Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Dansk Ornitologisk Forening (DOF) -> Ungdommen 1 %

Forfatter Indlæg
Nikolaj Noel Christensen
postet: 20. december 2011 kl. 2:32  emne: Ungdommen 1 % 
Hej Allesammen

Jeg bliver ofte spurgt som ungdomsmedlem, hvad man kan gøre for ungdommen i foreningen, hvor efter jeg tit svarer at en generel forbedring vil være på sin plads da den unge del DOF dybest set bliver bæret af ildsjæle.

Jeg blev derfor ligeledes glad, da jeg opdagede at DOF københavn nu har skiftet Pica-legatet for at fremme fremtidens projekter på baggrund af os unge - http://www.dofkbh.dk/nyheder/70

Her et par forslag til yderligere tiltag.

Et mere systematisk ungdomswebsite med årstal på samtlige lejre, for ligesom at vise hvor meget vi egentligt har fortaget os og vil gøre.

Flere udlandslejre måske i samarbejde med doftravel.

Nemmere økonomiske forhold på stationer? Hvorfor skal man iøvrigt være observatør? Jeg har flere gange i udlandet oplevet fotografer, som reelt kun er fotografer brug stationerne på lige fod med obser og ringmærker.

En ungdomssektion i Fugle i felten eller Fugle og natur.

Desuden undre det mig til stadighed, hvorfor ungdommen i DOFS taskforce forsat bliver kaldt eventyrer. Hvis vi skal have en reel chance for at gøre os gældne, så kaldes os da det vi er !
Så vi kan strømline systemet.

Jeg ved godt jeg har taget emnet op før, men hvis DOF overhovedet vil have en ungdom i fremtitden så kan der gøres væsentligt mere.

Mvh Nikolaj - Skribent på dofungdom.dk

Tip moderator
Søren Brinch
postet: 23. december 2011 kl. 16:39  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Kære Nikolaj

Du skal ikke blive overrasket, over den manglende respons på dit fremragende indlæg. Der er meget langt fra ide til handling mange steder, og blot det faktum at du tidligere har taget emnet op uden at det har medført noget siger alt.

Jeg synes dine foreslag er meget konstruktive og spændende, og det er særdeles opløftende nogen kan tænke så langt, at fremtidens medlemmer er forudsætningen for denne forenings fremtid. Desværre ses denne logik ikke at være udbredt, og de fleste foreninger og organisationer må over tid konstatere et stærkt vigende eksistensgrundlag der i en negativ spiral ender ét sikkert sted.

Men Nikolaj bliv ved med dine stærkt forretningsudviklende ideer - en dag skaber det ressonans, og der sker noget....

Respekt fra en der kender det rigtigt meget ;-)
/Søren

Tip moderator
Ole Friis Larsen
postet: 23. december 2011 kl. 18:44  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Hej Nikolaj

Spekuler nu ikke for meget på, at de unge i DOF's taskforce bliver kaldt eventyrere. Det er blot udtryk for, at unge medlemmer ofte netop har lyst til at rejse ud for at opleve fuglene - som du også selv efterlyser flere udlandsrejser med DOF Travel i dit indlæg - og flere muligheder for ophold på fuglestationerne. Det er lige netop det, der gør dig til 'eventyrer' frem for andre typer af fuglekiggere, der foretrækker at se på fugle i deres lokale område eller måske endda kun i haven.

Det er meget almindeligt, at man i en organisation finder frem til seks-syv typer af medlemmer, når man skal arbejde med at finde ud af, hvad foreningen skal foretage sig for at være til glæde for alle medlemmer. Ingen passer præcis på typerne, men man sikrer på den måde, at alle typer af interesser kommer i betragtning.

Det er ikke kun unge, der er 'eventyrere', men i en taksforce husker vi, at der er medlemmer, som har lyst til at rejse ud at opleve fuglene, når vi har 'eventyrere' med.

Det er altså mest af alt en kompliment for alle os, der har lyst til at rejse, at det er de unge, der bliver kaldt eventyrere, fordi undersøgelser har vist, at der netop blandt unge er forholdsvis mange, som gerne vil ud i verden, og at mange unge netop har nøjagtig de samme forventninger, som du giver udtryk for.

Vi kunne også have kaldt de unge 'eventyrere' for 'internationalt orienterede', 'vidensbegærlige' eller 'rejseglade' - det blandt andet sådan, at det skal forstås.


Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 23. december 2011 kl. 23:55  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Hej Nikolaj,

Inspireret af Sørens og Oles venlige svar...

Ja - selvfølgelig bør du have svar på din udmelding. Nu er jeg langtfra (både mentalt og geografisk) nogen kender af DOFs politik, og foreningens daglige gøren generelt, men jeg kan svare dig på hvad jeg TROR du kan forvente.

Søren er som altid en positiv venlig sjæl, med en god erfaring og indblik i hvad der driver virksomheder - heriblandt DOF.

Jeg er lidt mindre positiv - for jeg mener som udgangspunkt ikke du skal forvente en brik...

Hvis du ikke hedder Karl Smart, er god til at sælge dig selv eller er ven med beslutningstagerne... så skal du ikke forvente at der sker en BRIK.

IKKE et hak!

Du skal opstille nogle HELT konkrete og gennemarbejdede projekter og ideer. Og så skal du være god til at sælge det! Du kan nok så mange gode ideer, og projekter, men hvis du ikke formår at sælge det, sker der intet. M.a.o. skal du ikke forvente at der er nogen som bare kommer med en pose løsninger, endsige penge og smider dem på bordet. Alle kæmper med næb & kløer for et økonomisk fundament - f.eks. fuglestationerne.

Du bliver læst og forstået, men der er LANGT fra tanke til handling.

DOF er en forretning og (som jeg betragter det) prioriteret fuglebeskyttelse, og dernæst medlemmerne.

Det er efterhånden også en forening med mange tunge betydningsfulde projekter, så det er ikke sikkert at dine spørgsmål og ønsker er førsteprioriteret.

Det er ikke ubetænksomhed, mangel på venlighed eller mangel på forståelse. Jeg kunne sagtens fremmale et langt mindre flatterende billede, men det holder jeg for mig selv. Jeg er ikke DOF medlem – og det har en årsag som reelt også bunder i urgammel utilfredshed og kvajpander!

Da jeg var i din alder, var det umådeligt småt med ungdomstiltagene i foreningen. Det som vi blev tilbudt var at sidde til bords i noget lokalforeningsarbejde. Kun få af os blev regnet for noget, med mindre vi kunne udtale ”fredningskommite, miljøovervågning og linjetaksering” hurtigt ti gange efter hinanden… eller i det mindste sige noget som lød voksent & piberygende. Hvis du tillige kunne spille blokfløjte, din var var arkitekt og du kendte navnet på Jethro Tull var den hjemme. M.a.o. i firserne skete der kun noget inde i København, når de ældre ungdomsmedlemmer arrangerede lejr eller du kunne få opsnust en sjælden fugl på plads et-eller-andet-sted i DK.

Heller ikke dengang havde jeg nogle venner - i DOF.

Dagens DOF er altså kommet længere.
Der er intet umiddelbart svar på dine spørgsmål, og det skyldes antageligt at ingen kender svarene... Jeg tror ikke, at der er nogen som har en umiddelbar løsning.

Derfor TAVSHEDEN...

Som Søren helt rigtigt skriver: Fortsæt med dine ideer og positive begejstring, så sker der også noget. Lad være med at gå ind i ethvert verbalt slagsmål, og undlad alt for verden at brokke dig. Jeg taler af personlig erfaring.

Gør præcis det modsatte af hvad jeg ville gøre og sige – og husk at klappe i takt med de andre i templet!

Gå stringent til værks og lang nogle handlingsklare ideer over bordet - så kan foreningen tage stilling, vær positiv, og brok dig ikke offentligt - så tror jeg der sker ting & sager.

Jeg synes det er fint og modigt af dig, at råbe op på Netfugl. Jeg synes det er utroligt - og arrogant, at der sidder folk på vigtige poster og i vigtige udvalg i DOF som ALDRIG nogensinde har ytret et eneste pip på Netfugl. Vi har gennem årene godt nok været vidt omkring i alle former for debatter der har relation til fugle og taget nogle gevaldige høvl med alt fra sommerfuglesamlere til jægere.

Det er fint at foreningen har mange støttemedlemmer, men synes også det er grotesk og beskæmmende at der i foreningsregi sidder SÅ MANGE folk der aldrig nogensinde har ytret sig her. Er det fordi de ikke aner Netfugls eksistens? Er det fordi de er utrygge ved at lukke munden op? Eller er det blot fordi de ikke har en mening om noget som helst eller ganske simpelt: har en kikkert på kaminen som ikke er blevet luftet på dansk jord de sidste 25 år og simpelthen mangler jordforbindelse.

Ildsjæle som dig Nikolaj, er GULDKORN i foreningsregi.

Venlig hilsen

Michael
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 24. december 2011 kl. 0:37  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Hej Søren, Michael og Ole

Det er jo ganske givet inspirende læsnig, specielt dette af Michael finder jeg i alskens form interessant på godt og ondt "Ja - selvfølgelig bør du have svar på din udmelding. Nu er jeg langtfra (både mentalt og geografisk) nogen kender af DOFs politik, og foreningens daglige gøren generelt, men jeg kan svare dig på hvad jeg TROR du kan forvente"

Forstået på den måde at jeg/vi som ungdommens medlemmer ikke reelt bliver sat ind i særligt meget i reelt dof regi af for mig ukendte grunde. For vej ind i "DOF" er for mig forsat gået via selvskabte kontakter på en eller anden led lige fra lejrer over kurser osv, her kan beretningen forsætte længe...

Jeg er dog på samme måde indforstået med at der er langt fra tanke til handlingen, men skyldes dette ikke i højgrad mere at DOF er et forsat ustrukturet organ, hvor arbejde på tværs af udvalg, såvel som projekter ikke er prioteret i længden og at job udbudende ligeledes derfor er begrænsede i alle henseender.

Derudover bider jeg meget mærke i dette "Gå stringent til værks og lang nogle handlingsklare ideer over bordet - så kan foreningen tage stilling, vær positiv, og brok dig ikke offentligt - så tror jeg der sker ting & sager".

Her kan jeg afslører der bliver gået strigent, elegant og langsigtet til værks med over syv artikler i støbeskeen, tjek min forløbige her http://www.dofungdom.dk/index.php?option=com_content&ta...
Dertil kommer jævnlig blogging og forsat "bounding" til udlandet.

Mest af alt falder dette mig dog i øjnene "Jeg synes det er fint og modigt af dig, at råbe op på Netfugl. Jeg synes det er utroligt - og arrogant, at der sidder folk på vigtige poster og i vigtige udvalg i DOF som ALDRIG nogensinde har ytret et eneste pip på Netfugl. Vi har gennem årene godt nok været vidt omkring i alle former for debatter der har relation til fugle og taget nogle gevaldige høvl med alt fra sommerfuglesamlere til jægere"

For det med de "vigtige poster" har jeg selv givet specielt meget tænke tid over årene, som forsat nuværende medlem. For hvordan er det lige DOF bliver styret og af hvad og hvem?
I mine øjnene burde DOF i hvert fald styres af ildsjæle og reelt kompetentente mennesker i et bredt samarbejde over en række professioner, som det allerede ske idag.

Til Søren

Er blot at sige at jeg er oprigtigt opløftet af dit indlæg på alle leder og kanter.Det er godt at vide man ikke er den eneste optimist derude.

Til Ole

Med alt respekt for markedetsinddelingen af så kaldte mennesketyper.
Så bør man da kalde "objektet" ved sit rette navn eller retter måske oprette en helt nye gruppe i den undersøgelse, for fortjener ungdommen ikke det? Eller er forening blind for reel strømlining og nye indflydelse.

Jeg undres blot, for alle kan jo "rejse".

Mvh
Nikolaj


Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 24. december 2011 kl. 11:13  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Glædelig jul.

Jeg vil blot knytte et par enkelte kommentarer om DOF og ikke mindst om hvordan man får ting gjort/gennemført i foreningen.
Først og fremmest vil jeg sige, at jeg ikke helt forstår, hvad d'herrer Søren og Michael taler om?
Kommentarerne har en bismag af de gode gamle Netfugl-indlæg, der altid startede med ordene "Hvorfor Gør DOF ikke noget ved...".
Der har været en lang tradition for at brokke sig over DOFs arbejde. Ofte er brokkeriet kommet fra folk, som ikke selv er engageret i et eller andet DOF-arbejde og derfor måske ikke rigtig har indsigt i hvordan DOF reelt fungerer.
DOF er i ekstremt stort omfang en forening, som baserer sit virke på frivilligt arbejde. Uden frivilligt arbejde var DOF en ualmindelig sølle organisation - og det er DOF bestemt ikke!
DOF er sådan set i fremgang på en lang række områder. Der er kommet en stor medlemstilgang i de senere år og også politisk har DOF stor inbdflydelse. Alt dette kan vi faktisk takke de frivillige for. Hvis man som DOF-medlem ønsker at påvirke foreningen kan man sagtens gøre det, hvis man er villig til at gøre en indsats selv. Man kan selvfølgelig altid brokke sig her på Netfugl og klage over alle de ting, som man gerne så lavet om (jeg gør det også selv ind i mellem), men hvis man ønsker handling er det en god ide at være den der tager initiativet og ikke blot være den, der råber op. Jeg mener ikke at man skal holde sin mund, men blot lade ord og handling følges ad.
Nikolaj nævner nogle konkrete ting, som han ønsker forbedret for DOF's unge.

- Et udbygget ungdomssite
- Flere udlandslejre for unge
- Billigere ophold på Fuglestationer for unge
- En ungdomssektion i Fugle og Natur

Mht. et ungdomssite er der mig bekendt allerede et under DOF (som vist er under opbygning). Hvis man ønsker det forbedret er det nemmeste at tilbyde de implicerede sin arbejdskraft - det vil næsten altid blive modtaget med kyshånd

Mht. flere ungdomslejre ved jeg at udlandsrejser generelt er dyre og at unge generelt ikke er velhavende. Jeg vil foreslå, at man kontakter DOF-travel og diskuterer det med dem. Hvis man vil have billige udlandsrejser skal man nok have fat i en sponsor (hvilket kan blive en udfordring - men prøv!).

Mht. billigere ophold på DOF's fuglestationer ved jeg at emnet tidligere er blevet diskuteret af Fuglestationsgruppen (som består af meget fornuftige mennesker). Om der er truffet nogle beslutninger om rabat-ordninger for ungdomsmedlemmer ved jeg ikke, men jeg kan ikke forestille mig andet end at de vil være lydhøre overfor forslag.

Mht. en ungdomssektion i Fugle og Natur synes jeg ideen er aldeles glimrende - især nu hvor Pullus ikke findes mere. Personligt synes jeg man skulle satse mere på inbternettet, men hvis der findes skribenter (evt. Nikolaj selv?) til en ungdomssektion i Fugle og Natur vil redaktionsudvalget sikkert tage imod med kyshånd.

DOF er som forening hvad medlemmerne gør den til. Man kan vælge at være sur på den og melde sig ud (som Michael har valgt) eller man kan arbejde for at påvirke den i den retning man ønsker den. Det ene er ikke mere rigtigt end det andet, men det lyder altid hult når man brokker sig over noget, som man dybest set ikke selv gider at gøre en indsats for at ændre.

De bedste julehilsener

Sebastian
Tip moderator
Thorkild Lund
postet: 24. december 2011 kl. 11:19  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Nikolaj peger på et kæmpeproblem i vores forening, fraværet af unge medlemmer. Han forjener derfor al mulig ros for at komme med forslag til, hvordan vi kan gøre det mere attraktivt for unge mennesker at deltage i foreningsarbejdet.
For en generation siden herskede der en ungdomskultur i DOF. Initiativer boblede frem af sig selv, og ikke mindst kunne man her finde ind i et socialt fællesskab med udgangspunkt i interesen for sagen, som jo er det, der er kernen i enhver forening. I dag må et ungomsmedlem føle sig som Palle alene i verden, jo mere udtalt, jo længere ude han befinder sig i Udkantsdanmark.
Jeg vælger nogle gange at sige med en omskrivning af Kennedys berømte ord: Spørg ikke, hvad DOF kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for DOF. Den holder bare ikke i dette tilfælde. Her må vi i DOF afsætte midler, forkæle, følge konstruktivt op på de unge forslag som f. eks. de, der her er bragt på bane af Nikolaj. Det er ikke bare DOFs fremtid, det gælder, det gælder først og fremmest, at nogle i fremtiden tager vare på fuglelivets vilkår.
Og så til Michael. Jeg kan forstå, at du har haft nogle frustrerende oplevelser i DOF i sin tid. Nu er DOF en meget rummelig forening. Jeg tror ikke, jeg har mødt så mange individualister i sociale sammenhænge som her. Jeg behøver kun at henvise til, hvad der bliver skrevet på denne side. Se nu at blive meldt ind i DOF igen. Jeg kender dig kun fra vores tur til Centralasien for 2 år siden som den venlige og omsorgsfulde turleder, og du aftvang stor respekt ved din indsigt i fuglelivet og et engagement i det lokale fuglebeskyttelsesarbejde .
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 24. december 2011 kl. 13:28  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Hvis jeg efter mange dages tavshed fra dette medies læsere i forhold til Nikolajs fremragende indlæg, fik skubbet til en bold, var det præcist det, der var min hensigt

En larmende tavshed er ikke klædeligt for en dynamisk og kundedrevet forening.

Klædelig Jul og et vidunderligt nytår ;-)
Søren

.... og husk Nikolaj - the fight goes on....
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 24. december 2011 kl. 13:56  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Du har simpelthen redet hele julen, Søren!
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 24. december 2011 kl. 13:59  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Det kan man da vist kalde et "freudian slip". "Reddet" staves jo med to d'er ellers får det en helt anden (omend i dette tilfælde langt sjovere og givetvis mere sangærdig!) betydning!
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 24. december 2011 kl. 14:03  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Hej Sebastian

Hvad angår skribenter så kan her nævnes et par stykker Mathias Blicher ( De fleste kender ham nok bedst fra Gilbjerg, Jesper Sonne ( DOFtravel leder ), samt Jacob Rasmussen ( Ivrig naturpolitisk aktiv ) og ikke mindst undertegnet selv.

Desuden kan unge med erfaringer fra feltstationer nævnes, Mikkel Holck, Andreas Pedersen, Asger Lykkegaard og Jesper Brinkmann for nu at nævne de mest hårdt arbejdende fra den nye generation.

Jeg kan allerede se nu som følge af Sebastians indlæg, at det i mine øjne nok ville være en god ide at nedsætte et udvalg, projektgruppe eller lign med det enkele formål at fremme tilstrøming af unge til DOF.
Forstået på den måde at en række mennesker/medlemmer målrettet burde sætte sig ned udarbejde en række forslag og give dem videre til højeste instants, fremfor DOF Ungdoms nuværende teselskabslignende tilstand, hvor intet reelt sker og teen langsomt bliver kold i solen.

Jeg vender tilbage flere yderligere angående allerede nedlagte forslag, men det er trods alt jul.

Glædelig jul og forhåbentligt med et nyt lys i mørket.
Nikolaj
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 24. december 2011 kl. 14:04  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Wow næste sidste sætning floppede grovt !

Håber det kan læses ! og at alle kan følge min ide !

Noel
Tip moderator
Brian Lyngsøe Nilsson
postet: 24. december 2011 kl. 14:27  emne: Re: Ungdommen 1 % 
DOF er en dejligt forening, den giver mange gode tilbud til dens medlemmer, i forhold til hvad andre foreninger gøre. DOF har punkttællinger, caretaker-projekt, artscaretaker, en database man kan indtaste sine fugleobservationer og meget meget mere. Og snart står Atlas 3 formenligt for døren med store opgaver i vente for både unge og gamle! Der er masser at tilbud, og masser af plads til flere!

Det gælder sikkert for de fleste at komme ud af skabet og deltag mere aktivet i foreningen og dens projekter! Netop via den vej kan man også selv være med til at ændre forening i den retning man ønsker. Men da jeg var til DOF's årsmøde i marts tidligere dette år, så jeg INGEN unge, det samme glæder de mange caretaker møder jeg efterhånden har været til. Mød op og deltag i de mange tilbud DOF har og møderne er ikke nødvendigvis kun gamle kedeligt støvet sure mænd!

Som unge medlemmer af foreningen må I endeligt ikke gemme jer i DOF ungdom, det ville være synd hvis disse ildsjæle aldrig kom længere. For der er andet end årlige lejerturer og timeløn ved fuglestationerne er der ganske enkelt ikke økonomi til, desværre!

En følordning ville være guld værd for både unge og gamle, måske især af nye medlemmer, og af rygter skulle der være en sådanne på vej i 2012...

Glædeligt vintersolhverv og godt nytår!
Brian, Løgstør. o
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 24. december 2011 kl. 14:39  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Husk blot Brian det også skal gå den anden vej, altså den "gammel garde" IKKE SKAL GLEMME OS, for det ser jo netop ud som om dette er sket de seneste mange år, guder må vide hvor mange !

For lige nu kommer vi faktisk ikke længere end til netop, hvad du selv understreger "Som unge medlemmer af foreningen må I endeligt ikke gemme jer i DOF ungdom, det ville være synd hvis disse ildsjæle aldrig kom længere. For der er andet end årlige lejerturer og timeløn ved fuglestationerne er der ganske enkelt ikke økonomi til, desværre!"

For husk på at vi i dofungdom er til for skabe nye tiltage og ikke blot nødvendigvis for at være med i de allerede eksisterende, så som her igen taget fra dit eget indlæg "DOF har punkttællinger, caretaker-projekt, artscaretaker, en database man kan indtaste sine fugleobservationer og meget meget mere. Og snart står Atlas 3 formenligt for døren med store opgaver i vente for både unge og gamle! Der er masser at tilbud, og masser af plads til flere!"

Hvis der allerede er nedsat udvalg, projekt,er, følordning eller hvad end i alle ønsker at kalde det.
Så ønsker jeg øjeblikkelig deltagelse i dette med et tilbage blik på mit engagerende i DOF ungdom over de sidste par år.
Flere har sågar på stået at jeg har bæret dof ungdom, det er jeg dog nok ydmyg til at anerkende.

Noel
Tip moderator
Ole Friis Larsen
postet: 24. december 2011 kl. 14:50  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Nikolaj,

Frustration er en god ting, når bare den bliver forvandlet til en fornuftig drivkraft.

Det store problem med at gøre noget for unge i DOF er, at der er så få af dem. DOF Travel kan selvfølgelig ikke rigtig organisere en masse ture for unge, når der blot er 100 unge medlemmer, hvoraf en del er børn, som næppe vil kunne rejse alene uden voksne.

Og sådan med meget andet af det, du efterlyser for unge. Det er vanskeligt at gøre en hel masse for ganske få.

Det udvalg, som du efterlyser, er i øvrigt allerede i fuld gang med at undersøge, hvordan DOF kan og skal gøre mere for de unge medlemmer, der er, og for at få flere.

Der er rigtig mange i foreningen, som anser det for et stort problem med så få unge medlemmer, og mener, at vi skal gøre noget for at få flere.

Vi har også et ungdomsudvalg, som arrangerer ungdomslejre og rejser for unge. Det kræver virkelig meget energi og god vilje fra de unge udvalgsmedlemmer, fordi de bruger en masse tid og kræfter på aktiviteter, som kun ganske få kommer til, og det er imponerende, at de orker det.

Desuden er i hvert fald næsten alle foreningens arrangementer åbne også for unge. Det er måske ikke så sjovt at være den eneste unge på en tur med en flok gråhårede fuglefolk - men det giver i hvert fald muligheder for at få en masse erfaringer og viden fra 'de gamle', og du kan være helt sikker på, at unge er overordentlig velkomne.

For nylig havde vi en dag om sædgæs i DOF Storstrøm ved Nakskov. Vi havde en tysk foredragsholder og turleder, som måske er verdens førende ekspert i netop sædgæs og hvordan, man kender forskel på underarterne. Det var et arrangement af meget høj kvalitet, som vi også havde annonceret her på netfugl. Der kom 10 deltagere! Så der var rigelig plads til mange flere, og det havde været skønt også at se nogle unge til et arrangement i international topklasse.

Meget af det, du efterlyser findes allerede.

Du har selv skrevet på DOF Ungdoms hjemmeside. Ungdomsudvalget har også oprettet en Facebook-profil for unge. Hvis du ikke kender den, kan du finde den nu.

Meget kunne være bedre, men det er altså heller ikke så ringe endda.

I DOF er vi lidt misundelige på NABU i Tyskland, som har 70.000 unge medlemmer i ungdomsorganisationen NAJU, men der sukker de over, at det er svært at få de unge til at være med i projekter, tællinger og meget andet - så NABU har heller ikke den endelige opskrift.

Og så god jul til alle.

Ole
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 24. december 2011 kl. 15:22  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Jeg vil ikke kalde det frustration, jeg bliver faktisk irriteret over at hører det formuleret sådan.
For i så falde skal jeg da gerne falde fra og hvem skal så skabe debat på netfugl ingen af de andre nuværende ungdommer har hidtil gjort det !

Hvad angår dofungdom ved jeg ud i mærket, hvordan organisation fungerer det er ikke sjov man har/er været leder og meldt sig til at skrive på sitet.
Heraf sakset "Vi har også et ungdomsudvalg, som arrangerer ungdomslejre og rejser for unge. Det kræver virkelig meget energi og god vilje fra de unge udvalgsmedlemmer, fordi de bruger en masse tid og kræfter på aktiviteter, som kun ganske få kommer til, og det er imponerende, at de orker det".
Ja det dybt imponerende, men det er også gruden til jeg sidder her og gider argumenter op og ned ad stolper med det grå guld, for nogen skal jo gøre noget eller i hvert fald i det mindste skabe opmærksomhed omkring det.
Grunden til manglende aktivitet i dof ungdoms skyldes i højgrad studier, hvilket er mere end forståeligt.

Men nå jeg nu atter engang har gidet gribe til laptoppen, så er det jo pågrund af helt grundliggende og generelle forbedring forstået på den måde at der skal helt nye tiltag til !

Et godt eksempel er at DOF UNGDOMS folder blev revet væk på Brønshøj Bibliotek da den i sin tid lå der, men hvor er den nu?
Vi skal bruge reklame, artikler og rejser til inspiration for hvor skal skabeviljen og lysten til at se på fugle ellers komme fra?

Dertil kan det siges, at jeg aldrig før nu er blevet kontaktet af så mange kompetente "hårde" birder i foreningen som nu her tænker jeg på Sebastian, Søren og Freddy
hvorfor? Fordi det grå guld ikke kan styer hvad ungdommen vil og gøre med foreningen i fremtiden. Den er dog for nogen/nogle af allerede begyndt nu.

Det kan ligeledes godt være, at meget af det jeg efterlyser allerede eksistere. Men så vil det måske være på tide at gøre noget reelt ved problemet og skabe flere projekter på tværs af foreningen, som en rejse fusion mellem Doftravel/ungdom samt skabe en ungdoms sektion i bladet.

Ja der er mange børn i den unge del af foreningen, men hvis fugleinteressen skal leve videre så fortjener de vel også en bedre fremtid end de gamle kasser vi i sin tid kørte rundt i i dofungdom.

For mig er der faktisk intet nyt at hente i dit indlæg...
Jeg kan også med det samme sige, at jeg har langt mere respekt for feltens folk end den folk nisser som man ind i mellem som ungdomsmedlemmer synes lader til at styrer DOF og ind i mellem i visse mærkværdige retninger.

Forsat god jul herfra med dette spontane indlæg og lad os så få mere responds fra foreningen end blot Oles indlæg, som sidste gang emnet blev diskuteret uden reel forandring.

Nikolaj
Tip moderator
Thorkild Lund
postet: 24. december 2011 kl. 16:30  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Kære Nikolaj med flere

Hold nu fast i oplægget til tråden, så vi kan få nogle konstruktive forslag frem. Alt for ofte kører en debat på Netfugl af banen og ender i beskyldninger, der ikke tjener formålet.

Glædelig jul til alle fra en fra en gammel nisse.
Tip moderator
Brian Lyngsøe Nilsson
postet: 24. december 2011 kl. 17:12  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Kære Nikolaj.

Det er måske ikke så svært at "glemme" DOF ungdom, når I som jeg skrev tidligere ikke møder op til hverken møder eller deltager i de forskellige projekter der ligger under DOF. Vi vil mere end gerne have jer med, I er mere end velkommen!

Nikolaj skrev:
"Vi skal bruge reklame, artikler og rejser til inspiration for hvor skal skabeviljen og lysten til at se på fugle ellers komme fra?
Ok, jeg får ellers masser af gode ideer og masser af lyst til at se på fugle, blot ved at deltag i DOF's projekter. ;-) Så som Ole skriver: "Meget af det, du efterlyser findes allerede". Brug det! :-)
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 25. december 2011 kl. 2:30  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Et det bliver allerede brugt af dem som bekender sig tid til det, udover studier osv og det er da klart folk ikke ser os, vi er jo færre end få hvor end vi befinder os og derfor ikke desto mindre endnu vigtigere på den lange bane, samt mindre synlige over alt i landet.

Jeg kan godt mærke jeg allerede er ved at gro træt af den her debat, men troede vi stod med et kæmpe problem her ! Åbentbart ikke.

Jeg er ikke ud på mudderkast, men det synes det irriterende at møde det samme svar om og om igen.
Nemlig "Åh vi gør allerede så meget, ja men måske skulle i melde klare ud hvor hårdt i egentligt mangler os og inddrage de unge på andre måder".
Forstået på den måde at mange også interesser sig for det værdi politiske i kampen for naturen. ( den har vi jo intet af i DK, 10 % )fx.

Måske skulle man også blot melde sig ud, for lysten til at tage dette op om igen, igen er ikke ligefrem tiltagende.
Så vil jeg hellere lade foreningen gå sin stille død i møde siden man som ene mand tilsyneladende her på netfugl ikke gør nok.

Noel

Tip moderator
Ole Friis Larsen
postet: 25. december 2011 kl. 7:53  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Kære Nikolaj - og andre unge

Der er ingen grund til at give op, og du rammer måske problemet på en anden vigtig måde, når du oplever, at nogle af os bare giver dig de samme (afvisende) svar, som du har fået før.

Jeg kan nemlig ikke helt forstå, hvor du vil hen med din diskussion. Jo, jeg forstår udmærket, at du synes, der skal ske noget (mere) for unge, og at det går for langsomt, men jeg forstår ikke, at du føler dig afvist, og at du oplever DOF som tavs.

Du har fået svar fra flere medlemmer af DOF, og vi har forsøgt at være venlige og imødekommende.

Det er ikke en afvisning, når jeg skriver, at meget allerede bliver gjort og nævner nogle eksempler på, hvor det ville være skønt at møde unge i foreningen, men et forsøg på at fortælle, at vi allerede prøver at bane den vej, du efterlyser, og at du og andre unge er velkomne til at komme med din/jeres energi og være med.

Måske udtrykker vi os for 'forældreagtigt' uden at tænke over det eller uden at vide det. Jeg ved det ikke, men når jeg overhovedet bruger energi på dine indlæg, så er det, fordi det er fantastisk vigtigt for os 'gamle' at få unge ind i DOF og at få en debat med jer om, hvad I vil med foreningen.

Og så tilbage til ideerne i dit første indlæg: Du skal selvfølgelig komme med dem i DOF igen og igen, man kan ikke lave nogen som helst større forening om på nogle få uger - og slet ikke på netfugl, selv om her er gode debatter.

Det er måske svært at få DOF Travel til at lave rejser for unge, når der er så få - men ungdomsudvalget prøver i hvert fald hvert år at arrangere en billig udlandsrejse for unge - så måske kan du få mere op at stå gennem det udvalg.

Vi har lige ansat en webmedarbejder til at arbejde med sociale medier som Facebook. Prøv at henvende dig til kommunikationsafdelingen i Fuglenes Hus og se, om du kan få noget for unge på nettet ad den vej. Jeg kan ikke forestille mig, at nogen vil sige nej. Vi har også ansat en redaktør til Fugle i Felten på nettet - måske kan der også laves noget for unge der - men vær lidt tålmodig og giv det en chance for at komme i gang. Der er jo mange ting at holde styr på for overhovedet at få Fugle i Felten ud på nettet.

Vi har også i DOF en ungdomstaskforce, som har arbejdet et års tid. Selvfølgelig må DOF også respektere det udvalg og ikke bare sætte en hel masse for unge i gang, før udvalget er færdig med sit forslag om en samlet løsning. Prøv at kontakte taskforcen - det kan du også gøre ved at ringe eller skrive til DOF.

Ole

Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 25. december 2011 kl. 11:21  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Hej Nikolaj

Jeg er i tvivl nu. Er du en ildsjæl eller en forkælet snotunge?
Hvis du er det første har du min respekt. Hvis det sidste er tilfældet har jeg spildt min tid på at skrive indlæg på denne tråd.
Folk svarer dig seriøst og skriver konstruktive forslag til hvad du selv kan gøre - men det virker ikke som om du kan bruge andres ord og råd til noget. Jeg er derfor i tvivl om hvorvidt du egentlig kræver handling uden selv at vise beredvillighed til at gøre noget som helst?
Du skriver at du overvejer at melde dig ud af DOF. Den slags har jeg også truet med nogle gange. Reelt set har mine trusler om udmelding dog altid været tomme, da jeg altid har brændt for meget for fuglene til at kunne afskære mig fra den store del af dansk ornitologi, som DOF står for. Jeg tror du har det på samme måde, men hvis du er i stand til at melde dig ud er det for mig at se nok fordi du ikke er en ildsjæl alligevel.
Foreningen dør ikke af at der kun er 1% ungdomsmedlemmer, men der er alligevel ingen tvivl om, at alle folk i DOF (selv de allermest gamle og grå af slagsen!) meget gerne vil have flere unge i foreningen - sådan har det altid været og sådan vil det nok altid være.
Jeg blev selv medlem af DOF, da jeg var barn (i midten af 1980'erne) og dengang talte man også om, at foreningen manglede ungdomsmedlemmer (der var vist ret mange unge i foreningen i 60'erne og 70'erne).
Du er selv 22 og dermed stadig ung (omend ikke så ung...). Det giver dig ret til at råbe op. Det giver dig ret til at blive taget alvorligt. Det giver dig også ret til at lave fejltagelser og dumme dig for efterfølgende at bleve tilgivet. Det giver dig endda ret til at opføre dig respektløst og skubbe til parnasset. Men hvis du ikke gør andet er det jo ikke meget værd. Folk har forsøgt at råde/vejlede dig på denne tråd. Hvis du havde forventet, at folk straks ville sætte diverse initiativer i værk er du naiv. Sådan foregår det ikke - og slet ikke på Netfugl. På Netfugl kan du få folks meninger og råd, men sjældent deres arbejdskraft. Hvis du virkelig vil have noget gjort skal du selv levere en indsats. Få fat i de rigtige mennesker og snak med dem - samarbejd med dem. Find ud af hvad der skal til (ikke mindst fra din egen side) for at foreningen bliver skubbet i den retning, som du gerne vil have den.
Hvis du gør/tør/kan det har du min respekt.
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 25. december 2011 kl. 12:21  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Jeg forstår heller ikke altid hvad Sebastian taler om, men aner en gammelklog løftet pegefinger, omend det altid er ganske hyggeligt.

Ildsjæl eller snotunge - godt spørgsmål!

Jeg meldte mig ikke ud af DOF SeK - jeg undlod blot at forny mit kontingent, og hvis andre undlader det vækker det ikke min harme. Jeg støtter fuglesagen på andre måder.

Har vist tidligere og ved flere lejligheder prist DOFs arbejde - men medlemsservicemæssigt... ja, så lader de tingene stå noget tilbage - efter min mening.

Det er nu ret tydeligt at Nikolaj har gang i gryden - og prøver at skubbe (og der skal godt nok ungdommelige kræfter til for at få DOF slæden afsted). Jeg opfatter Nikolajs indlæg og debat som et konstruktivt opråb, og det kan han sagtens gøre uden blive mødt med et krav om at leve op til Sebastians respekt.

Som en Ørkenstenpikker og Ørkensanger der ofte færdes på de samme stier - som Høgesangeren og den Rødryggede Tornskade - kan også jeg nyde godt af en stensikker tilbagemelding fra SeK hver gang jeg siger DOF-ØV!

Så det skal du (Nikolaj - jeg tror Søren er færdig med at ride i julen) tage med helt oprejst pande og fortsætte dit ridt (nu vi er i terminologien)

Nikolaj - mht DOF-ungernes udlandsrejser, er I altid velkomne til at kontakte mig. Mit team og jeg vil gerne afsætte 8-10 dage til kostpris her i Kirgisistan. Udlandsrejser koster selvfølgelig mere end så meget andet, men jeg er åben for en konstruktiv dialog og det kan gøres både interessant og langt billigere end-de-aner.

Michael
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 25. december 2011 kl. 12:34  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Ole skriver: "I DOF er vi lidt misundelige på NABU i Tyskland, som har 70.000 unge medlemmer i ungdomsorganisationen NAJU, men der sukker de over, at det er svært at få de unge til at være med i projekter, tællinger og meget andet - så NABU har heller ikke den endelige opskrift."

Ja NABU er Tysklands parallel til Danmarks Naturfredningsforening.

Den misundelse kan der hurtigt gøres kål på ved at forene foreningskræfterne.

UHA!

Og så fortsat god jul til alle
Tip moderator
Stefan Stürup
postet: 25. december 2011 kl. 14:53  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Hej Nikolaj,

Jeg er glad for at se, at du har bemærket det legat vi har lavet i DOF København, det er jo lige præcis tiltænkt folk som dig, der har gode ideer omkring arbejdet i DOF. Så beskriv dine ideer og søg legatet, så skal vi nok hjælpe dig i gang, hvis der er brug for vores hjælp. Som Ole har skrevet er DOFs ungdomsmedlemmer et indsats område for DOF og jeg er sikker på, at hvis du selv er villig til at lægge et stykke arbejde i det, skal det nok blive til noget. Men som Sebastian helt korrekt skriver, så kræver deten indsats, det kommer ikke at sig selv. Hvis du er i tvivl om, hvem du skal kontakte og hvordan, så skriv til mig.

Det gode ved DOF er, at der ikke er lang vej fra ide til projekt, hvis man som frivillig får en god ide og er villige til selv at smide nogle timers frivilligt arbejde i projektet. I løbet af de sidste par år har vi set projekter som Fugleåret, Fuglepigerne, En ny lokalafdeling (DOF Nordsjælland), en lokalgruppe i Roskilde og en ny DOF strategi for de aktive medlemmer (præsenteret på seneste repræsentantskabsmøde) blive til. Alle disse projekter udspringer af gode ideer fra DOFs frivillge, hvilket viser at mulighederne er der, det kræver blot viljen til at lægge en indsats i arbejdet i DOF.

Jeg har som formand for DOF København været med til rigtigt mange projekter og møder i DOF regi, både lokalt og nationalt. Jeg har mødt mange aktive medlemmer og en af de ting, jeg ofte bemærker, er de mange dygtige og engagerede medlemmer, der er i hele landet (og blandt dem er både unge og gamle). Der bliver langt et enormt arbejde af DOFs frivillge i foreningen og det er en at DOFs helt store styrker.

Så Nickolaj, skriv eller ring, så skal vil jeg gerne hjælpe dig med at få ført dine ideer ud i verden eller guide dig til de rigtige personer i DOF, der kan hjælpe dig. Personligt kunne jeg f.eks.godt tænke mig at høre dine input til hvordan vi i DOF Travel kan lave rejser, der måske ikke er så dyre og dermed kunne tiltrække yndre medlemmer. Der er allerede rejser i DOF ungdom regi, og det vi skal tilbyde fra DOF Travel, skal selvfølgelig være noget andet.

Og til Michael, meld dig ind, mød op og se hvordan DOF fungerer i dag, måske er der sket noget siden du undlod at forny dit abonnement for år tilbage, der er altid plads til en ny frivillig i DOF:-)

Venlig hilsen og god jul,

Tip moderator
Klaus Malling Olsen
postet: 25. december 2011 kl. 17:24  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Fint og modigt at Nikolaj at starte en diskussion, der - efterhånden - har fået en del opmærksomhed og svar, samt sat gang i diskussioner.

Uden at tage stilling til hvor meget eller hvor lidt DOF gør for ungdommen (der er trods alt ungdomsudvalget), kan jeg kun opfordre mange af de meget velmotiverede,højt begavede og dybt engagerede unge til at forsøge at tage del i foreningens beslutninger ved at gøre dét, jeg (som formidlende feltbisse) aldrig selv har gjort: gå ind i Repræsentantskabet. Det er her, beslutningerne og diskussionerne pågår. En debat på en hjemmeside som Netfugl er jo at sammenligne med at sende læserbreve til de store aviser. Det kan godt være, nogle af beslutningstagerne læser dem, men den direkte konfrontation foregår andetsteds.

At man i en eller anden beregning har udregnet ungdommen til at udgøre 1%, og benævne dem "eventyrere" har nok medvirket til en vis disrespekt. Selv betragter jeg ordet "eventyrer" i den definition, Ole også antyder, som en positiv betegnelse; inkluderes der i begrebet udlængsel og rejsen må jeg selv kandidere til ungdomsmedlem.
Enhver forening bør tænke på, at selvom hovedmængden af medlemmerne er veletablerede (i konvensionel sammenhæng) og nær pensionen, uddør denne gruppe en dag - nye kræfter som unge skal altid behandles med den største alvor og den dybeste respekt. Det gælder både i felten (én af dem kunne jo være den, der er medvirkende til at forkaste en arrogant gammel han´s observationer en dag, når den unge er modnet til SU:)) og i almindelig foreningsregi. Det er altid ungdom der er fremtiden - og så de få aldrende ildsjæle, der på Neil Young-vis aldrig står stille, giver op eller stiller sig tilfreds med nydelige (bort)forklaringer fra parnasset:)

Glædelig bagjul KMO.
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 25. december 2011 kl. 19:30  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Og til Michael, meld dig ind, mød op og se hvordan DOF fungerer i dag, måske er der sket noget siden du undlod at forny dit abonnement for år tilbage, der er altid plads til en ny frivillig i DOF:-)

He! Ved tid & lejlighed engang - måske. Umiddelbart er der ikke meget en SNOtunge som mig kan bidrage med, men DOF-ungerne skal være velkomne herned; vi skal nok passe på dem - SEK kan ledsage dem, han er nemlig også velkommen, selv om han også er en sno-tunge ;)Tip moderator
Brian Lyngsøe Nilsson
postet: 25. december 2011 kl. 19:37  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Kære Nikolaj.

Du kommer ikke til at ændre DOF ved at melde dig ud! ;-)

Jeg har læst hele tråden igen, og er det du efterlyser reklame for DOF Ungdom andre steder i landet? Altså folder på de lokale biblioteker eller noget mere PR for DOF Ungdom? Jeg havde igennem længere tid samlet de DOF folder jeg tit fik når jeg fik vare igennem Naturbutikken og lagt dem ud i fugletårnet ved Vilsted Sø, hvis nok 8-10 stykker, men da jeg kom forbi igen 2 uger senere var alle DOF-folderne væk. Jeg lægger gerne nogle DOF Ungdoms folder ud i fugletårnet ved Vilsted Sø eller det lokale bibliotek, hvis det kan give de flere unge medlemmer?!
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 26. december 2011 kl. 2:22  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Til Sebastian

i så fald er jeg det første, ligesom jeg da også vil tage kontakt til Stefan i morgen.

For problemet har for mig været, hvem i alverden man skal kontakte for at have reel indflydelse. Det er nemlig på ingen måde helt let set ud fra som ungdommer eller i hvert fald ikke i mine øjne. Hmm men måske er blot mig..

Jeg forventer da på ingen måde at tingene sker "overnight", men nå man ikke ved hvem man skal kontakte så er det jo blot svært selv at gøre noget reelt ved ens ideer og herved kan man nemt komme til lyde som om man lægger det over på andres skuldere.
Hvilket dog på ingen måde har været min hensigt, selvom jeg godt det har kunne opfattes sådan.

Grunden til jeg egentligt overhovedet startet var at jeg synes de unge godt kunne have endnu bedre vilkår i DOF, selvom jeg ikke klager over de nuværende.
For mig at se er der blot en helt masse potentiale der ikke bliver brugt.

Håber det var svar nok og måske ikke kun til Sebastian.

Mvh
Nikolaj

Nikolaj
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 26. december 2011 kl. 2:28  emne: Re: Ungdommen 1 % 
og lige yderligere, til alle der vil gøre noget for ungdommen i foreningen. Så kunne det måske være en ide at tilmelde sig gruppen på facebook, så vi kan få ideer og input ud med det samme i fremtiden, så det hurtigere kan omsættes til handling samt møder.
Så som Michaels fabelagtige rejse tilbud.

Desuden giver det muligheden for alle at komme ude med os unge på for eksempel twitch, som jævntligt bliver meldt ud.

Mvh Nikolaj
Tip moderator
Thorkild Lund
postet: 26. december 2011 kl. 10:43  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Til Stefan og alle andre der møder op til generalforsmlingen i DOF København.
Sørg for at få Nikolaj valgt ind i repræsentantskabet.
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 26. december 2011 kl. 15:41  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Thorkild tak for en ualmindelig positiv responds.

Jeg må ligeledes indrømme jeg ikke har gennemlæst, samtlige indløg ligesom Brian grundet en tidligere hård retorik. Men man kan ligesådan være ærlig ikke.

På den anden side vil jeg dog gerne følge op på hvad der for mig lige nu springer i øjnene og hvilken tiltag der skal arbejdes på.

Reklame på biblioteker og lign, hvis ikke folderne er for dyrere at producer for foreningen og i længden.
Det er da i hvert fald under alle omstændigheder en enkel måde at komme ud med budskabet. Jeg skal gerne levere billederne til :).

En ungdomssektion i fugle og natur, som Sebastian påpegede ville være en aldeles glimrende ide.
Jeg tror ikke man kan forvente "stof" i sektionen hver gamg, men blot det at vi unge har mulighed for at blive hørt gennem de "voksens" blad er i sig selv et kæmpe fremskridt. Hvis ungdomsartikler af ældre dato har interesse, er jeg helt overbevist om at vi gerne finder dem tryk. Så som artikler om hvad Utterslev mose og Gribskov rummer, samt lejre og enkele turer.
Desuden har Mathias allerede skrevet flere bestemmelsesartikler til de mere enkele arter, så som rørsangere og korsnæb. Alt ligger i forvejen på sitet www.dofungdom.dk

En kommende rejsefusion med doftravel. Her har min egen ide længe været, at ungdom burde trække på de mange erfarende leder i doftravel for herved at skabe et sammenarbejde. Desuden kræver vi unge egentligt ikke så meget, blot det at se noget nyt og spændende, samt måske kombineret med nogle kulturel indslag og gerne god mad. Marks chilli corn carne med chokolade fra Christiansø er ikke helt glemt, ligesom vores fabelagtige mad oplevelser i Polen og Slovenien.
Dette gør for mig at se storbyerne oplagte som rejsemål, så som New York, Dublin og Moskva. Sidte nævnte har Jesper Sonne og undertegnet tit tænkt på kunne være en drømmerejse.

For mig er fuglestationerne det mest komplicerede, for hvad jeg tidligere har kunne forstå er DOF ikke interesserede i at lave en rabat ordning for de unge. Det kan jeg dog ud i mærket forstået siden alle bør stå på lige fod, unge som gamle. Da fuglestationerne bliver brugt jævnt af alle i et vidst omfang.

Til yderligere op summering, så er alle velkommen til at bidrage til dof ungdom enten med tilbud om twitch, turer og rejse samt blot simpelt engageret. Her vil forslå gruppen på facebook, som er blevet samlingspunkt for vores aktiviteter.
For der er kun en vej og det er frem !

Budskabet er altså, DOF er for alle og så længe der kan arbejdes på tværs så kan det kun gå fremad.

Bedste jule hilsner
Nikolaj

Tip moderator
Mathias Blicher Bjerregård
postet: 26. december 2011 kl. 17:51  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Ikke for at være nederen, men jeg har ikke skrevet nogen bestemmelsesartikler :)

Spændende tråd, har dog ikke lige noget konstruktivt at bidrage med på stående fod. Jeg siger til, hvis jeg pludselig har noget på hjerte. Jeg kan ikke helt se de store problemer - jeg tror aldrig ungdommen i birding vil uddø. Der vil altid være nogen, der fanges.

Glædelig jul :)
Mathias
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 26. december 2011 kl. 18:22  emne: Re: Ungdommen 1 % 
No offence Mathias, men er det ikke blot manglende ambition.
Alle var enig efter Slovenien lejre at vi var på vej ind i dof ungdoms "guldalder", selvom jeg godt ved du ikke var med.
Hvilket også har ført til en privat tur for mig til Italien, Slovenien og Kroatien. Dette gentages næste sommer.

Dertil kommer at tiltaget med Polen viste sig utroligt populært, hvems forslag var det? Undertegnet med det forberedende arbejde af Jørn og Rasmus samt grundlæggende reseach i et vidst omfang af alle deltager ang arter for eksempel.

Det er da klart du ikke kan se de store problemer, for alle hygger sig med det som det er nu. Problemet er blot at hvis vi vil opnå nogle udlandslejre igen og rent faktisk gør sitet mere dynamisk skal der ske noget. Det behøves ikke nødvendigvis at være hele tiden, men man kan altid etablere et større grundlag for fremtiden.

Hvor kommet dette engareret fra? Det kom som følge af Gedserlejre, som alle var enig om var den bedste socialetur nogensinde på daværende tidspunkt.

Desuden er det oplagt at arbejde på tværs af foreningen med fx doftravel, se blot hvor langt Jesper er kommet med rejser i over 25 lande, samt privat turer til syd amerika.
Det er selvfølge ikke alle der ønsker det i deres liv, men jeg synes alle burde have muligheden !.

Dertil kommer tilstrømingen af unge medlemmer til DOF den er lille, men selvfølgelig vil nogle altid drages sådan er mennesker. Men hvis vi kikke over til Sverige er strømingen jo overvældende modsat her, hvor de kan poste en lille artikel om et nyt medlem hver måned hvilket de gør.

Ungdommen vil aldrig uddø, men det betyder ikke at man ikke skal gør noget og gerne gøre noget fremad rettet.
Hvorfor tror du man har en ungdom :).

Noel
Tip moderator
Mathias Blicher Bjerregård
postet: 26. december 2011 kl. 19:20  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Det lyder fornuftigt.

Igen, dog, jeg tror ikke på det uddør. Udbyd landslejre og stationsbesøg som altid, og giv tid. Så er det fint. Jeg tror der kommer "højkonjuktur" igen på et tidspunkt. Selv hvis vi slet ikke gør noget.

I sidste ende bygger succcesen vel snarere på folks interesse, end det grundlag vi forsøger at skabe.

Mvh Mathias
Tip moderator
Andreas Bennetsen Boe
postet: 26. december 2011 kl. 19:50  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Jeg har nu fået noget på hjertet angående reklamen for dof-ungdom. Det kan godt være at succesen bygger på folks interesse, men det hjælper jo ikke hvis vi ikke er synlige for dem som har interessen. Jeg kommer aldrig på biblioteket og der er langt mellem fugletårne i min del af landet. Mine forældre er ikke fuglekiggere og derfor var jeg lang tid om at opdage dof-ungdom.
Så hvis vi virkelig vil være synlige, burde man reklammere bedre for dof-ungdom på de steder de unge befinder sig.

Jeg tænkte også på om vi ungdoms-medlemmer kunne tilbyde at tage på en små/cykel-tur ud og se på fugle i lokalområdet, når vi har tid, med dem som er interesseret, så de kunne spørge og vi kunne forklare? Så kunne vi evt. have tlf. nr. for ungdomsmedlemmer fra hver del af landet i folderen/reklammen/hvad det nu bliver til...

Jeg ved ikke hvordan det lyder for jer fra hovedstads-området, men her nede er der ingen på min alder som ved hvad DOF er, medmindre jeg har forklaret dem det.

Glædelig jul
AMBB
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 26. december 2011 kl. 20:28  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Til Andreas

Jeg synes det er et glimrende forslag og dejligt at se endnu et nyt intiativ :), sådan !.

Jeg ved blot det ikke alle der gider cykel, i hvert fald ikke mig. Fortrækker i hvert fald klart birde med begge ben på jorden ;), selvom det måske ikke for alle virker logistisk. Men synes man ser mere og grundigheden er større.

Jeg vil dog gerne tage ekstra turer i københavnsområdet, udover dem jeg kommer til tage for doftravel.

Til Mathias

Det bygger på begge dele, som amerikanerne så smukt siger det "Progress makes progress".

Du kan godt bygge på noget udlukkende ud for folks interesse, hvilket vi allerede da DOF er baseret på friviliighed.
Men pointen med en ungdom at der skal ske og skabes noget nyt. Hvis man kunne skabe et fast samarbejde med doftravel vil det være genialt, ligesom en sektion i et af bladende vil skabe generelt større opmærksomhed.

Først kommer interessen, så kommer passionen, så kommer ambitionen og så kommer viljen.

Jeg har respekt for du har det fint med alt er okay nu. Jeg synes blot det er uambitiøst og tingene kommer også et sted fra "os".
Selvom der selvfølgelig skal være plads til andre ting.

Over and out !

Noel
Tip moderator
Andreas Bennetsen Boe
postet: 26. december 2011 kl. 20:50  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Det med cyklen var bare for at komme ud til lokaliteterne, det er jo ikke alle der har kørekort ;)
selfølgelig skal man birde med begge ben på jorden.
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 26. december 2011 kl. 22:25  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Til Mathias

"Udbyd landslejre og stationsbesøg som altid, og giv tid. Så er det fint. Jeg tror der kommer "højkonjuktur" igen på et tidspunkt. Selv hvis vi slet ikke gør noget"

Problemet er blot at de krafter der udbyd udlandslejrene laver andet nu, her tænker jeg på Rasmus og Tjørnløv.

Hvornår var der iøvrigt sidst landslejre, come on !

Til Andreas

Det har du ret i og glæder mig til at møde dig i morgen tidlig.

Noel
Tip moderator
Mathias Blicher Bjerregård
postet: 27. december 2011 kl. 1:17  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Der ER blevet udbudt lejre, men manglende tilmeldinger har forhindret, at de har fundet sted. Det er trist, men så synes jeg at UngUd har gjort nok; mere kan man ikke forlange.

Mvh
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 27. december 2011 kl. 3:56  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Det er godt at se, der kom nogle reaktioner og gryden kom i kog.

Det er ligeledes også altid klogt at efterrationalisere...

Selv om både Sebastian og jeg kan fare i blækhuset tror jeg vi på bundlinien er enige om mange ting fuglene desangående.

I bund og grund er det den brændende interesse for fuglene som er det eneste og vigtigste brændstof i en ornitologisk forening. Og med en brændende interesse kommer man altid ud over stepperne og problemerne. Det er ikke aldersrelateret... og jeg har kendt og kender masser af ornitologer der som ældre og deciderede oldinge stadig har en teenagers gnist. Har man interessen fra tidlig alder brænder den aldrig ud og man har den misundelsesværdige udsigt til et langt livs oplevelser.

Sebastian har fat i en interessant ting Nikolaj! Du har jo en alder hvor du velbevares stadig er ung mange år endnu, men du er også på det aldersstadie hvor fugleinteressen ændrer karakter - også logistisk! Du taler om udlandsrejser og Andreas taler om cykelture i nærområdet.

Der er og kommer en aldersgrænse hvor fugleinteressen skifter karakter når man er junior, og det skal I som yngre medlemmer også have in mente. For mit eget vedkommende var vi også tidligt afsted til de fjerne have, men jeg erindrer også et kvantespring da vi kom i gymnasiet og snart fik kørekort. M.a.o som 20-årig er man ikke længere pullus!

Der er kommet mange gode indspark i ovenstående debat (også Sebastians), og jeg bliver glad når jeg læser Thorkilds, Brians, Stefans, Oles m.fl. positive indspark - de er alle engagerede i DOFs foreningsarbejde.

Men... stadig synes jeg det klinger hult, når der er så mange andre DOFere som ikke giver lyd.

Ja Netfugl bliver ikke læst af alle DKs fuglekiggere - måske, MEN det er edderhugme det vigtigste og største site for fuglekiggere i DK, og derfor undrer det mig, at der stadig sidder så mange ude i juledagesylten som også er i foreningen og som stadig ikke giver et eneste kvæk!

Det er stadig en gåde for mig, hvordan hulen DOF har formået at stampe 10.000+ medlemmer op, og er disse medlemmers eneste bidrag at de ønsker at støtte fuglesagen ved et medlemsskab...

Det må være en svær skude at navigere...

Nikolaj - I skal videre, og det kommer I også.

Du nævner udlandsrejserne - det er selvfølgelig vigtigt - men hvis jeg skulle pege på en ting som jeg i dag som juniormedlem ville brænde for, var det at etablere en bedre kontakt til alle de andre unge fuglekiggere riúndt omkring i Europa - og ude i den store verden. I har SÅ GODE muligheder i dag for at brede jer ud og komme i kontakt med de andre unge i verden. Der ligger en guldgrube i denne kontakt, og HVIS der bliver færre og færre yngre medlemmer rundt omkring, er det vigtigt at I holder sammen. Der kan jeres yngre fæller også sagtens være med på internet, Facebook, etc. etc.

Prøv at etablere og udvikle kontakten til jeres fæller ude i den store verden!

Hernede er der ingen unge fuglekiggere endsige ornitologiske foreninger... Det at se på fugle er i høj grad også et velfærdsfænomen - tænk at have overskud til at se på fugle. For de fleste hernede og mange mange andre steder i verden er det uforståeligt at vi render rundt og ser på fugle. Det sla du også have in mente, når I hiver fat i den store verden. Hernede etablerer de fleste giftermål (hovedparten selvvalgt) når de er i din alder...

Det er fint at I vil til udlandet, og en god ide at begynde med "nærområderne." Det er vigtigt at kende sin ornitologiske baghave inden man breder vingerne ud. Skandinavien, østeuropa, vadehavsområderne syd for den danske grænse - og selvfølgelig Danmark selv. I er naturligvis velkomne som skrevet i ovenstående til også at kontakte mig, men bid endelig også fast i nabolandende.

Andreas har også fat i en vigtig ting... De større byer, og især København er og har altid været de vigtigste samlingspunkter for ornitologerne - ganske enkelt fordi der er flere ornitologer tilstede. Det er vigtigt at I får fat I dem ude i provinsen.

Så op på hesten, og tak for en spændende debat i de stille juledage.

God vind!

Michael
Tip moderator
jens gregersen
postet: 27. december 2011 kl. 10:20  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Jeg prøver lige med et lille kvæk.

Man må håbe det bedste, at det bliver spændende for flere unge at interessere sig for fugle, så der også er en stærk garde af feltornitologer et stykke ind i fremtiden. Det er bare svært med børn og unge mennesker som aldrig får lov til at kede sig. At slå sig lige netop på fugle er i hård konkurrence med meget mere andet lettere tilgængeligt. Eller er det?
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 27. december 2011 kl. 11:18  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Der er godt nok travl ved håndvasken og forklaringsmotoren ;-)

Jeg er meget enig med Jens i ovenstående. Hvis DOF skal forstå sin rolle i relation til ungdommen her i vadestedert mellem 2011 og 2012, er det nødvendigt at tænke ud af boksen, og i det mindste agere innovativt.

At fortælle de unge mennesker, at de skal gå efter at mingle med nogle aktive i en lokalafdeling eller andre kulturartefakter i DOF, det svarer præcist til, når jeg som Far til Peter på 13 år siger, at jeg simpelthen ikke forstår hvorfor han sidder med sine venner i en sofa og på under ½ meters afstand sms´er til hinanden....

De unge skal tages på egne præmisser, hvilket er enhver virksomhed og organisations største brøler... Der tales ned til de ungeog andre kunder. De har ikke brug for flere klovne der i storcentre leger onkel naturhygge. Den indsats har jeg stor respekt for, men det er niveauet før de bliver opsøgende overfor relationer og fugle.

Hvis de unge efterspørger ungdomsture til Bosphorus eller Eilat, så giv dem det,og hvis de vil have gratis overnatninger på vores fuglestationer så giv dem det. Gode oplevelser deles med andre og trækker flere til... Sådan kom jeg selv ind i ornitologiens verden.

Når jeg sammen med Martin Thorborg underviser fremtidens iværksættere har vi ét godt råd.... Giv potentielle kunder dit produkt gratis første gang - næste gang skal de nok betale for det (det hedder rockermodellen)

DOF skal forstå at tiltrække flere unge - men på de unges præmisser og ikke selvforståede og ritualiserede forestillinger om, hvad andre ønsker.

Det hedder markedsføring og kundeforståelse, og det lyder helt sikkert rigtigt grimt og borgerligt, men det er vejen til overlevelse og forretningsudvikling.
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 27. december 2011 kl. 11:38  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Jeg ved ikke om der er gang i håndvasken eller andet, men i virkeligheden så er det jo ikke hverken Michael W., Søren,Sebastian,jeg, Jens, Morten eller andre gamle tosser der skal have en mening om hvad næste generation vil have eller ønsker, det er jo dem selv som må have den mening, og så må de jo lægge den frem i rette forum. Indtil videre er der i denne tråd jo kun 3 unge der har udtrykt sig.
At lade sig vælge til repræsentantskabet er en vej siger nogen, måske, men hvis nu man er 16 år og ikke er meget for at gå på en talerstol overfor mange mennesker, så får man jo ikke synspunktet igennem.
Jeg vil da foreslå at en gruppe af jer unge derude, sætter jer sammen og sætter et manifest op over hvad det er som I godt kunne tænke jer, send det ud på netfugl og send det til DOF´s hovedbestyrelse så må man da gå ud fra at det tages ad notam og at der sker noget.
Personligt tror jeg at det bliver alt for tung at skulle over repræsentantskab osv.
Uanset hvad så er det altså ikke os gamle der skal sætte dagsordenen, det er jer selv, og så må det være op til DOF at tilgodese de medlemmer der skal forme fremtiden.
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 27. december 2011 kl. 11:53  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Søren - du ved jo godt at ovenstående tråd udvikler sig konstant og er et flow... men det er da dejligt håndgribeligt at tale om håndvask og forklaringsmotor - jeg ved blot ikke helt præcist hvad du hentyder til.

I ovenstående forsøges der NETOP at fremmale noget innovativt og ageren på Nikolajs opråb.

Jeg forstår nemlig heller ikke hvorfor Peter på 13 smser til sine venner på 1/2 meters afstand - i det hele taget forstår jeg ikke helt hvad du mener med:

"At fortælle de unge mennesker, at de skal gå efter at mingle med nogle aktive i en lokalafdeling eller andre kulturartefakter i DOF, det svarer præcist til, når jeg som Far til Peter på 13 år siger, at jeg simpelthen ikke forstår hvorfor han sidder med sine venner i en sofa og på under ½ meters afstand sms´er til hinanden...."

Forklar gerne og venligst!

jeg ser heller ikke nogen steder at der tales NED til de unge - Nikolaj skriver vel her NETOP for at høre andres mening. Og at det er en brøler at tage de unge på deres egne præmisser - er velsagtens en svipser eller hvad mener du egentlig?

Det er altid godt at rådgive og komme med et generøst håndsving: "Hvis de unge efterspørger ungdomsture til Bosphorus eller Eilat, så giv dem det,og hvis de vil have gratis overnatninger på vores fuglestationer så giv dem det."

MEN fortæl lige os andre hvordan du reelt vil finansiere det... Eller mener du det er mangel på velvilje fra DOF?

Når I underviser iværksættere er der andre gode råd, f.eks at sætte tæring efter næring, osv osv og hvis en rådgiver for år tilbage havde sagt til mig: "Giv potentielle kunder dit produkt gratis første gang - næste gang skal de nok betale for det (det hedder rockermodellen." Det afhænger sgu da af iværksætterens produkt og kan ikke blot tages ud af luften, eller hur?

Vi er helt enige om at DOF burde gå lidt mere serviceminded til værks for medlemmerne - andre har en anden opfattelse - men i det mindste... tal dog dansk og kom med noget helt enkelt KONKRET!

Venlig hilsen

Michael
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 27. december 2011 kl. 12:01  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Og det bliver således min sidste kommentar i endnu en lang tråd. Det er velment fra min side, men det kan også blive for tungt og tidsrøvende.

Jeg tror det er tydeligt hvad jeg mener, og hvis nogen ønsker en uddybning eller kommentar er de velkomne til at kontakte mig.

Tak for nu!

Michael
Tip moderator
Mette Lauritzen
postet: 27. december 2011 kl. 13:02  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Som Jens ganske rigtigt skriver ovenfor, er vi i hård konkurrence med mange andre og måske mere let-tilgængelige aktiviteter.

DN offentliggjorde i 2009 en undersøgelse der viste, at børn og unge i dag bruger halv så meget tid i naturen som deres bedsteforældre gjorde. I stedet bruger børnene tiden på tv, radio, computer, video og læsning.
Desuden går 83 % til sport og bruger i gennemsnit 3 timer om ugen på det. Der er altså ikke meget tid til at se på fugle i det regnestykke.

Forældrene er bevidste om, at det er sundt for børn og unge at komme ud i naturen, men ifølge undersøgelsen har de simpelthen for travlt og arbejder for meget til at prioritere det at komme udenfor sammen med børnene. (Hvis nogen er interesserede i at se undersøgelsen, kan den
findes her: http://dn.dk/Default.aspx?ID=23434 ).

Betyder det så, at vi bare skal give op fordi vi ikke kan kæmpe mod en samfundstendens? Det synes jeg bestemt ikke.
Jeg vil kommentere på nogle enkelte af de ting der allerede er blevet nævnt i tråden:

1: En fast ungdomssektion i et af DOF´s blade, synes jeg er en rigtig god ide. Det kræver dog at nogen har lyst til at være skribenter. Som det fremgår af tråden er unge fuglefolk meget forskellige. Jeg tror derfor at det er vigtigt at indholdet bliver diverst og appellerer bredt så det ikke kun bliver rejsereportager. Portrætter af ungdomsmedlemmer og reportager fra ungdomsture kunne også være en mulighed.

2: Ole nævner ovenfor, at der er ansat en webmedarbejder og det er jo oplagt at få lavet noget reklame for DOF-Ungdom igennem DOF´s hjemmeside. Som det er nu, er det ikke umiddelbart synligt på forsiden, at der også er noget der hedder DOF-Ungdom.

3: Jeg synes bestemt det er dejligt at se, at I selv er på banen med nogle ting som I gerne vil lave. DOF bygger jo i bund og grund på frivilligt arbejde. Det er måske også en af grundene til, at det kan føles tungt at få ting sat i gang i DOF – i bund og grund kræver det jo, at nogen vil bruge deres fritid på at realisere de ideer der kommer frem. Derfor tror jeg på, at det er vigtigt at man selv yder en indsats, hvis man vil have noget gennemført. Det har jeg kun positive erfaringer med, og i bund og grund handler det jo om at kunne påvirke foreningen indefra. Nikolaj, du har jo fået foden indenfor hos DOF-Travel. Det er da alle tiders mulighed. Og for ikke så længe siden søgte DOF-København efter både lokalbestyrelsesmedlemmer og medlemmer til repræsentantskabet gennem deres hjemmeside, så det er altså til at få indflydelse den vej igennem hvis man da har lyst til det.

4: DOF har nedsat en ungdoms-taskforce der gør et rigtigt grundigt stykke arbejde. DOF-Ungdom er også repræsenteret i den, så I bliver hørt. Jeg glæder mig meget til at se hvad der kommer ud af det arbejde, og jeg giver Ole ret i, at vi skal se hvad de anbefaler før vi laver store ændringer. Ellers kan det nemt føles som spildte kræfter, og der vil være ærgerligt.

Til sidst et lille opråb til vores ungdomsmedlemmer: Sørg for at støtte de arrangementer der bliver afholdt. Som Mathias skriver, så har der været udbudt ungdomslejre der måtte aflyses på grund af manglende tilmeldinger, og det er rigtigt ærgerligt, både for vores ungdomsmedlemmer, men også for dem der ligger tid og energi i at planlægge det. Så støt op om de arrangementer der er, så de fortsat bliver afholdt.
Tip moderator
René Worup Rørbæk
postet: 27. december 2011 kl. 13:20  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Andreas har fat i noget, jeg tror ikke at udlægge foldere på biblioteker vil gøre en forskel, men derimod hvis man fik nogen personer/foldere ud på skoler eller noget i den dur. Så vil man kunne få flere unge til at få øjne op for interessen.

Jeg var jo pesonligt selv heldig at jeg blev ringet op af Thorkild Lund og spurgt om jeg ikke ville med ud i DOF og høre et foredrag, hvis Thorkild ikke havde haft ringet til mig, så tror jeg ikke at jeg ville have kigget på fugle idag.

Ligesom Andreas skrev tror jeg det vil være skidegodt hvis der kunne blive lavet små ture ud til nogle fine lokale lokaliteter.

Mvh René
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 27. december 2011 kl. 14:39  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Kære Michael og andre - Jeg skal gerne forklare mig:

1. Som Nikolaj selv antyder i sit oplæg - DOF har en rekrutteringsudfordring; Nikolaj skriver: Jeg ved godt jeg har taget emnet op før, men hvis DOF overhovedet vil have en ungdom i fremtitden så kan der gøres væsentligt mere.
Ovenstående er det oplæg vi skal anskue verden fra.

2. Du beder mig om at forklare - "At fortælle de unge mennesker, at de skal gå efter at mingle med nogle aktive i en lokalafdeling eller andre kulturartefakter i DOF, det svarer præcist til, når jeg som Far til Peter på 13 år siger, at jeg simpelthen ikke forstår hvorfor han sidder med sine venner i en sofa og på under ½ meters afstand sms´er til hinanden...." Mit budskab er - det er på de unges præmisser vi skal møde dem, og at prøve at overføre vores verdensbillede til deres er i bedste fald meningsløst!

3. Overordnet er mit budskab - og det var egentlig min anledning til at gå ind og kommentere Nikolajs oplæg - at vi skal lytte til de unge; ligesom DOF - og alle andre kundefinancierede organisationer - skal være mere lyttende overfor dem der betaler festen

4. Freddy - jeg foregriber ikke at ville bestemme - endsige forstå hvad de unges ønsker er. Mit budskab er og var, at DOF skal lytte til fremtidens medlemmer og på den måde forstå, hvad de ønsker og vil med DOF og deres fugleinteresse. DOF skal se alle aktiviteter som en investering i en bæredygtig og sund fremtidig medlemsorganisation. Mine og Martins råd til i år 200 iværksættere er uanset branche og baggrund - giv dig selv 100% for dine fremtidige kunder, og bliv ved med at lytte til dem og den feedback de gerne videregiver...

5. Dette bliver også mit sidste indlæg; med eget firma og ansat kan jeg ikke bruge min tid på ufinancierede aktiviteter og da slet ikke i konstruktioner der ikke evner refleksioner over egne indsatser, uden at skulle nedgøre andre og komplementære meninger. Måske er manglende udsyn og en lille gruppes "vi alene vide attitude" den største udfording for DOF i et moderne vidensamfund, hvor de fleste efterhånden har et højt uddannelsesniveau. Hvis DOF og Netfugl ikke giver plads til mangfoldighed i meninger og måder at se på fugle på, så er begyndelsen til enden startet....

The fight goes on Nikolaj ;-) Søren
Godt nytår til alle

PS. Sebastian - det var ikke for at redde eller rede DIN jul. Sagen handler om Nikolaj og andre engageredes ønsker til en forening, der skal understøtte deres fugleinteresse. ;-)
Tip moderator
Marco Brodde
postet: 27. december 2011 kl. 16:04  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Kære Nikolaj

Hermed lidt respons på dit indlæg, som du helt rimeligt efterspørger. Jeg vil ikke her kommentere på de konkrete forslag, der er fremkommet på tråden, men opfordre dig til at gå et skridt videre med din vigtige sag, som vi er mange, der er optagede af. Der er dog nogle vinkler på denne tråd, som jeg synes, samtidig fortjener en kommentar.

Jeg enig i, at det ville klæde de beslutningsdygtige i DOF ind i mellem at vise flaget på Netfugl. Om ikke andet, så ved at sige ”tak for opråbet”, hvis et indlæg omhandler overordnede foreningsforhold. Ligesom det ville klæde repræsentantskabet, at unge feltfolk deltog som før i tiden, ville det fremme dialogen i DOF, hvis foreningens ledende skikkelser viste sig lidt mere på Netfugl. Man skal dog også have forståelse for, at der er en grænse for, hvor meget man som f.eks. HB-medlem kan/bør blande sig i de spontane debatter på nettet. Man taler jo i disse tilfælde på vegne af en større bestyrelse, hvilket ikke altid er foreneligt med måske ilter deltagelse i en offentlig debat.

Det er ikke længe siden, at repræsentantskabsmøderne var prægede af de unge feltfolk, der ”nede bag fra i salen” skabte røre og reel udvikling i DOF. Foreningen havde ikke været, hvor den er i dag uden dette pust (til tider af stormstyrke) fra næste generation. Repræsentantskabet er stadig foreningens øverste myndighed, så det er ”her det sker”. Der er dog masser af muligheder for at søge indflydelse, og timingen for dine input til unge-arbejdet er god, da HB jo netop nu har afsat tid og ressourcer til en stærkere indsats.
Unge-Taskforcen arbejder et halvt år endnu, og så skal initiativerne igangsættes. Vi forsøger både at tænke innovativt og "ud af boksen", samtidig med at vi er tro mod, hvad man kunne kalde dofs ånd.

Vi fik allerede fra starten en stribe henvendelser fra unge og ældre dofere med idéer. De er alle blevet diskuteret og behandlet grundigt, og indgår i en eller anden form i enten den korte eller langvarige strategi. Det er nu engang sådan, at input og idéer, der fremsendes officielt, behandles inden og foran ellers nok så gode betragtninger i cyberspace. Jeg tror de fleste engagerede dofere holder sig orienterede på Netfugl, og jeg er personligt glad for at kunne følge med i debatterne. Men vil man noget, skal man bruge foreningens tillidsfolk og organer. Grib knoglen eller skriv en mail. Steffan Stürup er allerede, via denne tråd, på banen i forhold til DOF Københavns konkrete arbejde. Fedt! Og vi er mange, der står på spring for at tage imod idéer og forslag. Vi arbejder alle frivilligt for den samme forening, og DOF er stadig i høj grad en græsrodsorganisation, hvor man kan søge indflydelse og blive hørt. Man kan melde sig ind og ud alt efter temperament, men man opnår selvfølgelig kun indflydelse ved at melde sig (ind) på banen. Det starter måske med en holdningsytring i det offentlige rum. Det er en god og vigtig mulighed at have, og man bliver som regel hørt/læst. Men debatten på nettet har sine begrænsninger…

Nikolaj, send meget gerne dine forslag og tanker til taskforcen. Sæt dig eventuelt sammen med en (mindre) gruppe af andre, der brænder for sagen. En forudgående brainstorm/diskussion af et emne kvalificerer jo ofte forslagene. Send stort og småt til Tine Stampe i Fuglenes Hus, der er sekretær for taskforcen. Så lover jeg dig, at dine input havner på det rigtige bord og vil blive taget endda meget seriøse. Vi vil blive glade.

PS: Vi har i taskforcen erkendt, at ikke alle medlemmer er ens. Surprise, surprise:-). Heller ikke unge. DOF har for længst delt medlemsskaren op i forskellige segmenter. Ikke for, at sætte folk i bås, men for bedre at kunne skabe målrettede tilbud til ”den enkelte”. Dette har været stærkt medvirkende til, at DOF i dag ikke blot tegnes af én type (primært skæggede) medlemmer, men favner langt bredere. ”Eventyrerne” er altså blot en titel til intern brug, så vi ved hvilken medlemstyper, vi taler om, når vi udvikler tilbud til de ældre unge, der bl.a. efterspørger oplevelser udenfor landets grænser. Heldigvis overlapper typerne, og de fleste af os er både mikrobirdere, eventyrere, hitjægere, caretakere og naturbeskyttere. Måske på forskellige tidspunkter, og det er netop pointen. Dette er netop styrken i DOF. Nu vil jeg gå ud at tælle overnattende hætte- og stormmåger. Og hvem ved? Måske sidder der en SU-art, der ude!

Med håbet om en fortsat spændende dialog om udviklingen af DOF.

De bedste nytårshilsner

Marco Brodde
Næstformand i DOF og medlem af Unge-Taskforcen.
Tip moderator
Henning Rose Sørensen
postet: 27. december 2011 kl. 16:50  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Lige et lille pip. Tænkte på om det kunne være en ide om hver lokalafdeling havde en ungdomskonsulent. Han/hun kunne så hive lidt fat i de unge og forsøge at få dem til at holde fast i fuglene, selv om det ind imellem kan være lidt træg.
Mvh Henning R. Sørensen
Tip moderator
Thorkild Lund
postet: 27. december 2011 kl. 17:53  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Hermed en opfordring til alle lokalafelinger om at tage ungdomstiltag på som et punkt på førstkommende bestyrelsesmøde. Og inviter gerne et par unge mennesker til at deltage i punktet.
Tip moderator
Hans Henrik Larsen
postet: 27. december 2011 kl. 18:26  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Det bliver vist rigtigt nemt heroppe i det Nordjydske hvad Thorkild.
Der skal kun en mere med til bords ;-)

Tip moderator
Flemming Salomonsen
postet: 27. december 2011 kl. 22:32  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Super god tråd taget op af Nikolaj..
Utroligt så mange hits en tråd får når der er kritik af DOF. hmmmm...
DOF har - ligesom så mange andre "fritidsklubber" et problem med at fange de unge.. JO men skal man stille sig ned til Brugsen med teksten "Get it here.." .?? Næ der er stor konkurrence PC, spil,fester,sprut og bla bla bla..

Alle foreninger har da samme problemstilling.
Når det så er sagt så er der som nævnt herover tidl. travlt ved håndvasken - den garvede elite i DOF har travlt andensteds og glimre ved sit fravær i disse debatter uagtet det faktum at de faktisk er med på en lytter..

Rigtigt eller forkert så syntes jeg skam at det er en prisværdigt tråd Nikolaj her frembringer - også selvom han skulle være en snotunge ( nøj det skulle lige være mig som kom med den der... goodbye profil...) eller måske bare et DOF medlem som vil have noget for "value for money"..

Giv den gas Nikolaj - der er ikke mange som tager dig seriøs men fortsæt alligevel.Du skal ikke følge udviklingen men lede den...

Fl.
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 27. december 2011 kl. 23:00  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Hej allesammen

Netop vendt hjem fra nonnestenpikker med tråden i tankerne, da den kort blev tjekket ud på vej fra androiden og antallet af svar var overvældende, ligesom frygten for negative svar/mudderkast.

Så det er jo skønt at se at der nu virkelig vil blive gjort noget for ungdommen, som Klaus og jeg så tit har snakket om de sidste par år under snart mange twitch.
For jeg kan med det samme sige, det ville være sidste gang jeg ville tage emnet op. Hvis ikke der begyndte at ske alvorlig tiltag og seriøse overvejelse om DOFS fremtid nu !.

Jeg ved faktisk ikke på nuværende tidspunkt, hvor jeg selv kommer til at ende i alt dette.
Men hvis jeg selv skulle vælge så blot idemand for manglende på kreativitet og en mere fremad rettet profile i DOF er stor.

For som Flemming nu så venligt har understreget med "Rigtigt eller forkert så syntes jeg skam at det er en prisværdigt tråd Nikolaj her frembringer - også selvom han skulle være en snotunge ( nøj det skulle lige være mig som kom med den der... goodbye profil...) eller måske bare et DOF medlem som vil have noget for "value for money"

For tråden blev dybest set startet på at jeg gerne have mere "Value for money", for selvom om DOF er en forening så skal maskineriet også kører strømlinet rundt i alle led samt ikke mindst en blændende passion for at gøre en reel forskel både for dem allerede gør et stykke arbejde i DOF og dem der kommer til det.

Jeg er ikke sikker på, hvor meget repræsentskabet og udvalgene vil passe mig, for dybest set ligger min passion for fugle begraveret i fotografering og begavelsen ved at skrive.

På den anden side vil jeg dog gerne engagere mig, så meget i det der er ønsket med et stort håb om ikke at støde ind i formeget gammelmands konservatisme eller negativisme for synes egentligt jeg har bæret flammende længe nok.

For i så fald vil det være hårdt at være ene unge mand og det tiltaler mig bestemt ikke !

Så "Taget or leave it"

Hvis i ønsker mit engagement med en positive stilling, så er jeg frisk ellers så dybest nej. Selvom jeg gerne tager alle de kampe der skal tages, hvilket denne tråd vidst afspejler med alt rigelighed i hvert fald set med mine øjne.

Bedste julehilsner
Nikolaj
Tip moderator
Nikolaj Noel Christensen
postet: 27. december 2011 kl. 23:51  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Til Henning

Jeg synes det er en super ide, som jeg vil medtage i mit dokument til taskforcen.

Det er jeg forøvrigt lige begyndt på !
Tip moderator
Hans Schou Frederiksen
postet: 29. december 2011 kl. 19:31  emne: Re: Ungdommen 1 % 
Hej Nikolaj

Jeg havde skrevet et længere indlæg i debatten, men da jeg trykkede send, forsvandt hele møllen, og jeg var logget af...

Nå, men essensen af det skrevne var, at du hermed er inviteret til førstkomne forsamling i te-selskabet. Officiel invitation og dagsorden følger så snart disse foreligger.

Jeg havde også skrevet noget ala, at i UngUd har du hænderne i dejen, samtidig med at du har mulighed for at få foreningens beslutningstagere i tale. Man skal dog være parat til at lægge en del tid og kræfter i et stykke arbejde, der berører ganske få, og endda somme tider må aflyses grundet manglende tilslutning.

Dernæst gav jeg et mindre referat af den sidst afholdte ungdomslejr, som fandt sted i Kristi Himmelfartsferien 2010 på Møn, og talte fire deltagere. Fed lejr, der tændte en lille flamme af håb i mig.

Som gammel nar på snart 30, med to børn og foderbræt, sluttede jeg med noget i retning af, at DOF er den forening man selv er med til at gøre den til (har andre vist skrevet før mig), og at foreningsarbejdet kræver, at man er villig til at følge tingene til dørs, og tage det lange seje træk, frem for at smide om sig med luftkasteller. Her gælder det om at udpege sig det man brænder for, ellers drukner man i engagementet.
Man har vel fået de første grå hår på issen, og føler sig dermed berettiget til at komme med gode råd på rejsen ;)

De bedste nytårshilsner

Hans Schou Frederiksen, formand for teselskabet aka UngUd (som i øvrigt tæller fire reelle medlemmer)
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.281 sek.
til toppen