, hvor du skulle rette din kritik i starten af denne tråd, men du burde være blevet oplyst på dit arbejde.
Her burde din arbejdsgiver helt klart have sørget for, at du satte dig ordentligt ind i sagerne, så din kritik (som er uden præcedens for DOF-ansatte) frem for at antage form som en personlig hetz mod nogle frivillige kunne rettes mod det egentlige problem og de ansvarlige udvalg under DOF.

Derfor er jeg som frivillig i DOF meget interesseret i at høre hvilke kommentarer du har fået for håndteringen af denne tråd, på dit arbejde i vores allesammens forening. Mao. blev din tråd bifaldet af din arbejdsgiver? Blev du vejledt i hvor og hvem du skulle kritisere? Blev du bedt om at undlade at kritisere nogen? Eller fik du at vide, at du kunne anklage hvem som helst?

Mvh Sebastian Klein
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 6. april 2012 kl. 9:46  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej alle.

Det er mit store håb at der snarest bliver “ryddet op” i DOF Travel og renset ud i dobbeltkasketterne. Når dette sker så vil DOF Travel formodenligt stå tilbage med meget, meget store problemer.

Havde Erik ville handle som et anstændigt menneske, så havde han, efter at have besluttet at starte eget firma, meddelt at han ville trække sig, og så hjulpet nye folk i gang i udvalget. DOF Travel kan sikkert imødese en fuldstændig rekonstruktion.

Som Thomas skrev, jeg påpeger det indlysende, men det er tilsyneladende for grimt til at ret mange har lyst til at se på det. Jeg “skydes i skoene” at komme med “lang ude” påstande (Sebastian?), og hovedpersonen hælder skadefro i hovedet på mig...

Mvh
Bussemanden

Til Erik.
Mit DOF CV: Medlem
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 6. april 2012 kl. 10:40  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Nu hvor det lakker mod enden (som damen sagde, der fik hældt en spand fernis ned ad ryggen), er det værd at notere sig, at vi er kommet vidt omkring, men at der stadig mangler lidt flere spillere på banen.

Jeg bakker 100% op om LNAs oplæg og det han skriver denne tråd 5.april 21:44, som falder ganske godt i hak med essensen i mine tidligere kommentarer på denne tråd.

En kort kommentar til Sebastians kommentar fra dd 09:24: "Det virker derfor ret utænkeligt, at de generelt skulle anbefale Sorgenfri Fotos produkter til deres turdeltagere."

Jeg vil vende bøtten, og sige, at Scanbirds turledere selvfølgelig OGSÅ kan reklamere for S.Foto. Paul er jo et kendt og vellidt ansigt blandt fuglefolk, og hans butik er vidt anerkendt som et seriøst sted at handle. Det samme gælder Naturbutikken. Jeg reklamerer gerne og handler gerne for begge steder!

Kurt har selvfølgelig frihed (som vi andre) til at skrive hvad han vil. Selvfølgelig kunne han have kontaktet Scanbirds ejer m.fl for en kommentar, og måske havde det været klogt, men Kurt har altså valgt at fægte åbent - og det bifalder jeg. På den anden side er det også befriende at der kan køre en sådan debat uden at den skal lukkes inde i førerbunkeren på vesterbrogade. Så har vi andre indsigt og kan selv tage stilling. Det bifalder jeg. Der bliver uddelt verbale tæsk til og fra begge sider, men det er vist ikke enestående og ukendt i DOF. At begynde at tale om mandatsvig og ukollegial opførsel er ligegyldigt. Kurt skal have lov til at skrive præcist hvad han vil uden at skulle stå til regnskab i Fuglenes Hus. En mundkurv ville ikke løsningen, og det er klogt ikke at blande sig i personstridighederne. At så DOF skal på banen for at løse de andre problematikker i denne sag, er en anden og væsentlig vigtigere nødvendighed.

Nu har vi debatten, og er kommet vidt omkring - men vi har desværre endnu ikke nået (var lige ved at skrive "bunden") den kloge og fair løsning.

Og så mener Sebastian velsagtens: "...men generelt set er det svært at forestille sig at han IKKE må have visse evner som leder af fugleture."
Der manglede vist et "ikke"

DOF og enhver med indsigt i sagen må på banen, så denne sag kan blive endevendt, belyst og afsluttet.

Jeg er sikker på at alle parter kan komme ud af det med skindet på næsen, men det kræver altså sandheden, fakta, imødekommenhed, fokus og en venlig omgangstone på bordet! Som sagen ser ud er det ikke nemt, da parterne står tårnstejlt og stædigt i denne sag, som Sebastian skriver kan udarte sig til en af de grimme i DOFs historie!

Enig med Sebastian - vi gider ikke en ny Tanzania sag - den er jo endnu ikke afsluttet :)

Og, så skal jeg altså afsted og har kun sporadisk adgang til internet. Beklager.
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 6. april 2012 kl. 12:20  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sebastian.

Det er desværre ikke Scanbird ledere der reklamerer for Sorgenfri Foto, det er DOF Travel ledere. Og det er altså så de samme mennesker, blot forskellige “arbejdgivere”. Scanbirds ledere kan for så vidt reklamerer for hvem de vil.

Du har ret i at mine udfald ligner en personlig hetz mod Erik Mølgaard. Jeg kan ikke rigtig se at det kan være anderledes. Det er Erik (& co?) der har “melet egen kage”. Han har det ultimativt bedste udgangspunkt for at udvikle den virksomhed han har startet og der er, som tidligere skrevet stærke indikationer på at DOF Travels kundekartotek er anvendt til markedsføring af Scanbird. Endvidere er aktiviteter overflyttet fra DOF Travel til Scanbird.

At han så kan blive siddende tilbage i ledende position i DOF Travel, uden at der reageres og handles - jeg fatter det ikke.

Min kritik af Erik som turleder står måske og “blafrer” lidt og virker lidt uvedkommende i denne sammenhæng. Jeg har mødt mange utilfredse kunder som har følt at Erik på turene har proriteret egne mål (krydser) frem for deltagernes trivsel på turen. Og det er altså de absolut dyreste ture i DOF Travel regi det handler om. De senste 4 år har Erik bl.a. ledet ture til Bhutan, Australien, Ethiopien, Borneo, Antarktis, Brasilien, New Zealand. Denne kritik er rettet mod udvalget flere gange - fra meeeeeget langt tilbage. Dele af udvalget har jo siddet i en halv menneskealder og har altid fungeret, som LNA betegner det, som en “stat i staten”.

Skulle en tanke om at misundelse spiller ind her, falde dig ind, så lad mig imødekomme denne ved at nævne, at jeg hverken bryder mig specielt om at rejse langt eller kunne tænke mig om at være turleder. Men jeg bryder mig rigtig meget om, at mennesker der har betalt 40-50.000 kr. for en tur med DOF Travel får en god oplevelse.

Jeg kan jo ikke tage ansvar for hvad min arbejdsgiver skulle have gjort eller ikke gjort.
Men jeg kan oplyse at alt hvad jeg har skrevet i denne tråd er min personlige holdning. Jeg har ikke modtaget råd eller vejledning fra nogen i Fuglenes Hus (som har været påske tomt i denne uge). Jeg har ikke postet indlæg i min arbejdstid. Og jeg har trods de rigtig mange indlæg ikke ændret holdning: Det er dybt odiøst, kynisk, usympatisk og illoyalt hvad Erik (og co?) har gang i. Det er et misburg af position i DOF og burde medføre eksklusion.

Mvh
Bussemanden
Tip moderator
Erik Vikkelsø Rasmussen
postet: 6. april 2012 kl. 12:25  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Har med stor interesse læst denne debat, som så mange andre. Har rejst med DOF Travel flere gange, første gang var i 1973, da storturen gik til Sydfrankrig. Sidste gang var i 2008, da DOF-turen gik til Sydhavet, Falklands øerne og Antarktis.

Sidstnævnte var en meget stor og vellykket tur arrangeret af DOF. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hele dette store arrangement har Erik Mølgaard en stor aktie i - måske det hele. Vi er alle stor tak skyldige for et perfekt arrangement, hvor alle deltagerne fik en oplevelse for livet. Alt klappede, alle landgange, alle middage og særekskursioner. Erik - tak for det. Senere da vi kom hjem, ja så fik vi også penge retur. Formentlig på grund af Erik´s personlige engagement. Erik Mølgaard har brugt oceaner af timer på at arrangere ture for DOF i årtier - på frivillig basis.

Når denne ros er givet videre, herunder den helt enestående styring af turene m.v., skal det tilføjes, at ingen er ufejlbarlige. Når så mange mennesker gennem mange år har deltaget, vil der altid være mange, som er tilfredse, og nogle deltagere, som mener at det ikke har været godt nok.

Et sted er der dog plads til forbedring, og det er selv formidlingen af det ornitologiske - når folk står på dækket og spørger ind til kendetegn, bestandsstørrelse og adfærd m.v., så skal der altså være mere focus på at give et ordentligt svar til de betalende deltagere. Jeg har selv i 2008 på Sydhavet og Antarktis oplevet, at dette ikke altid var tilfældet - om det så har noget at gøre med, at man gerne vil prioritere egne billeder eller egen artsliste, skal jeg ikke kunne sige noget om.

Om man kan have to kasketter på samtidigt, er jo politik, som bestyrelsen må tage sig af.

Min ovennævnte ros til Erik Mølgaard - og de kritiske bemærkninger, er naturligvis for længst meddelt ekskursionsudvalget / DOF-Travel.

Med feltornitologisk hilsen

Erik Vikkelsø Rasmussen
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 6. april 2012 kl. 15:48  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
De firmaer som DT koeber turene af - som f.eks EVRs Antarktis tur i 2008 - aar foer Scanbird eksisterede. Ja, det plejer at klappe - baade landgange, middage mm. for de koerer nemlig en lind stroem af dem, og har hele konceptet klokkeklart i detaljer.

Kurt! Du har proevet og er staaet frem med en kritik - nogle gange mere haard end vi normalt oplever, men nogle gange er det saadane tiltag der skal til. Der er for faa som har modet og initiativet til at staa frem. Der er for mange der er passive og lader staa til (ikke ondt ment). Men saa er det jo godt at de morer sig, ryster paa hovedet eller knytter naeven i lommen. Det er ogsaa meget nemmere! Saa risikerer man jo ikke noget.

Hvis det er hvad DOF og DT oensker, og hvis det er hvad de er glade for - jamen saa har du i det mindste proevet. Og tak for det!

Min holdning er ogsaa klar, det er Scanbirds ogsaa, din ligeledes osv.

Og, jeg faar heller ikke et ben til jorden :)

Saa op med humoeret - det har vaeret interessant!

Lad os afvente GF, DOF og/eller HB paa banen.

Om folk vil rejse til Bulgarien med Scanbird eller DT er jeg ligeglad med, der er jo som Soeren Brinch siger tale om markeds segmenter, og egentlig ligger det ret tydeligt i kortene hvad der sker!

En evt. eksklusion af Erik & co. og Scanbird eksploderer med nye rejser til hele verden og DT kommer paa haelene - men det kan DT sagtens komme over, hvis det gaar saa vidt. Der skal alligevel stoeves gevaldigt af i den butik.

Netfugl er jo et feltornitologisk site, og jeg kan aerlig talt godt forstaa at mange gaber bravt - det goer jeg egentlig ogsaa.

Jeg er foerst tilbage ved computeren efter den famoese GF i maj, og vil spaendt afvente ud- eller afviklingen.

Jeg sidder i en lufthavn og skal de naeste uger ud og finde Groundjays, og FORHAABENTLIG Large-billed Reed Warbler Acrocephalus orinus. Det er egentlig ogsaa meget sjovere... MEGET!
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 6. april 2012 kl. 16:26  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg er klar over at mine tone er hård og anklagende. Men jeg har mødt kritikken af de besynderlige lukkede forhold i Ekskursionsudvalget (nu DOF Travel) igennem stort set al den tid jeg har været medlem af DOF. Ikke mindst i mit arbejde i DOF Kbh bestyrelsen og repræsentantskabet for år tilbage. Sidenhen blandt fuglefolk i felten og nu senest hos Naturbutikkens kunder. Noget er rusk ravende galt og tilstanden er tilsyneladende kun blevet værre. Kulminerende med Eriks etablering af business på basis af frivilligt DOF arbejde - stadig siddende i DOF Travel!!!!!!!!!!!

Det er sgu da logik for burhøns at DOF Travel fuldstændig stækkes på markedet med nu to aktører.

Jeg har tilladt mig at eksponere forholdene her, hvilket jeg ikke er specielt stolt over. Min vurdering var at så mange kendte til fadæsen, og havde ikke handlet, så ingen ville røre den “varme l...”. Det bliver de forhåbenligt nød til nu.

Jeg har ikke mere at bidrage med og tager på ferie.
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 6. april 2012 kl. 17:18  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Øh.. Er DOF Travel fuldstændigt stækket på markedet, når det tidligere er fremført i tråden at de har udsolgte rejser? Det kan jeg ikke få til at hænge sammen.
Tip moderator
Henning Vikkelsø Rasmussen
postet: 6. april 2012 kl. 18:09  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Scanbird og DT sælger begge naturoplevelser, hvorfor de selvfølgelig er konkurrenter. Såfremt man ikke kan se det, så har man (måske) sin egen dagsorden.

Søren Brinch! Du bruger din stilling som strategi- og virksomhedskonsulent til at give dine ord vægt. Men for nye danske iværksættere er det stærkt bekymrende, at du ikke kan se problemstillingen.
Håber ikke dine chefer læser denne tråd:-)

Det er logik for burhøns, at forretningerne bliver "lusket" over til det firma, hvor den pågældende medarbejde tjerner mest på det. Især i disse tider. Såfremt DT var et professionelt firma, så havde de turledere som valgte også at arbejde for Scanbird, fået 5 min. til at pakke skrivebordet og det under opsyn.

Erik! Du skriver "Scanbirds aktiviter er blevet fremlagt til både DOF Travel og KBh's bestyrelse fra dag 1." Måske, man alt afhænger jo af, hvad der lægges frem. Jeg har siddet til mange kundemøder i finansbranchen, hvor det viste sig, at alt ikke blev lagt frem - selvom kunden påstod det. Jeg siger ikke, at det forholder sig sådan med det du lagde frem Erik, jeg vil bare lige pointere det.

Jan Hjort har selv skrevet sort på hvidt, at han anbefalede Scanbird til DT-kunder - jvf. det link MVA henviser til. Så det med at Scanbird ikke forsøger at kapre DT-kunder er således ikke korrekt.

Et interessant spørgsmål er endnu ikke blevet besvaret af folkene bag Scanbird. Hvorfor har Scanbird adresse i Danmark og ikke i Sverige?
Tip moderator
Jørgen Munck
postet: 6. april 2012 kl. 19:35  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Det kunne være rart at få oplyst om Dof Travel har et se. nr og dermed er et firma, det vil jeg tro at de har, da jeg ellers ikke tror at de kan blive medlem af rejsegaranti-fonden.
Jeg tror ikke det er set før, at en virksomhed(DT)forlanger/forventer at deres frivillige arbejdskraft pålægger sig selv/underskriver en eksklusiv aftale og jeg tror ikke det er realistisk(lovligt).
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 6. april 2012 kl. 20:29  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg er for såvidt enig i at man helst ikke skal kunne så tvivl om DOF Travel-udvalgsmedlemmers loyalitet og på den måde er det måske meget smart om Erik Mølgaard (og måske også John Speich - afhængig af hvorfor Scanbirds har adresse hos ham?) ikke var del af DOF Travel-udvalget. Alt det med at turledere kun må lede DOF-ture og ikke Scanbirds ture lyder dog som noget vrøvl. I den konkrete sag er det altså ret svært at se den store skandale.
Det er ikke engang en nyhed, at der er folk fra Scanbird i DOF Travel-udvalget. Det har der vel været lige siden Scanbird opstod (eller hvad?). Dette er sket med Kbh Afdelingens fulde vidende. Tidligere formand for Kbh Afd. Stefan Sturüp skriver således flg under dette foto (http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&pictu...

"Historien bag Scanbirds er lidt mere kompliceret end Jan ellers korrekt skitserer det. Scanbirds er ikke et søsterselskab til DOF, men et privat fuglerejsebureau.
Hovedsagen er, at Scanbirds i DK og Sverige laver ture der er rettet mod ikke DOF-medlemmer som f.eks. ørneturene der arangeres sammen med Politiken (hvor de altså var heldige af se Steppeørn). Disse ture afholdes ikke i DOF regi. Men håbet er da, som Jan skriver, at deltagerne på turene bliver interesserede i fugle og DOF, måske melder sig ind og derved støtter vores forening. Personligt tror jeg, at DOF medlemmer fortrækker en DOF Travel ørnetur til Sverige og ikke f.eks. Politikens, da DOF Travels ture indholder mere fugl og desuden er billigere, så jeg ser ingen direkte konkurrence der.
Aftalen mellem DOF København og Scanbirds er, at Scanbirds ikke laver ture/arrangementer, der er i direkte konkurrence til DOF eller henvender sig til DOF medlemmer. Så de netop ikke kan leve fedt af et tæt forhold til DOF København.
Da der er personsammenfald mellem Scanbirds og DOF Travel (der hører under DOF København) er vi i DOF Københavns bestyrelse selvfølgelig meget opmærksomme på at snot og skæg skilles ad, som du skriver. Det er en løbende process, og vi diskuterer det jævnligt i bestyrelsen, ligesom vi har en løbende dialog med folkene bag Scanbirds. Dette sker for netop at undgå de problemer, du mener at se.
Hvis du vil vide mere om hvordan vi i DOF København håndterer Scanbirds er du velkommen til at ringe (30828192).

Stefan Stürup (formand for DOF København"
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 6. april 2012 kl. 21:20  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
For mig at se overser de fleste debattører det mest interessante aspekt ved denne sag.
Kurts rolle må jo siges at være noget speget.
Så vidt jeg kan se har Kurt ikke rigtigt noget at vinde. Det finder jeg sådan set ret sympatisk (hvis det altså ikke lige var fordi han var sådan efter de gamle!), da han jo så mener at kæmpe en principiel og retfærdig kamp.
I mine øjne har Kurt dog noget at tabe. Og hvis ikke Kurt har - så har DOFs direktør Jan Ejlsted.

Nu er jeg ikke så meget inde i DOF-politik, men jeg er ret sikker på, at DOF-ansatte ikke må initiere debatter, som udstiller og kritiserer den organisation, som de er ansat i.
De lønnede mennesker i Fuglenes Hus er ansat til at få DOF til at fungere og til at hjælpe de frivillige i DOF. Det er i bund og grund derfor de får deres penge.
Kurt har dagligt siden den 31/3 kritiseret et anliggende som, såvidt jeg forstår, hører under de frivillige medlemmer af Københavnsafdelingens bestyrelse og DOF Travel. At kritikken har antaget forholdsvis personlig karakter vil nok regnes for en skærpende omstændighed.
Det er såvidt jeg ved ikke set før i DOF-sammenhæng, at en medarbejder i den grad går offentlighedens vej for at ændre interne anliggender.
Eller er der noget jeg overser her?

Mvh Sebastian Klein

Tip moderator
Henning Vikkelsø Rasmussen
postet: 6. april 2012 kl. 21:47  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sebastian!
Du har tidligere rådgivet Kurt til, at hans kritik skulle håndteres internt evt. via mails til rette vedkommende.
Synes faktisk du skulle have lyttet til dit eget råd:-)

Hvorvidt Kurt kan tillade sig at debattere offentligt drejer sig jo om nogle retningslinier for ansatte i DOF.
Hvorfor skal det nu gøres til et offentligt diskussionsemne?

Og faktisk synes jeg, at det er en afsporing af den problemstilling denne debat omhandler.
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 6. april 2012 kl. 23:43  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Henning

Jeg er da ret overbevist om, at DOF-ansatte har lov til at debattere offentligt - hvorfor skulle de ikke måtte det?
Jeg undrer mig dog, når DOFs ansatte kritiserer DOF. Det er da nyt?!

Mvh Sebastian Klein
Tip moderator
Henning Vikkelsø Rasmussen
postet: 7. april 2012 kl. 1:17  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sebastian!

Set herfra kritiserer han chefen for Scanbird, som intet har med DOF at gøre - ud over, at chefen for Scanbird også er chef for DT.
Og det er der problemet ligger:-)
Tip moderator
John Speich
postet: 7. april 2012 kl. 18:46  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Henning,
Stop nu - Erik er IKKE chef for DT. Det er (gentager jeg) Kbh.bestyrelsen. Jeg har med stor undren læst de mange indlæg, og forstår ikke den modbydelige personhetz mod Erik. I ved for lidt om hvad der sker, men farer alligevel frem med bål og brand. Jeg sidder med vores turstatistik der viser at drengene fra Scanbird er blandt dem der tager flest DT ture små som store, hvorimod forslagsstilleren absolut ligger i bunden.
Jeg er iøvrigt lige kommet hjem fra Tranetur ved Hornborga, hvor vi også brugte tid på domkirke, klosterruiner og andre kulturseværdigheder. Godt gættet, det var ikke en DT tur.
Tip moderator
Henning Vikkelsø Rasmussen
postet: 7. april 2012 kl. 21:55  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej John!
Det var hyggeligt at møde dig og dine kone ved Lemmestrø her i vinters! Håber i havde en god dag derovre!

For det første mener jeg ikke, at jeg driver hetz mod Erik. At drive hetz er dårlig stil og noget jeg ikke beskæftiger med mig:-).

Årsagen til at jeg er gået ind i debatten er, at jeg kan se det problematiske i personsammenfald i 2 konkurrerende firmaer, hvoraf jeg har støttet det ene siden 1970. Og jeg ser hellere, at evt. overskud fra ture tilfalder DOF i stedet for Scanbird.

At Kbhn. Bestyrelsen er "chefen" for DT, er åentbart gået forbi mine øjne uset. Men jeg mener det er en almen opfattelse, at det er Erik som driver biksen.
Erik skriver jo også selv til Kurt: "Men du har ikke forelagt dem for mig til en kommentar før du sender dem offentlig ud". Ergo må Erik jo se sig selv som chef. Og det er jo også Erik, som kraftigst har været ude og forklare, hvorfor personsammenfaldene ikke er problematiske.
Det er - så vidt jeg kan se - ikke Kbhn. Bestyrelse som har gjort det.

Men jeg kan sagtens have misforstået noget, idet jeg ikke er inde i, hvilke personer som har hvilke kasketter i diverse udvalg:-)
Og jeg vil samtidig erkende, at jeg ikke har noget "koncerndiagram" i hovedet over alle DOF´s udvalg:-)

Dejligt at høre, at i har haft en god tur til Hornborga Sjøn. Det er mange år siden jeg har været der!
Måske jeg skal prøve en tur med Scanbird:-)
Tip moderator
John Speich
postet: 7. april 2012 kl. 23:07  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Henning,
Det har ofte været hyggeligt, når vi har mødtes. Jeg vil skide på almen opfattelse og forstår ikke dit og andres angreb på folk, der gør et stort arbejde for foreningen, trods det at de har et "bierhverv" med guidning for avislæsere og andre godtfolk, som jeg er sikker på,at ikke mange andre DOFere gider at beskæftige sig med.
Til de hårde kritikere har jeg kun at sige. Find jer dog et liv!
Tip moderator
Henning Vikkelsø Rasmussen
postet: 7. april 2012 kl. 23:59  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej John!

Jeg synes det er lidt unfair, at du stiler dit indlæg direkte til mig og hele tiden skriver "i". Jeg er altså ikke talsmand (e.lign.) for nogen gruppe, men agerer som ganske almindelig privat person og medlem af DOF.

Og som du udmærket ved, så har jeg ingen "egen interesser" i DOF. Jeg kan bare godt lide at se på fugle og ønsker, at det går DOF godt - også økonomisk.

Men jeg kan læse, at du er småsur, hvorfor jeg er lidt bange for at skrive nedenstående.
Men nu har du to gange haft computeren åben i aften og skrevet indlæg. Men du har ikke svaret på det spørgsmål, som er stillet flere gange.
Hvorfor har Scanbird adresse i DK og ikke i Sverige?

Idet jeg synes at ane en personhetz mod min person i horrisonten, kan jeg oplyse, at nærværende indlæg på denne tråd er det sidste fra min hånd.

Alle ønskes et godt forår med mange fugle!
Tip moderator
John Speich
postet: 8. april 2012 kl. 9:13  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
God morgen alle!
Det var absolut ikke min mening at sætte dig i bås Henning. Til dit spørgsmål om adresse hos mig kan jeg kun svare dig og andre med, at Erik spurgte om han måtte "bo" hos mig, hvorfor ved jeg ikke, men det sagde jeg ja til.
Og - så håber jeg som Henning at vi kan hoppe ud i foråret og følge det herlige fugletræk!
Tip moderator
Erik Mølgaard
postet: 8. april 2012 kl. 17:54  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Henning

Du har stillet spørgsmål, hvorfor Scanbird er registret på en adresse i Hvidovre og ikke i Sverige. Engentlig syntes jeg ikke det kommer denne sag ved, hvor mit firma er registret.
Men for at stille din nysærighed er det meget enkelt.
De fleste af Scanbirds kunder kræver, at turene er dækket af den danske Rejsegarantifond. Kun firmaer med dansk adresse kan kune blive medlem af Rejsegarantifonden.
Derfor har Scanbird lejet kontorforhold på adressen i Hvidovre.

Bedste hilsner

Erik Mølgaard
Tip moderator
Sanne Busk
postet: 8. april 2012 kl. 18:13  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Erik
Nu når du er ved tasterne, kan du forhåbentlig svare på det spørgsmål jeg har til dig ?

Hvordan er min privat adresse havnet i Scanbird kunderegister og her mener jeg IKKE min mailadresse, men fysiske adresse. Jeg har som nævnt tidligere modtaget kuvert med frimærke på, med Scanbird reklame og det mener jeg er i strid mod de regler der er indgået med DOF-Kbh ?

Tør du stå frem og sige at du har sendt reklame ud til alle de adresser du har fra DOF-Travel kunderegister, for det kan vel IKKE KUN være mig du har sendt til…..?


Mvh Sanne
Tip moderator
Erik Mølgaard
postet: 8. april 2012 kl. 21:40  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sanne

Det er i julen 2010 du har modtaget et brev og ærligtalt jeg ved ikke hvor jeg har din adresse fra? Måske har den siddet på en af de mails du har sendt mig eller har jeg brugt noget som hedder Krak.dk eller eniro.dk

DOF Travel har ikke et kunderegister og jeg har ikke adgang til medlemsregisteret. Så det er ikke derfra.

MVH Erik
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 19. april 2012 kl. 20:22  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hov!?
Hvorfor stoppede tråden, når det stadigvæk virker som om der både er ugler i mosen og at nogen burde sige undskyld til nogen (og det gælder ikke kun Sanne!)?
Er der ingen, der har lyst til at flushe de ugler?

Mvh Sebastian
Tip moderator
Sanne Busk
postet: 20. april 2012 kl. 7:09  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
@Sek
Nogle burde sige undskyld...... skriver du.

Skal jeg forstå det sådan, at du mener, jeg burde sige undskyld til Erik, for at han har haft "fingerene" i DOF`s kunder´s privatadresser ?

Mvh Sanne
Tip moderator
Lars Michael Stenholt Nielsen
postet: 20. april 2012 kl. 7:29  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sanne

Erik har vel ikke nødvendigvis haft "fingrene i DOF's kunders pivatadresser". Erik driver et firma der sælger fugleture, han ved tilfældigvis at du ser på fugle. Det er jo ingen hemmelighed og bestemmer sig derfor at sende noget reklame til dig. Så vidt jeg ved, correct me if i'm wrong, er det en forholdsvis almindelig strategi at sende reklame ud til mulige nye kunder for på den måde at øge omsætningen i et firma.

Jeg har også rejst med DT og har ikke fået reklame fra Scanbird, så det erd a ikke sådan at alle der har rejst med DT får reklame fra Scanbird.

Jeg ved ikke hvem af jer der har ret, men jeg synes ikke umiddelbart at jeg kan se noget "krimminelt" i det Erik har gjort.

mvh
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 20. april 2012 kl. 10:42  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg har nu sendt nedenstående mail til DOFs direktør.


Hej Jan

Jeg har i den senere tid skrevet kommentarer på Netfugls tråd "Stop misbrug af DOF", som Kurt Rodahl startede i slutningen af marts. Det er naturligvis illusorisk at forestille sig, at du ikke har kendt til trådens eksistens allerede fra dag 1, men for overblikkets skyld er det denne tråd jeg taler om: http://www.netfugl.dk/forum.php?id=thread&forum_id=19&t...
Som det måske fremgår af mine kommentarer bryder jeg mig ikke meget om tråden. Der er ganske enkelt nogle spørgsmål, som jeg mener, at de ivrige debattører ikke har fået svar på. Og det er heldigvis nogle spørgsmål jeg tror du kan besvare.
Spørgsmålene er således:

1. Hvordan har du forholdt dig til at en af dine (og DOFs) ansatte offentligt har kritiseret en/flere af foreningens frivillige for hans/deres frivillige engagement i DOF?

2. Da foreningen (både Kbh.afd. bestyrelse og DOF-travel) hele tiden har været orienteret om Erik Mølgaards dobbeltrolle kan det undre, at Kurt Rodahl i 7 dage fortsatte sin personlige hetz (Kurts egne ord!) mod Erik Mølgaard. Hvorfor har du i dine samtaler med Kurt ikke gjort ham opmærksom på, at hans kritik var rettet den forkerte vej?

3: Vil vi også fremover opleve DOFs ansatte kritiserer DOF-medlemmer for deres frivillige engagement i foreningen?

4: Finder du det generelt hensigtsmæssigt, at DOFs ansatte kritiserer de frivilliges arbejde i fuld offentlighed?

5: Finder du det hensigtsmæssigt at DOFs ansatte inddirekte kritiserer Kbh. afd. bestyrelse og DOF-travel i fuld offentlighed?

6: Ser du nogle fordele i at DOF-ansatte vasker DOFs undertøj (tilgiv ordvalget) i fuld offentlighed?

7: Har du haft indflydelse på noget af det Kurt har skrevet på den omtalte tråd?


Umiddelbart ser jeg det som problematisk at kassereren for DOF-travel og direktøren for Scanbirds er en og samme person. Eftersom både DOF-travel og Kbh adf. bestyrelse er orienteret om dette forhold samt at Erik Mølgaard har tilbudt at fratræde som kasserer må det dog betragtes som et intern DOF-anliggende, hvorfor jeg finder det uheldigt at ansatte fra Fuglenes Hus offentliggør kritik af den organisation hvis interesser de er ansat til at tilgodese. Hele tråden virker derfor temmelig uheldig og skadelig for DOFs omdømme.
Set udefra lugter det faktisk af dårlig ledelse og det er det jeg har så utrolig svært ved at forlige mig med!

Du har jo virket som direktør i DOF i mere end 10 år. I den tid har du for mig at vurdere styret Fuglenes Hus med forbilledlig samvittighed og beundringsværdig integritet og ført foreningen fremad i en periode, hvor det generelt er gået tilbage for foreningslivet. Hele denne kedelige sag synes imidlertid at pege tilbage på dig, da du jo er ansvarlig for de ansatte i Fuglenes Hus.
Derfor tænker jeg om jeg kan have misset noget i denne sag? Måske er der noget jeg har fejlfortolket eller nogle detaljer i sagen jeg ikke er bekendt med?
Eller også har du vitterligt bare kvajet dig? Men hvis du har kvajet dig - hvornår begynder du så at sige undskyld?

Med håb om snarligt svar.

De bedste hilsener

Sebastian Klein
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 20. april 2012 kl. 10:51  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sanne

Du har i dine indlæg ihærdigt insinueret, at Erik Mølgaard har begået en ulovlighed ved at gå i enten DOF-travels kunderegister eller i DOFs medlemsdatabase eller på anden måde have opsnappet din adresse på uærlig vis. Hvis du har ret bør Erik undskylde behørigt!
Men hvis du tager fejl, har du anklaget en mand for noget han ikke har gjort - og så siger man undskyld, gør man ikke?

Mvh Sebastian Klein
Tip moderator
Sten Nielsen
postet: 20. april 2012 kl. 11:06  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sebastian

Netfugl er nok ikke det bedste forum til spørgsmål og debat om navngivne personer.
Det udarter meget let til egentlig hetz. Det er denne tråd et glimrende eksempel på.

Efter min mening hælder du blot mere benzin på bålet – med din stædige insisteren på at DOFs direktør skulle være indblandet og vidende om tråden fra dag1.
Flere af dine spørgsmål til Jan er i kategorien: ”Hvornår er du holdt op med at slå din kone?”

Kurt har jo selv forklaret at hans kritik ikke er aftalt og planlagt sammen med andre. Kurts mest markante udmeldinger kom i Påsken hvor de fleste DOF-ansatte nok holdt fri.
Således er hans ansættelse i DOF - efter min mening - ikke relevant for hans udtalelser her.

Når du nu vil have DOFs direktør til offentligt at tage stilling til en af sine ansattes private udtalelser, udvider du blot trådens personhetz til at omfatte flere personer.

mvh Sten
Tip moderator
Lars Borremark
postet: 20. april 2012 kl. 11:13  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Der er vel intet forgjort i at starte en debat - og da slet ikke i foreningslivet! Her er debat jo den drivende kraft i en dynamisk forening og bør - på godt og ondt - bestemt ikke forties.

Jeg mener, at det er en farlig vej at gå, at man skal lægge låg på folks meninger og ret til at bringe sager frem i lyset, for så kan vi jo ende med DDR-tilstande, og i stedet for bør vi hylde retten til at ytre sig.

Vi skal passe på ikke at ende som meget journalistik i Danmark er blevet til, hvor man fortier fakta, og i stedet maler et glanspapir og skønmaleri af tingenes tilstand - langt væk fra virkeligheden.

Så hvad enten man er enig eller ej bør retten til at ytre sig i DOF være ukrænkelig.
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 20. april 2012 kl. 11:30  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sten

Jeg er helt enig med dig. Hetzen er allerede i fuld gang. Hvis Jan ikke har haft kontakt med Kurt Rodahl pga. ferie kan Jan naturligvis ikke gøres ansvarlig. Mig bekendt var der dog fuld knald på Fuglenes Hus i de nævnte dage, så jeg tillader mig at fastholde min nysgerrighed i denne sag.
Det virker bestemt som om der er et eller andet galt i denne sag - og nu vil jeg vide hvad det er.

Som jeg ser det er Jan ansvarlig for, at en hans ansatte igennem 7 dage har med ret voldsom retorik har kritiseret en DOF-frivillig offentligt. Kritikken synes ikke blot voldsom og i hvert fald til dels uberettiget, men den ryger minsandten også direkte tilbage i hovedet på DOF - og det er sgu bare for underligt til at jeg kan lade det være...
Det var ikke mig, der startede denne tråd, men nu hvor katten er ude af sækken og kritikken af både frivillige og DOF er ude i det offentlige rum (hvilket MÅ være sket med Jan Ejlsteds samtykke!), så vil jeg gerne se hvor fa'en sagen ender.
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 20. april 2012 kl. 11:38  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Lars

Jeg er enig med dig. Alting skal i princippet kunne debatteres af alle.
Men jeg bryder mig ikke om den offentlige gabestok og derfor bryder jeg mig ikke om tråde, hvor folk kan anklage gud og hvermand for hvad som helst. Jeg har svært ved at forestille mig at Jan Ejlsted ikke har været fuldt orienteret om denne tråd fra starten. Og derfor undrer det mig, at han ikke har vejledt Kurt og påpeget at han et langt stykke henad vejen rent faktisk var på vildspor og skadede DOFs interesser. Det giver ingen mening!

Mvh Sebastian
Tip moderator
Sten Nielsen
postet: 20. april 2012 kl. 11:52  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sebastian

Som Stefan Stürup skrev på dette link:

http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&pictu...

er forholdene omkring Doftravel velkendte og der bliver taget hånd om de problemer der måtte opstå – af fok med både hjerne og hjerte for foreningen.

Vedr offentlig kritik af DOF foretaget af DOFansatte, er jeg overbevist om der findes en gennemtænkt politik på området. Jeg personligt behøver derfor IKKE at få refereret direktørens holdning til om han mener at den er overskredet i dette tilfælde.

Hej Lars

Ovennævnte er ikke det samme som at ønske at få lagt låg på sagen. Debattér gerne om DOF og DOFtravel - om formål, politik og udvikling. Men personkritik rettes bedst personligt og ikke i det offentlige rum – uanset hvor spændende det er for alle os andre…

mvh Sten
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 20. april 2012 kl. 11:59  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Det er kloge ord, Sten og jeg er helt enig med dig...
Tip moderator
Jens Søgaard Hansen
postet: 20. april 2012 kl. 15:01  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Netfugl har modtaget følgende indlæg på vegne af Jan Ejlsted.

Kære debatdeltagere,

Jeg kommenterer ikke personaleforhold i offentligheden og jeg har ingen kommentarer til debatten om DOF Travel, der politisk sorterer under DOF København.

Med venlig hilsen
Jan Ejlsted
Direktør
Dansk Ornitologisk Forening
Tip moderator
Kurt Rodahl Hoppe
postet: 21. april 2012 kl. 8:23  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Sebastian og andre.

Som tidligere nævnt så er det jeg har skrevet helt og aldeles udtryk for MIN holdning. INGEN i DOF har ansporet, opfordret eller rådgivet mig til dette. Og min holdning er uændret.

Dine spørgsmål til Jan Ejlsted er bestemt relevante, omend de forskyder siget med min tråd, og svarene kan de fleste vel tænke sig til...

Jeg har, som tidligere nævnt, valgt at “vaske mit undertøj” her i offentlighed, idet jeg har vurderet, at der her er et så indgroet og uhåndterligt problem, så at alle (udvalg, bestyrelser, HB) har en stærk berøringsangst over for dette, og “ser gennem fingrene” med problemerne. DOF Travel tjener jo mange penge så vi “kigger bare den anden vej”!!! Jeg finder ikke at forholdene i DOF Travel er DOF værdige og jeg mener at DOF´s medlemmer har fortjent bedre.

Jeg er absolut ikke stolt over min ikke-parlamentariske metode, og jeg nyder bestemt heller ikke at blive udsat for manges vrede. Men mere end noget så skammer jeg mig på DOF´s vegne når jeg møder kunder/turdeltageres

utilfredhed med kostbare rejser hvor der har været for meget fokus på lederens artsliste
utilfredhed med ture hvor lederen har reklameret for Naturbutikkens konkurrent
utilfredhed med at modtage reklamer fra Scanbird som de ikke ønsker
utilfredhed med at direktøren i Scanbird er ledende medarbejder i DOF Travel.

Jeg bliver vred og reagerer.

DOF har (nu) en holdning til mine handlinger og jeg er blevet bedt om ikke at kommentere yderligere på denne tråd. Dette vil jeg selvfølgeligt respektere.

Mvh Kurt
Tip moderator
René Rantzau
postet: 21. april 2012 kl. 12:03  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
KRH.. Ovenfor nævner du bl.a # Men mere end noget så skammer jeg mig på DOF´s vegne når jeg møder kunder/turdeltageres utilfredshed mm..#

Jeg er en af dem der "leder" en 8-10 små- og Sverigsture årligt, bl.a har jeg her i foråret haft 2. DoF Travel TRANE ture til "PULKEN" Her blev denne tråd også nævnt, og der` var der ikke den store forståelse for din ihærdige argumentering, og en turdeltager gav enda udtryk for at et nyt teleskop ikke skulle købes i DoF butikken med så emsige medarbejder (ordret gengivet).. Så din her udstillede UTILFREDSHED med personer fra DoF travel koster åbenbart DoF butikken kunder/manglende indtjening og det er for mig som DoF medlem, til større bekymring en manglende indtægt fra nogle få "sort sol ture"

Vh/RR..
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 25. april 2012 kl. 20:46  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg køber gerne mit næste teleskop/kikkert af KRH i Naturbutikken, og især fordi han tør stå frem med en offentlig kritik.

Et simpelt spørgsmål!

Scanbirds! får I kunder via DT? JA eller NEJ! Og hvis JA - hvordan?

Tip moderator
Niels Henrik Højbjerg
postet: 26. april 2012 kl. 7:25  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hallo Kurt.

Har du nu fået mundkurv på!?

Godt du nåede at starte tråden inden det skete.
For jeg er enig med dig.


med venlig hilsen

niels henrik højbjerg
Tip moderator
John Speich
postet: 26. april 2012 kl. 8:02  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Et simpelt svar til dig Michael.
NEJ - tværtimod! Jeg har i mange år (og gør det stadig) fået mange avislæsere meldt ind i DOF. Det kan bl.a. Martin fra kommunikationsafdelingen bevidne. Ligeledes anbefaler jeg Naturbutikken og har så sent som på vores sidste symposium hilst fra Åge og bedt vores ledere om at gøre det samme!
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 26. april 2012 kl. 9:52  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Interessant at svaret kommer fra dig John (med tanke paa at du "blot" er guide). faar jeg det samme svar fra Erik, Scanbirds direktoer og indehaver?

i saa fald, har jeg ikke flere spoergsmaal.

saa derfor stiller jeg direktoer og indehaver af Scanbird, det samme spoergsmaal!
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 26. april 2012 kl. 12:40  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej allesammen

Jeg ville egentlig helst undgå, at skrive mere på denne tråd, da mine skriblerier jo er lidt belastende for DOF og i virkeligheden også for mig selv. Ikke desto mindre kan jeg ikke holde ud at se stiltiende på den fortsatte heksejagt på folk, som tilsyneladende ikke rigtigt har gjort noget forkert.

I får derfor historien set fra min aldeles subjektive synsvinkel.
Jeg skal gøre opmærksom på, at jeg fortsat mangler fakta i denne sag, hvorfor folk med større indsigt i sagen meget gerne må byde ind med præciseringer og/eller korrektioner.
Jeg vil gerne understrege, at jeg tæller samtlige implicerede i denne sag blandt mine gode bekendte, men vil næppe karakterisere nogen af dem som "venner". Jeg har hele tiden forsøgt at se nøgternt og objektivt på sagen, men må nok erkende, at min sympati til en hvis grad er endt hos de udskældte scanbirds-folk, som jeg mistænker er blevet slagtekvæg i en mindre politisk DOF-rævekage.


Here goes...

DOF-Travel har længe været en meget stor succes for foreningen. DOF-Travel har tjent mange penge (mig bekendt mindst noget 7-cifret), som mig bekendt især er blevet kanaliseret videre til Fugleværnsfonden - noget som ingen jo kan være imod.
DOF-Travel har fra starten sorteret under Københavnsafdelingen, hvilket måske er lidt mystisk, da det jo ikke er normalt, at sådanne indbringende forretninger varetages af frivillige/amatører. Og det er såvidt jeg er orienteret ingen hemmelighed, at DOFs hovedforening/Fuglene Hus længe gerne har villet have ansvaret for DOF Travel lagt under sig.
Dette har DOF-Travel dog, mig bekendt, modsat sig og her har bla. Erik Mølgaard vist nok spillet en ret central rolle. Jeg kender personligt kun Erik Mølgaard perifært, men har i DOF-sammenhænge ofte hørt ham betegnet som en lidt "vanskelig mand", der gerne gør tingene på sin måde. Der er dog ingen tvivl om at Erik bærer en meget stor del (den største?) af ansvaret for at DOF Travel er blevet så stor en succes. Han har i hvert fald arbejdet og haft det økonomiske overblik for DOF Travel så længe jeg kan huske.
Det har ofte været svært at skaffe ledere til DOF-Travel - både til småture, men også til stortursrejserne (hvilket i reglen kommer bag på folk), ikke mindst fordi lederne jo ikke modtager honorar.
Såvidt jeg har forstået (og korriger mig hvis jeg tager fejl her?) blev det derfor foreslået, at avisturs-guiderne og Sort Sol-guiderne skulle modtage betaling, da det ellers var umuligt at skaffe guider. Dette blev ikke vedtaget (hvorfor ved jeg ikke? Er der nogen, der ved det?), hvorfor turene ikke kunne gennemføres og Erik Mølgaard i stedet oprettede Scanbirds, som med Københavnsafdelingens accept og vidende overtog turene nu med betalte guider.
Erik Mølgaard blev dermed som direktør for scanbirds og frivillig kasserer/økonomisk ansvarlig i DOF Travel forsynet med to vældige kasketter, som i manges øjne syntes at være en kasket for meget. Det betød, at man kunne sætte spørgsmål ved hans loyalitet. Hvilket rejseselskab var han mon mest loyal overfor?
Reelt set er det nok lidt tarveligt at kritisere Erik for dette forhold, for han har selv tilbudt at træde af som kasserer for DOF Travel (senest på denne tråd), hvis nogle tvivlede på hans loyalitet.
Mig bekendt bad bl.a. DOF København ham om at blive, hvilket jeg godt kan forstå, da han har gjort sig ret uundværlig i DOF Travel (hvilket måske også er et irritationsmoment hos hovedforeningen?).
Lars Nørgaard Andersen har fremstillet et forslag ved den ekstraordinære generalforsamling i DOF den 21/5 2012, som i korte træk lyder:

"Man kan ikke være engageret i arbejde i DOF Travel, det være sig som turleder, medlem af DOF Travel udvalget, endsige "tirsdagsvagt", eller på anden måde være involveret i turvirksomhed i DOF-regi, og samtidig være engageret i lignende/konkurrerende, kommerciel virksomhed til anden side".

Man kan mene om forslaget, hvad man vil, men det præsenterer jo i hvert fald problematikken omkring Erik Mølgaard - og forslaget er jo naturligvis også møntet på netop hans rolle i DOF Travel.

So far so good...

Den egentlige DOF-rævekage begynder sådan set først ved Kurts oprettelse af denne tråd.
Kurt bruger en ret hård og anklagende retorik, som i hvert fald her i københavnsområdet indledningsvist vakte opsigt. Hans kritik går direkte på Erik Mølgaard og netop det forhold at Kurt er ansat i Fuglenes Hus gør tråden meget interessant.
Det har nemlig altid været sådan at DOFs ansatte ikke måtte udtale sig om DOF-politik. Som DOF-ansat har man indblik i store dele af DOFs- organisation og man vil ofte støde ind i ting, som ikke er håndteret så godt som det burde. DOF er i forhold til sin størrelse vistnok den forening, som har flest frivillige til at udføre diverse arbejdsopgaver, hvilket i bund og grund gør DOF dybt afhængig af de frivilliges indsats.

Kurt holder sig dog ikke tilbage men leverer en hård kritik af ikke blot Erik Mølgaard, men også både DOF Travel og Københavnsafdelingens bestyrelse. Og så bliver det jo for alvor interessant.
DOFs ansatte skal varetage DOFs interesser og med en offentlig kritik af både frivillige, lokalafdelingen og DOF Travel kan man med rette diskutere om Kurt varetager foreningens interesser på den mest hensigtsmæssige måde - ikke mindst, når man tænker på, at flere af Kurts kritikpunkter jo har vist sig ikke at holde stik, hvilket Kurt måske ikke vidste - men det burde DOFs direktør Jan Ejlsted naturligvis have vidst.
Normalt vil en sådan fremfærd nemlig føre til at hovedforeningen ved Jan Ejlsted sætter sin ansatte på plads og i nævnte tilfælde fortæller ham, at han bør gå til DOF Travel og Københavnsafdelingen med evt. kritik frem for at gå "Ekstrablads-vejen".
Jeg har fået bekræftet, at Kurt vitterligt kom til samtale med Jan Ejlsted, men at han ikke fik den ventede påtale - men i stedet fik Direktørens opbakning/billigelse.
Og så bliver det jo rigtigt sjovt - og det blev det jo også i dagene, der fulgte!
Kurt fortsatte nemlig sin kritik og jeg begyndte jo altså også at blande mig.
I min verden havde Kurt nemlig ikke længere ansvaret for tråden.
Ansvaret for tråden og for anklagerne mod DOFs frivillige, Københavnsafdelingens bestyrelse samt DOF Travel blev med Jan Ejlsteds accept og billigelse af tråd og kritik i stedet placeret hos direktøren, som - på trods af at han var fuldt underrettet om det moralsk forkerte i at DOF-ansatte offentligt anklager DOF samt at Erik Mølgaard allerede havde underrettet DOF om sin dobbeltrolle - lod tråden og anklagerne fortsætte i adskillige dage.
Reelt stoppede Kurts kritik først, da han gik på ferie 7 dage efter trådstart. Først herefter fandt Jan Ejlsted, at det var bedst at stoppe kritikken.

Jeg har i de seneste dage talt med bl.a. Kurt Rodahl Hoppe og jeg har korresponderet med Jan Ejlsted. Jeg har opfordret sidstnævnte til at komme med en beklagelse af hans rolle i denne sag - hvilket vist kun har medført, at han er blevet sur. Han svarer i hvert fald ikke længere på mine mails...
Jeg vil derfor gerne gentage, at jeg ingen personlige interesser har i denne sag, men at jeg blot ikke bryder mig om at man uden beviser kan anklage frivillige Doffere for at misbruge DOF - og slet ikke hvis der ligger skjulte dagsordener bag.

Ovenstående udsagn er min subjektive udlægning af sagen. Det hele synes meget mudret, men skulle der være udsag, som viser sig at være fejlagtige eller på anden måde unøjagtige, så vil jeg naturligvis straks beklage og desuden opfordre folk til at korrigere mig.
Det her er og bliver en lortesag for DOF og jeg så gerne, at Jan Ejlsted lukkede den hurtigst muligt, så vi alle kan se hvad der er op og ned.
Og jeg skal gerne æde alle mine ord og beklage hver eneste unøjagtighed, såfremt jeg på nogen måde har gjort Jan Ejlsted uret. For mig at se er han den bedste direktør DOF nogensinde har haft og jeg kunne ikke ønske mig nogen bedre.
Men når man kvajer sig skal man også sige undskyld - det er jo det vi lærer vores børn.

De bedste hilsener

Sebastian
Tip moderator
Troels M. Krogh
postet: 26. april 2012 kl. 17:42  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
At Erik Mølgaard startede Scanbird var da kun en lettelse for DOF. For jeg kan huske at der har været vild forvirring om hvor/hvem der skulle arrangere ture for politiken plus m. fl. – Foreninger og organisationer uden-for DOF (for IKKE DOF medlemmer).
Jeg er selv blevet kontaktet flere gange, for år tilbage, af Martin i Fuglenes Hus, om jeg kunne hjælpe som turleder på en bustur.
En enkelt gang sagde jeg Ja! Og havde en dobbeltdækker, politiken plus, med til sort sol i sønderjylland. Men med den begrænsede aften- og weekend-fritid jeg har, er det ikke noget jag bare kan gøre… (og stære har jeg set mange af)

Jeg spørger så: Hvis det er så god en forretning hvorfor har de ansatte/hovedforeningen i fuglenes Hus ikke taget fat i den for længe siden, meget længe siden.


Kurts personlige udfald mod Erik Mølgaard, her på siden i fuldt offentlighed er komplet uhørt!!!


For mig er det lidt slående at kritikken kommer fra folk der ikke bruger mange timer af deres fritid på frivilligt arbejde (ulønnet) for vores forening.

Jeg ved hvor mange timer DT-ledelsen- og tirsdagsvagten bruger for Dof Travel. Det er en fantastisk velsmurt maskine. Hvor bl. a. John Speich punker os kærligt, for at tage ledige bus- og Saltholmsture samt flere småture. For alle vores medlemmer i København og omegn.


Til alle jer der har en mening, uden at vide hvor mange timer der bliver lagt i dette udvalg, i skal passe på: - AT I IKKE KASTER BARNET UD MED BADEVANDET…

For det er det, det ender med, hvis dette forslag bliver vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling.

Stor erfaring, entusiasme, timer og meget mere forsvinder. Tirsdagsvagten stopper/lukker OG som jeg høre i krogene er vi en del turledere (også småture til meget stor glæde for vores lokal-medlemmer) der stopper. Entusiasme, motivation og lyst forsvinder…
På arbejdsmarkedet har vi alle et opsigelsesvarsel. Det har vi ikke her………….


Jeg taler af erfaring om det med motivationen, mistede den totalt i København`s afdelingens Foredragsudvalg, da Repræsentantskabet vedtog at vores annoncer i bladet fremover kun måtte indeholde: dato, sted og tidspunkt. – Og ikke mine sælgende annoncetekster. Antallet af fremmødte til aften-foredragene faldt fra et gennemsnit på 39 og ned til 6.
Så sluttede jeg med at bruge så mange timer og aftener.

Og hvad tilbyder Københavnsafdelingen nu af Foredrag i vinterhalvåret… NUL!
(Efter min mening er det en skændsel) – Det var en fantastisk platform at få kontakt på til vores medlemmer. Men nej, denne succes måtte vi ikke have i København

Håber på noget fornuft! Og i kan læse mellem linjerne, for ellers går det galt!

Venlig hilsen
Troels
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 27. april 2012 kl. 6:56  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Inden debatten flipper totalt ud... kunne det vaere rart at hoere Eriks svar paa mit spoergsmaal. Det ville afklare en god del i denne debat der er ved at drukne i personlige sympatier, anti-sympatier og generelt subjektivt vaas. Konflikten er jo tydelig og sammenfaldet mellem kasketter og aartiers utjekkede forretningsgang og strukturer er evident.

Tip moderator
Sten Nielsen
postet: 27. april 2012 kl. 11:59  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Hej Michael

Du har i årevis og i mange debatter her på Netfugl forklaret din utilfredshed med DOF og DOFs frivillige - og berettet om hvad denne forening foretager sig af helt forfærdelige ting.

På denne tråd som mistænkeliggør nogle af DOFs frivillige, fortsætter du med spørgsmål som ER afklaret og besvaret.

Du har vistnok meldt dig ud og ind igen af DOF et par gange – jeg har desværre tabt overblikket og tager sikkert fejl her.

Derfor har jeg et par simple spørgsmål til dig:

Er du pt. medlem af DOF - JA eller NEJ?

Hvis JA – hvor mange frivillige og ulønnede arbejdstimer har DU lagt for foreningen og fuglesagen?
Bare sådan i cirkatal - indenfor nærmeste 100-tal?

Hvis NEJ – hvorfor så din levende interesse for denne sag?


PS. Jeg kender IKKE hverken de kritiserede DOFTravel-frivillige personligt – eller deres kritikere.
MIN interesse i sagen handler derfor om at jeg mener at forsøg på fortsat offentlig tilsværtning af navngivne personer er en uskik - og ærligt talt noget værre griseri.
Tip moderator
Søren Sørensen
postet: 27. april 2012 kl. 18:10  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Michael Westerbjerg spørger om Scanbird får kunder fra DOF-travel, og Lars Nørgaard stiller forslag til den kommende ekstraordinære generalforsamling i DOF-København, at personer der arbejder med ture i DOF-regi ikke samtidig må være ”engageret i lignende/konkurrerende, kommerciel virksomhed”. Bestyrelsen i DOF-København indstiller til, at man stemmer nej til forslaget, bl.a. fordi arbejdsdelingen mellem DOF-travel og Scanbird for længst er klarlagt.

Men lad os bare tage spørgsmål og afstemningsforslag én gang til for prins Knud: NEJ, der bliver ikke taget kunder fra DOF-travel, og NEJ, der er ikke tale om konkurrerende virksomhed. Selv om det skulle ske, at det mistænkeliggørende forslag skulle blive vedtaget, er det ikke aktuelt for de aktiviteter, der foregår i Scanbird. Scanbirds ture er ikke skabt for eller baseret på DOFs medlemmer. Som det fremgår af turbeskrivelserne på Scanbirds hjemmeside, og som det har været nævnt med flere eksempler på denne tråd, er der tale om ture med et bredere turindhold end fugle og/eller ture, som bliver guidet for deltagere, som ønsker at snuse til et hjørne af fugleverdenen – det være sig Sort Sol eller ørne. Desuden er Scanbird-turene klart dyrere, fordi guiderne er aflønnede.

Jeg kan eksempelvis nævne egne guide-ture på Færøerne i sommer, som måske kunne falde kritikere i øjnene, fordi det her kunne se ud til et sammenfald. Det drejer sig om en 12-dagestur for DOF-travel og to 6-dagesture for Scanbird for hhv Politiken og Information. Det annoncerede indhold og prisen kan sammenlignes på de pågældende hjemmesider, og der er ingen konkurrence. DOF-turen laver jeg ulønnet, fordi jeg kan lide det, og som mit bidrag til en medlemsservice/aktivitet, som jeg finder meningsfuld. Scanbirdturene er primært en oversigtspræsentation af, hvad jeg finder væsentligt at vise frem på Færøerne, og der bliver ikke samme mulighed for fordybelse på de gode fuglesteder, og det er derfor også en lidt stresset og mere professionel affære at guide, og derfor da også aflønnet. Glædeligvis for initiativet er alt udsolgt, og jeg forsøgte forgæves at finde en guide til at duplere DOF-turen, men må i stedet nøjes med selv at lave turen en gang mere til næste sommer.

OK! når dette så er sagt, kan jeg oplyse, at jeg har mødt et par DOF-medlemmer på Scanbird-ture, og de har på mit forundrede spørgsmål fortalt, at de valgte turen for det forventede anderledes Scanbird-indhold, eller fordi det passede bedre i kalenderen. Men trafikken går helt klart den modsatte vej med fugle- og naturinteresserede, der bliver kanaliseret over i DOF og herfra nye deltagere hos DOF-travel (og kunder i Naturbutikken). De DOFére, som plejer at vælge DOF-travels storture er IKKE aktuelle hos Scanbird med et helt anderledes turindhold – det skulle da så lige være de ture, som Scanbird arrangerer for SkånesOF med den svenske guide David Erterius.

”Konkurrerende virksomhed” - ”misbrug af DOF” – ”mulig eksklusion af DOF” – og skældsord og ubegrundede beskyldninger, der ikke tåler gentagelse. Hvad er motiverne for at melde den slags ud uden først at sætte sig lidt ind i det? Jeg har altid oplevet DOF som en forening, der ud over fuglene dyrkede kammeratskabet og glæden over at være sammen om fuglesagen, og jeg tror trods alt stadig, at det stort set holder.

Undskyld at en del af det skrevne er gentagelser fra tråden! og tak for de mange positive og fornuftige indslag samme sted!

Søren
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 27. april 2012 kl. 23:11  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Sten Nielsen! Hvornaar har jeg kritiseret DOFs frivillige og jeg har skam ogsaa foretaget frivilligt arbejde i DOF regi. Jeg er ikke DOF medlem.

Mine spoergsmaal er ikke besvaret men jeg kender svaret. Tror du eller andre jeg ville spoerge saa snotdumt hvis jeg ikke praecist vidste hvad jeg foretog mig.

I blander alt i en paerevaelling istedet for at laese hvad jeg skriver og f.eks spoerger om. Et af problemerne i denne debat er nemlig at flere blander snot og skaeg. Og det gaelder ogsaa relationen DT og Scanbirds. Hvis det er saadan Sten Nielsen m.fl oensker "deres" DOF, saa velbekommen.

Tip moderator
Sune Jepsen
postet: 28. april 2012 kl. 2:42  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
så hold da kæft. hvor er det her dog idiotisk
denne tråd handler vel i bund og grund om moral, og ikke om at sværte nogen til personligt.
jeg finder det personligt ret harmløst at nogen arbejder for SB udover deres frivillige arbejde i DT.
men havde jeg i sin tid da jeg arbejdede for Nokia, ydet frivilligt arbejde for Erikson var jeg sgu blevet sagsøgt til sokkeholderne !
det her bør afklares internt i dof og ikke af en gang sofa dommere.
god dag og godt forår mvh sune
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 28. april 2012 kl. 7:47  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Sten, Sune m.fl. Mine indlaeg har ALDRIG haft til hensigt at svaerte andre til og isaer ikke de gode Scanbird folk. Min anke er som jeg tidligere i traaden har skrevet, er at give DOF et venligt "puf" saa de faar omstruktureret og proffesioneltgjort DT. Det mener jeg kunne give en endnu bedre medlemsservice, og f.eks faa flere turledere paa banen. Og vigtigste argument... at skaffe flere penge til fuglesagen og f.eks DOFs oekonomi. Hvis det er kritisabelt og ikke rager udenforstaaende, saa er vi uenige Sten.

Jeg ser et DT som nemt kunne generere flere penge til DOF og dermed fuglesagen. Et privat firma har ogsaa set lyset og arrangerer nu fuglerejser og ture, og jeg synes ikke snot & skaeg holdes for sig.

Hvis du Sten m.fl synes det f.eks er i orden at tirsdagsvagten sender kunder til Scanbirds, er vi lodret uenige. Det har INTET at goere med at jeg har ondt i r.... eller om Scanbird "konkurrerer med eller imod DOF. Ej heller er det en personlig hetz mod Erik eller John eller andre. Jeg er ikke en saadan type og med saa forvaklet menneskesyn.

Jeg synes blot at det ikke er i orden, og at DOF skulle hanke op i DT og soerge for at tingene kommer paa skinner, og i sidste ende gavner fuglesagen med lidt flere oekonomiske midler.
Tip moderator
Sune Jepsen
postet: 28. april 2012 kl. 9:42  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
vil kun understrege at mit indlæk ikke er rettet mod nogen personligt. men jeg syntes at sagligheden er druknet i ord. mvh sune
Tip moderator
Henrik Dissing
postet: 30. april 2012 kl. 3:51  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
For i alt fald et stykke tid, har læsning af denne tråd sparet mig for ca. 500 kr.
Var ellers lige klar til at melde mig ind i DOF, og på den måde bidrage dels økonomisk og dels ophøje min mangeårige natur- og fugleinteresse til et lidt mere seriøst plan. Men det får vente - hvis overhovedet i DOF.
Selve 'sagen' har jeg kun viden om fra denne tråd, så det skal jeg ikke gøre mig klog på. Kun bemærke at jeg ikke er overbevist om at det burde være blevet til en sag.

Men den del af affæren som Sebastian Klein har fat i, finder jeg da i høj grad betænkelig. Har selv mange års erfaring som frivillig i andre foreninger (leder/bestyrelse/udvalg osv.), og har da aldrig oplevet en forening og dens frivillige i den grad blive 'overfaldet' i fuld offentlighed af en ansat i foreningen.
Kurt Rodahl Hoppe er nu åbenbart blevet bedt om ikke at kommentere yderligere, så det er ikke fair at angribe ham.
Og det er vel reelt aldrig fair at anklage ansatte for deres overordnedes dårlige ledelse.
For det er en åbenbar manglende ledelse der springer mig mest i øjnene.
Intriger, mudrede magtkampe, personlige sym- og antipatier findes og trives i alle foreninger, men at det får lov at udarte som i dette tilfælde, er jeg helt uforstående overfor, og giver jo ikke ligefrem tillid til, at DOF er det rette sted for mig at få afløb for mit engagement.
Tip moderator
Thomas Nielsen
postet: 30. april 2012 kl. 17:14  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Begge facetter af denne debat udstiller i hvert fald det åbenbare dilemma der ligger i at en forening der bygger på frivillighed samtidig driver to forretninger ved siden af. Det stiller særlige krav til adskille snot og skæg, og det er i den grad et ledelsesproblem at det ikke er sket, som Henrik har fat i.

Hvis de forskellige niveauer i ledelsen i DOF har været i tvivl om det nævnte dilemma, så burde de ikke være det længere! Mon ikke det er tid til handling?!
Tip moderator
Niels Poul Dreyer
postet: 17. maj 2012 kl. 10:13  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jeg er meget rejseinteresseret.
Jeg har en interesse i, at der er et godt udbud af rejser fra flere operatører, som giver nogle valgmuligheder. Så hvad er problemet?
Scanbird og Dof travel osv er et tilbud. Som forbruger kan man vælge, hvad man helt vil have.
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 17. maj 2012 kl. 20:23  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
DOF København bestyrelsens anbefaling ved afstemning om LNA’s forslag: Bestyrelsen anbefaler, at der stemmes nej til forslaget.

Det er jo klar tale.

Lige så klar tale (og anbefalelsesværdigt) er flg ændringsforslag fra Niels-Erik Norsker, medlem af hovedbestyrelsen.

Niels-Erik Norsker skriver flg:

Til DOF Københavns bestyrelse

Lars Nørgaard Andersens forslag er meget vidtgående men blotlægger, at DOF ikke kan undlade at sikre sig mod mistanken om inhabilitet i foreningens ledende organer og udvalg.

For at sikre DOF København mod denne mistanke, har jeg formuleret nedennævnte ændringsforslag til LNA's forslag.

Det er min vurdering, at det ikke vil have negativ betydning for fortsættelsen af DOF Travels nuværende virksomhed. Forslaget vil således ikke afskære personer, der efter dette måtte anses som inhabile, i at blive tilbudt at være turledere for DOF Travel.

Mit (Niels-Erik Nirsker)forslag:

"Det pålægges bestyrelsen at sikre, at personer, der direkte eller indirekte beskæftiger sig med konkurrerende virksomhed som ejer eller ledende medarbejder samt sådanne personers ægtefæller eller nærtstående, ikke udpeges til medlem af DOF Travel Udvalget (Ekskursionsudvalget) eller på anden vis har adgang til og indblik i driften af DOF Travel."
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 23. maj 2012 kl. 6:33  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Demokratiet har talt... Forslagene, dvs Lars Nørgaard Andersens og Niels-Erik Norskers blev nedstemt af deltagerne ved den ekstraordinære GF i KBH-afdelingen.

Endog til trods for kritiske spørgsmål, og især forkerte simple svar. Sikkert ikke bevidst - men tirsdagsvagten har bl.a. sendt henvendelser og dermed kunder til Scanbird (ikke nogen rar ting). Det er et faktum! Hvorfor og hvordan de kundehenvendelser lige præcis havnede hos Scanbird og f.eks ikke hos andre udbydere af fuglerejser er underligt (på den anden side, er det jo også sådan at verden nogen gange er skruet sammen, men det er ikke sådan at undertegnede kører sin biks, og jeg ville ikke drømme om at gøre det på den måde! Snot & skæg for sig...)

Det synes jeg er både forkert og netop at blande snot & skæg. Andre synes noget andet f.eks KBHs bestyrelse, og derfor gider jeg ikke bruge kræfter på at anfægte en forretningsgang som i bund og grund er pilrådden; og højst uheldig i foreningssammenhæng og for DOFs økonomi.

Ovenstående debat har hverken været rar eller befordrende for det gode kammeratskab blandt os fuglekiggere - både medlemmer/ikke-medlemmer af DOF, og undertegnede har ikke lyst til at kommentere yderligere.

Vi skal ud og se på fugle og det er bedre og langt mere positivt at læse om de sidste dages spændende meldinger om Hvidskæggede Terner og Ørkensanger ved Verdens Ende - og se på Ellekrager, Hærfugle, Langhalede Tornskader, Buskrørsangere, Piroler, etc, etc ude i min landsby.

Held & lykke til de involverede, og med håbet om at den rigtige og mest fair løsning med tiden giver sig selv.

Michael
Tip moderator
Troels M. Krogh
postet: 23. maj 2012 kl. 23:07  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Nåh!!!

Der er stillet to forslag, på en lovlig indkaldt ekstraordinær generalforsamling. Der blev stemt, og begge forslag blev nedstemt med et stort flertal.
Det hedder demokrati.

Venlig hilsen
Troels
Tip moderator
Niels Henrik Højbjerg
postet: 24. maj 2012 kl. 7:41  emne: Re: Stop misbrug af DOF! 
Jah!!!

kommer bl.a. til at mindes en demokratisk valgt borgmester, der fik gaver af leverandører.
Det hedder korruption og nepotisme.

og det ene udelukker ikke det andet.


vh nh
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.154 sek.
til toppen