Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Sjældne fugle og usædvanlige forekomster -> Sorthalset trane i Sønderjylland/ Nordtyskland.

Forfatter Indlæg
Karsten Funch Vinding
postet: 8. november 2013 kl. 20:15  emne: Sorthalset trane i Sønderjylland/ Nordtyskland. 
I denne sommer havde jeg en utrolig oplevelse i grænselandet.
Mig og min bror, Søren Vinding var kørt fra Tønder om formiddagen d. 11. juli - vores mål var Rickelsbüller Kog - som vi begge holder meget af at besøge. Vi kørte over grænsen ved Sæd og fortsatte langs grænsen til vi ankom til Hasberger See. Her foretog vi et lille ophold. Da vi skulle til at fortsætte kørslen, fik vi begge omtrent samtidig øje på en fugl på himlen af en betydelig størrelse. Jeg regnede med, at jeg ville få en pelikan i kikkerten, dette sagde jeg også til Søren. Til min store overraskelse viste billedet i kikkerten en trane, men da jeg fik indtillet skarpt på fuglen viste den afvigende karakterer fra vores almindelige trane. Den havde en tydeligt afsat sort hals og oversiden af vingerne havde tydelige store, sorte felter. Vi fulgte fuglen i flere minutter, mens den langsomt fløj mod sydvest. Da fuglen var nærmest, kunne vi høre den trompetere.
Er der nogen i dette forum der har hørt om en undsluppen sorthalset trane - evt. fra de tyske fugleparker?
Tip moderator
Karsten Funch Vinding
postet: 23. november 2013 kl. 17:43  emne: Re: Sorthalset trane i Sønderjylland/ Nordtyskland. 
Når du læser dette indlæg, må du endelig ikke tro, at jeg aldrig har bestem en trane, den europæiske; det har jeg gjort gennem næsten 50 år. Den fugl dette indlæg drejer sig om var betydeligt større, helt sort hals og tydelig kontrast mellem sorte og lyse felter på vinger. Siden jeg skrev indlægget har jeg tænkt på, om der overhopvedet findes sorthalsede traner i de europæiske fugleparker. Jeg har ligeledes overvejet,om det er skrevet i den rette tråd. Hvis det viser sig at, indlægget er fejlplaceret, kan jeg måske få administrator til at flytte det til rette tråd.
Tip moderator
Ole Friis Larsen
postet: 24. november 2013 kl. 16:54  emne: Re: Sorthalset trane i Sønderjylland/ Nordtyskland. 
Det fremgår af en hjemmeside for Verband Deutscher Zoodirektoren, at der blandt de tyske zoologiske haver, som er tilknyttet forbundet, findes Sorthalset Trane i dyreparken Walsrode ved Berlin. En anden hjemmeside for Tierpark Friedrichfeldes har billeder af Sorthalset Trane. Det er også ved Berlin, så der er muligvis tale om samme zoo.

Hvis en trane er stukket af derfra, kan man vel godt tænke sig, at det er muligt at se arten der, hvor I har set kræet.
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.131 sek.
til toppen