Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Fotografering, digiscoping, video, lyd etc. -> Canon Powershot Sx30IS

Forfatter Indlæg
Stig Toft Madsen
postet: 14. december 2010 kl. 14:40  emne: Canon Powershot Sx30IS 
En fotohandler viste mig et Canon Powershot Sx30IS kamera til 3998 DKK idag. Det havde en indbygget 24-ca800 mm telelinse. Det var meget lille og vejede ikke ret meget. Han sagde, at der også var indbygget stabilisering. Det kunne vist tage et par billeder per sekund.
Er der nogle der har erfaringer med dette kamera til fuglefotos?
Tip moderator
Stig Linander
postet: 16. december 2010 kl. 8:18  emne: Re: Canon Powershot Sx30IS 
Jeg har ikke erfaring med det kamera, men måske er der nogle generelle guldkorn på følgende links:

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/a_superzoom_shootout.shtml
http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_sx30-review

M.v.h.
Stig.
Tip moderator
Hans Henrik Larsen
postet: 16. december 2010 kl. 21:43  emne: Re: Canon Powershot Sx30IS 
Efter min mening kommer det helt an på hvad du vil med dine fuglebilleder.
Jeg startede med at fotografere fugle i efteråret 2006 med et Canon PowerShot S1 IS.
De første måneder syntes jeg der var nogen vældig gode billeder jeg fik.
Allerede i foråret 2007 var jeg ikke længere tilfreds med kvaliteten af billeder.
En kammerat havde et aflagt
Canon Eos 10D Sigma. 70-300mm (Spejlrefleks kamera) som jeg fik smidt i nakken, og der var en verden til forskel på billederne jeg nu fik med hjem.
Har siden haft et Canon 400D. og har nu et Canon 7D + div Linser.
Vil du bare tage billeder til Personlig brug på egen Pc. så mener jeg det er et fint kamera.
Men tænker du på at lægge billeder på div. Gallerier på nettet, så tag springet med det samme og køb et Spejlrefleks kamera med det samme :-)

Venlig hilsen. Hans Henrik
Tip moderator
René Rantzau
postet: 17. december 2010 kl. 9:27  emne: Re: Canon Powershot Sx30IS 
Prøv dette link, der er måske nogle oplysninger du kan bruge...

http://www.youtube.com/results?search_query=Canon+Power...

Mvh..RR
Tip moderator
Jan Fredsholt
postet: 17. december 2010 kl. 15:11  emne: Re: Canon Powershot Sx30IS 
Jeg har ingen erfaring Canon Powershot Sx30IS, men har prøvet et tilsvarende i det der kaldes megazoom klassen (Fuji HS10). Fordelen ved disse kameraer er at de er nemme og handy på fugleturen. For at opnå de store brændvidder i kompakt format er billedchippen utrolig lille (ca. 6.16 x 4.62 mm), hvilket medfører en forholdsvis ringe billedekvalitet, når man ser billederne i 100%.

Min konklusion er at kameraet er udmærket til dokumentation, men ikke godt nok til kvalitets fuglefotos.
Tip moderator
bent nielsen
postet: 21. december 2010 kl. 15:12  emne: Re: Canon Powershot Sx30IS 
Det var da en noget høj pris du skulle give for det. hos kamerashop.dk kan du få et Sx30IS til 3083 kr.
Jeg overvejde selv at købe det da det tager udemærket billeder. Har dog hørt at dens Evf (søgeren) er noget crap.
Hvorfor jeg alligevel ikke røg på den var pga. dens videofunktion, den laver utrolige mange lodrette streger især ved nattelys men det sker også i dagslys.

Et Superzoom kamera er sådan set udemærket, du slipper for at slæbe rundt med div. linser som måske alligevel ikke er store nok til at fange en fugl, du skal m.m ha et 400mm til det. Du kan også slå lyden fra på et superzoom, så du ikke skræmmer fugle eller pattedyr væk imodsætning til lyden fra et Spejlrefleks.- Du for heller ikke støv i kameraet med et superzoom.

Du kan evt. kigge på flickr.com for at tjekke billedkvaliteten på et Sx30IS


Tip moderator
Stig Toft Madsen
postet: 22. december 2010 kl. 16:38  emne: Re: Canon Powershot Sx30IS 
Mange tak. Jeg er blevet meget klogere.

Tydeligvis er det Canon Powershot SX30 IS og Lumix FZ100, som indlæggene koncentrerer sig om.
Jeg har også set en sammenligning af disse to på http://www.youtube.com/watch?v=XDtCxZoG8tU. Den hælder til Lumix' fordel hvad angår fugleoptagelser.

Det lader til at priserne er faldet drastisk i flere lande.

StigTip moderator
bent nielsen
postet: 23. december 2010 kl. 12:27  emne: Re: Canon Powershot Sx30IS 
Tak for linket. Ham, 'Ghough12' fra youtube kender jeg godt til. Han har efter sin test solgt sit eget canon SX30 IS, men jeg har dog set bedre resultater end det han viser. F.eks denne video.
http://www.youtube.com/watch?v=_KZ5BMj2hN0

Men der, hvor canon falder helt igennem er de alt for mange lodrette striber i modlys.Det jo Big Time fiasko for Canon.

Men du skal jo overveje hvad du præcist skal bruge det til. Et superzoom ER længere tid om at fokusere og skal du fange BIF (Birds In Flight) SKAL du ha' et godt spejlreflekskamera til det.

Vh, Bent


Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 23. december 2010 kl. 16:23  emne: Re: Canon Powershot Sx30IS 
Hej Stig,

Jeg anvender ofte en ældre udgave af Canons Powershot - et C.P. SX10IS. Det er på mange områder et forbavsende fremragende kamera.

Så længe du anvender den optiske zoom er kvaliteten overordentlig anvendelig selv til kvalitetsbilleder og publicering. Det tegner faktisk knivskarpt. Til landskabsbilleder er det ganske enkelt fremragende.

Så på mange områder... hvorfor rende rundt med det store megatunge klodsede Canon-udstyr; som jeg også selv gør?

Først og fremmest fordi disse fokuserer langt hurtigere end min Powershot er i stand til. Billedkvaliteten er selvfølgelig bedre... men det "simple" Powershot er faktisk overordentligt godt.

Sikkert er det også mindre solidt - men jeg har haft det med på mange ekspeditioner og afsides steder. Det har fået mange klø men... det fungerer stadig upåklageligt.

Det nye Powershot er selvfølgelig forbedret, og med det i baghovedet turde jeg godt købe en nyere model - mine billeder af Sydlig Stor Tornskade i Galleriet fra foråret 2010 er alle taget med mit Powershot.

Var mit Powershot en tand bedre, hurtigere fokuserende, etc - ja, så gad jeg ganske enkelt ikke gå omkring med det store grej.

Venlig hilsen

Michael
Tip moderator
Mogens H. Foder
postet: 9. februar 2011 kl. 13:37  emne: Re: Canon Powershot Sx30IS 
Hej Stig!

Hermed mine råd til dig (og andre) om disse nye SuperZoom-dig. kameraer. Jeg har nemlig efter mange og lange overvejelser og granskning af test på nettet, anskaffet mig Canon PS SX10, (da jeg blev træt af mit analoge isenkram (F1 med diverse fine optik), og ikke kunne fortsætte med Kodacrome 200!) og har nu erfaringer med det gennem 2 år.

Det korte af det lange er efter min mening følgende:

Hvis du vil tage samme kvalitet billeder af flyvende fugle som dem, der vises her på Netfugl, så er der ingen vej udenom et spejlreflex inkl. de store og dyre optikker.

Hvis du kan nøjes med lidt mindre, så er SX10 og tilsvarende et fint alternativ, specielt p.g.a vægt og volumen. Jeg er godt tilfreds med altid uden besvær at kunne have det med, og at være skudklar umiddelbart til alle situationer.

Jeg har nu brugt det på sommerferier i Østrig og Nordkap-tur, og har f.eks. billeder med hjem af Lammegrib (svævende), Stortrappe, havørne og meget mere, og jeg tager også BIF. Billederne kan ikke rigtig stå sig her i Netfugl, men det skyldes også, at jeg ikke gør nok ud af det (venter i mange timer/ bruger skjul m.v.). Som dokumentation er de OK, og de er lige så gode som dem, jeg tog med analogt udstyr, og nu skanner. Jeg har tænkt senere at finde et par prøver til Netfugl.

Landskabsbillederne og tilsvarende er der intet i vejen med, og de kan næppe skelnes fra SLR-fotos, især ikke hvis de ses på TV, som vel ofte er tilfældet i dag. De tåler også print i mindst A4 format, sikkert også 30 x 40 cm.

Det er rigtigt, som Jan skriver, at chippen er meget lille, hvilket giver støj ved dårlige lysforhold (brug ikke over ISO 400!), men jeg er ikke enig i, at billedet er dårligt af den grund (ved ISO 100).

Jeg har udført tekniske test i stil med dem, du kan finde på nettet, for at sammenligne med EOS og standard optik, og der er SX10 altså bedre til at gengive fine S/H linier i opløsning + kontrast. Det er ikke så mærkeligt, for der skal stilles meget høje krav til optikken ved den lille chip (6,16 x 4,62 mm i SX10!).

Hvis nogen er interesserede, sender jeg gerne eksempler, testresultater m.v. til jer.

Ved sammenligninger vil jeg råde til at se meget på sfærisk aberation, som er mest forstyrrende efter min mening, og som er et problem for alle disse typer (i kanterne). Der er SX30 faktisk lidt bedre end SX10, men til gengæld er opløsning og især kontrast lidt ringere. Alle test viser, at Canons SX'ere og Lumix (Leica optik) er bedst i test, og jeg kan også konstatere, at svaghederne i test ikke viser sig ved almindelige fotos (portræt, landskaber m.v.), men det er fjerene på fuglene, der ikke står så fint som de (fantastiske) fotos vi ser her på Netfugl!

Så altså: Hvis du vil spare vægt & penge, og ikke vil konkurrere med Netfugl-kvaliteten, så ville jeg ikke betænke mig. Var jeg startet i dag, havde jeg nok valgt SX30 i stedet for SX10, da længst mulig brændvidde overskygger meget andet.

hilsen Mogens!
Tip moderator
Jens Thalund
postet: 9. februar 2011 kl. 17:51  emne: Re: Canon Powershot Sx30IS 
Jeg har selv haft meget fornøjelse af både Canon Powershot SX3 og SX10 de sidste mange år, og valgte dem primært pga den gode zoom og så størrelse og vægt.
Jeg rejser ofte med rygsæk, og så er det rart at slippe for alt for meget oppakning, og hvad angår billedkvalitet, er alle mine billeder på Netfugl taget med disse kameraer. Selvfølgelig får man ikke pæne glansbilleder, men langt hen ad vejen er billederne OK.
Henrik Knudsen har flere billeder på Langelands-bloggen taget med det nye SX30, som kan give et godt indtryk af kameraets potentiale.
Jeg har selv lige bestilt kameraet hjem fra Tyskland, hvor det kan købes for ca 2800 kr.

Jens
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.200 sek.
til toppen