Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Dansk Ornitologisk Forening (DOF) -> Prisstigning

Forfatter Indlæg
Rasmus Strack
postet: 26. marts 2011 kl. 20:38  emne: Prisstigning  
Prisstigning for overnatning på Fuglestationerne

Som feltornitologernes officielle talerør vil FELTUD gerne gøre opmærksom på en i vores øjne problematisk beslutning fra Fuglestationsudvalget (FSU).
Det er blevet besluttet at hæve priserne for overnatning på A-fuglestationerne fra 100 kr til 150 kr pr nat. For få år siden var prisen 50 kr pr nat. Stigningen vil ramme kernebrugergruppen af besøgende, der ofte er unge mennesker, der ikke har råd til at leje sommerhus eller lignende. Der er overvejende sandsynlighed for at størstedelen for fremtiden vil afholde sig fra overnatninger på DOFs fuglestationer, og derved vil tiltaget betyde faldende indtægter for de i forvejen pressede fuglestationer. Herved kan det også blive sværere at tiltrække nye til stationsarbejdet. Faciliteterne på fuglestationerne står efter vores vurdering desuden ikke mål med en pris på 150 kr. På Blåvand får man f.eks. blot en madras i en fælles sovesal, og dette skal ikke medlemmer så betale 300 kroner for.
Vi er blevet bekendt med, at såvel stationspersonale som feltornitologer er bekymrede over konsekvenserne af den planlagte prisstiging. Vi vil derfor advare FSU mod at gennemføre beslutningen og beder om, at FSU fremkommer med argumenterne for denne.

Mvh
FELTUD
Tip moderator
Rasmus Strack
postet: 28. marts 2011 kl. 16:40  emne: Re: Prisstigning  
Hej Alle,

jeg personligt syntes det er lidt underligt at flere FELTUD-medlemmer blev kontaktet af vrede fuglestationsbrugere i weekenden, for at FELTUD skulle komme med en udtagelse omkring dette emne, når de ikke skriver på denne tråd.

Jeg tror ikke at FELTUDs udtagelse alene gør det store, men hvis flere af jeg brugere der ude skriver lidt, er det da muligt.

Med venlig hilsen

Rasmus Strack
Tip moderator
Andreas Bruun Kristensen
postet: 28. marts 2011 kl. 17:55  emne: Re: Prisstigning  
Vedr. prisstigning for overnatning på fuglestationer

I dette forår mangler, så vidt jeg ved, både Skagen- og Blåvand Fuglestation observatører og ringmærkere. Det er svært at skaffe personale

Det er ofte yngre fuglekiggere, der arbejder på stationerne. Og for at der, også i fremtiden, er unge, der gerne vil på fuglestation, er det vigtigt, at de får føling med stationerne og besøger stationerne. Især, når de starter med at se fugle - ofte, når de er mellem 10 og 20 år.

Jeg havde (og har stadig!) stor glæde ved at besøge fuglestationerne, især Blåvand. Men også Gedser inden for de seneste ca. ti år.

For disse unge, mener jeg, at prisen på 150 kroner er for høj. Så jeg foreslår, at unge (op til 25?) ikke skal betale så meget for overnatning. Måske 75 kroner.

Ellers ender vi med, at stationerne må lukke pga. manglende personale.
Tip moderator
Morten Kofoed-Hansen
postet: 28. marts 2011 kl. 19:43  emne: Re: Prisstigning  
Jeg synes også, at det er en dybt problematisk beslutning. Jeg er selv en ivrig bruger af fuglestationerne, og er glad for at de penge jeg lægger går til et godt formål. Men 150 kr?....det er fanme meget for en madras på et gulv (og især for de mindre bemidlede). Jeg vil for fremtiden ikke benytte mig af det tidligere så glimrende tilbud, da pris og standart ikke længere hænger sammen og jeg ved, at mange af mine fugle-kolleger har det lige sådan. Og det er sgu synd for fuglestationerne, der gerne vil have overnattende gæster.
DESUDEN får observatørerne, samt de gæster, der vælger agere som midlertidige observatører, en ekstra klods om foden, da optællingerne for fremtiden skal ske i 15-minutters-intervaller fremfor de nuværende 30. Det vil betyde en fordobling af arbejdsbyrden mht, at indtaste observationer i DOFbasen, samt en mere stressende proces omkring selve noteringsarbejdet. Dette kan i forvejen være nærmest umuligt at administrere på dage med mange trækkende fugle.

Jeg vil meget gerne høre de ansvarliges argumenter for disse beslutninger, der mest af alt virker som led i en besynderlig afskaf-fuglestationerne-kampagne.

mvh MKH
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 28. marts 2011 kl. 20:00  emne: Re: Prisstigning  
150 kroner lyder ikke særlig dyrt i mine ører. Og jeg synes faktisk heller ikke det er så dårligt at bo på Blåvand Fuglestation som det antydes i indlæggene ovenfor. Beliggenheden er god, der er bad og toiletter (ikke så moderne, bevares!), aldeles funktionelt køkken, fjernsyn og sågar ofte nogle ligesindede at hygge sig med.
Ret beset har jeg det fint med at betale 150 kr. pr. overnatning og jeg har svært ved at forestille mig noget billigere sted i umiddelbar nærhed (er der overhovedet nogen?).
At prisen desuden er med til at sikre stationens beståen og forskønnelse er vel blot yderligere argument for at spæde lidt til i stationens slunkne kasse.
Jeg synes dog, at Andreas har en god pointe i forhold til evt. unge ornitspirer, som ønsker at besøge stationen. Det virker bestemt fornuftigt at give en form for rabat til dem, som i sidste ende gerne skulle bidrage til at holde stationen i sving i de næste mange år.

Tip moderator
Morten Kofoed-Hansen
postet: 28. marts 2011 kl. 20:16  emne: Re: Prisstigning  
Hej SeK.
Tag fire mand afsted til Blåvand i uge 41. Du kan få et sommerhus for under 3000 kr eller en madras på en gulv for 7 X 4 X 150 kr =4200 kr - vælg selv. Det er lidt karrikeret, men overdrivelse fremmer forståelsen.
Og nu kan du vel næppe klassificeres som mindre bemidlet, så det kan måske også være svært at sætte sig ind i problemstillingen ?
Det er NETOP for, at sikre stationernes beståen og forskønnelse, at der råbes vagt i gevær. Jeg har ikke noget problem med at smide 150 kr - men jeg er bange for, at andre ikke har det lige sådan. Derfor vil jeg af princip ikke støtte op om tiltaget.
Og ABKs ide er da glimrende, men der er bare en del "unge" mennesker over 25, der heller ikke har så meget på kistebunden som dig. Og omvendt er der sikkert også unge mennesker under 25, hvis velbestaltede forældre gerne vil betale for deres ophold om det koster 75 eller 150 kr.Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 28. marts 2011 kl. 21:45  emne: Re: Prisstigning  
Hej Morten

Når jeg en sjælden gang i mellem klatrer ned fra min velspækkede tegnebog for at se, hvad I fattigrøve render og fordriver livet med, så...
Spøg til side!
Min velstand er rigeligt overdrevet og står desværre ingenlunde mål med mit bedårende ydre. Men bortset fra det har du ret. Man kan overnatte billigere i Blåvand, hvis man arrangerer det rigtigt og alting flasker sig.

Blåvand Fuglestation startede i 60'erne som noget der vist bedst kunne sammenlignes med et skur. Siden er det blevet forbedret betragteligt og der købes jævnligt fine ting og sager til stedets forbedring og forskønnelse. Hvis ikke brugerne skulle være med til at afholde disse udgifter, hvem skal egentlig så? Er det den gamle sang med "hvorfor betaler DOF ikke for..." som skal på banen eller har I et alternativ?
Jeg selv kan foreløbig ikke mønstre den helt store ophidselse, men hvis I kan, så kæmp for min skyld gerne kampen og boykot fuglestationen og al dens væsen (omend jeg endnu ikke helt ser fornuften?).
Personligt finder jeg det langt mere bemærkelsesværdigt, at man i en tid med mangel på observatører vanskeliggør deres arbejdsvilkår ved at indføre 15 minutters obs-intervaller (fremfor de tidligere 30 minutters, som var rigeligt komplicerede!) og at man udvider den obligatoriske obs-periode fra 3 til 5 timer. Men alt det må de fattige vel bekymre sig om...
Tip moderator
Simon Sigaard Christiansen
postet: 29. marts 2011 kl. 11:11  emne: Re: Prisstigning  
Hej Alle.

Håber I vil bruge lidt tid på at læse dette (lidt for lange indlæg) fra én som har levet de sidste 4 ½ år på fuglestation – heraf et på en af de danske.

At FSU hæver prisen på overnatning, tror jeg, er et udtryk for at det ikke ser så godt ud for økonomien. Desværre er det sådan at overnatningerne faktisk er den eneste indtægtskilde for de danske fuglestationer, og eftersom lønningerne til stationspersonalet er steget markant er det en logisk løsning at prisen for overnatning følger med dette.

Jeg håber dog som flere af skribenterne herover at det ikke er den eneste løsning, af samme årsag som de nævner, men vil gerne bidrage med lidt flere problemstillinger til debatten:

Hvis antallet besøgende gæster på stationen falder pga. prisen er det i sig selv ikke særlig smart. En anden direkte konsekvens kan være at folk bare tager en enkelt overnatning eller to i stedet for den uge de tidligere spenderede på stationen. Flere af de besøgende på de danske fuglestationer er ofte også med til at bidrage til dagens obs., ringmærkning og andre praktiske opgaver, og derved kan de besøgende også være en arbejdskraft for fuglestationen – hvilket specielt dette forår kan være en fordel på et sted som i Blåvand, hvor der mangler ringmærker og observatør.

På Ottenby Fuglestation er det sådan at de besøgende ikke betaler for at være på fuglestationen, fordi at man forventer – og forlanger, at de besøgende arbejder på lige fod med det øvrige personale, hvilket i mine øjne er en rigtig god løsning. Problemet deroppe er bare at der jo findes så utrolig mange feltaktive fuglekiggere i Sverige. Så det er bare en lille eksklusiv klub af folk, som i en eller anden grad har tilknytning til stationen, der kan få lov at bo på der. Der hentes dog også ind en hel del nye yngre praktikanter og en del folk fra SOF's grupper/udvalg, der har møder/seminarer på staionen. Hvis alle og enhver kunne bo der ville det hele gå op i hat og briller og det ville ligne mere et vandrehjem end en fuglestation... men i Danmark har vi ikke det problem for der er slet ikke så mange som har lyst til at bo på en fuglestation.

Jeg ved at der både i Gedser og på Blåvand lige nu er kræfter i gang om at modernisere stederne, og mange idéer kan forhåbentligt snart blive til realiteter. Der mangler dog arbejdskraft – så hvorfor ikke lade de besøgende i større grad stå for en del af denne arbejdskraft? Jeg skrev tidligere at flere af de besøgende ofte bidragede til arbejdet på stationen. Dette skal dog ses i lyset af at der faktisk i mindst lige så mange tilfælde er folk som ikke gør det – og det er synd. Men jeg kan sagtens forstå at når man kommer op på et prislejde som ligger på 150 kr. så ser man det mere som: ”Nu har jeg betalt for at bo her og det må være nok” i stedet for at man betaler de der symbolske 50 kr. og tænker ”Det er da latterligt billigt... jeg vil helt sikkert hjælpe til alt det jeg kan!”.

Jeg synes den bedste løsning ville være at gæsterne på de danske fuglestationer i højere grad er arbejdende gæster. Dvs. at det faste personale bliver bedre til at dele ud opgaver til gæsterne og gæsterne bliver bedre til at hjælpe til, selvom det måske ikke altid betyder, man kan gøre det man vil.

Derfor går det ikke at hæve priserne. De besøgende vil i større grad gøre som de har lyst til, og det faste personale vil få sværere ved at give de besøgende praktiske opgaver, fordi man har det lidt dårligt med at bede folk om at gøre noget, når de sådan set har betalt en pæn sjat for at bo der.

Økonomisk set er en det en akut og kortsigtet løsning at hæve priserne for overnatning. Det er selvfølgelig andre steder pengene kan hentes. Til at starte med skal det selvfølgelig være igennem guidninger. Fuglestationerne ligger rigtig godt placeret til turisterne – så den indtægtskilde skal udnyttes. Det er en solid og langsigtet løsning.

Nu er mit indlæg allerede lidt for lang - så jeg stopper her....

/SSC
Tip moderator
Sten Nielsen
postet: 29. marts 2011 kl. 14:09  emne: Re: Prisstigning  
Hej alle

Jeg syns som flere af jer at det er problermatisk hvis unge fuglekiggere skal betale for meget for overnatning. Men så må der jo skaffes penge ad anden vej.

Hvor mange penge er det som fuglestationerne mangler? Hvor mange midler har man fået ind ved overnatninger? Hvor mange penge forventes at komme ind ved prisstigninger?

Så vidt jeg ved får fuglestationerne allerede støtte fra DOF samt fra nogle af lokalafdelingerne. Om fuglestationerne får for få eller nok midler, vil jeg hellere lade være med at have en mening om og i stedet overlade til fuglestationsudvalget.

Men har I som er aktive omkring fuglestationerne, overvejet at gøre mere for fugleturisme målrettet mod DOFs medlemmer og tjene penge direkte til fuglestationerne den vej? Dvs nogle frivillige der ligesom i DOFtravel indtjener forholdvis store midler til fuglesagen.

Det kræver "blot" at der er nogle som gider arbejde med formidling for grupper af mindre kyndige fuglekiggere. Fx kunne I henvende jer til os i lokalafdelingerne med tilbud om dage i træksæsonen hvor grupper blev inviteret og betalte et beløb pr snude. Vi har jo i forvejen – beskedne - midler netop til formidling, som vi bruger på diverse medlemstilbud.

Er ideen afprøvet tidligere uden held?

Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 29. marts 2011 kl. 15:31  emne: Re: Prisstigning  
Jeg synes det er en glimrende ide at lade gæster bo gratis på fuglestationer mod at de udfører et stykke arbejde på stationen. Det tror jeg bestemt også både Feltstationsudvalget og folkene omkring fuglestationerne synes. Problemet er så bare, at de som rent faktisk besøger stationene nok hellere vil se på fugle end male vægge, gøre rent eller klippe hæk. Derfor er det nok ikke et særlig realistisk forslag i længden. Ikke desto mindre er jeg overbevist om at man selvfølgelig vil kunne træffe aftale om et gratis ophold på en fuglestation mod at man udfører et eller andet forefaldende arbejde. Mere rigidt er systemet jo ikke og det kunne måske løsningen for de mennesker, som ikke vil betale 150 kroner pr. overnatning?
Mht Stens forslag ved jeg at det allerede har været oppe at vende, at observatører og ringmærkere evt. kunne udføre guidede ture o.lign. Forslaget blev dog ilde modtaget, da det i forvejen jo er temmelig svært at få observatører og mærkere til stationerne og det derfor ikke syntes optimalt at påtvinge dem mere arbejde. Og når nu arbejdsdagen for en observatør netop er forlænget med 2 timer (og lønnen er ekstremt lav) er timingen måske fortsat ikke helt god, selvom det givetvis ville kunne generere flere penge.
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 29. marts 2011 kl. 15:50  emne: Re: Prisstigning  
Hej alle,

SSC har en god pointe i problematiken omkring overnatningspris contra det engagement, man kan forvente af gæsterne.

Jeg tilbragte i 2010 både forårs- og efterårsæsonen på Blåvand Fuglestation, og oplevede utallige gange, at gæster klagede over overnatningsprisen. Et er, at jeg som ringmærker skal lægge øre til den kritik, men at jeg samtidig skal rydde op og gøre rent efter gæsterne...? Herunder også de gæster som overnatter på P-pladsen i egen bil, uden at lægge en krone på stationen.
Og kritikken forstummer jo ikke ligefrem, når man som ringmærker lukker nettene pga. vind, træthed eller andre gøremål. Eller når man ikke "formår" at hive den til stadighed forventede Lille Rørs op af posen. (At nogle gæster skuffes over udeblevne hits kan ikke få mit pis i kog - min skadefro plejes vel bare...)

Er det dén hverdag, vi skal tilbyde vordende ringmærkere og observatører? Mavesure gæster som forventer at de kr. 150,- også dækker opvartning og 12 timers ringmærkning/dag?

Jeg mener ikke at prisen bør være så høj, som det er foreslået. Derimod bør der gøres en indsats for at opridse de gensidige forpligtelser, fuglestationen (personalet) og dens gæster har, samt at man indregner DOF-lokalafdelingerne i disse overvejelser.

Men det kræver jo væsentligt mere af FSU, end blot en blåøjet prisstigning uden sans for realiteterne. Og uden visioner.

Med håbet om en mere gennemtænkt løsning, baseret på større ansvar fra både FSU og fuglestationernes gæster,

Troels
Tip moderator
Lars Michael Stenholt Nielsen
postet: 29. marts 2011 kl. 16:22  emne: Re: Prisstigning  
Jeg synes som flere at 150 kr lyder af meget for en overnatning på en madras på et gulv.
Ang. guidning og fugleture nær fuglestationerne kunne det jo være at man kan få lokale erfarne fuglekiggere til at lede dem. En anden mulighed kunne være at lade erfarne fuglekiggere udefra overnatte gratis på stationen, mod at de havde x antal ture på en dag, hvor de guidede betalende turister og andet godtfolk i området og fortalte om de fugle som de så. Der er jo f.eks. en del erfarne ornitologer fra KBH området, som tager til Gedser i træktiden, hvoraf flere har erfaring med at lede fugleture, og de kunne måske hjælpe her. Derudover vrimler det jo også med dygtige folk i Skagen ikke mindst i Maj måned og mon ikke man kan finde nogen, der mod gratis overnatning, vil give en hånd med. Hvis det gøres på denne måde kan man jo både se på fugle, med og uden påhæng, og hjælpe fuglestationerne.

mvh
Tip moderator
Sten Nielsen
postet: 29. marts 2011 kl. 16:52  emne: Re: Prisstigning  
Ideen var ikke at pålægge Ringmærkeren en rolle som turist-guide mere end hun/han allerede har. Ringmærkerens arbejdstid er sikkert fyldt nok op i forvejen. Det er denne opgave som stationen modtager "betaling" fra DOF for.
Der er også ZM-regler om at fuglene ikke skal udsættes for unødig stress i nettene så selvfølgelig skal større grupper ikke rende rundt i halen af mærkeren.

Jeg tænkte mere på nogle af de andre folk som er aktive omkring fuglestationen i fuglestationsgrupperne i Gedser, Blåvand, Langeland mfl.

Nogle lokalafdelinger betaler til fuglestationer i deres lokalområde. Men de fleste af os har ingen feltstationer og derfor bidrager vi ikke.

Hvis vi tager til udlandet med DOFtravel betaler vi nogle gange til den lokalkendte guide. På nogle fuglekurser er der også et vist omfang af løn til underviseren. Arbejde for DOF (også formidling) ER og SKAL være frivilligt og ulønnet, men derfor kunne vi i lokalafdelingerne jo godt give et bidrag til feltstationen hvis den leverer en formidlingsopgave for vore medlemmer.

Tip moderator
Simon Sigaard Christiansen
postet: 29. marts 2011 kl. 16:52  emne: Re: Prisstigning  
@SeK: Sådan som jeg husker står det allerede på papir på opslagtavlen i Blåvand at besøgende gæster skal hjælpe til på stationen. Tror man skal passe på med at dele det op i arbejdende og ikke-arbejdene gæster. Det bør vel være sådan at når man bor på en fuglestation så er man en del af stations-temaet. En fuglestation er ikke et vandrehjem. Det er jo ikke sådan at man vil blive sat til nogen større opgaver som at male elle klippe buske dagen lang. Det vil ofte være opgaver som er direkte i forbindelse med ringmærkningen eller træktællingen. Og hvis der en enkelt dag skulle bruges en times tid på at rydde op, eller klippes en busk – så er det vel ikke andet end fair, hvis man overnatter for 50 kr. Folk som bare kommer for at sove og ikke har lyst til at deltage i stationens arbejde på en eller anden måde synes jeg ikke høre hjemme på en fuglestation – om de så betaler 500 kr. pr. nat. Ellers falder hele det fælles koncept simpelthen på jorden.

Formidling i form af f.eks. guidninger bør være en af topprioriteterne, og det kræver ikke særlig meget tid eller energi at gennemføre en guidning – men det er jeg overbevist om FSU godt ved og noget som der sættes fokus på allerede nu.

/SSC
Tip moderator
Simon Sigaard Christiansen
postet: 29. marts 2011 kl. 18:51  emne: Re: Prisstigning  
hov, mente "stations-teamet" og ikke "stations-temaet"

/SSC
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 29. marts 2011 kl. 19:07  emne: Re: Prisstigning  
At Troels skal høre på mavesurt brok er sgu mærkeligt. De fleste burde være bekendt med prisen på det sted, hvor de overnatter og ligeledes kende til ordensreglerne. Og i det mindste ikke lade deres eventuelle frustration gå ud over ringmærkeren.

Simon påpeger, at en fuglestation ikke er et vandrehjem. Det er sandt, men der er mange brugere som benytter fuglestationerne som et billigt og godt beliggende sted at overnatte (inklusiv mig selv). At det fælles koncept skulle falde sammen som følge deraf er dog noget vås. Danske fuglestationer er altid blevet brugt på den måde og konceptet fungerer. Jeg er i øvrigt ikke stødt på et reglement, der foreskriver at man som gæst på Blåvand Fuglestation skal udføre arbejde (hvad står der, Simon?).

Uanset hvordan man vender og drejer det er alle ovenstående forslag vendt mod nogle andre end dem som rent faktisk fremsætter forslagene. Og det virker forkert på mig. Der findes i øvrigt allerede en del lokale folk tilknyttet de forskellige fuglestationer og de udfører ofte frivilligt arbejde for at holde dem kørende. Det skal de have tak og ros for. Men vi skal vel ikke give dem mere arbejde end de allerede har blot for at holde prisen nede, så alle vi andre, der ikke bidrager med noget videre, kan overnatte billigere?

Jeg har intet med FSU at gøre, men vil undre mig, hvis de ikke vil tilbyde gratis overnatning, hvis man "betaler" med en form for arbejdskraft. Mht. prisen synes jeg faktisk 50 kroner pr. overnatning er en næsten fornærmende lav pris for det man rent faktisk får på en fuglestation. Og jeg synes det er forkert at betragte en fuglestation som "en madras på gulvet". Feltstationerne er meget mere. Man får internetadgang, bad, toilet, køkkenfaciliteter, tv, topbeliggenhed og en hulens masse kvadratmeter til rådighed. Hvis jeg havde valget mellem et fint hotelværelse og en fuglestation valgte jeg fuglestationen any day!
Og det tror jeg faktisk også I andreville gøre.
Selv det usleste værelse i Sønderjylland eller på Rømø/Mandø koster henved 500 kr. pr. nat. Så 150 kr. pr. nat er reelt billigt. Og husk at fuglestationerne i Danmark har det hårdt. Og indtil de kommer på finansloven, så virker det altså rimeligt at de, som benytter dem og har gavn af dem også bidrager til deres overlevelse. Og det gælder vel ikke mindst os, som bare er på visit et par gange om året, eller hvad?
Tip moderator
Simon Sigaard Christiansen
postet: 29. marts 2011 kl. 19:31  emne: Re: Prisstigning  
@Sebastian. Synes du fuglestationerne i dag fungere godt? Der er jo ikke rigtig nogen som arbejder der lige nu... og så kan jeg så igen spørge om du virkelig synes det gamle (og nuværende) koncept fungere godt?

Det som står på det papir er ordensreglerne, hvad der præcis står kan jeg ikke huske, men kan nok godt finde ud af det.

/SSC
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 29. marts 2011 kl. 19:38  emne: Re: Prisstigning  
Der mangler observatører på de danske fuglestationer - men ellers har jeg da bestemt intet at udsætte på stationerne. Har du?
Og forklar da gerne hvad der er galt med konceptet? Det kan jeg nemlig ikke forstå.
Tip moderator
Morten Kofoed-Hansen
postet: 29. marts 2011 kl. 19:45  emne: Re: Prisstigning  
Det her skal ikke handle om hvor meget SeK har på kistebunden - beklager, hvis jeg fik afsporet debatten.
Det handler om de signaler DOF sender til feltornitologerne.
Jeg er glad for og stolt over min forening, og det frivillige arbejde jeg selv gør for DOF. Netop derfor bliver jeg ked af at høre, når folk brokker sig over - og endsige truer med at melde sig ud af - DOF, pga beslutninger, de ikke kan forstå.
Jeg betaler med glæde mit kontingent, og gør det primært med det formål, at støtte fuglesagen.
Men for mig, er det vigtigste JEG SELV får ud af mit kontingent, at have muligheden for at overnatte billigt på feltstationerne.

De tiltag DOF pt er igang med at lancere, rammer kun feltornitologerne. Feltornitologerne er en lille, men vigtig del af DOF. Det er især frivillige feltornitologer der står for aktiviteter, oplysning, forskellige former for kvalitetsikring og forskning bl.a på fuglestationerne.
Feltornitologerne færdes og mødes i felten, de har fingeren på pulsen mht hvad der rører sig i DOF, og har som oftest en mening om tingene.
Min bekymring er, at DOF er ved at vende det blinde øje til feltornitologerne. Prisstigningen er blot eet af flere tiltag, der forringer feltornitologernes udbytte af, at være medlem af DOF. Og som forening skal man aldrig glemme spørgsmålet: Er foreningen til for medlemmerne (i dette tilfælde feltornitolgerne) eller er medlemmerne til for foreningen. Hvis medlemmerne oplever en bevægelse mod sidstnævnte, har vi problemet.
Derfor håber jeg, at de beslutningsdygtige i DOF vil tage hvad, der står i denne tråd, til efterretning.
Et godt sted at starte er måske netop her på netfugl. Når beslutninger, som de aktuelle , spredes mund-til-mund i felten, skaber det næppe mere forståelse for grundlaget. Hvis de beslutninger, der rammer feltornitologerne sendes ud i plenum (forum) med en forklaring, får vi måske en mere nuanceret debat end denne "fattigrøvene vs.SeK-ballade." (-:

Det handler ikke kun om en forskel på 50 kr., eller om man gider trimme en busk på en fugletur.

....og nu ved jeg godt, at nogle vil høre om "de flere tiltag", men det vil jeg ikke gå ind i her. Det sidste jeg ønsker, er at skabe en negativ stemning omkring DOF.
Derfor håber jeg, at vi kan få vores kolleger i tale.

mvh MKH
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 29. marts 2011 kl. 19:58  emne: Re: Prisstigning  
Fornuftig tale, Morten. Det giver mening.
Tip moderator
Sten Nielsen
postet: 29. marts 2011 kl. 20:30  emne: Re: Prisstigning  
Ufornuftig tale, Morten.

Så endte tråden med en konklusion, der hvor mange andre er endt:

Når og hvis DOF beslutter sig for ændringer er det altid kun for at ramme de virkelige "feltornitologer", som i egen vurdering er de mest værdifulde for foreningen.

Morten, hvis "det sidte du ønsker er at skabe en negativ stemning omkring DOF", så lykkedes det ikke særlig godt med denne halvkvædede vise.
Tip moderator
Sten Nielsen
postet: 29. marts 2011 kl. 20:39  emne: Re: Prisstigning  
En lille tilføjelse:

På sidste rep-møde var en af beslutningerne at frigive midler både fra lokalafdelingerne og DOF til en fremtidig Feltstation i Skagen i egne bygninger.

Det må jo være et af de tiltag som Morten mener, kun er ude på att ramme feltornitologerne....
Tip moderator
Simon Sigaard Christiansen
postet: 29. marts 2011 kl. 20:53  emne: Re: Prisstigning  
@Sebastian. Jeg vil - som du - selvfølgelig vore fuglestationer det bedste. Jeg er dog af den mening at fuglestationerne ikke har det så godt for tiden. Der er flere symptomer, som viser dette:

Formidling. Der findes en blog med en dagbog, og én gang om året kan man læse om året der gik i Fugleåret. Det er begge gode tiltag men det er altså ikke særlig meget formidling.

Databehandling. Observationer og ringmærkning tastes i dofbasen. Ringmærkningscentralen får alt ringmærkningsdata. Dvs. at de eneste som bruger de indsamlede data er DOF og Ringmærkningscentralen. Ingen andre offentlige eller private instanser har altså vist interesse.

Indtægter. Der findes bare indtægter i form af overnatninger.

Personale. Der er lige nu ingen personale på Skagen og - Blåvand Fuglestationer. En arbejdsplads uden personale altså.

Det synes jeg altså ikke er særligt velfungerende - men jeg tror på at der kan findes nogle løsninger til at forbedre den nuværende tilstand.

/SSC
Tip moderator
Morten Kofoed-Hansen
postet: 29. marts 2011 kl. 21:09  emne: Re: Prisstigning  
???
Kære Sten.

Hvem siger at feltornitologerne er de mest værdifulde?
Jeg skriver, at feltornitologerne vigtige.

Og hvor skriver jeg noget som helst om Skagen fuglestations midler? Det, du skriver lyder da fremragende (hvis der da er nogen, der har lyst til at være observatør med de nye regler....det går ikke så godt for BLF, Gedser og Skagen i år.)

Den "negative stemning" ulmer allerede i krogene
. Derfor opfordrer jeg til, at "DOF" (hvem end det så er jeg henvender mig til - jeg er trods alt selv en del af DOF) kommer med en redegørelse.
Hvis du skriver din mailadr., vil jeg meget gerne uddybe mine anker privat.

mvh MKH
Tip moderator
Kurt Rasmussen
postet: 29. marts 2011 kl. 21:24  emne: Re: Prisstigning  
Kære alle sammen,

Mange tak for alle jeres indlæg, meninger og gode forslag. Det er dejligt, at I interesserer jer for fuglestationernes ve og vel.

Vi arbejder i DOFs Fuglestationsudvalg (FSU) i øjeblikket bl.a. på at få mere ensrettet og moderniseret monitering, flere formidlingsaktiviteter, og styr på økonomien. Angående økonomien på Blåvand og Gedser, regner bare disse to fuglestationer med at bruge 205.000 kr. i år. Heraf indtjenes knapt 16.000 ved overnatninger, resten skal finansieres af DOF. Noget igennem tilknytningen til lokalafdelingerne DOF Sydvest og DOF Storstrøm, medens resten 85.000 gives fra DOF hovedforening. Som det ser ud nu, mangler vi desværre 70.000 kr. for at dække driften til Blåvand og Gedser i 2011. Det er under forudsætning, at de to fuglestationer selvfølgelig har bemanding resten af året. Derfor er prisen for brugerne af overnatning på fuglestationer sat op.

Pointen omkring unge mennesker og deres muligheder på fuglestationerne er meget vigtig. Hvis der er nogle unge, som ikke har råd til 150 kr. for en overnatning, vil FSU gerne være med til at finde en løsning. De unge skal blot henvende sig til fuglestationen. Er der nogen som ellers har ideer til, hvordan de resterende ca. 65.000 kr. skaffes, hører vi gerne om det i FSU.

Venligst,
Formand for FSU
Kurt Rasmussen
Tip moderator
Simon Sigaard Christiansen
postet: 29. marts 2011 kl. 21:37  emne: Re: Prisstigning  
Hej Kurt.

Har I overvejet den problematik som er nævnt ovenfor af Troels og undertegnede? Altså
problemstillingen: overnatningspris contra det engagement, man kan forvente af gæsterne.

/SSC
Tip moderator
Morten Kofoed-Hansen
postet: 29. marts 2011 kl. 21:47  emne: Re: Prisstigning  
Har modtaget følgende fra RoC, og fået grønt lys til at lægge det på netfugl:

Hej Morten, Sebastian og Andreas,

Jeg har fulgt med i debatten på netfugl.dk om fuglestationerne og
sender jer her mine indputs.

En overnatningspris på 150 kroner per nat for DOF-medlemmer må for det
første være uden nogen forpligtelser udover orden/rengøring, og prisen
går da an for alle, når vi er så tæt på havet (Gedser, Blåvand), hvor
sommerhusene må være meget dyrere? Hvem gider bo 5 km. væk i et
sommerhus? Overnatning på de to fuglestationer er meget fleksibel og
kan aftales time for time. For unge under 20-25 kunne det meget vel
koste det halve.

****

Det er forholdene for observatørerne, der nu bliver helt hen i vejret,
hvis det jeg læser det rigtigt:

5 TIMERS MORGENOBS
Blåvand har vist gennem ca. 40 år talt i 3 timer hver morgen, nu skal
det udvides til 5 timer. Det er alt for lang tid, og data kan fint
fortsat indsamles på 3 timer og samtidig være videnskabelige. I
ydersæsonerne, både for- og efterår, vil 5 timers obs. betyde, at man
skal sidde (og fryse) i mange timer uden at se nogen fugle dag efter
dag! På Gilbjerg Fuglestation har observatøren i dette forår fået lov
til kun at tælle i 3 timer i starten. Med 5 timers morgenobs. kan jeg
i Skagen i dele af året end ikke nå at tage på arbejde som pædagog
samme dag, og så tjener jeg ingenting den dag! Jeg har da også valgt
ikke at være observatør på Skagen Fuglestation.

NOTERING I 15-MIN-PERIODER
Standard har været 30 min. de fleste steder, i Gedser endog
time-intervaller, kan jeg se. Jeg ser her indsamling af data, man ikke
skal bruge til noget som helst: Var det ikke i 1960'erne, at vi
interessrede os for, hvornår fuglene trak om morgenen og lavede kurver
over det? Det er en kæmpe arbejdsbyrde, der gør, at man skal sidde
1-1½ time og skrive fugle op hver dag på DOFbasen (nej, det kan ikke
gøres på 45 minutter!). Jeg kalder sådan noget for 'ubrugelig viden',
når man indsamler data, ingen nogensinde har brugt til noget. Vi skal
vide, hvor mange fugle der kommer, og hvornår de kommer - ikke deres
træktid på morgenen (hvorfor indsamler vi så ikke data fra hele
dagen?), flyvehøjde eller kønsfordeling på bogfinker...

150 KR. SKATTEFRI DIÆT OM DAGEN
De 150 skattefrie diæt-kroner kan kun modtages af folk, der bor over
100 km. fra fuglestationen iflg. skattereglerne, så københavnere kan
ikke få diæter Gilleleje, og jeg kan ikke få diæt i Skagen, hvor jeg
selv bor. Dermed er vi mange, der er afskåret fra at få de 150 kr.,
som i forvejen er ingenting for et stort stykke arbejde.

***

Det er udbud og efterspørgsel, der gør, at foråret 2011 på DOF's fire
forårs-fuglestationer lige nu kun kan køre med dækning for
observationer i Gilleleje og ringmærkning i Gedser - i alt blot to
personer! Der er ingen ringmærkere eller observatører i feks. Skagen
eller Blåvand, og i samme forår vil FSU så udvide til 5 timers
morgensobs. og optælling i 20 x 15 minuttersperioder!

mvh rolf
Tip moderator
Kurt Rasmussen
postet: 29. marts 2011 kl. 22:29  emne: Re: Prisstigning  
Hej Simon
Ja. Vi har nu holdt møder til en værdi af ca. 40 timer i FSU. Dertil kommer alt det arbejde der er leveret hjemme. Vi har fået en meget stor opgave af DOF i form af at få tre A stationer til at køre, både økonomisk, videnskabeligt og socialt. Vi er repræsenteret med alle tre stationer, alle tre lokalafdelinger, HB, VU og Fuglenes Hus. Dertil kommer, at vi har haft ZM, DMU og lokalafdelingsformændene fra DOF-Sydvest og DOF-Storstrøm med inde over de beslutninger, hvor de har kunnet yde bidrag, inklusive økonomien. Men det er rigtigt godt at få input fra felten og alle andre steder, men jeg lover dig, at vi har tænkt meget over tingene og fortsat gør det. Vi gør det bedste vi kan og 50 kr fra eller til for overnatning og konsekvenserne af den beslutning, er nok den mindste af de udfordringer vi og stationerne står overfor de kommende år.

Denne kommentar står for egen regning og repræsenterer dermed ikke det samlede FSU.

Kurt
Tip moderator
Palle Nygaard
postet: 29. marts 2011 kl. 22:31  emne: Re: Prisstigning  
Hej alle

En overnatningspris på 150 kr. er åbenlyst for meget i betragtning af forholdene på både Gedser og Blåvand. Ikke at os der er 40+ ikke har råd, men det er bare ikke rimeligt og det er i strid med formålet med overnatning på fuglestationerne. Formålet er bl.a. at skabe det sociale mødested, som der skal til for at tiltrække frivillig arbejdskraft og det er stationernes livsnerve.

Nogen tiltrækkes via den uforpligtigende overnatning og andre via det forhåbentligt stadig fungerende "Unge på fuglestationer", som netop tilbyder gratis overnatning for ungdomsmedlemmer mod at de deltager i det faglige (ikke praktiske) arbejde.

Jeg tror man skal glemme alt om en model med at klippe en busk mod at overnatte billigt. Det har aldrig fungeret. Det praktiske arbejde skal styres lokalt af engagerede folk, som iøvrigt ikke behøver at være hardcore feltornitologer men andre DOF-medlemmer, som gerne vil yde en praktisk indsats. De overnattende gæster er til gengæld en meget værdifuld hjælp ved ringmærkning og observationer og det bør udnyttes.

Det har også været bragt frem at obs-perioderne nu skal være 15 minutter?! Det har jeg svært ved at tage alvorligt. Der er så meget andet som var vigtigere at kaste sig over f.eks. formidling af den allerede gennemførte monitering.

Til FSU: I arbejder med en mere ensrettet og moderniseret monitering. Det lyder prisværdigt, men jeg håber I ved at det har FELTUD gjort for mange år siden. Og erkendt at en ensretning er svær og ikke nødvendigvis klog, da morgentræk ved Blåvand og i Gedser ikke er ensrettet. Af fuglene altså...
Moderniseret monitering: Lyder også spændende eller gør det? Har Falsterbo moderniseret? Eller har de tværtimod været tro mod den oprindelige metodik fordi det i sig selv er det mest værdifulde? Præcis som i Punkttællingsprogrammet skulle jeg mene.

Og så håber jeg at stationslederne fra Blåvand og Gedser sidder med ved bordet, når man ændrer deres arbejdsbetingelser.

Til Kurt: Det lyder dejligt at Blåvand og Gedser trods alt nu deler et budget på over 200.000! Stor ros for det. Men jeg bliver meget provokeret af et spørgsmål om hvordan feltornitologerne ønsker at betale de 65.000 kr. som mangler til deres fuglestationer!

Tak til Rasmus for at bringe et emne op, som kunne sætte gang i en alt for sjælden værdidebat blandt feltornitologer.

mvh
Palle
eks-stationsmand
Tip moderator
Sten Nielsen
postet: 29. marts 2011 kl. 22:40  emne: Re: Prisstigning  
Kære Morten
Du skriver: ...." De tiltag DOF pt er igang med at lancere, rammer kun feltornitologerne.".....

Den sang synes jeg desværre vi alt for tit hører og det ærgrer mig voldsomt at det er tilgangen til vores egen forening. Den forening som alle deltagerne i denne tråd bidrager til med frivilligt arbejde.
Forskellige former af fugleinteresse gør DOF stærkt og udsagn om at særlige grupper bliver specielt ramt gavner ikke.

Du må meget gerne sende mig yderligere på min mail: sn(snabela)dof-sydostjylland.dk

Slut herfra om det og tilbage til emnet:

Fuglestationernes fremtid og økonomi. Tak for indlæg fra Kurt. Jeg håber at vi kan finde midlerne andre steder end forhøjede priser. Mit forslag giver muligvis kun lidt, men mange bække små. Øget fokus på formidling til betalende gæster bør kunne give noget.
Tip moderator
Kurt Rasmussen
postet: 29. marts 2011 kl. 22:47  emne: Re: Prisstigning  
Hej Palle
Vi arbejder på at finde den bedste løsning hvad angår moniterig og der er ikke tale om en rigid ensretning, men om et minimumsprogram, der tager højde for forskelene på de tre stationer. Vi arbejder stadig på det og det betyder, at der er flere forslag der skal afprøves. Hav tålmodighed.

Jeg mener ikke du behøver at lade dig provokere. Hvis du læser hvad jeg skrev : Er der nogen som ellers har ideer til, hvordan de resterende ca. 65.000 kr. skaffes, hører vi gerne om det i FSU.

så efterspørger vi bare idéer til hvordan vi skaffer dem, ikke et ønske om at det skal betales af feltornitologer. For uanset hvor vi er hende i denne debat, så skal vi finde pengene eller prioritere noget fra. Det sidste er vi vel alle enige om er en skidt idé.
Tip moderator
Martin Jessen
postet: 30. marts 2011 kl. 5:37  emne: Re: Prisstigning  
Hej!

I lighed med hvad flere andre skriver, så mener jeg ikke at prisen på 150 kr. er en katastrofe. Jeg mener at man får nok for pengene, og det er svært at finde billigere alternativer. Desuden bruger vi jo hurtigt 150 kr. på transport for at komme en tur i felten, leje film i Blockbuster, drikke øl lørdag aften osv. Så jeg tvivler på at det vil have den store negative effekt på antallet af overnattende gæster (man kan jo lade det komme an på en prøve).

Jeg ser klart større problemer i den anden del af diskussionen, omkring øget arbejdsbyrde for observatørerne!
Det er i forvejen svært at skaffe observatører, og længere morgenobs'er og registrering på 15 minutters intervaller lokker da helt sikkert ikke flere til. Her mener jeg virkeligt at FSU bør genoverveje stramningerne/ændringerne.

MJ
(Som ikke selv er storbruger af fuglestationerne, men dog har prøvet at være observatør i to sæsoner)
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 30. marts 2011 kl. 9:51  emne: Re: Prisstigning  
God formiddag,
jeg vil ikke blande mig i debatten vedr. observationer, bemanding, tider osv, det har jeg simpelthen ikke forstand på.
Alene vil jeg bidrage kort vedr. økonomien, som åbenbart lige her og nu er koncentreret til "kun" 65000 kr.
Jeg kunne foreslå at der oprettes en konto, hvor der kunne indbetales et beløb til bidrag til fuglestationernes pt.økonomi. Altså de er jo faktisk kun 650 bedre bemidlede DOF medlemmer der skal yde 100 kr. det burde da være overkommeligt, ialt fald for de ornitoger som er meget aktive og som gerne vil benytte og som benytter fuglestationerne, og vel også andre ildsjæle.
Men hvad med økonomien så fremover, hvordan i 2012 osv.
Jeg vil da forslå at man fra DOF´s side hævede kontigentet med 25 kr. det burde kunne give i omegnen af 400.000 kr. Denne forhøjelse skulle så øremærkes kun til fuglestationerne.
25 kr. er jo mindre en 2 liter benzin koster eller vil komme til at koste.
I samfundet er det jo sådan at resultat på bundlinien, kommer fra bedre omkostningsstyring, eller prisstigninger, sværere er det egentlig ikke. Og som jeg ser det kan omkostningsniveauet på stationer vist ikke ligefrem bærer en barbering, så det eneste der kan ske er jo en prisændring eller et øget bidrag fra DOF til stationernes økonomi.
Der er sikkert nogen ud af de 16000 medlemmer der ikke ønsker at yde mere til kontigent, men netto tror jeg det kunne være en god løsning at øge kontigentet.
Proceduren vedr. kontigent ændring er måske ikke så lige til, hvad ved jeg, men er der vilje så lykkes projekter gerne.
Iøvrigt syntes jeg at Blåvand stationen hvor jeg mest kommer er mega fed at være på, og drengene med farmand i spidsen derude er helt forrygende inspirerende, blot syndt så at Blåvand bliver valgt fra til fordel for sommerhuse med luksus : - )))
Tip moderator
Thorkild Lund
postet: 30. marts 2011 kl. 16:57  emne: Re: Prisstigning  
Langt de fleste, der er interesserede i et ophold på en fuglestation er 40+. og de kan mageligt betale 150 kroner. Men at de fleste birdere har råd, er paradoksalt nok problemet i denne debat. Vi må erkende, at vi har alt for få unge entusiastiske fuglefolk i foreningen. Vi skal pinedød styrke ungdomarbejdet, og vi kommer ikke uden om, at det koster penge. En af måderne kunne være at give foreningstilskud til fuglestationsophold for unge medlemmer for at stimulere deres interesse. Her i udkantsdanmark går der ensomme unge mennesker rundt med en brændende lyst til i den grad at kaste sig over deres fugleinteresse på en måde og i et milø, som fanger dem. Fuglstationerne er stedet.
Tip moderator
Simon Sigaard Christiansen
postet: 30. marts 2011 kl. 17:11  emne: Re: Prisstigning  
Så nu fandt jeg det der stod på Blåvands opslagstavle:HUSORDEN FOR BLÅVAND FUGLESTATION

Udendørs fodtøj må ikke benyttes i stuerne
Er der flere end to personer på stationen fejes gulvene dagligt, ellers hver 2. dag
Køkkengulvet vaskes en gang om ugen
Gæster på stationen skal hjælpe til med rengøringen
Stationens bøger og tidsskrifter hører ikke sammen med mad. Derfor er der mad på bordet ingen bøger på bordet.
Ølkasser hører ikke hjemme på stuegulvet, de ridser. Lad dem blive i redskabsrummet eller i køkkenet. Det samme gælder kapsler, få dem væk fra gulvet
Gæster på stationen skal skrive deres observationer ind i bogen "diverse observationer" (Div,obs,)
Desuden indsamler observatør og (eller) ringmærker hver aften observationerne, der er gjort i området
Tip moderator
Morten Kofoed-Hansen
postet: 30. marts 2011 kl. 19:35  emne: Re: Prisstigning  
Jeg vil sige tak til Kurt Rasmussen for, at bidrage til denne debat. Ingen var vel for så vidt i tvivl om, at det var tallene på bundlinien, der har været grundlaget for prisstigningerne. Men ikke desto mindre er det rart, at have fået syn for sagen.

Det var også formålet med tråden. At såvel brugerne, som "dem, med kasketterne på" har haft mulighed for, at tale deres sag.
Jeg er blevet gjort opmærksom på det problematiske i, at et officielt udvalg under DOF bringer den slags på bane.
Det er jeg for så vidt helt enig i. Det kunne sagtens have været gjort "privat", men Feltud mente at sagen principielt var så vigtig, at den fortjente en høring hos brugerne.

Til gengæld, er der så kommet mange gode forslag på banen, samt en synlig redegørelse fra FSU - og det er positivt.

Alt, hvad der står her, står for min egen regning.
Jeg tror ikke, at de i indlægget omtalte tiltag løser problemet omkring røde tal. Jeg tror heller ikke, at en øget arbejdsbyrde omkring registrering skaber mere lyst til at arbejde som observatør på fuglestationerne.

Jeg håber at FSU lytter til og kan bruge forslagene på tråden. Medlemmerne af FSU er frivillige, de lægger mange timer i deres arbejde og det er ikke let at få fuglestationerne til at løbe rundt. Jeg er ked af, hvis tråden har skabt en negativ stemning omkring FSUs arbejde - det fortjener de ikke, tvært imod.

Jeg håber heller ikke, at tråden dør ud, da der sikkert stadig ligger mange gode forslag og venter derude.

mvh MKH
Tip moderator
Kurt Rasmussen
postet: 30. marts 2011 kl. 20:05  emne: Re: Prisstigning  
Tak Morten
Jeg er helt klar på formålet med tråden og synes egentlig det er fint, at der er debat. Og ja. Vi lytter og der er kommet mange gode forslag. Nogle af dem - turisme mulighederne bl.a. - har vi allerede taget fat i og andre er nye.

Alt i en forening som DOF handler i den sidste ende om penge. Der er en sum til rådighed og med de mange aktiviteter som DOF står for, så er det klart, at der er rift om pengene. Så det handler både om prioritering, men også om at levere den vare som der bliver betalt for. Det er ingen let øvelse og det er klart, at der ind imellem - ikke bare fra FSU - kommer ting ud, som vi alle gerne havde været foruden.

Vi er i FSU alle enige om, at de tiltag vi sætter i søen for at konsolidere de 3 A-stationer skal evalueres hen ad vejen. Det er trods alt svært at styre noget efter formodninger og forestillinger. Det bliver langt lettere at tage fornuftige beslutninger, hvis de har deres grund i realiteter. Her tænker jeg specielt på moniteringsprogrammet, hvor videnskaben ønsker så meget som muligt og vi så må finde ud, hvad der så kan leveres, men da også på beslutninger omkring økonomien.
Så vi lytter og vi efterrationaliserer også gerne, hvis det viser sig fornuftigt.
Tip moderator
Rasmus Strack
postet: 31. marts 2011 kl. 18:32  emne: Re: Prisstigning  
Jeg tror bestemt at vi er mange der er glade for vores fuglestationer i Gedser og i Blåvand, og jeg tror vi er mange der gerne giver en hånd med hvis det er nødvendigt.
Jeg bryder mig dog ikke om måden jeg oplever sagen er grebet an på. Jeg oplever at prisstigningen, som det var tilfældet sidst, først er noget folk opdager når de skal betale for overnatningen. Hvorfor er det ikke noget man vælger at være mere åben om, hvorfor bliver det ikke meldt ud?

Jeg syntes at det er meget underligt at man på fuglestationerne ikke vælger at hente de penge der venter på at blive plukket, det er lige til!
For nogle år siden fangede Gedser to nye arter for landet, her valgte jeg/vi at samle penge sammen i en cigarkasse til driften af stationen. Jeg husker ikke beløbet vi fik i kassen, men det var dog nogle tusinde kroner, som jeg husker det.

Samtidig kunne man vælge at oprette små foreninger "Gedsers Venner", "Blåvands Venner" og så videre, her kunne folk indbetale frivillige beløb til hjælp for stationerne.

Mvh RS
Tip moderator
Hans Henrik Larsen
postet: 31. marts 2011 kl. 21:07  emne: Re: Prisstigning  
Angående Gedser Fuglestation så kan man allerede støtte den økonomisk.

http://gedserfuglestation.dk/web1/menu/stotte/

Mvh. Hans Henrik.
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 1. april 2011 kl. 18:35  emne: Re: Prisstigning  
Hej Christina Pedersen

http://www.netfugl.dk/profiles.php?id=showprofile&profi...

har bedt mig om at lægge følgende indlæg på i denne debat:Jeg vil gerne deltage i debatten her, fordi jeg syntes, at den er interessant.

Jeg har dog brug for at vide lidt mere om, hvad hovedformålet med vores fuglestationer egentlig er? - og ikke mindst hvilke fremtidsplaner/handlingsplaner, der er lagt for dem?

Jeg er ny i faget her, og jeg vil derfor nok virke lidt naiv og uvidende omkring trådens problemstilling, - hvilket jo så heller ikke vil være helt forkert; Men nogle gange kan det jo faktisk være en fordel/styrke for debatten, - så jeg holder mig derfor ikke tilbage.

Hovedformålet med fuglestationerne og de fremtidsplaner der er lagt for dem, er i mine øjne meget relevant for denne debat - ja, faktisk helt afgørende.

Jeg fornemmer, at fuglestationerne pt. bruges til forskellige formål, som bl.a. bosted for ringmærkere og observatører, der indsamler data gennem en længere periode på stedet, - som BILLIG overnatningsmulighed for besøgende birdere, - og som et sted, hvor der er fri adgang for birdere og med mulighed for en gratis kop kaffe og en sludder, eller....? -Det blev jeg da i hvertfald selv tilbudt ved mit besøg i Blåvand forrige år - og tak for det.

Men hvad er egentlig fremtidsplanerne for fuglestationerne?

Det eneste jeg indtil videre har fundet frem til er:

1. at drive centre for videnskabelig indsamling af fugledata,
2. at formidle fuglesagen for den brede offentlighed
3. at danne ramme for sociale aktiviteter og være mødesteder for aktive medlemmer af DOF

Men der må være mere præcise beskrivelser? - og/eller handlingsplaner for gennemførelsen for opnåelse af disse formål?

Jeg vil ikke kommentere tråden ret meget, før jeg ved mere om grundlaget for den. Min umiddelbare kommentar til den oprindelige diskussion er dog, at jeg syntes, det er ærgerligt og lidt sørgerligt, at en overnatning på en af vores fuglestationer umiddelbart vurderes og fastsættes udfra de fysiske rammer.

Der er vel - umiddelbart for mig at se - også andre "værdier" for os birdere, ved at overnatte netop her? Værdier, som vi selvsagt bør kvittere for?

- men det er bl.a. her min uvidenhed vanskeliggør vurderingen af dette, da jeg ikke selv har overnattet på en af vores fuglestationer - endnu!

Hvis de fleste af os mener, at der ikke er andet, der er værd at betale for - udover en madras og tag over hovedet, så skulle vi måske overveje, om der skal/kan laves om på det? - og her tænker jeg ikke på selve sovefaciliteterne.

Eller også skulle vi måske istedet overveje, om det er "besværet" værd at have overnattende "gæster" på stationerne overhovedet? - altså udover "Det arbejdende folk".

Måske er fuglestationerne i virkeligheden bedre tjent med at bruge lokalerne til et andre formål?

Nå, men jeg ville egentlig bare gerne have hjælp til at finde frem til hovedformålet og fremtidsplanerne med fuglestationerne, - og måske også hvordan man har tænkt sig at opnå "målene".

Mvh. CP
Tip moderator
Kurt Rasmussen
postet: 2. april 2011 kl. 22:20  emne: Re: Prisstigning  
Kære Rasmus
Da der åbenbart har været en praksis om ikke at melde prisstigninger ud og da det er uheldigt, så skal jeg gerne gøre noget for at øge informationen. Det vil blive på de tre stationers hjemmeside det vil ske. Hvem var i øvrigt ansvarlig for den sidste prisstigning? Stationerne eller Feltud?

De øvrige spørgsmål og/eller forslag du har, vil jeg lade hænge i luften ved blot at sige, at vi i øjeblikket vender rigtigt mange ting i FSU for at få den stramme økonomi til at hænge sammen. For den økonomiske situation lige nu vil jeg henvise til mit første indlæg i tråden.

mvh
Kurt
Tip moderator
Kurt Rasmussen
postet: 2. april 2011 kl. 22:26  emne: Re: Prisstigning  
Kære Christina

Du nævner netop de tre ting i dit indlæg som fremgår af DOF´s strategi for de tre A stationerne. Med hensyn til dit ønske om at der må ligge nærmere beskrivelser for planerne og hvordan målene nås, så er det netop det FSU er sat til at bearbejde og som vi er i gang med. Jeg ville ønske jeg havde svarene til dig nu, for så tror jeg, at et hårdt og langt arbejde med mange knolde på vejen, som denne tråd jo blandt andet viser, var overstået.

Men som jeg skriver til Rasmus, så vil jeg arbejde for, at der bliver meldt ud via stationernes hjemmeside på DOF.DK og de lokale stationers hjemmeside, så snart der er noget at melde ud.

mvh
Kurt
Tip moderator
Christina Pedersen
postet: 3. april 2011 kl. 7:07  emne: Re: Prisstigning  
Hej Kurt - og andre....

Tak for din tilbagemelding.

Jeg har en del kommentarer/spørgsmål vedr. fuglestationerne generelt, som jeg vil skåne trådens andre kommentatorer for - så dem sender jeg senere til dig på din mail.

Nu og her vil jeg bare kort komme med et par kommentare til den konkrete tråds problemstilling.

At komme med en forholdsvis stor prisstigning på en iforvejen ret beskeden indtjeningskilde - uden redegørelse for årsag/grundlag samt formål. Det syntes jeg ikke er den rigtige måde at gribe sagen an på - men måske, er der virkelig ikke andre muligheder?

Spørgsmålet kan bare så være, om dette tiltag i det sidste ende gør mere skidt end godt?

Kan den ekstra "beskedne" indtjening ved denne pludselige prisstigning gøre op for de irritationer, der skabes ude blandt medlemmerne? Det kan jeg være meget i tvivl om.

Måske vil FSU vil få mere ud af at "glemme" prisstigning indtil fremtidsbudgetter og strategiplaner kan fremvises?

- og måske istedet opsætte en "Støttekasse" på hver fuglestation.....? Jeg ved det ikke, det er bare et impulsivt forslag, som andre også har været lidt inde på.......

Men hvis der opsættes en "kasse" hvori de besøgende/overnattende gæster kan give et bidrag i DEN KOMMENDE forårssæson, så tror jeg, at man vil få mindst ligeså mange penge ind. Det tror jeg dog kun på, fordi diskussionen om prisstigningen stadig vil være meget aktuel i den kommende sæson, og ikke vil være "glemt". Kassen skal kun sidde der i en meget kort periode, - altså måske indtil efteråret. Herefter skulle der gerne være igangsat andre måder, hvorpå fuglestationerne kan få budgetterne til at hænge sammen....og hvis en prisstigningerne er uundgåelig, så vil det kunne fremlægges på en mere overbevisende måde..

Uanset hvad, så mener jeg, at prisstigninger og /eller andre tiltag skal komme i forbindelse med fremlæggelse af handlingsplanener og fremtidsbudgetter for hver enkelt fuglestation. Det giver bedre grundlag for en "fornuftig" diskussion.

Alt dette er selvfølgelig skrevet med udgangspunkt i, at der ikke er fremvist fremtidsbudgetter eller handlingsplaner? Hvilket jeg har konkluderet udfra Kurts svar til mig.

Selvom jeg egentlig syntes, det er totalt irrelevant for hele diskussionen, så vil jeg dog for god ordens skyld sige, at jeg gerne selv ville betale 150 kr. for en overnatning på en af vores fuglestationer.

Mvh. CP
Tip moderator
Christina Pedersen
postet: 3. april 2011 kl. 7:09  emne: Re: Prisstigning  
...Og tak til Henrik Korsbæk, for at hjælpe mig med at finde årsagen til, hvorfor jeg i fredags ikke selv kunne komme med indlæg, uden hjælp fra FSH :o)
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.097 sek.
til toppen