Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Sjældne fugle og usædvanlige forekomster -> Pelikaner i DK

Forfatter Indlæg
Rasmus Strack
postet: 20. juli 2007 kl. 21:02  emne: Pelikaner i DK 
Pelikaner og deres spontanitet i Danmark har de seneste to somre været til kraftig debat. Dette er ikke uden grund, da Pelikaner ofte ses i fangenskab og flere af dem der ses på vore breddegrader, har vist sig at stamme fra enten en Zoologiskhave eller et burfuglehold.
Kan Pelikaner forekomme som sjældne gæster her i landet, dette er et spørgsmål vi nok ikke får sikkert svar på før en fugl ses der er ringmærket i yngleområdet.

I dag den 20/7-2007 kom en melding ud på DOF-call, om at den Hvide pelikan der de seneste dage har været lidt omkring på Møn og Falster skulle være en undsluppen, og grunden skulle være at fuglen har rastet på en strand ved Bøtø i går den 19/7-2007 kl. 14.00 og at den skulle være set på ned til 20 meters afstand. Fuglen blev kort efter (kl. 15.00-15.30) set flyvende SV ved Gedser by, og er tilsyneladende sidst set her til morgen den 20/7 ved Kroghage i Gedser.
Endvidere kunne det virke belastende (i forhold til spontanitet) at fuglen har en meget spøjs fældning, hvor der kun er fældning i den ene vinge, altså en asymmetrisk som vi ikke normalt oplever på vores hjemlige arter.
Efter at vi er mange der har set fotos igennem af fugle fra det øvrige Europa, må det med størst sandsynlighed kunne fastslå at vores fugl er identisk med den fugl der rastede i Bayern 30/6-8/7 ca. 700 km. SV for Møn.

Jeg vil på denne tråd ligge op til debat, en debat hvor fældning på såvel vilde fugle som fugle i fangenskab kan debatteres, og høre om folks oplevelser med vilde Pelikaners adfærd. Jeg ville meget gerne høre fra folk der har erfaring omkring hvor sky fuglene er rundt om i verden, ses de stå på strande, er de menneskesky og hvor stor er deres normale flugtafstand. Ligeledes vil jeg gerne høre fra folk med kendskab til fugle der holdes i fangenskab, hvordan klippes de, bliver de ringmærket osv.

Med håbet om en saglig debat.

Rasmus Strack
Tip moderator
Lars Borremark
postet: 20. juli 2007 kl. 21:26  emne: Re: Pelikaner i DK 
Ville det ikke være en idé, at foretage et eftersøgningscheck hos div. zoologiske haver og burholdere i Europa. En pelikan er jo et ordentligt lokum af en fugl, så hvis den mangler i en eller anden besætning, må det kunne bemærkes.

Så ville der måske være en chance for, at vi kommer en opklaring et skridt nærmere.

Forøvrigt har de jo i Polen ofte observationer af pelikaner, og jvorfor skulle en af dem ikke også frekventere Danmark. Nøjagtig ligesom hvide storke, sorte glenter, små skrigeørne, aftenfalke og ... you name it - gør det.
Tip moderator
Lars Michael Stenholt Nielsen
postet: 20. juli 2007 kl. 22:01  emne: Re: Pelikaner i DK 
I Zoologisk have i Kbh. har vi pt 6 Krøltoppede pelikaner. De opholder sig i sommerhalvåret i fuglesøen ved tårnet under åben himmel. Om vinteren er de indendørs. Alle seks er stækkede på i hvert fald en vinge, svingfjerne er klippede, og kan derfor ike flyve udenfor haven, højst en meget ujævn rundtur over ovennævnte fuglesø. Om de har ringe på er jeg ikke helt sikker, men jeg undersøger det næste gang jeg skal på arbejde. Jeg skal også prøve at høre nærmere med dyrepassere og dyrlæge om hvor ofte de klippes.

mvh
Lars Michael
Tip moderator
Klaus Malling Olsen
postet: 20. juli 2007 kl. 22:14  emne: Re: Pelikaner i DK 
Pelikaner fælder formentligt langsomt, ala gribbe og andre store, svæveflyvende fugle. Jeg har checket mine flugtfotos, samt litteraturen, hvoraf dog en af hovedkilderne, Cramp & Simmons (som nævnt i fotokommentar) betoner, at fældingen er "poorly known" hos Hvid Pelikan.
Ungfugle synes dog først at indlede fældningen i en alder af over et år, i 2k efterår. Derfor vil en ungfugle have brune fjercentre på overvingen og ensartet vinge uden fældning ogsåi 2k sommer.
Ældre fugle synes kun at bytte et begrænset antal svingfjer om året. Der kan alstå - som hos gribbe og store ørne, ses op til 3 generationer af svingfjer samt (symmetriske) fældningshakker.
På et uventet antal fotos så "fældning" dog uregelmæssig ud. I nogle tilfælde sås reelle hakker i vingen, der antyder at anskydning næppe er helt ukendt i kolnier nær Europa. Det kan man forvente sig: fattige fiskere må føle en vis konkurrence fra de store fugle, der tillige ikke ser helt uefne ud som potentielle fødekilder. Herhjemme skød man jo også svaner tidligere.

Uensartede hakker i vingen kan derfor skyldes uregelmæssig fældning, men måske snarere anskydning. Da dette er set på en del fotos, f.eks. af flokke nær ynglepladsen, diskriminerer sådanne hakker næppe en strejfgæst.
Tip moderator
Kenneth Rude Nielsen
postet: 21. juli 2007 kl. 9:24  emne: Re: Pelikaner i DK 
Hej Rasmus


Glimrende initiativ, der i høj grad er relevant.
Med din store viden om ænder, må du givet have en hel del at bidrage med.
Måske vi kunne føre endnu et tema til trådens omdrejningspunkt? Jeg har længe tænkt på at oprette en tråd, hvor bestandsstørrelser af fugle i fangeskab holdes ajour. Fx har jeg ladet mig fortælle, at der er 3.000 Bøffelænder i fangeskab i Holland, men jeg aner ikke om det er rigtigt, men bestemt en ting, der er værd at finde ud af og gemme som information til viderebrug, og ikke mindst til deling med andre interesserede. Hvis du mener, at det bliver for rodet med flere emner for tråden, kan vi blot oprette en tråd, særligt til det tema som jeg forslår – hvad siger du?

Hej Lars Borremark

Jeg synes din idé er relevant. Jeg ser derfor frem til, at høre, hvad du finder ud af. Måske andre brugere på Netfugl, kan hjælpe dig med at lave en liste over relevante zoos og burfugleholdere. Hvis du kigger under sidste års Pelikannotat om den Krøltoppede Pelikan, kan du se, at der allerede er en række zoos og fugleparker i spil,

Hej Lars Michael

Måske du kan finde ud af hvordan de stækkes – altså om stækningsmønsteret ligner fældningen på den Hvide Pelikan fra Møn. Det er ligeså interessant at vide, hvorfra pelikaner anskaffes – er der en udveksling mellem fugleparker/zoos?

Hilsen

Kenneth
Tip moderator
Mads Danielsen
postet: 21. juli 2007 kl. 9:44  emne: Re: Pelikaner i DK 
Vedrørende skyhed, så har jeg netop set fotos fra yngleområdet i Prespa lakes i Grækenland, hvor fuglene på det nærmeste sidder oppe i en lille fiskerjolle -
De er ikke sky når det gælder fiskere (med fisk), det er helt sikkert...

Mads
Tip moderator
J Staarup Christensen
postet: 21. juli 2007 kl. 9:54  emne: Re: Pelikaner i DK 
Som skrevet under en billedekommentar har jeg fotografteret massevis af Pelikaner primo juni 2000 i Donau, altså en ca. 7 uger tidligere end den aktuelle fugl. Provokeret af fældningen hos den aktuelle fugl har jeg set en del dias igennem og kun fundet 1-2 fugle, hvor én håndsvingfjer manglede, samt flere med ujævn vingebagkant (armsvingfjer), som kunne tyde på fældning. Desuden har flere et typisk knæk (hul) mellem arm- og håndsvingfjer, som ligner Møn-fuglens.

Vedr. flugtafstanden havde de fleste Pelikaner vel en flugtafstand på 100-200 meter når de lå på vandet og båden nærmede sig. Men enkelte fugle (både hvid + krøltop) kunne blive liggende indtil 40-50 meter før de tog flugten. Omvendt kunne de komme ganske tæt over båden i aktiv flugt eller skrue - vel også en 40-50 meter. Generelt virkede Pelikaner dog mere sky end ex. alle hejre-arterne i Donau. Måske grundet en vis forfølgelse omkring fiskepladser, som Klaus anfører.

Hvis det er den tyske fugl (fra Bayern) er det oplagt en fugl, som har fulgt Donau op til Tyskland (udspringer i Schwarzwald). Men dette kan næppe anses for at være en årlig tilbagevende begivenhed i Tyskland, da tyskerne ikke har Hvid Pelikan i Kat. A (kun Kat. B og E.). Lidt overraskende, set i forhold de mange anerkendte fund fra Polen.

Mvh
Jørgen
Tip moderator
Clausjannic Labuz
postet: 21. juli 2007 kl. 10:52  emne: Re: Pelikaner i DK 
Jeg blev i går - i forbindelse med billederne på netfugl - kontaktet af Jörg Langenberg fra Tyskland, som er igang med at skrive en artikel om pelikanen fra Bavaria i det sydlige Tyskland, som rastede i området ved byen Regensburg og floden Danube for 14 dage siden.

Han medsendte bl.a. et næsten identisk billede af billedet: http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&pictu... - da han er overbevist om at det er samme fugl, idet den synes at have nøjagtigt samme specielle vingehak som fuglen fra Møn.

Jeg har efterfølgende sendt ham billederne i høj opløsning og har desuden efterlyst flere data omkring fuglen fra Regensburg, samt lov til at bruge hans medsendte billede i dette forum. Svar afventes!

Mht. skyhed oplevede jeg på Cuba i februar næsten at kunne "håndfodre" 3 brune pelikaner ved dykkerbåden på Maria La Gorda. Europæiske fugle er dog nok formentlig - og med god grund - mere sky og menneske-skeptiske end disse.
Tip moderator
Henrik Møller Hestbech
postet: 21. juli 2007 kl. 11:42  emne: Re: Pelikaner i DK 
Jeg ved ikke, hvor hurtigt pelikaner kommer i form efter et liv i fangenskab uden de helt store muligheder for at motionere vingemuskulaturen.

Men jeg ved, at en krøltoppet pelikan, som stak af fra Blåvand Zoo for 8-10 år siden kunne indhentes af en mand i træsko og samles op på stranden neden for.

(Pelle kunne stikke af pga en lidt for sen stækning af svingfjerene, - se LMN ovenfor for normal procedure, eller mit indlæg her http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&pictu...

Mht hvor zooer og lignende får fugle fra, ved jeg at kbh zoo har købt fx mandarinænder og andet "prydfjerkræ" hos en privat avler på Nordfyn, ret tæt ved 4-talsstrand og Ølundgård, og at der sker en del udveksling af ungfugle, der er i overskud rundt om i zooerne.

Der sendes jævnligt overskudslister rundt pr mail, lister der beskriver hvilke dyr og fugle der er i overskud, og hvilke dyr og fugle der er på ønskelisten.

De helt store kommercielle zoos plus en del andre har en central database over den samlede bestand af dyr, inkl fugle, som kan ses her http://app.isis.org/abstracts/abs.asp

De folk, der holder dyr og fugle af interesse skal man dog ikke regne med at finde i databasen.

I øvrigt skal en zoo melde det til politiet, hvis et eller andet dyr stikker af, uanset om det er et marsvin eller en elefant. Om oplysninger om en undsluppet pelikan kommer længere end til det lokale donut-kontor ved jeg ikke.
Tip moderator
Peter Godtfredsen
postet: 21. juli 2007 kl. 19:25  emne: Re: Pelikaner i DK 
Jeg tror jeg har fundet et billede af pelikanen her!
http://www.royalparks.org.uk/parks/st_james_park/flora_...

hilsen
Peter
Tip moderator
Lars Borremark
postet: 21. juli 2007 kl. 19:46  emne: Re: Pelikaner i DK 
Peter! Kan du ikke lige forklare dit indlæg lidt nærmere ???
Tip moderator
Andreas Petersen
postet: 21. juli 2007 kl. 20:21  emne: Re: Pelikaner i DK 
Lars!

Jeg tror det skal forestille at være humor - selv om jeg ikke griner.

Rasmus' indledende ønske om en saglig debat er tilsyneladende blevet overhørt.

Men det er nok bare mig....
Tip moderator
John Faldborg
postet: 21. juli 2007 kl. 21:02  emne: Re: Pelikaner i DK 
Jeg forstår ikke de sidste to indlæg.

Peter Godtfredsen's link svarer jo netop KLART OG UTVETYDIGT på Rasmus Strack's spørgsmål mht. "flugtafstand" og "menneskeskyhed".

Hvad mere vil Borremark og Petersen have???
Tip moderator
Rasmus Strack
postet: 21. juli 2007 kl. 21:16  emne: Re: Pelikaner i DK 
Fint at vi nu er kommet frem til at fuglene i parken i London er mærkede, og fint med listen over dyr i zoo, det er fedt at vi kan bruge netfugl til at komme frem med sådanne ting, Tak drenge.

Jeg har flere gange i dag ladet mig fortælle at Hvide pelikaner ikke er specielt menneskesky, hvilket man jo heller ikke kan kalde vores fugl.
Det blev oplyst af MFJ på DOF-basen at fuglen ved Bøtø strand havde stået på ca. 20 meters afstand. Vi ved nok alle hvor uenige vi kan være når det kommer til bedømmelse af afstande, så MFJ vil mandag prøve at finde frem til manden der fik et telefon foto af fuglen, så vi kan komme lidt tættere på at bedømme afstanden på fotoet selv, hvis det elleres kan lade sig gøre.

Mvh RS
Tip moderator
Morten Bentzon Hansen
postet: 21. juli 2007 kl. 21:22  emne: Re: Pelikaner i DK 
Netfugl har haft kontakt med Jörg Langenberg som omtales tidligere i denne tråd. Vi har modtaget billedet, men ved endnu ikke om det må komme online. I stedet har Rainer Jahn sendt Netfugl et andet link til billeder af fuglen. De kan ses på http://www.bavarianbirds.net/mix/pelikan/

mvh

Morten
Tip moderator
John Kyed
postet: 21. juli 2007 kl. 23:44  emne: Re: Pelikaner i DK 
den hvide pelle skulle ifølge jbr have opholdt sig ved gedser lystbåde havn torsdag aften, hvor nogle turister skulle have taget billeder af den.
det var vel også ud for det område den blev set fredag morgen af fiskeren.om den var helt inde i havnen og tæt folk her var på den, fik jeg ikke at vide.
der må jo også være nogle fuglekiggere fra dofturene til bulgarien, som må kunne bidrag med hensyn til adfærd hos pelikaner der,hvor tillidsfuld/sky de er her, evt flugtafstand, fældning mm.
vh
john
Tip moderator
Lars Jensen
postet: 22. juli 2007 kl. 0:09  emne: Re: Pelikaner i DK 
På Lesbos i byen Skala Kalloni Habour findes en "tam" hvid pelikan, der angiveligt (ifølge Richard Brooks) skulle have været vild en gang, men indfanget af fiskere og gjort "tam". Nu går den rundt mellem restauranterne og bliver fodret.

Så flugtafstanden for sådan et stort dyr kan måske være meget svingende.

Knopsvanen er vel et godt eksempel - de fugle der er vant til mennesker i parker er vel vilde fugle (og kan krydses) - selvom man nogle gange skal gå uden om dem for at komme forbi!
Tip moderator
Peter Godtfredsen
postet: 22. juli 2007 kl. 6:20  emne: Re: Pelikaner i DK 
Til Lars Borremark

http://groups.yahoo.com/group/WestPalBirds/message/3617...

hilsen
Peter
Tip moderator
Jan Dresler
postet: 22. juli 2007 kl. 9:21  emne: Re: Pelikaner i DK 
Den Pelikan i Skala Kalloni på Lesbos, som Lars Jensen omtaler, havde jeg "fornøjelsen af" her d. 3/7 i min nys overståede ferie. Iflg. Værten på kroen/cafeen skulle den for nogen år siden have været deltager i en mindre rastende flok lige uden for havnen. Da flokken tog afsted fulgte den p.g.a. skadet vinge ikke med, så de lokale gav den fisk, da den ikke selv kunne skaffe sig det. Den har siden holdt til i haven og vader nu rundt på havnen eller mellem bordene på de nærliggende cafeer og får sig nogen godbidder (hvad det så end er for en Pelikan).
Tip moderator
Rasmus Strack
postet: 22. juli 2007 kl. 9:54  emne: Re: Pelikaner i DK 
Opgaven består i at vi skal samle alt den dokumentation sammen der findes om dette fund (og i øvrigt alle andre sjældne fugle vi hører om og ser), for at det kan sendes samlet til SU.
Det er derfor vigtigt at vi når vi hører om folk (fiskere, turister og andet godtfolk) der har set fuglen, at vi får deres navn, adresse, telefonnumre og eventuelt fotos.

Som det ser ud nu, er den eneste sikre dokumentation vi har 18-19/7 Møn. Fundene 19-20/7 fra Falster er ikke dokumenteret, men vil nok medgå som kommentar til fundet, med mindre vi kan finde frem til dem der har set og fotograferet fuglen.

Vi har vel mere eller mindre fastslået at fældningen ikke er noget problem for en vild fugl, og at arten ikke behøver være specielt sky.
Om dette er nok til at denne Pelikan kommer på den Danske liste i kategori A, D eller E, må fremtiden vise.

Mvh RS
Tip moderator
Hans Lind
postet: 22. juli 2007 kl. 12:11  emne: Re: Pelikaner i DK 
Yderligere oplysninger om Pelikanen:

Et par lokale folk, som jeg kender, så Pelikanen ved Kroghage fredag morgen, hvor de stod på stranden. De kom ret tæt på, 20-25 meter, og de fik taget 12 udmærkede billeder. Jeg har i går fået disse billeder, men som print. Jeg vil prøve at kontakte dem for at få de originale digitale billeder. Desværre ingen med udbredte vinger.
Tip moderator
Peter Christiansen
postet: 23. juli 2007 kl. 9:29  emne: Re: Pelikaner i DK 
Som Clausjannic oplyser fra Cuba, så er pelikaner (og rovfugle, hejrer etc.) over på den anden side af dammen ikke særligt sky. En pelikan på en bådebro i Florida ville næppe flytte sig, hvis man gik forbi den i en meters afstand. Det kan dog næppe overføres til de europæiske pelikaner, hvor eks. J Starup Christensen nævner en relativt lang flugtafstand.

Jeg tænkte til gengæld på om flugtafstanden kan påvirkes af at Pelle er lidt uden for sin normale sfære; ingen artsfæller og fremmede forhold (klimatiske, fiskeforhold etc.)?

Med hensyn til fældningen, så flyver fuglen jo tilsyneladende ganske fortræffeligt, hvad enten hakket i vingen skylds stækning eller fældning. Jeg har dog set en flamingo fra Zoo i Kbh. der fløj rundt over Roskildevej med dyrepassere halsende efter sig, så selv stækkede fugle kan altså flyve under en eller anden form.

Med venlig hilsen

Peter Christiansen
Tip moderator
Clausjannic Labuz
postet: 24. juli 2007 kl. 0:37  emne: Re: Pelikaner i DK 
Jeg haer i dag fået Jörn Langenbergs "velsignelse" til at offentliggøre hans billede på netfugl - billedet er uploadet til netfugl og afventer!
Jörg kan dog yderligere bidrage med lidt facts omkring den tyske pelikan. Jörg skriver:

"The bird was first seen on 1st July 2007. Until at least 7th July it stayed on Danube near the village of Aholfing close to the city of Regensburg, Bavaria.
There are some rumours, that the bird stayed close to this side already in June. At the moment I try to get some hard facts about that.

The behaviour of the bird was sometimes quite shy and sometimes very tame. For the swimming bird it was mentioned, that is was tame
and distances of 20 m were tolerated.

When I first saw the bird, it stood on a wet meadow ion a distance of 200 m and I tried to get closer very carefully to take better pictures. But it soon became very alert and flew of when I was still 150 m away!

I think, the bird knows quite well, when it is better to be leave and when there is no danger...

You can find some additional pictures on:

www.bavarianbirds.de (click on the blue headline "Rosapelikan bei Aholfing"
on the right side)".
Tip moderator
Morten Bentzon Hansen
postet: 24. juli 2007 kl. 9:09  emne: Re: Pelikaner i DK 
Billedet som Clausjannic henviser til er nu online.

Såvidt jeg kan forstå, antager tyskerne (vel dem, der mener den er vild), at fuglen har fulgt Donau til Tyskland. Jörg Langenberg anfører, at der stort hele vejen langs floden er menneskelig aktivitet, hvorfor fuglen måske er nød til at give afkald på en evt. skyhed for overhovedet at være i stand til at søge føde.

Endvidere fortæller Jörg Langenberg, at der tidligere på året har været en fritflyvende Pelikan i Bayern. Den valgte dog at reurnere til sit bur i en Zoo af egen fri vilje.

Blot til orientering

Morten
Tip moderator
Tim Hesselballe Hansen
postet: 24. juli 2007 kl. 17:30  emne: Re: Pelikaner i DK 
Jeg synes også, at den danske ligner den tyske fint, men for en sikkerheds skyld har jeg snakket med Odense Zoo (der jo tidligere har mistet en Sultanhøne, der blev twitchet af Munken, da den stod på Tåsinge!).

Odense Zoo har både Hvid og Pink-backed - så vidt jeg husker ca. 10 af hver. Og der mangler ikke nogen!
I Odense har de Hvide Pelikaner ikke ring om benet (men er stækkede), mens deres Pink-backs er ringmærkede.
Tip moderator
Jørgen Munck
postet: 24. juli 2007 kl. 20:16  emne: Re: Pelikaner i DK 
Overtalt efter pres fra Tiim. Mvh Munken
Tip moderator
Lars Borremark
postet: 24. juli 2007 kl. 21:32  emne: Re: Pelikaner i DK 
Efter at have set billederne fra Tyskland og sammenholdt dem med de billeder af Pelle fra Møn, der er uploadet på Netfugl, er jeg af den opfattelse, at det med endog meget stor sandsynlighed er tale om samme fugl.

Om der på fuglen fra Møn er tale om fældning kombineret med tidligere foretaget vingeklip etc., skal jeg her lade være usagt, dertil rækker min kompetence ikke. Jeg har desuden prøvet at lave lidt informationssøgning på nettet vedr. vinge-stækning, men det blev en fuser uden noget brugbart resultat.

Så om fuglen er fra opdræt/fangenskab eller ej, vil jeg overlade til SU at afgøre, da det jo er hér, at videnskaben kommer ind i billedet. Hvis jeg selv havde set fuglen, ville jeg ikke tøve med at krydse den på min liste, med mindre der bliver redegjort sagligt og videnskabeligt korrekt for, hvorfor fuglen skulle være en fangenskabsfugl.

Tillykke til alle dem, der nåede at spotte fuglen.

Hochachtungsvoll - Lars
Tip moderator
Lars Michael Stenholt Nielsen
postet: 31. juli 2007 kl. 15:36  emne: Re: Pelikaner i DK 
Så har jeg fået set på vores Pelikaner i Zoo.
Alle seks har rød metalring med tre hvide bogstaver på venstre ben og er som tidligere nævnt stækkede.
De stækkes ved at alle svingfjer, en gang i mellem med undtagelse af hånden, klippes på den ene vinge.

Jeg viste et billede der af Møn pelikanen, hvor man så vingerne, til en af vores dyrlæger.
Han sagde at den ikke har været stækket, men at det var en kombination af slid og fældning.

mvh

Lars Michael
Tip moderator
J Staarup Christensen
postet: 1. august 2007 kl. 8:17  emne: Re: Pelikaner i DK 
Måske er det for tidligt at dømme dette fund "ude" ?

Pro en spontan fugl er,
- at de manglende fjer jf. ovenstående bedømmes at være en kombination af slid og fældning,
- at det er samme fugl, som er set ved Donau i Tyskland. Ergo er det sandsynligt, at det gælder en fugl fra Donau-deltaet.

Con er skyhed, dvs. at den skulle have opført sig som badedyr ved en strand på Falster, men er så vidt jeg ved endnu "kun" 2. -3. håndsberetninger.

I Tyskland beskrives fuglen til at have normal flugtafstand (og vel det samme på Møn), således forekommer det ikke usandsynligt, at det tyske SU vil "dømme fuglen/fundet inde....."
Tip moderator
John Kyed
postet: 1. august 2007 kl. 9:10  emne: Re: Pelikaner i DK 
for 3 dage siden trk 8 hvide pelikaner vest i holland. har ikke fundet nogen steder at de skulle være set siden.det burde være umuligt at så mange slipper ud fra fangeskab på en gang.
med den nye viden fra lars michael,må interresen for at se den hvide pelikan da vokse.
søndag blev den meldt rastende ved hyldekrog, dog eftersøgt lidt om mandagen, hvor den ikke blev set.
men 10 dag efter at den blev set ved møn/gedser sidst, er den så at finde igen søndag ved hyldekrog, så der er vist ingen tvivl om at den stadig, må være i området ved,hyldekrog-rødsand-gedser.håber der er nogle fuglefolk fra området der tjekker området jævnlig. den må da kunne findes til overnatning et sted igen.
vh john
Tip moderator
Anders Hammergart
postet: 5. august 2007 kl. 17:23  emne: Re: Pelikaner i DK 
Et argument der ofte optræder, og vel for det meste velbegrundet, i debatter om spontanitet hos fugle, er når forskellige eksempler på tilsyneladende klipning/stækning af fjer bliver set. Prøv at checke billedet af en Sort Glente på Club 300's Galleriside fra den 01-08-2007. I fuglens højre vinge ser det fuldstændigt ud som om én har været i gang med en saks på 4. og 5. håndsvingfjer. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at denne fugl skulle have en fortid bag tremmer. Hvad der er sket har jeg dog ingen bud på, lige så lidt som jeg har et bud på den uregelmæssige fældning i venstre vinge på Pelikanen fra Møn.
Tip moderator
Jakob Strand
postet: 17. august 2007 kl. 18:52  emne: Re: Pelikaner i DK 
Jeg vil lige tilføje at jeg så den hvide pelikan på Hyllekrog (sydlolland) d. 1. august. Her fouragerede pelikanen i føste vandhul på tangen. Den fiskede svømmende ved ivrigt og adskillige gange at skovle vand med næbbet og derved fylde næbbet med vand. Efter ca. 15 min. fløj den i skjul ca. 40 m væk, hvoved den ikke kunne ses fra stien. Den havde et hak i vingen.
Tip moderator
Jørgen Munck
postet: 7. oktober 2007 kl. 16:34  emne: Re: Pelikaner i DK 
Vores gamle ven fra Møn er på vej hjem og befandt sig igår i Hortoba`gy Ungarn, med uens fældning v. vinge og tæerne ud over halen, så var den alligevel god nok? Foto på Ungarns fugleside.
Tip moderator
Jørgen Munck
postet: 7. oktober 2007 kl. 16:37  emne: Re: Pelikaner i DK 
I hvertfald i Ungarn!
Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 7. oktober 2007 kl. 17:29  emne: Re: Pelikaner i DK 
Er du nu også helt sikker på, at det er den samme, Jørgen?

Møn
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&pictu...

Ungarn
http://www.birding.hu/galeria.do?tipus=0&method=page&pa...
Tip moderator
Jørgen Munck
postet: 7. oktober 2007 kl. 17:43  emne: Re: Pelikaner i DK 
Nej ikke efter at have set dette foto af oversiden, jeg fandt kun et foto af undersiden som lignede meget godt. Men vi kan da konstatere at uens vingefældning og tæer ud bag halen ikke er mistænkeligt!
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.129 sek.
til toppen